Butik Ekmek Fırını - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Butik Ekmek Fırını


fsinan
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
06/03/2012 :  15:16:31 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Öncelik herkese iyi günler diliyorum.

Benim 1 ay içerisinde planladığım kurmak istediğim iş hakkında sizlerden özelliklede bilgi sahibi olan değerli arkadaşlarımdan yorum ve görüş bekliyorum.
Ben butik ekmek fırını açmak istiyorum.Çok büyük değil 25-40 m2 bi dükkanda ekmek çeşitleri ile birlikte ayrıca yaşpasta ve kurabiye poğaça tarzı ürünlerinde sunmak istiyorum.
Şimdi bunla ilgili bayilik veren bir iki firma var sizce bayilikmi daha iyi olur yoksa dükkanı kendim açarsammı.
Ayrıca su var bayilik aldığım zaman tüm ürünler hamur şeklinde yani ekmek şeklini almış sadece pişmeye hazır geliyor.tabi buda benim için avantaj çünkü ekmek ustası değilim yada ustayla iş yapmakta istemiyorum.
sizce bu mantıklımı??
Ayrıca bu tarz bir dükkana alınacak demirbaşlar nelerdir?Bunları nerden uygun şekilde temin edebiliriz.Sunu sölim baştanda yorumlar o şekilde yapılsın kesinlikle odun ateşinde değil makinede matador diyorlar sanırım onunla pişiricem bu nedenle özel izin alma sorunum olmıyacak.
Kazançlı bir işmidir ayrıca bu işi konutlar bölgesi olabilir veyahutta ekmek fırının hiç olmadığı yada 1 2 yane olduğu bi yerde yapıcam.
Fikirleriniz nelerdir 24 yaşındayım bu işten ekmek yiyebilirmiyim yorumlarınızı bekliyorum.
Dediğim gibi 25-40 m2 bi yer bunun maksimum tüm masrafları ne kadar tutar sayın değerli ve özelliklede bu işle ilgili bilgisi olan arkadaşlardan acilen yorum istiyorum..
12345

Yerleşim : Türkiye  |  Meslek : Diğer
comandante1453
Üye

Toplam 223 yazı
06/03/2012 :  19:24:05  Alıntı
Bu işe gönül koymuşsun güzel ama bilmediğin işe girmen çok tehlikeli.10 liraya maledeceğin malzemeyi farkında olmadan 15 lira verirsin.
Senin yerinde olsam bu işi yapmak istiyorsam ve bu işte gelecek olduğunu düşünüyorsam önce bu sektörde çalışıp tecrübe kazanırım.Sonra zaten kafanda herşey şekillenir.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul
babetçi
Yeni Üye

Toplam 39 yazı
06/03/2012 :  19:51:38  Alıntı
bayilik alman daha avantajlı, hem kendinin de söylediğin gibi uta derdin olmaz, ustalarla uğraşmak çok zordur zaten :-) ancak bayilik şartları çok önemli, sana para kazandıracak bir bayilik olması gerekiyor, en önemlisi bol çeşit sunup para kazanabilmen... umarım başarabilirsin.

Yerleşim : Türkiye / İzmir
Hurdasan
Yeni Üye

Toplam 16 yazı
07/03/2012 :  03:35:40  Alıntı


250 m2 den küçük yere fırın ruhsatı verilmiyor ama araştırmak lazım tabi
Limitsiz-Sınırsız Peşin Parayla Her Türlü Hurda Alınır
0544 917 44 40
İsmet ÇEVİK

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Ticaret
fsinan
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
07/03/2012 :  12:18:23  Alıntı
üretim yapılmıyacak bu nedenle 250 m2 ibaresinin önemli olacağını sanmıyorum.yinede bu konuyla ilgili geçmişinde bu işi yapmış ve yapmaya devam eden arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim
12345

Yerleşim : Türkiye  |  Meslek : Diğer
onur652
Üye

Toplam 465 yazı
07/03/2012 :  14:28:39  Alıntı
unlu mamüller için 45-50m2 yeterli ama sen daha çok ekmek degilde simit ve kuru pasta ya yoğunlaş sandviç ekmek te üretebilirsin.başarılar.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Esnaf
fsinan
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
07/03/2012 :  18:51:00  Alıntı
Teşekkür ederim.Peki ekmek ve poğaça türü ürünleri pişirebilmek için kaç tepsili yada kapasiteli bir fırın almalıyım.Elektrikle çalısan.Açıkçası günlük 300 ile 500 arası ekmek satmayı düşünüorum.Buna göre tavsiyelerde yada önerilerde bulunabilirmisiniz.Ayrıca ürün tedarik etmek isteyen arkadaşlarlada irtibata geçebiliriz.
Bunlardan ayrı olarakta dükkanım güzel birşekilde dekore etmeyi planlıyorum.Unlu mamuller dükkanını dekore edebilecek(ahşap) arkadaşlar varsada görüşebiliriz.
12345

Yerleşim : Türkiye  |  Meslek : Diğer
phılıps
Üye

Toplam 355 yazı
07/03/2012 :  22:58:43  Alıntı
arkadaşım madem işi bilmiyorsun ben sana başka bir tavsiye vereyim.simit fırını açabilirsin mesela maliyeti daha az olur bir ustayla beraber başlarsın.dahıtımı sen yapar piyasaya verirsin hem işi öğrenirsin.ekmek işi için birikim elde edersin.ha böyle ekmek yersin .........saygılar

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Ticaret
fsinan
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
08/03/2012 :  19:38:02  Alıntı
Tavsiyen için teşekkür ederim ancak simit fırınını tek başına düşünmüyorum.Ekmek butiği açıcam bu sebeplede ana ürün ekmek olucak.Simit ve benzeri ürünler ekstram olucaktır tabikide.
12345

Yerleşim : Türkiye  |  Meslek : Diğer
dikkatedin
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
12/03/2012 :  20:31:25  Alıntı
Sen Beyaz Fırın, Komşu Fırın vb. yerleri görüp heves ettin sanırsam.. Kardeşim sen daha dükkana alınacak demirbaşı bilmiyorsun, biz nerden bilelim ? Daha ekmek hamur halde gelecek sen pişireceksin 40 m2 de nasıl olacak ki ? Onu da geç, pişmiş ekmek gelse taze ekmek olmaz akşama bayatlar. Çıtır olmaz. Butik Ekmek Fırını dediğin = Komşu fırın gibi birşey işte... Kadıköyde var.. Yani o iş hem hizmet hem sermaye ister söyliyim.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Serbest meslek
öğrenciim
Yeni Üye

Toplam 23 yazı
14/03/2012 :  19:53:49  Alıntı
yıllar önce bu sitede fikir alıyordum o zamanlar tabi üniversite öğrencisiydim.Ufak tefek ticari atılımlarda bulunduk edindşk çırpındık okulu bitirdik askerliğimide yaptım şimdi yaşım oldu 24.
15 bin tl nakit biriktirdim 5 bin tl de ekstra koyabilirim bu tarz işi bende yapmak istiyorum.Son günlerdede moda oldubu tarz butik işletilen fırınlar.
Bende şöyle 20 30 m2 bir yer bulabilirsem sade ahşap bir dekorasyonla bu tarz bir iş yapmayı düşünüyorum.
Ama işte üretim olmadan olurmu olmazmı bu kafamı kurcalıyor.
Aslında ürünler anlaşılan bir yerden sıcak gelirse günde 3 öğün neden olmasın.Ama antlaşmayı sağlam yapmamız gerekir..
Benim düşüncem bu şekilde olursa üretim maliyeti ve eleman için ayrıca bir gider kalemide oluşmaz.Bunun yanında fırın için dükkanı açarken ruhsatta üretime ve imalata göre değil sadece satışa göre alınır.
Şahsi fikrim bu iş tutar bende bu şekilde bir iş kuracağım umarım başarılı olursunuz.
Tek sorun bu konsepti düzgün bir lokasyona yada fırın olmayan bir yere açmak olacaktır.
...

Yerleşim :   |  Meslek : Yöneticilik
fsinan
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
21/03/2012 :  14:22:20  Alıntı
Evet bu konuyu öldürmeyelim canlandıralım.Varmı benimle aynı fikirdeki arkadaş.Yada bu şekilde iş yapan arkadaşlar varsa onlarında yorumlarını bekliyorum.
12345

Yerleşim : Türkiye  |  Meslek : Diğer
fsinan
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
26/03/2012 :  16:53:36  Alıntı
Arkadaşlar iş yerimi açtım.üretim yapmıyorum.ekmekler anlaşmış olduğum fırından geliyor.Tatlı içinde güzel bir markayla anlaştım.poğça gibi unlu mamülleride bulunduğum sehirdeki tanınmış bir firma bırakıyor.
Günde 300 ekmek satışım var ayrıca sabah 7 den 10 a kadar da poğaça,açma,simitten 50 tl ciro yapıyorum.
Merak eden ve bu tarz bir işletme açmak isteyen tüm arkadaşlarıma daha ayrıntılı yazabilirim.
neye ne kadar harcadım ne nekadar tuttu kar oranları gibi hepinize ol kazançlar.
12345

Yerleşim : Türkiye  |  Meslek : Diğer
eseslix
Üye

Toplam 342 yazı
26/03/2012 :  19:06:59  Alıntı
hayırlı olsun bol kazançlar..........
eses

Yerleşim : Türkiye / Eses
Bartoloucci
Üye

Toplam 1345 yazı
26/03/2012 :  22:16:59  Alıntı
daha ayrıntılı bilgi verirseniz başka insanlara da faydalı olacaktır.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir




Yerleşim : Türkiye / Özel  |  Meslek : Diğer
arif80
Yeni Üye

Toplam 95 yazı
02/04/2012 :  16:40:14  Alıntı
tutturursan iyi ekmek yersin tutturamazsa yine ekmek yersin :))

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Ticaret
muratksk
Üye

Toplam 245 yazı
03/04/2012 :  06:05:08  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fsinan
Arkadaşlar iş yerimi açtım.üretim yapmıyorum.ekmekler anlaşmış olduğum fırından geliyor.Tatlı içinde güzel bir markayla anlaştım.poğça gibi unlu mamülleride bulunduğum sehirdeki tanınmış bir firma bırakıyor.
Günde 300 ekmek satışım var ayrıca sabah 7 den 10 a kadar da poğaça,açma,simitten 50 tl ciro yapıyorum.
Merak eden ve bu tarz bir işletme açmak isteyen tüm arkadaşlarıma daha ayrıntılı yazabilirim.
neye ne kadar harcadım ne nekadar tuttu kar oranları gibi hepinize ol kazançlar.

Ayrintili bilgi bekliyoruz.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Esnaf
erokas
Üye

Toplam 515 yazı
03/04/2012 :  17:00:21  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fsinan
Arkadaşlar iş yerimi açtım.üretim yapmıyorum.ekmekler anlaşmış olduğum fırından geliyor.Tatlı içinde güzel bir markayla anlaştım.poğça gibi unlu mamülleride bulunduğum sehirdeki tanınmış bir firma bırakıyor.
Günde 300 ekmek satışım var ayrıca sabah 7 den 10 a kadar da poğaça,açma,simitten 50 tl ciro yapıyorum.
Merak eden ve bu tarz bir işletme açmak isteyen tüm arkadaşlarıma daha ayrıntılı yazabilirim.
neye ne kadar harcadım ne nekadar tuttu kar oranları gibi hepinize ol kazançlar.


ayrıntıları bekliyoruz...

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Reklam
ahmetkerimsen
Üye

Toplam 235 yazı
29/07/2013 :  15:42:05  Alıntı
Acaba işler nasıl ..

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Mühendis
ufukçizgisi
Yeni Üye

Toplam 17 yazı
29/07/2013 :  16:09:59  Alıntı
sayın editör yeni konu açiyoruz konu onaylanmıyor bakıyorum ben çok sonra açılanlar onaylanmış

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Diğer
palademir
Yeni Üye

Toplam 18 yazı
01/08/2013 :  15:25:06  Alıntı
evet arakdaşlar konu güncel zaten detaylı bilgiler verebilirsek iyi olur bu unlumamüller vs vs işlerine talep artıyor git gide.daha saglıklı bilgiler ve fiyatlar beklıyoruz
zaman.

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Diğer
omratk
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
12/10/2014 :  23:31:06  Alıntı
Fsinan kardesin seninle ayni tarzda bir isletme yapmak istiyorum. Islerin nasil? Makiyeti ne kadar oldu, kimlerle calistin vs.. konusabilir miyiz 05535734711

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
onrdrmz
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
26/12/2014 :  21:57:21  Alıntı
Ben istanbulda fırıncıyım bütün geçimimizi fırından sağlıyoruz sorusu olan varsa cevaplarım.
ekmek,pasta,un ..

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Gıda
kenaninci
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
24/11/2020 :  09:33:11  Alıntı

Selamlar
2 yıllık önlisans aşçılık mezunuyum. Daha önceden sigortalı bu sektörde çalıştım. Unlu mamuller üzerine bir yer açmak istiyorum. İş Yeri açma belgesi alabilirmiyim. Ustalık belgesi almak yıllar sürüyor. Eğer olmuyorsa kiralama nasıl oluyor. İnternette para karşılığı belgesini çok kiralayan var. Belgesi olan biriyle anlaşıp onu işe alıp, ruhsatı aldıktan sonra işten mi çıkarılıyor. Daha sonradan ruhsat ile ilgili problem olmuyor mu? Cevap verirmisiniz teşekkür ederim.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Gıda

10.64 saniye.
08:47:41, 17 Ocak 2021, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2021 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım