Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Acil Yardım Bu Hafta Kozmetik Mağazası Açıyoruz. .

BaşlatanediTarih29/02/2012 21:45:23Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
SELAM SEVGİLİ KONİKS ÜYELERİ

BU HAFTA İSTANBUL KADIKÖYDE BİR KOZMETİK MAĞAZASI AÇIYORUM.
MAĞAZA 50 METREKARE BİR ALAN SAHİP.
MAĞAZADA SAÇ BOYALARI ŞAMPUANLAR PARFÜM SETLERİ KREMLER VE MAKYAJ MALZEMELERİ BULUNUCAK.
BULUNDUĞUM ALANDA BİRÇOK BÜYÜK KOZMETİK MAĞAZASI DA VAR
İLK AÇILIŞTAN İTİBAREN NASIL BİR YÖNTEM İZLEMELİYİM Kİ KALICI OLMAYI SAĞLAYAYIM
SEVGİLİ ARADAŞLAR SİZLERDEN, MÜŞTERİLERİ CEZBEDECEK ÇILGIN FİKİRLER BEKLİYORUM.......................................

ŞİMDİDEN DEĞERLİ FİKİRLERİNİ YAZACAK ARKADAŞLARIMA SAYGI SEVGİ VE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye32 yazı
arkadaşlar hiçbir fikri olan yok mu.....................

çok mu zor bir soru sordum :(

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye310 yazı
Daha önce yaptığım bir iş değil ama beyin fırtınası yapacak olursam aklıma gelenler şunlar :

-Dükkanın önüne teşhir standları veya içi ürün dolu sepetler koyun.
-Bazı sıradan ürünleri bir süreliğine maliyetine, hatta az da olsa zararına satın. Bu zararı reklam ve tanıtım gideri olarak düşünün.
Bu ucuzluğu da afiş ve ilanlarla tanıtın. Böylece müşterinin dükkana girmesini sağlamış ve sürekli müşteri olması için de ilk adımı atmış olursunuz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye2 yazı

ücretsiz cilt bakımı bir süreliğine

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Ymalat
Yeni Üye32 yazı
onurkoniks ve zool değerli fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

Üye301 yazı
Hayırlı olsun once kampanyanı tek fıyat olarak yapabılırsın ornek 2 tl 2.50 3 tl gelen urunu ortalama yapıp 5 tl den satabılırsın 1 al ıkıncı yuzde 50 gıbı yada 3 al 2 ode ya da 10 tl alıs verıse dıs macunu hedıye falan
ALTAY KIRTASİYE

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye131 yazı
Diğer mağazalarda olmayan ama kapış kapış da gidecek bir ürün olmalı. Bu başlık biraz da beni ilgilendirdigi için başladım okumaya aslında. Aromatik, içinde 9 çeşit bitki bulunan, uykusuzluk sorununa bitkisel çözüm getiren aynı zamanda sinirleri sakinleştiren yastık üretimine başladık. Ek olarak bayanların ilgisini çeken ve şu an istanbul'da sadece 1 yerde satışı olan sağlık bakanlığı onaylı bitkisel istenmeyen tüyler için bir ürünümüz mevcut. Dilerseniz bu ürünlerimiz için tek bir stand açıp reklam yapabilirsiniz. Farklı ürünler olduğu için merak uyandıracaktır. Hem siz hem de ben bu işten kazançlı çıkabiliriz. Karar tabiki sizin, ben ürünlerimi tanıtmak istedim. Allah bereket versin işinizde..

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye29 yazı
En önemlisi güler yüzlü olmak, ben içeri girdiğim zaman asık suratıyla beni karşlayan ve sorduğum sorulara yarım ağız cevap veren bir işletmeye bir daha uğramam.Ayrıca ne zaman bir parça kozmtik ürün almak istesem bir poşet dolusu ürünle dışarı çıkyorum.Tavsiye edin , ürün tavsiye edin.Saçları bakımsızsa veya gözenekleri açıksa sakın kaçırmayın.Ancak kozmatik alırken son derece dikkat ettiğim bana ürünü tavsiye eden kişinin cildi,makyajı vs..çok düzgün olmalıki referans olsun.Kozmatikçide özellikle Kadıköy'de çalşan bayanlar ağır makyaj yapıp korkunç kötü gözüküyorlar, ben aman bana bunu tavsiye eden böyleyse diyip dinlemiyorum bile.Gelen müşterilere ilgili ( Abartmadan) davranın ,doğru ürünü tavsiye edin, o müşteri sizden memnun kalırsa zaten en az iki kişi yanında getirecektir.El ilanları klasik ama hep tutar , cilt analizleri , saç analizleri yapın firmalarla anlaşıp ücretsiz.Ufak hediyeler numunler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye41 yazı
Kardeş diğerlerini taklit et, onlar ne yapıyorsa sende aynısını yap. Bak beni dinle hele bırak şimdi güler yüzlü olmayı. Yaz geliyor yaz! Kapının önüne babetleri torba torba dök! Böyle tel kafesler oluyo. Geliş fiyatının üzerine 1 tl koy çok değil. Maksat sirkülasyon olsun tamam mı ? Kardeşim hatun babete dayanamaz, 5-10 liraya doldur babeti bak nası yumuluyorlar... Bak nası akıyo müşteri! hadi hayırlısı
Tüm girişimcilere selam!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye2 yazı
edi ozel mesaj attım musaıt oldugunda bakarsan sevinirim

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Ymalat
Yeni Üye32 yazı
fikirlerini paylaşan arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum..........................

Yeni Üye35 yazı
tanıtım broşür bastır 200-300 adet , caddedeki bayanlara dağıt bence.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ticaret
Yeni Üye32 yazı
reklam reklam reklammm

şöyle bir fikrim var

10 tl lik alışverişe
20 tl lik alışverişe
30 tl lik alışverişe
40 tl lik alışverişe
50 tl lik alışverişe ayrı ayrı hediye vericem maksat kampany tanıtım olsun

Üye131 yazı
Reklam şart, ama sizin bahsettiğiniz şekildeki reklamın planını iyi oturtmak gerekir. Açılışlar genelde kalabalık olur o kargaşada gümbürtüye gitmemesi lazım, sonra sözlerinde durmuyorlar derler çünkü.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye155 yazı
Diğer mesajları okumadım ama akılda yer etmek için, ilk etapta belli bir müşteri kitlesi oluşturmak için ve ilk ay için gerekli giderleri çıkarmak için kesinlikle ama kesinlikle açılış yapmalısın. Açılış 2-3 gün sürebilir. Balonlar, gerekli müzik donanımı ve mümkünse tanıtım için bir kaç kişi.
İletişim;
ahmeterencihan@gmail.com
0505 843 6789

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye15 yazı
bu konuda size profesyonel bir şekilde yardımcı olabilirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
Bence kozmetik mağazalarındaki en önemli şey hangi ürünün nerede olduğudur. Bu konuda kesinlikle büyük mağalar ne yapıyorsa siz de aynısını yapın. Onların bu konu ile ilgili ayrı bir ekipleri olur. Bu çok önemlidir.
Promosyon standları çok işe yarar. Ayrıca ped satışı yapıyorsanız üzerlerine promosyon olarak çikolata yapıştırın :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret