ÖZ SERMAYENİZ NE KADAR...
TOPRAKSIZ TARIMDA.
ilk yatırım işletme maliyetleri yüksektir.tarımsal üretim bakımından bilginiz yetersizse.küçük ölçekli yapmaya başlayın.en küçük ölçekli işletme sera 30x8:240 m2 dir.zaten bundan küçüğüde hobi olur .çileği sereda yapmayın bölgenizde aşırı karasal iklim yok sizin çileği malçlı damlama sulamalı yapın YALOVA BAHÇE KÜLTÜRLERİ ARAŞTIRMA da BURHAN ERENOĞLU ile temase geçer bu konuda duayyendir.çilekte pazarın varsa swetie charli çeşidyle çalış.pazar payı yüksektir.sera konusundada tavsiyem paran yoksa arazin düz toprak derinliğide iyi ise iyi bir toprak hazırlığı ve zirai mücadele yapıp serayı kur. fakat yeterince su imaknın varsa sera kur.seracılığı profesyonel yapacaksan paranda varsa yukarıda yazan arkadaşa katılıyorum ,ama param yok dersen amatör kalır kendini yetiştirirsin.240 m2 lik 3 adet sera kur ortalama maliyeti sana tüm işçiliğini kendin yapacaksan damlama sulama hariç 3-5 bine kurarsın serayı gidipte inşaatta kullanılan plastikle değil.
UV + IR 36 aylık olsun.zaten yükü örtü ve borular çeker.sizin orasıda sanayi bölgesi.ekonomik malzeme bulman kolay.sac fabriklarında hurda diye ayrılmış galvanizli boru bulman kolay al şekil verdir.İLÇE TARIM a git proje çizimi vardır.hatta her ilçede TARGEL personeli denilen personeller var onlardan birisiyle tanış sana kredilendirmeden kuruluma kadar yardımcı olur.takıldığın konu olursa bana maille dön.esen kalınız.