Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hedeflerim, Hayallerime Eleştiri Arıyorum. .

BaşlatanMegaMaCeTarih15/03/2012 17:10:59Yorum37

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Adım yunus emre. 18 yaşındayım karabükte güzel bi lisede son sınıftayım. üniversite için deneme sınavlarında hatırı sayılır bi puan alıyorum. bi marmara işletmeye gidebileceğimi düşünüyorum yani puanlarım onu gösteriyor. fakat ben hiçbir bölümde düzgün iş olduğunu düşünmüyor ve ticaretle uğraşmak istiyorum. lütfen daha güzel bi çizgi belirlemem için olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi paylaşın...

Hayallerim mi desem hedeflerim mi desem aktarıyorum işte düşündüklerimi :

üniversite sınavından sonra tercih listeme bursa ve istanbulun bölümlerini yazmayı düşünüyorum. yazın 3 ay ayvalık tostu yapan ( çok güzel yapıyorlar :) ) bir yerde çalışmak istiyorum. kazandığım para önemli değil işi öğreneyim tecrübe kazanayım diye. ünversiteye gittiğimde gece 1 den 4 e kadar halde çalışmak istiyorum. burs + babamın yollayacağı para bana yetecği için halden aldığm parayı kenara koymak istiyorum. aylık hiç olmazsa 500 - 600 tl kazanabileceğimi düşnyrm ( en düşük ihtimal bu ) 5 yıl üniversite hayatım boyunca bunu yaparak en kötü ihtimali değerlendirdiğimde 20 bin tl biriktireceğimi düşnyrm. sonra yüksek lisans yapmak için üniversitede kalmak istiyorum. bu dönemde ise 20 bin tl lik sermaye ile fast food dükkanı açmak istiyorum. özelliklede çıraklığını yaptğm ayvalık tostu. neden mi fast food çünkü insanlar bi yiyip içtiklerine verdikleri paraya acımazlar. üniversitede de kaldığım için fazla giderim olacağını sanmıyorum malum üniversiteli evi. Allah'a şükür içkim sigaram da yok. dükkandan elde ettiğim geliride kenara ata ata çok daha büyük bir sermaye ile çok daha büyük girişimler yapmayı planlıyorum demek yanlış olur 10 yıl sonrası için ama bunu istiyorum. umarım bu yoldan hiç vazgeçmem. sizce yapmam gerekenler neler ? ne gibi önerileriniz olabilir bana ? yazdığınız her harf ufkumu genişletmek için altın değerinde olacaktır..

EDİT : nasip olurda bu fast food dükkanını açabilirsem inş ismi ''Lüx Bir Mekan'' olacak :)

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Yeni Üye12 yazı
6 kez okunmuş 4 ü bana ait :) lütfen 1 cümle bile olsa görüşlerinizi yazın

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Ö?renci
Üye1359 yazı
boş ve kuru sıkı hayaller... hemşeri sayılırız az çok...sen hele git de gör dünyayı :) evdeki hesap çarşıya uymaz hayaller kuracaksan mantıklı kur üniversite yan gel yat mekanı sanıyorsun sanırım o zamanlar derdi de inanmazdım hele bi kazanalım gerisi kolay derdim..kazanmak bir zordur ama bitirmek :) hatta ünide arkadaşlar "bu kdr çalışsaydım üni sınavına prof olurdum" sözünü hep duyacan ve düşünücen bunu bil...artı dersler çalışmakla da verilmiyor sen istediğin kadar yırtın :) ad ve soyada bakıp not veren hocalar var istediğin yere git şikayet et..bitirtirler mi sanıyorsun :)
hadi Allah yürü ya kulum dedi neden halde çalışmak istiyorsun ? ayvalık tostu ile hal arasındaki bir bağ da yok sayılır... bak aslanım ünide okuyan eleman 5-6 tane bisiklet almış getiriyordu yurdun önüne kiralıyordu öğrenciye çatır çatır para kazanıyordu :) kızlı erkekli bisiklete biniyorlardı..kimi otobüs firmasıyla anlaşıp konsere tv programına festivale maça öğrenci ***ürüyordu o dediğin 20 milyarı 2 senede bile kazanırsın...
madem ticaret diyorsun hayata bir sıfır önde başlıycan direk atıl hayata...en büyük çalım olacaktır bu altını çiziyorum !
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye104 yazı

Yunus Emre 18 yaşında olmanıza rağmen tuttuğunu koparacak bir genç olduğunuzu düşünüyorum,Eğer gelecekte diplomanı kullanacaksan üniversiteye git derim yoksa ticarete atıl .Yazından ticarette başarılı olacağını düşünüyorum.Umarım hayallerine ulaşırsın.
TEL:05385836435

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Mühendis
Yeni Üye12 yazı
Bartoloucci : halde çalışma isteğimin sebebi gece olması. fazla uyumayı sevmeyen birisiyim zaten bi problem yaşayacağımı sanmıyorum. sermaye konusunda da en kötü ihtimal 5 yıl olarak düşündüm. 2 yıl daha hiçbir tecrübesi olmayan birisinin ağzından oldukça iddaalı olur. gerçi bunlarda öyle sayılır ama gerçekleştirmesinin imkansız olduğunu düşünmüyorum. hele ki okuduğum makaleler, yaşam öyküleri biraz daha gaz verdi bana. ayrıca ayvalık tostu satan bi dükkanda sermaye biriktirmeye çalışmak pek zor olsa gerek. bu yüzden tercih etmiyorum. ayrıca üniversitede yatmayı düşünmüyorum. sonuçta tek yapacağım gece 3 saat çalışmak.

ahmetdemirci53 : tanıdığım çoğu kişi üniversitede hiçbir derse girmesen bile bitirdiğinde okumayanlara 10 yıl fark atacağımı söylüyolar. lisede gelişen zihniyetim bile onlara hak vermeme yetti. ve İnşallah hayallerime ulaşıcam..

Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
sonra yüksek lisans yapmak için üniversitede kalmak istiyorum.

Hayallerine yanlıştır olmaz diyemem hatta bu hayalleri en baştan kuruyor olman iyiye işaret. Fakat piyasaya göre en iyi hayalin alıntıdaki. Devamınıda getirip üniversitede araştırma görevlisi de olmayı başarırsan en sağlam işi yapmış olursun.

Aylık vergisi ödenmiş 2500 lira gibisi yoktur. "Buyrun Hocam" diyecek olan sesler de ekstrası olur.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı
hem çalışıp hem okuyan insan çok sende bunu yapabilirsin hatta yaratıcılığını kullanıp kampüs içinde kendi işinide yapabilirsin işin bu kısmında sorun yokta..para biriktirmek kısmı biraz sıkıntılı en çok orada zorlanırsın
football is life

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Ticaret
Yeni Üye12 yazı
araştırma görevlisi olmanın zor olduğunu duydum heryerde. çekincelerim vardı bu yüzden.

para biriktirmeyi seven bi insanım. zaten pek bi harcamam yok kaldı ki para biriktirirken herşeyi minimuma indiriyorum. inş biriktirebilirim

Üye326 yazı
Bende senin düşüncelerinle girdim ticarete başarısız oldum sayılmaz su an üniversite öğrencisiyim hem okul hem ticaret yapıyorum. Ama evdeki hesap çarşıya uymuyo başıma biçok şey geldi. Kolay değil yani sen oku diplomanı al dediğin gibi para biriktir. Sonra dükkanını açarsın en kötü ihtimal diplomanda var En mantklısı dostum doğru yoldasın :)
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Serbest meslek
Üye131 yazı

Selamlar,

Karabük'lüler "Tüneli geçmek" derler, ilerisini düşünmeye ya da Karabük'ün şartlarına alışıp gitmeyi kabul etmemeye.

Tüneli geçmek için ise fırsat gerekir. Üniversite bunun için en iyi yollardan biridir. Hem görece risksizdir hem de diploma ile yola çıktığınızda geri dönmek zorunda kalsanız bile diğerlerinden farklı olursunuz.

Benim size önerim şimdiden plan yapmayın. Gidin bir görün. İnsanları tanıyın, gittiğiniz şehri tanıyın. Eğer şimdiden Karabük'te bunları düşünüyorsanız gidince emin olun çok daha fazlası ve faydalısını fark edip ihtimalleri en iyi şekilde değerlendirebileceksiniz.

Oraya gidince işletme oku**** ve bölümle ilgili yerlerde part time ya da stajyer olarak çalışarak halde kasa taşımaktan çok daha faydalı ilişkiler kuracağınızı göreceksiniz. Sonra sizden önceki abi ve ablalarınızın geceleri de ders çalışarak 30'larına gelmeden 20.000 TL'lik maaşlar aldığını duyacaksınız. Şu an yapacağınız en iyi şey sanırım yabancı dilde eğitim yapan bir işletme veya kamuya girmek için var gücünüzle çalışmak olmalı. Naçizane önerim budur.

Başarılar dilerim.

en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye11 yazı
para biriktirmeyi sevme al ver ekonomiye can ver amma cimri adamsın cimrilikle ticaret olmaz
yyyyyyy

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye70 yazı
biraz yanlışlık var sanırım.günde 3 saat çalışsan en fazla alcağın para 15 tl olur.belki olmaz bile oda 450 tl eder.ben arçelik gibi biyerde çalışıyorum saat ücretim 4,24 tl.neyse 400 tl de.3 saatlik iş verceklerini sanmıyorum.kafe falan afiş dağıtımı gibi işler bulursun ancak oda %90 bayan alıyolar.neyse karamsar olmayalım.şanslıysan bulursun ayarlarsın diyelim.ben işletme bölümüne takıldım.memlekette 100 kişiden biri işletme mezunu diyebilirim sana.ya adam gibi okuyup geliştirceksin kendini dil bilceksin muhasebe bilceksin anca öyle ekmek yersin.yada sağlık bölümlerine yetiosa 2 yıllık olsa bile git radyoloji anestezi protez acil tıp teknsiyeni falan.en azından diploman işe yarar düşük puanlarla memur olabilirsin maksımum 70-80 gibi.ki çoğu arkadşım 60-72-58 gibi puanlarla atandı.raylşı sistemlerde olabilir.cnc olur
ticaret kısmına gelirsek yapabilirsen sen kralı olmaz.mekanı ve ne işletceğini ona göre ayarlaman lazım.tost satcam diyosan merkezde yada ünv yakınında olmalı.görsellik temizlık ilk sırada gelir.
sana tavsiyem önce iş olarak kendini garantiye al.çalış paranı biriktir.ondan sonra ticarete atıl.baktın ticaretten daha çok kazanıon kendi işini bırak ticarete iyice asıl.
Korkarak Yaşayamazsın!

Yerleşim Türkiye / EskisehirMeslek Ymalat
Yeni Üye70 yazı
ayrıca madem okucan açık öğretim işletme oku.zaten diploma aynı diploma başka şehire gidipde masrafa girmene gerek yok.okulda bişey öğrenemezsin zaten gir bi muhasebecenin yanına 3 e 5 e bakma çalış hemde dışardan oku en güzeli.
Korkarak Yaşayamazsın!

Yerleşim Türkiye / EskisehirMeslek Ymalat
Yeni Üye29 yazı
Okurken de staj yapabilirsin. Sen önce ne olmak istiyorsun onun kararını ver ve staj için iyi yerlerde çalışmayı dene. Okurken çalışan çok kişi vardı. Özellikle 2. öğretimciler akşam okula gittikleri için part-time iş bulup çalışabiliyorlardı. Gece halde çalışıp sabah okula gideceksin. Kendine yazık edersin. Bir süre katlanırsın ama bir süreden sonra çok sıkıntı yaşarsın. Derslerine hangi ara çalışacaksın. Ha hiç okumayıp ticaret yapanlar var. Örnek benim amcaoğlu. Adam ilkokul bile okumadı şuan baya zengin. Ticarette çok güzel para var ama işler düzgün giderse.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Y?siz
Yeni Üye12 yazı
bi kaç yerin ingilizce işletmesini tutturabilecek puanı alıyorum ama ders çalışmayı sevmediğim için kesin yaparım gözüyle bakamıyorum. gidince çok güzel ders çalışıcam diyemiyorm kendi kendime. açıköğretimede hiç sıcak bakmıyorum özel sektörde açıköğretimin dezavantaj olabilcğini düşnyrm. gittiğin üniversite bile önemliyken bide açıköğretim demek var. para biriktirdiğim zaman harcamalarımı minimuma indiriyorum evet ama bu cimrilik değil. kendime harcarken kısıyorum ama arkadaşlarla bi ortamdaysak rahatca harcıyorum. ve parayıda harcamak için biriktiriyorum zaten. cimrilik bu değil. ben yinede abartılı hayallerimin oldğunu düşünmüyorum. zorluklar çıkacak elbet karşıma hatta yorulup bıktığım olacak ama işsizlik beni tetikleyen bi etken olucak inş. araştırıyorum ve çoğu üniversiteli son sınıfta bile ne olucam ben diye isyan ediyo. inş b uyolda pes etmicem. beni tetikleyen bi şeyde şu söz : ''Rızkın 10 da 9 u ticarette ticaretin 10 da 9 u cesarettedir.'' bana düşen payı almak istiyorum..

Üye192 yazı
Bir kaç yerin ingilizce işletmesini tutturacak puanın varsa , bırak küçük hayeller peşinde koşmayı...
Onlardan birini kazan ve bölümüne ağırlık ver çünkü ;

İngilizce işletme mezunu birisi:
-Kaymakamlık ,idari yargı hakimliği,denetmenlik, uzmanlıklardan birine yerleşebilir.
-burs kazanabilir öğrenimie yurt dışında devam edebilir.
-iyi bir alt yapı oluşturarak iyi bir şirkete girip güzel yerlere gelebilir.
-en kötü kpss sınavına girer memur olur.

İlla da ticaret yapmak istiyorsan ;
-ingilizce işletme bölümünü yine sıkı sıkıya oku
-dış ticaret alanında kendini çok iyi yetiştir.
-küçük düşünüp cafe ile uğraşacağına büyük oynarsın çünkü bu alanda kendini yetiştirirsen sana güveni olan bir çok insan kazanır sermaye sıkıntısı çekmezsin
-ikinci bir dil öğrenmeye çalış ki bu çince ya da arapça olsun ,bu diller seni zengin emeye yeter tabi biraz da zekanla

Sonuç:
İngilizce işletmelerden en iyi olanı kazan yani ankara ,istanbul,bursa v.s. en iyi kendini geliştirebileceğin bir il olsun.
Derslerine ve ticari ile ilgili konular öncelikli ilgin olsun
para biriktircem diye kendini heba etme tam tersi bulduğğun bütün parayı kendine yatır çünkü en iyi yatırım kendine yaptığın yatırımdır.
kendine yatırım derken , dil öğren , risk ,kriz, yönetimi, dış ticaret vs. ile ilgili konularda profesyone kurslar al bunlar elinde belge olacak. hatta diksiyon kursuna bile git çünkü herkes düzgün konuştuğunu zanneder :)
bu donanımla mezun olduğun zaman elinde büyük kozlar olacak ve bunlardan birini sahaya dökeceksin..
Ama ilk başlarda hayaller büyük olur sonrada küçülür...
Benim bir büyüğün olarak önerim ; sen hayellerini küçültmek yerine devamlı büyütmek için uğraş
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye60 yazı
bende 25 yaşındayım sınıf öğretmnliğini bitrdim hemen atandım şuan 2 bin tl maaş alıyorum... senle çok ortak yanımız var bende 18 yaşındayken ünv sınavına 4 ay kala aynı şeyleri düşünüyordum ünv okuyacağım sonrada işimi kuracağım.. ticaret merakımdan dolayı işletme okuyacaktm ama son anda vazgeçtim çünkü işletme fakültesnde ticaret öğrenilmez diye düşündüm ve iyide yaptım bence, sınıf öğrt. gibi ataması kolay olan bölümü terch ettim hayatımı garantiye aldım öğretmenlikte 3. yılımdayım araba aldım birikim olsun diye şimdi satsam 30 bin tl eder, cafe açmak hep hayalimde vardı, 80 bin tl kredi çekip cafemi açacağım mekanı buldum dekorasyon isim falan araştırıyorum... eğer gidip işletme okursan geleceğe dair hiçbir garantin olmayacak etraf işletme iktisat mezunu dolu o diplomayla iş bulamazsın... şimdi kendimi düşünüyorum cafemi açacağım 80 bin tl batırsam ne olacakki? ne de olsa hayat boyu maaşım sigortam ve ilerde beni bekleyen emeklilik maaşım var o yüzden daha cesur olabiliyorum işim tutsa ne ala, tutmasa canım sağolsun diyorum..... HER ZAMAN BİR YANINI SAĞLAMA ALMALISIN HAYAT ÇOK ACIMASIZDIR DİKKAT ET... saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye12 yazı
ankara istanbul gibi yerlerin ingilizce işletmesini kazanacak puanım yok malesef. yalovaya gidebilrm ona gidersemde çok şey kaybederim. ayrıca sınıf öğretmenliğini bende düşünüyordum bir yanım garanti olsun diye. ama ataması 5 yıl sonra zor olacak dedikleri için kapatmıştım oraya kapıları

Yeni Üye60 yazı
hiçte birşey olmaz sınıfa ihtiyaç bitmez sen oku. pişman olmazsın

Yeni Üye1 yazı
yunusemre sırf senin soruna yorum yapmak için üye oldum ben 30 yaşında bir ev hanımıyım ve oğlum 12 yaşında inş bir gün oda senin kadar akıllı bir genç olur ve sana şunu söyliim okuyabildiğin kadar oku ve arada kendini merak ettiğin her konuda yetiştir hayallerinin herzaman peşinden git ve etrafındakilere aldırış etme sen bu yaşında eğlenceye ve gezmeyi değilde geleceğini bu kadar düşünüyorsan zaten elinden hiç birşey kurtulmaz inş alh işlerni ras getirsin herşey istediğin gibi olsun

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ev kadyny
Yeni Üye60 yazı
yunus emre üniversiteyi ikinci öğretim okusana böylece sabahtan akşama kadar boş vaktin olur diledğin işi yapabilirsin ;)

Yeni Üye12 yazı
çok çok çok teşekkür ederim nuran abla. inş... ayrıca motor kullanmayı seviyorum ama ehliyetim yok. inş öyle bişeyede yönelebilirim. ilköğretim 4 yıla düşünce sınıf öğretmenleri sıkıntıya düşecek diyolar. onada soğuk bakıyorum :/ ilk sıraya 2. öğretim yazacağmı sanmıyorum. sonuçta bu düşüncelerimi ailemin bilmesini istemiyorum. çünkü etrafımdan olumsuz eleştiriler aldığımda fikrimi yontup düzeltmeye çalışıyorum fakat ailem karşı çıkınca bütün hayallerim baltalanıyo

Yeni Üye20 yazı
hayaller insabı ayakta tutuyor hayallerin hiç bitmesin.. fazlada keskin olma eğilmesini bil yoksa hayat adamı eğer...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Editör5590 yazı
Sıkıntıya düşen sınıf öğretmenine maaşını eksik mi veriyorlar ?

Atanamamayı kasteddiysen oda yanlış olur. En başta sınıf öğretmenleri olmak zorunda. Fizikciden kimyacıdan önce.

Sen Marmarayı kazan ve orada kal. Orada kalamazsan başka bir üniversiteye başvur. Cebine maaşınıve özlük haklarını koy sonra gene git istediğin yerde ticarethane aç.

Bir de git ehliyet al. Motoru kaptırma polise.

Babanla sohbet etmeyi dene. Bu konuları açma ama bir konuda sohbet et. Eleştrilmekten korkma. Muhtemelen babanda senden korkuyordur çaktırmasa da !

Bir takım işlere babanla konuştuktan sonra kalkışmak çok daha zevkli olur. O da sevinir. Hoşuna gider.

Cebine, babanın seninle duyduğu gururu koy. Bunu baban yapamıyorsa önünü aç, yapmasını sağla.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye1359 yazı
* Puanının yettiği İstanbulda ya da farklı bir şehirde hukuk bölümü okumanı tavsiye ederim.
- Sıkılır riske girmek istemezsen hakim, savcı, kaymakam vs olma şansın var.
- Avukatlık ve ticaret içiçe girmiş bir olaydır. Kendi avukatın kendin olur pek çok ticari faaliyeti lehine çevirirsin. Mesleki püf noktalar yani.
- En kötü ihtimal gider karabük zonguldak bartın ya da farklı bir şehirde büro açıp dilekçe bile yazsan bir dava için 100-2.500 tl arası yazan avukatlar var.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye60 yazı
ARKADAŞIM SEN HAYATTAN KORKMUYORSUN, DİLERİM HAYAT SENDEN KORKAR, ben kadrolu sınıf öğretmeniyim özlük hakları emeklilik vs herşey garanti ama yine de bu hayata güvenemiyorum bir yandan da açıköğretim adalet bölümünü okuyorum ordan bu yıl dikey geçişle hukuka geçeceğim avukatlık diplomamıda cebime koymak istiyorum ne olur ne olmaz diye..... ÜNV DE GİDİP PART TİME ÇALIŞACAĞIM DİYORSUN AMA İKİNCİ ÖĞRETİM YAZMIYORSUN, GELECEKTE TİCARETE MUTLAKA ATILACAĞIM DİYORSUN AMA İŞİNE YARAYACAK (BİR YANINI GARANTİYE ALACAK) BİR DİPLOMAYA SAHİP OLMAK İÇİN ÇABALAMIYORSUN... allah yolunu açık etsin pişmanlık vermesin

Yeni Üye12 yazı
yazılanların hepsini değerlendirip en doğrusunu yapmaya çalışıcam inş. bi kaç yıl sonra umarım bu başlığa tekrar uğrayıp neler olduğunu yazarım...

Üye360 yazı
çok yorum gelmiş ama ben de yazmadan duramayacağım...

aynı anda birkaç işi yarım yapmaktansa; aynı anda 1 işi tam yap. neden bu kadar acelecisin. ne ticaretin tam olacak ne de okulun. sen üniversite okuyan herkesi gece uyuyo mu sanıyorsun. geceleri sınavlara hazırlanmaktan uyuyamıyorlar, sen hangisini yapacaksın? ne kadar başarılı da olsan ayrı bir dünya üniversite. çalışmasam da yeterim gibi laflar etme sakın kimse inanmaz, bu durumu kurtarmaya çalışmaktan öteye gitmez. başlamadan biter.

hem de yüksek lisans yapmayı düşünüyorsun. demek ki okumakla ilgili planların var. ne ticaretten vazgeçiyorsun, ne okuldan.. gerçekçi düşün. haa sana
"aferin, hayallerinin peşinde koş" diyenler,
"ayaklarının üzerine sağlam bas" demeyi unutan kişiler çıkar mutlaka. olaya geçekçi bakmalısın. yaşın genç. arkadaşların dediği gibi basit deneyimler edin. ama okulunu ya da ticareti öncelikli almak zorundasın. ki bence okul... ikisini de aksatmadan zor. önceliğini belirlemek zorundasın. karamsarlıkla gerçekçilik arasındaki o ince çizgiyi geçme...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye3 yazı
bende bir üniversite öğrencisiyim senin gözünle olayı daha kolay yorumlayabilirim. benim tavsiyem üniversiteyi kazandığın andan itibaren kendini geliştirmektir.
önüne kendini geliştirmek için öyle fırsatlar çıkıcakki kayıtsız kalamayacaksın. Bu durumu lehine çevirmektense zora sokma . ticaret hayatını biraz erteleyebilirsin . okulun bittiğinde daha bilinçli bir şekilde ticaret hayatına atılırsın ve senin için bu iş risk olmaktan çıkar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye1359 yazı
hukuk konusunda ısrarlıyım.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye246 yazı
1-20 000 liran icin 4-5 yilini harcama...devlet zaten burslu yurddisina y lisans ogr yolluyor,
2-yabanci dil ikinci ve en garanti meslektir.Mutlaka ingilizce sonra da Arabca
3-Ogrenciligi ve universiteyi mutlaka yasa....Bir prof un dersi yada anilari-ozel sohbetleri kitaplarda bile bulamayacagin seyler.
4-babanla arkadas olmaya calis.zzzorsa da cabala.BABALARIN DUASI MUTLAKA KABUL OLURMUS...onun gonlunu hos tut.her istedigini yapamasan da sebebini izah et.sana gonul koymasin,kari lafiyla babasini satan akilsizlardan olma
5-son dine/elcisine ve sahibine yakin olmaya gayret et.Hayr ve ser onun izniyledir.kusur etsen de itiraftan korkma.itiraf affin kapisidir

Yerleşim Türkiye / ArtvinMeslek Emlakçy