Arkadaşım, amacın Web Sitesi nasıl yapılır öğrenmek mi ? Yoksa Web Sitesi üzerinden kazanç elde etmek mi tam kestiremedim.
Kısaca kendi hikayemizi yazayım.
Bir arkadaşımdan görmüştüm, Bilgisayarında bulunan fotograflarını yine kendi bilgisayarında web sayfası gibi hazırlamış.O an için çok hoşuma gitmişti. Nasıl yaptığını sordum ve Front Page ile o zaman tanıştım.(2000) Hemen kendi bilgisayarımdaki dosyaları vs. web sitesi gibi (köprü atma-link verme) hazırladım. Benim gibi bu işlere meraklı bir arkadaşımla beraber araştırdık. Bu işte kendimizi geliştirelim dedik. o zamanlar cjb.net ve lycos un ücretsiz web alanı verdiğini öğrendik ve hemen ücretsiz servis veren sitelerden faydalanmaya başladık. önce html (front page) daha sonrada Php nuke ile çalışma yapmaya başladık.Bu esnada hem grafik hem tasarım konusunda yer yer ücretsiz bazı eğitim kurslarına katıldık( Dreamweawer,ASP,ASP.NET,PHP, Corel Draw vs.). Adresleride o zamanlar yonlendir.com ile türkçe adrese yonlendirip kullanıyorduk. O zamanlar fikir aldıgımız tüm webmaster arkadaşlar ücretsiz alanlarla ugrasmayın alın ufak bi alan ugraşın durun diyorlardı. Sonraları bize mantıklı geldi.Bir forum sitesi açtık. Günlük 300 tekil ziyaretcisi oluyordu bu bizim için çok büyük başarıydı tabi. Zamanla sayfa gösterimi günlük 10.000 i bulmaya başladı. Bu işe daha profesyonelce eğilmeye başladık. Daha sonraları Fusion, Joomla, phbb, smf derken WP ile tanıştık. Şimdi ise, ASP, PHP, E-ticaret, kurumsal, Forum, Portal, Haber dahil her türlü siteyi hazır script kullanmadan kendimiz sıfırdan yazabiliyor hazırlıyabiliyoruz. Yaklaşık 40 a yakında tamamlanan ve hali hazırda devam eden web projemiz var.
Kısaca özetleyecek olursak;
Site yapmak için başlangıç için ücretsiz alanları kullanmak mantıklı olabilir. Ancak kurumsal bir site yada site üzerinden firmanızı tanıtacak ürün satacak bir site istiyorsanız sizlere önerim şudur.
En fazla YILLIK alan adı dahil 40 TL ye ( 20 TL gibi daha ucuzları var) site builder paketi ile birlikte hizmet veren hosting firmaları var. Alan adını alıyorsunuz. Paket içerisindeki Hazır temalardan bir tanesini seçip sitenizi düzenlemeye başlıyorsunuz. Kullanımı kolay ve Türkçe...
Uzun vadeli bir site düşünüyorsanız , ücretsiz servisler yerine kendinize ait bir alan adı ve hosting tercih ediniz. YILLIK EN FAZLA 40 TL çok büyük bir rakamda değildir herhalde. Arama motorlarında arattırırsanız bulursunuz.
Arzu ederseniz, bildigim birkaç hosting firması var site builderli paketi olan.PM den adreslerini atabilirim.
Kolay gelsin.