Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kreş Açmak İstiyorum

BaşlatanhuseyinhaticeTarih12/03/2012 19:32:56Yorum27

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
merhabalar
Ben üniversite öğrencisiyim okumakta olduğum okuldan sonra açık öğretimden işletme bitirmeyi düşünüyorum.Nişanlım çocuk gelişimi üzerine okuyor.Evlenene kadar elimizde 55 - 60 bin tl para olacak, bu para ile kreş açmayı düşünüyoruz.Para ve araştırmasını yaptık ama çoğu sitede en son kreş üzerine tartışmalar 2008-2010 arası olmuş.yeni dönemde bu iş hakkında bilgisi olan olumlu veya olumsuz yorum yapabileceklere şimdiden teşekkür ederiz.
hsb

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorum
Yeni Üye94 yazı
Yaklaşık 1000 e yakın kreş dolaştım.Tüm Türkiye'de gezmediğim kreş kalmadı.Çocuk organizasyonları yaptığımız için kreşleri yakından inceliyoruz.Sizin yerinizde olsam kREŞ AÇMAM...Çok riskli ve tehlikeli hemde bu zamanda...Çok batan kreşler var.Ege'de yaşıyorum.Çocuk Parti evi açın son zmaanlarda çok moda..
Girişim başarının imzasıdır...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Yeni Üye21 yazı
Kreşte ne gibi riskler var,biraz bahsedebilir misiniz? Bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz...
hsb

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ö?renci
Yeni Üye94 yazı

1- Mevki önemli
2-Kimlere ya da hangi localara bağlısınız
3-Çevre çok önemli
4-Denetimler ve yasaları takip ediniz
5-Maliyet ile aylık kar etme arasında bağnaz derecede uçurumlar var
6-Uzun süreli düşünürseniz şansınız iyi giderse kazanırsınız
Girişim başarının imzasıdır...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Üye129 yazı
merhabalar,
okul öncesi öğretmeni olarak size benden dostça birkaç tavsiye ;
önce ''okul öncesi eğitim kurumları yönetmeliği'' ne bir göz atmanızı tavsiye ederim. (okul açma hakkında pek fazla bilgi katmasada bu alana girmeyi düşünüyorsanız mevzuat hakkında fikriniz olmalıdır) nerede kurmak istediğiniz sizin dönüm noktanızdır. bakir bir bölge olmalı. ayrıca anaokulu olsada her anaokulu belli bir misyon üstlenir. belli bir veli potansiyeline hitap edeceksiniz, veli grubunuzu iyi tanımalı okul olarak kendinize ve bu potansiyele hitap edebilecek bir misyon belirlemelisiniz. bunlar daha eğitime girmeden önceki ufak görünen önemli ayrıntılardır.
nişanlınız zaten çocuk gelişimciymiş. bunların pek çoğunu o zaten biliyordur. ben bilgilerimi burdan paylaşmak istedim. kolay gelsin. herşey gönlünüzce osun.
mmm...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Yeni Üye21 yazı
nişanlımın kreş hakkında bilgisi war ama bizim için önemli olan bu işte daha önce bulunmuş bulunmakta olan birilerinin fikrini almak tecrübesinden yararlanmak bizi ne bekledigini tam olarak bilmek istiyoruz bütün sermayemizle bu işe girmek istiyoruz zaten herkesin yazdıklarını oku**** kendimizce bir plan yaptık yorumlarınız için teşekkür ederim
hsb

Üye192 yazı
Kreş açmak işinde bir de izinler devreye giriyor, bir yakınım sitenin altına açmıştı bir sene çalıştı ancak bir türlü izinleri alamadığı için kapatmak zorunda kaldı.
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
kreş açmak özellikle çocukları seviyorsan harika birşey.ama bir o kadar da tehlikeli herşeyden sen sorumlu olursun.ve gelelim günümüze insanlar ve genellikle çocuklar bol aktiviteli şeyler ister.hep etkinlikler yapmmalısın.bence güzel birşey kreş açmak.
helena<3

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ev kadyny
Yeni Üye54 yazı
Eğitimci Çevreye sahip olan biri olarak ;

Özel Eğitim Kurumları, Okulöncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği vs. bunları inceleyerek kurumunuzun izin, kuruluş, yönetim, kadro gibi işlerini belirli bir araştırma ile çözebilirsiniz. Ancak;

Diğer Arkadaşların belittiği gibi 2 önemli noktaya bende vurgu yapmak istiyorum.
* Öğrenci hedef kitleniz, ve hitap ettiğiniz sosyo-ekonomik çevreyi iyi belirlemek.
Orta düzeyde gelirli ailelerin çocuklarına mı hitap edeceksiniz, yoksa geliri iyi olan üst düzey aile çocuklarına mı hitap edeceksiniz. Siz istemesenizde açacagınız kurumunuzun imajı bunu belirleyecektir. X Düşünceye sahip ailenin çocuklarına mı hitap edeceksiniz, X meslek grubunun çocuklarına mı hitap edeceksiniz. İnanın siz istemesenizde böyle bir algı oluşacaktır mutlaka.
Diğer taraftan,
Örneğin A İlinin K İlçesinde en az 30-40 kreş var ancak genelde 3-4 tanesi özellikle rağbet görüyor. Bunlardan bir kaç tanesinin tercih olma sebebi daha uygun fiyatlı olması, diğerlerinin tercih nedeni ise Fiziksel özellikleriyle, Aktiviteleriye, Eğitimcileriyle vs. iyi reklam yapmış olmasıdır. Geriye kalanlar bulunduğu muhite, çevreye, eşe dosta hitap etmekte günü kurtarmaktadır, yada batmaktadır.
* Aktiviteler düzenlemek demiyorum artık her kreş yapıyor bunu , Tercih nedeniniz olabilecek Farklı Aktiviteler sunmak. Örneğin bir x kreşine giden çocuk haftanın 1 günü öğretmenleriyle sinemaya gidiyor, kreş bünyesinde yüzme kursu var, jimnastik kursu var, halk oyunları kursu var vs. vs.
Bu ve bunlara benzer aktiviteleri ya da daha farklı aktiviteleri kendi bunyenizde çözebilecek misiniz ?

Bu konuda bir kreş yöneticisinin fikirlerini almakta da fayda var diye düşünüyorum.
Kolaylıklar Diliyorum.
http://www.betastesisat.com - Ankara Havalandırma Sistemleri
http://www.ankarakobi.com - Ankara Firma Rehberi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Reklam
Yeni Üye21 yazı
yorumlarınız içn çok teşekkür ederim zaten ben bu işi kafama koydugumdan berı hep farklılık yaratmak için bir şeyler düşünüyorum değişik fikri olan warsa öğrenmek isterim. izn ama konusunda sitede oldugu için mi sıkıntı cıktı
hsb

Üye170 yazı
önceki bu konularla ilgili yorumlarımızı okuyun bence önemli aman derim kardeşim ben mahkemelik bile oldum velilerin manyakları hep bana geldi aman kardeşim paramızdan pulumuzdan aile saadetimizden çevremizden olduğumuzla kaldık para senin 50-60binle bir sürü iş kurulur manisanın neresindesiniz
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye21 yazı
manisa merkez nolduda mahkemelik oldunuz
hsb

Üye351 yazı
açma yapma yanından da geçme gir sahibinden.com a sadece denizlide 5 kreş devren satılık hayırlı iş değil valla anca giden parana yanarsın

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye21 yazı
neden biraz daha açıklayıcı olurmusun
hsb

Yeni Üye14 yazı
ben bu işi istanbul da yapmak isteyen biriyim 3 yıldır araştırıyorum birkaç kez tam devir alacakkane hatta kapora bile vermişken nasip değildi olmadı.ben devirin çok mantıklı olmadığı kanaatindeyim ama istanbul için konuşuyorum devirler birincisi aşırı pahalı ikincisi çok katakulliye getiren insanlar var yalan dolan çok kısacası.adam devrediyor 30 öğrenci var diyor bir başka yere kreş açıyor öğrencileri de ***ürüyor bu başlı başına bi sorun bi kere...en sonunda 0dan açmak istedim sadece 3 kreş olan bir ilçe buldum inşallah seneye düşünüyorum nasip...işten anlayan birileri olmalı,öğretmen kadrosu önemli.zaten kadro bu işi ***üren en önemli şey öğretmen onların da deneyimli bir kaç yıldır bu işin içinde olması gerekiyor(bence)..temizlik ve hijen çok önemli.çocuklara ne yedirip içiriyosunuz o önemli.mesela çocuklara yedirdikleriniz doğal besinlerden oluşuyorsa,güzel bir organik bahçe oluşturabilirseniz,kum havuzu vs. yaparsanız bunlar bile sizin için fark demektir.fiyatlara gelince burada merdiven altı uyduruk okullar 300 den başlıyor 500-550 ye kadar çıkabiliyor.eğer kaliteli bi iş yapacaksanız fiyatlarınızı düşürmeyin derim.ayrıca anahtar teslim okul kuran firmalar var onları araştırın 40 bin e okulunuzun tüm izin mobilya vs. dahil kurulum yaptırabileceğinz yerler var.10 bininiz de cebinizde kalır ilk bikaç ay idare edersiniz.Allah yarımcınız olsun.dürüst olduğunuz takdirde olmayacak birşey yok.felaket tellallarına da çok kulak asmamak lazım:) niyetinizi halis tutun Allah yardım eder inşallah...ben 2 yıldır anaokullarında ing öğretmenliği yaptım gözlemlerim bunlar....hoşçakalın...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye170 yazı
adam evde karısını döver çocuk bunalıma girer içine kapanır arkadaşlarında evde gördüklerini uygular söylersin çocuğunuzun sorunu var yardım alın dersin benim çocuğuma deli diyemezsin der, çocuklar evlerinden öğrendikleri küfrü dayağı birbirlerinde uygular öğretmen her çocukla başa çıkamaz diğer veliler gelir şikayet eder, bir bit gelir, bir su çiçeği , bir moda grip seni bitirir. davalık olduk bitti kazandık masumduk manyağın birine çattık beni bitirdi maalesef başkaları da bitiyor
Arkadaşlar hangi iş kategorisinde devir çoksa korkun... insanlar kar ediyor madem neden bu kadar devrediyor hepsi anlaşıp yurtdışına mı gidiyor? hepsi emekli mi oluyor? yoksa hepsi mi hastalanıyor?
gidin alın elbette yapın birileri bu işi yapmasa kimler kazanır hele yeni 3x4 eğitim sistemi ekmeğinize de bal sürer şimdiden geçmiş olsun
çok şükür ben kurtuldum ben yandım kimse yanmasın diye aylardır bu foruma yazıyorum bi geçmiş konulara bakın arama linkine anaokulu yazın bir okuyun derim
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye351 yazı
Açmayı düşünenleri cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum ama üzülerek söylemek zorundayım ki "Şimdiden geçmiş olsun"

Yeni Üye21 yazı
yorumlrınız içn çok tesekkur edırz herk ypmyın dıyo ben bu hayalmden wzgecmek ıstemıyorum aslında ama baska ıse yonelıcez bu gıdısle
hsb

Üye345 yazı
yeterli çevren yoksa hiç girme sakın hazır müşterisi olan satılık kreşlerede kanma anlayamazsın bir bakmışsın 2 ay sonra öğrencin kalmayabilir

illA-aki yapacam diyorsanız benim görüşüm küçük bir binada başla işle sabret işini iyi yaparsan 2- 3 yıl sonra büyük bir binaya geçer öğrencinin sayısı artar

en önemli konu yıllık harcamaları iyi belirle öğrenciden zırt pırt para isteme velilerin en çok sinir olduğu konu budur
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye29 yazı
Çocuğunu kreşe gönderen bir kişi olarak bir kaç tavsiyede bulanabilirim.
Kreş açma fikri bence kötü değil, ancak nerede açılacağı çok önemli.
Çok fazla kreş var , kimi bakım evi , kimi milli eğitim bakanlğına bağlı, kimi değil.
Kesinlikle gelir seviyesi yüksk olan semtleri düşünün.
Aileler çocuklarını güvenle bırakacakları yere daha fazla para ödemeyi tercih edebiliyorlar.
Biz öyle yapmıştık , çocuğumuzu kreşe verirken içinde çocuk piskoloğu olan , temiz , etkinlikleri fazla , milli eğitim bakanlığına bağlı okul olmasına önem vermiştik.Diğer kreşlere gör pahalı olsada içimiz daha rahattı.
Semt önemli , geliri düşük seviyede olan semtlerde daha çok çocuklara akrabalar bakıyor.Kadın 1000 TL maaş alyorsa 800 TL okula vermez.
Bizim kreş masrafımız ekstra ödemeleride kattığın zaman 1400 TL'ye geliyordu.Kadınların özellikle geliri yüksek semtlerdeki kadınların çalıştğını düşünürsek kreş fikri gerekli ve uygundur, fakat kolay değildir.
Başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye351 yazı
Bence hiç bir önemi yok kreşin nereye bağlı olduğunun ha sosyal hizmetler ha milli eğitim bakanlığı presedür farkı var sadece oda kreşin kuruluş safhasında . Önemli olan patronundaki zihniyet isim vermeyim ama çok pahalı bir kreşin bulgurundan kurt sütünden su çıkabiliyor :( maalesef böyle

Yeni Üye1 yazı
merhaba ...
çoc gel.mezunu özel yuva ve anaokullarında yaklaşık 17 yıllık tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim.4artı 4 den sonra meb e bağlı bir anaokulu açmanız çk doğru olmaz diye düşünüyorum.çünki anaokulu 3 -6 yaş sınırlaması vardır.dolayısıyla 6 ve 5 yaş çocukları çk fazla kayıt alamazsınız bu durumda yasal olarak alacağınız yaş grubu 3 yaşdır.ha ben riske girerim okuluma 3 yaşın altında öğrenci de alırım derseniz yasal olmadığı için denetlemeler de müfettişler tarafından sıkıntılı anlar yaşarsınız.meb e bağlı anaokullarının prosödür ve evrak yazışmaları çk ayrıntılıdır .en küçük bir hatayı kabul etmezler.bundan dolayı sosyal hizmetlere bağlı bir birim olarak faaliyet göstermeniz daha uygundur diye düşünüyorum hem prosedürü azdır hemde küçük yaşa da hitap edebilirsiniz.açaçağınız okulun adı yetenek geliştirme evi yada sanat atölye evi tarzında farklı bir isim olursa dikkat çekebilir.maliyeti yüksektir.gideri fazladır.çook sabırlı olmanız gerekir.hemen kara geçemezsiniz.en az bir yıl cepten verirsiniz.kuracağınız ekip işin en önemli kısmıdır.tecrübeli kişilerle çalışmanızı tavsiye ederim.eğitim kalitenizi de çevre ve öğrenci veli profiline göre belirlemeniz doğru olur.okulunuzda kesinlikle diğer okullardan farklı etkinlikler yapabilirseniz ki bu da ekip işidir ve maliyettir.allahın izniyle şansınız da yaver giderse olur.devir alacağınız yerin bekraunduda önemlidir,arkasında kötü imaj bırakan yeri almanız doğru değildir.çünki bunu yk etmeniz ciddi anlamda zamanınızı alır.ayrıca eğitim basamaklarının en kolay basamağı gibi görünse de tam tersi en zor olan basamağıdır okul öncesi bol şnas sevgiler...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Üye217 yazı
mental aritmetik bu ara çok moda.bende bu konuyu araştırıyorum. bilgisi olan varsa burdan veya mailden ulaşırsa sevinirim.

ugrturker@gmail.com

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Ö?renci
Yeni Üye36 yazı
Yorumların hepsini okudum ve her zamanki gibi felaket tellallarına hiç şaşırmadım.Ne zaman burada yorum okusam insanların fikirlerine balta vuran insanlar görüyorum.Arkadaşın biri demişki mahkemelik olduk.Mahkemelik olan arkadaşın yazım üslubundan neden mahkemelik olduğu az çok anlaşılıyor.Bende çocuğumu kreşe gönderiyorum.Millet 400 - 500 tllik kreşe çocuğunu gönderirken ben 750 tl ödüyorum kreşe.Nedeni okulun kalitesi.Topik sahibi bayan kardeşim.Burada yazılan herşeye kulak asma.Ben burada kendi şehrinde kendi dalında dükkan açılmasın diye kendi yaptığı ve dünyanın parasını kazandığı işi kötüleyen insanlar gördüm.Bu tipler yüzünden insanlar gerçekleştirmek istediği hayallerden vazgeçiyorlar.Kreş ve huzurevi şuan darphane gibi para basıyor.Aksini söyleyen ya ticaret bilmiyordur ya işletme bilmiyordur yada kapasitesi para saymaya müsait değildir.Bende çocuğunu kreşe gönderen bir veli olarak şunları söyleyeyim.Bazı arkadaşların dediği gibi kreş kurmak istediğin semt yada ilçe elit bir yer olsun.Böyle bir yerde kuracağın kreş seni zaten 1-0 öne geçirir.Yakınında kaliteli başka kreş olup olmadığını iyi araştır.Kalitesizi varsa korkma.Senin fiyatın ve kreş standardın yüksek olacağı için tercih sebebi sen olacaksın.Resmi prosedürü devamlı takip et ve eksiğin olmasın.Hocalarını iyi seç.Ve hiç bir masraftan kaçınma.Elit bir yerde açacağın bir kreş için ne kadar masraf edersen o kadar kazanırsın.Sosyal aktivitelerin devamlı olsun.Nasıl olsa velilerden yapacağın aktivitelerin parasını ayrıca balıyorsun.Mesela müzeye gittin veya eğlence merkezine gittin.Onların parası ayrıca aileden temin ediliyor.Velilerle aran hep iyi olsun.Ve onların özel olduğunu senin kreşinde okuyan çocukların özel olduğunu hissettir onlara.Mesela kızım için öğretmeni el yazısıyla duygularını yazan bir mektup yazıp eve göndermiş.O kadar hoşuma gittiki çerçeveletip duvara astım.Ve özel olarak gidip öğretmenine teşekkür ettim.Bunlar hep o kreş için bir referanstır.Yani biri bana bir kreş sorsa ben direkt çocuğumun gittiği kreşi öneririm.Neyse uzun yazdım ama sen hayallerinden vazgeçme.Emin ol çok kazanacaksın.Saygılar.
Bismillah her hayrın başıdır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye5 yazı
Kreş açmak konusunda Ankara'da işini Türkiye şartlarında çok daha üst seviyelerde yapan bir firma var. Kendilerine http://kresacmak.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz. Ben şahsen müşterileriyim. Kesinlikle tavsiye ederim :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye9 yazı
Eğer bir kreş açmak istiyorsanız öncelikle amacınızı iyi belirleyin. Zaten bu işle yakından ilgili olan öğretmenlerim gerekli açıklamayı yapmış. Ama söylemeden geçemeyeceğim, bu iş felaket bir iş değildir. Korkulacak gibi bir iş değildir. Her işte olduğu gibi bütçenizin durumuna göre büyük ya da küçük olabilirsiniz. Bu tamamen sizin elinizde. Şahsen benim tavsiyem önünüze 6 ayı geçirebilecek kadar nakit parayı koyun. Ne olur ne olmaz demeyin zaten bir kaç öğrenci gelmeye başladığında ardından diğerleri de gelecektir.
Anaokulu karlı bir iş midir ? Evet doğru yapıldığı takdirde çok karlı bir iş olarak karşımıza çıkacaktır. Belki de hayal bile edemeyeceğiniz kadar para kazanabilirsiniz. Bunun tek şartı kalite standartlarınızı iyi bir şekilde ortaya koymak olacaktır. Öyle her çocuğu alayım kapasitem artsın üç beş kuruş ta oradan gelsin derseniz baştan kaybettiniz diyebilirim. Bir tarzınız olsun ve o tarzı en iyi yansıtan siz olun. Bu gün bir çok anaokulu ve kreş var ve bunların çoğu merdiven altı diye tabir edeceğimiz cinsten. Kimse çocuğunu göndermek istemiyor ama mecburen gönderiyor Çünkü alternatifleri yok.
Detaylı bilgi için www.okuldanismanligi.com sitemize göz atabilirsiniz.
Yusuf YILMAZ Anaokulu ve Kreş Kurulumu Hizmetleri
Profesyonel Çözümler
www.okuldanismanligi.com

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye21 yazı
uzun süredir girmemiştim yeni girdim yorumlar için tekrar saolun evlilik falan derken atılım yapamadık artık yeni hayaller yeni fikirler içindeyiz ama hala bu hayalimden vazgeçmiş değilim tekrar içim kıpraştı bile diyebilirim.
hsb