Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

30 Tane Büyük Baş Hayvanım Var Ne Yapmalıyım

BaşlatanceccekTarih13/03/2012 18:47:53Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye30 yazı
ünüversiteden yeni mezun oldum ve askerliğim 2012 mayıs ta bitecek döndüğüm zaman ticaretle uğraşmayı düşünüyorum sermaye olarak yaklaşık 30 TANE BÜYÜK BAŞ HAYVANIMIZ VAR ben bunları sermaye yaparak nasıl başlayabilirim
C--E--C--C--E--K

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye146 yazı
10 tanesini sat biraz sermaye yap.20 si kalsın eskisi gibi devam etsin.
Sattıklarının parası küçük bir çapta ticari atılıma yeterli olur.Hayvancılık biliyorsan bu sektörden devam et.
Köşelerin tutulduğu bir zamandayız fazla zıplatmazlar.
"İşte budur" diyene kadar da fikirlerini paylaşmaya devam et.

Yerleşim Moldavya / ChisinauMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye52 yazı
büyükbaş hayvan derken açıklamamışsın kaliteli süt ineklerimi besi danalarımı açıkça yazki yorum yapıp fikir paylaşalım birde ticaret diye bir mal veya nesne yok ticaret diyip kesip atıyorsunuz ne iş yapmak istediginide açıkla birde daha önceden tecrben varmı yoksa balıklama kayalıklaramı atlayacaksın bir ticaret adamı olarak net ve keskin konuşuyorum kusura bakma bunları ben konuşmuyorum tecrübelerim konuşturuyo sevgilerimle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye31 yazı

İstanbul da yaşadığın gözüküyor. Eğer hayvanlarının cinsi iyiyse senden danaları satın alabilirim ama bunun için hayvanların yaşı ve cinsiyle ilgili bilgi vermen lazım.
Özelden ulaşabilirsin istersen.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye192 yazı
eğer istanbul sışında ise , hayvancılık desteklerine bak, hayvanların zaten var , besi ya da süt tesissini de kurup hibe alırsan gelecek için en iyi yatırım bu olur...
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye30 yazı
Yapılan yorumlarınız için teşekkür ederim

HayvaNlaRdan 15 tanesi inek bu sene doğum yaptılar 15 tane buzağı var 10 tanesi 3 yasında 7 tanesi 2 yasında 15 buzağın 8 tanesi, erkek diğer 3 yasındakilerin 3 tanesi erkek 2 yasındakilerinde yarısı erkek

HAYVANLAR karsta

şimdi konuyu şöyle açıklarsak avantajları ve dezavantajları söyle
öncelikle eğer bu işi yapmaya başlarsam şöyle bir avantajım olacak normal olarak besicilikte çiflik hayvanlarını 12 ay boyunca beslemek gerekiyor dolayısıyla yem ve saman büyük bir maliyet unsuru olmakta ancak bunu Karsta yapmaya başladığım zaman hayvanları 6 ay besleyip diğer altı ayda dışarda otlak arazide besleme sansım olacak dolayısıyla maliyet yarı fiyatına inecek bununla birlik özellik le rekabet konusunda bir avantaj olacağını bunun üzerine de oradan yararlanacağınız ucuz iş gücünüde hesaba katarsanız mantıklı görünen bir fikir yalnız burada şöyle bir durum var hayvanların 6 ay lık otlak arazide bulunduğu zaman kiloları devamlı hareket halinde olduğundan istenilen düzeyde olmamaktadır tabi bu tercih meselesi istenirse 12 ayda çiflikte beslenebilir tabi burda şöyle birşey var benim düşüncem besicilik şeklinde değil çünkü bu şekilde bir iş için önemli bir tesis kurmak lazım ben ilk etapta böyle bir riske girmek istemiyorum girme gücümde yok devletin hibe kredileri var ancak böyle büyük bir riski almayı gözüm yemiyor. bunun yerine ilk etapta canlı hayvan alıp bunu kurabileceğim bir mezbaada kesip satışa hazır hale getirmek burda canlı hayvan KG FİYATI ufak defek oynamalarla 8,50 TL İLE 10 tl ARASINDA ilk etapta bu şekilde başlayıp bir piyasadan bir pay aldıktan sonra besicilik yapabilirim Burda fikrinize sunmak istediğim şey ne şekilde bu etleri pazarlayabilirim. teşekkür ederim
C--E--C--C--E--K

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye8 yazı
il tarımdan destekleme ile ilgili bilgi ve ziraat bankasından 7 yıl vadeli 0 sıfır faizli kredi ile ilgili bilgi al. işini gelitirmen için büyük fırsat degerlendir bence
cps

Yerleşim Moldavya / KomratMeslek Ythalat / Yhracat
Üye107 yazı
yem fabrikamız var hayvancılık ile ilgilenen arkadaşlara duyrulur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Denizci
Yeni Üye97 yazı
sucuk işine gir her ay 1-2 tanesini kesersin. araştır istersen.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye56 yazı
Bu konuyu bende merak ediyorum aslında. Bu işin pazarlaması nasıl olur. Yani hayvan pazarlarında komisyoncular aracılığı ile satmak yerine ne şekilde satış yapılabilinir? Kestirip kime satabilirsin veya canlı olarak restoranlara veya benzeri işletmelere nasıl satılabilinir. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ceccek
ünüversiteden yeni mezun oldum ve askerliğim 2012 mayıs ta bitecek döndüğüm zaman ticaretle uğraşmayı düşünüyorum sermaye olarak yaklaşık 30 TANE BÜYÜK BAŞ HAYVANIMIZ VAR ben bunları sermaye yaparak nasıl başlayabilirim

çok basit hayvanların işletme kaydı senin üzerineyse 2 sene ödemesiz 5 yıl eşit taksitlerle 7 faizsizz kredi çek hayvan başına 4000 tl alsan 100 000 tl bankadan kredi alırsın 100 bin 20 sini ahır büyümesine kullan.20 bin ilede yazın saman silaj ve kuru ot dönemin de yem tedarik et.50 bin ilede 10 baş damızlık 6-9 aylık gebe düve al 2-3 ay sonra onları yavrulat daha anlatmaya gerek varmı birazda düşünerek sen üret bence bu işi yap....ve getirisine bak....bunu sürekli sirküle ettir ve sonucunu 2 sene sonra buradan paylaş..

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Mühendis
Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - caylipolatsrl
il tarımdan destekleme ile ilgili bilgi ve ziraat bankasından 7 yıl vadeli 0 sıfır faizli kredi ile ilgili bilgi al. işini gelitirmen için büyük fırsat degerlendir bence

mantık aynı ve hazır olanı sat demiyoruz..fırsatı degerlendir..

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Mühendis
Yeni Üye95 yazı
imayex adlı üye gerekli ve yeterli cevabı vermiş. hayvan işi tesisleştikten sonra kolay bir iş dalına dönüyor. gerekli tesis desteklerini devlet karşılıyor.

hazırı yemeği düşünmekten vazgeç elinde çok büyük bir imkan var. teşvikleri değerlendir işini büyüt her sene hayvanların üçte bir oranında artar. 10 sene sonra senede ortalama 30 hayvanın artar süt ve besi çiftliği kurarsın

on sene inan bir an gibi geçiyor.

savaş çıksa seni etkilemez.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye5 yazı
arkadaslar bi sorum olacak.bu ise sıfır sermayeyle,kredi cekerek girmeyi dusunsek bize nasıl bi getirisi goturusu olur.arazi ve ahır var.hayvan bakıcılıgı yapan ve hayvanlarla yatıp kalkan adamımızda var.veteriner problemide yok.baslangıcta kurban bayramına endeksli bi hareket yapıp kredi cekilebilirse diyelimki 20 hayvan alıp besleyip,kurbanda satmayı dusunuyorum.acıkcası olaya biraz uzagım,diger forumlarda okuduklarımla kafamda fikirler kurmaya calısıyorum.yardımcı olursanız cok memnun olurum.dedigim gibi bu isin hayvan bakımı ve diger faktorlerinde problem yok.işletme kaydı icin ne gibi gereksinimler isteniyor.cunku koyde bi ahır bu.buyuk ama zannetmiyorum kaydı filan olsun.kısacası bize sadece sermaye lazım.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Yemi, samanı para verip almayı düşünüyorsanız bu işe hiç girmeyin derim . Hele kredi ile hiç mi hiç girmeyin . Dışardan göründüğü gibi ve de kağıt üzerinde olduğu gibi değil .

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Mobilya
Yeni Üye21 yazı
bırak hiçbir iş yapma herkez hayvancılığa girmeye çalışıyor zaten kazancı güzel biliyorsundur altın yumurtlayan tavuğu kesmeye çalışıyorsun.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı
Selamlar öncelikle hayvancılık sektöründe canlanma var gerek pirim ve teşvikler olsun ama üretici kazancı düşük o yüzden üretip pazarlamak daha karlı eğer ekip ve sermaye varsa getirisi güzel bir meslek. hazır tesisim var fakat satmayı düşünüyorum yalnızlıktan ilgilenen arkadaşlara duyurulur.

http://imageshack.us/photo/my-images/576/dsc00009mh.jpg/

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Di?er
Üye422 yazı
güneş09 ayrıntılı bigi verirmisin mekan hakkında mesajla.
webmaster...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye71 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ceccek
ucuz iş gücünüde hesaba katarsanız mantıklı görünen bir fikir yalnız burada şöyle bir durum var hayvanların 6 ay lık otlak arazide bulunduğu zaman kiloları devamlı hareket halinde olduğundan istenilen düzeyde olmamaktadır tabi bu tercih meselesi istenirse 12 ayda çiflikte beslenebilir tabi burda şöyle birşey var benim düşüncem besicilik şeklinde değil çünkü bu şekilde bir iş için önemli bir tesis kurmak lazım ben ilk etapta böyle bir riske girmek istemiyorum girme gücümde yok devletin hibe kredileri var ancak böyle büyük bir riski almayı gözüm yemiyor. bunun yerine ilk etapta canlı hayvan alıp bunu kurabileceğim bir mezbaada kesip satışa hazır hale getirmek burda canlı hayvan KG FİYATI ufak defek oynamalarla 8,50 TL İLE 10 tl ARASINDA ilk etapta bu şekilde başlayıp bir piyasadan bir pay aldıktan sonra besicilik yapabilirim Burda fikrinize sunmak istediğim şey ne şekilde bu etleri pazarlayabilirim. teşekkür ederim

Benim sana tavsiyem mezbaha işine girme eğer çok paran yoksa. İstanbul piyasasına mal satacaksan hele; bu işi önceden yapmadıysan hiç bulaşma. Tokadı yediğin an yıkılmayacaksan yap...
İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı

Yerleşim Türkiye / Adana Ve AksarayMeslek Mühendis