C--E--C--C--E--K
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - ceccek ünüversiteden yeni mezun oldum ve askerliğim 2012 mayıs ta bitecek döndüğüm zaman ticaretle uğraşmayı düşünüyorum sermaye olarak yaklaşık 30 TANE BÜYÜK BAŞ HAYVANIMIZ VAR ben bunları sermaye yaparak nasıl başlayabilirim |
Yazıyı gönderen - caylipolatsrl il tarımdan destekleme ile ilgili bilgi ve ziraat bankasından 7 yıl vadeli 0 sıfır faizli kredi ile ilgili bilgi al. işini gelitirmen için büyük fırsat degerlendir bence |
Yazıyı gönderen - ceccek ucuz iş gücünüde hesaba katarsanız mantıklı görünen bir fikir yalnız burada şöyle bir durum var hayvanların 6 ay lık otlak arazide bulunduğu zaman kiloları devamlı hareket halinde olduğundan istenilen düzeyde olmamaktadır tabi bu tercih meselesi istenirse 12 ayda çiflikte beslenebilir tabi burda şöyle birşey var benim düşüncem besicilik şeklinde değil çünkü bu şekilde bir iş için önemli bir tesis kurmak lazım ben ilk etapta böyle bir riske girmek istemiyorum girme gücümde yok devletin hibe kredileri var ancak böyle büyük bir riski almayı gözüm yemiyor. bunun yerine ilk etapta canlı hayvan alıp bunu kurabileceğim bir mezbaada kesip satışa hazır hale getirmek burda canlı hayvan KG FİYATI ufak defek oynamalarla 8,50 TL İLE 10 tl ARASINDA ilk etapta bu şekilde başlayıp bir piyasadan bir pay aldıktan sonra besicilik yapabilirim Burda fikrinize sunmak istediğim şey ne şekilde bu etleri pazarlayabilirim. teşekkür ederim |