Eğitimci Çevreye sahip olan biri olarak ;
Özel Eğitim Kurumları, Okulöncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği vs. bunları inceleyerek kurumunuzun izin, kuruluş, yönetim, kadro gibi işlerini belirli bir araştırma ile çözebilirsiniz. Ancak;
Diğer Arkadaşların belittiği gibi 2 önemli noktaya bende vurgu yapmak istiyorum.
* Öğrenci hedef kitleniz, ve hitap ettiğiniz sosyo-ekonomik çevreyi iyi belirlemek.
Orta düzeyde gelirli ailelerin çocuklarına mı hitap edeceksiniz, yoksa geliri iyi olan üst düzey aile çocuklarına mı hitap edeceksiniz. Siz istemesenizde açacagınız kurumunuzun imajı bunu belirleyecektir. X Düşünceye sahip ailenin çocuklarına mı hitap edeceksiniz, X meslek grubunun çocuklarına mı hitap edeceksiniz. İnanın siz istemesenizde böyle bir algı oluşacaktır mutlaka.
Diğer taraftan,
Örneğin A İlinin K İlçesinde en az 30-40 kreş var ancak genelde 3-4 tanesi özellikle rağbet görüyor. Bunlardan bir kaç tanesinin tercih olma sebebi daha uygun fiyatlı olması, diğerlerinin tercih nedeni ise Fiziksel özellikleriyle, Aktiviteleriye, Eğitimcileriyle vs. iyi reklam yapmış olmasıdır. Geriye kalanlar bulunduğu muhite, çevreye, eşe dosta hitap etmekte günü kurtarmaktadır, yada batmaktadır.
* Aktiviteler düzenlemek demiyorum artık her kreş yapıyor bunu , Tercih nedeniniz olabilecek Farklı Aktiviteler sunmak. Örneğin bir x kreşine giden çocuk haftanın 1 günü öğretmenleriyle sinemaya gidiyor, kreş bünyesinde yüzme kursu var, jimnastik kursu var, halk oyunları kursu var vs. vs.
Bu ve bunlara benzer aktiviteleri ya da daha farklı aktiviteleri kendi bunyenizde çözebilecek misiniz ?
Bu konuda bir kreş yöneticisinin fikirlerini almakta da fayda var diye düşünüyorum.
Kolaylıklar Diliyorum.