Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hurda Pet Ve Plastik İşi

Başlatandestina_akhisarTarih28/02/2012 12:24:27Yorum98

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
Öncelikle herkese selamlar ....
Ben bir arkadaşımla birlikte hurda pet ve plastik işine girmeyi düşünüyorum... Bu işin sokak satıcılarından toplama ve balyalayıp bu ürünleri işleyen yerlere aracılık etme işini düşünüyorum. Bu konudaki fikirlerinizi, yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca bu iş üzerine çalışan kişiler ve firmalarla irtibata geçmek istiyorum.Herkese hayırlı işler,bol kazançlar...
HERKES KENDİ KALBİNİN EKMEĞİNİ YER...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
98 yorum
Yeni Üye1 yazı
çok yüklü miktarda preslenmiş plastik satılmaktadır (tanzanya dar e selaam) almak isteyenlere örnek gönderilebilir az miktarda taleplerde bulunmayınız ülke dışından geliceği için. bizzat kendim yapmaktayım bu işi ulaşmak için e mail adresim : canerozyetgin@gmail.com
CnR

Yerleşim Tanzanya / Dar Es SelaamMeslek Serbest meslek
Üye324 yazı
hertürlü hurda pet alınır
hurda beyaz pet:500tl
hurdakarışık pet:650tl
0507 339 33.73
uşak................................

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye29 yazı

herkese iyi çalışmalar.. ben polonyada plastik işi ile ugraşıyorum.. ve hemen hemen her türlüsünü temin edebilirim. ham madde.. karton. hurda pet. granür. pvc granürü. hurda plastik ve hemen hemen bir çok ürün mevcuttur.. bizim asıl işimiz granürdür.. ve bir çok ürünede temin edebiliriz. iyi çalışmalar
tel: +485342322229.. ibrahim

Yerleşim / DigerMeslek Di?er
Üye108 yazı
kağıt-pet şişe balyalama için en ekonomik pres makinası nasıl temin edilir .. Bilgilendirirseniz sevinirim..
EGE

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Esnaf
Yeni Üye30 yazı
KAPALI SEPET
DELİKLİ SEPET
SEÇME BANDI
KIRMA BANDI
KIRMA 100'LÜK (ÇİFT ROTORLU)
KIRMA HELEZONU
3 ADET MİKSER
3 ADET KURUTMA
Aralarda helezonlar ve taşıyıcı bantları da mevcut.

Temiz, elyaflık veya çemberlik pet çapağı elde etmek için bu sistem yeterli midir?
Bu işi bilen değerli forum üyelerinin görüş ve önerilerine ihtiyacım var.
Saygılar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye13 yazı
Hayır yetmez kesinlikle yetmez Pet şişe kırmak yani ( FLAKE ) haline getirmek çok daha fazlasını ister ve çok fazla sermaye isteyen bir iş bence kırmaktansa fabrikalara mal temin edin veya toplama merkezi açın presleyip satın güzel parası var bu işin ama kırma işine girmeyin derim :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
merhaba arkadaşlar
ben plastik pet şişe hurdası (preslenmiş) almaktayım. yurt içi veya yurt dışı fark etmez. ayrıca kırılmış pet şişe (çapak) şeffaf veya renkli almaktayım. elinde olan varsa görüşelim.
selamlar celal
5335910007

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Yöneticilik
Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muhammederduran

"Vermeden almak ALLAH 'a mahsustur " deyişi çok dikkatimi çekti

O sözün doğrusu ALMADAN VERMEK ALLAH' A C.C MAHSUSTUR .

Yerleşim Sudan / HartumMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
dış ticaret danışmanıyım. hindistandan bir müşterimiz devamlı suretle ve yüksek miktarlarda atık pet şişe istemekte. güzel para kazanmak isteyenler tunahakan1@gmail.com a mail atsınlar...
tunahakan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye55 yazı
merhaba arkadaşlar türkiye genelinden presli pet hurdası peşin ödemeyle alırım.ayrıca sadece plastik olmak kaydıyla karışık plastik alırım.05078353770
kayramurat.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye9 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - destina_akhisar
Öncelikle tüm yorumlarınız için teşekkür ederim a.altun23 arkadaşımın uyarıları da önemli... Ben bu işe girerken çevrede en çok bulunabilecek hammaddenin araştırmasıyla başladım ve gördüm ki pet ve plastikten daha bol bir şey yok kağıt ve cam da var ama onların tonaj fiyatları çok düşük. Pres makine ve basit bir nakliye aracı ücreti başka bir iş koluna girerken ödenen paraların yanında oldukça makul... Yer olarak dükkan değil de eski tip kullanılmayan depoları düşünüyorum.. Onların kiraları da diğerlerine göre oldukça uygun...Bu forumu okuyan diğer arkadaşların da değerli yorumlarını okumak istiyorum...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye9 yazı
Arkadaşlar yorumları okurken sayfanıza yeni üye oldum.Kardeslerim hurdacılık işiyle uğraşıyor.Bende bu işi yapmak istiyorum.Ben bayanım yapabilirmiyim acaba?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Halkla ili?kiler
Üye153 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - slhadm
Arkadaşlar yorumları okurken sayfanıza yeni üye oldum.Kardeslerim hurdacılık işiyle uğraşıyor.Bende bu işi yapmak istiyorum.Ben bayanım yapabilirmiyim acaba?

Yapılmayacak diye bir şey yok. Yapılabilir diye düşünüyorum..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye258 yazı
ukraynadan yazin aylik 50-80 ton arasi kisin 30-50 ton arasi presli pet hurdasi vardir.ciddi musteriler aranmaktadir.

sedat_14950@hotmail.com

Yerleşim Ukrayna / SevastopolMeslek Di?er
Üye258 yazı
yazim gunceldir

Yerleşim Ukrayna / SevastopolMeslek Di?er
Üye105 yazı
presm makinaları 0 olursa 20 000 den ikinci el olursa 10 000 den başlar makinesine göre çıkar. ancak peti alıp presleyip satmak çok fazla kar bırakmaz. bunu yapacağın yerin kirası personeli. hesaplamak lazım. ayrıca preslediğin zaman 1.çtd ye giriyorsun. yani lisans alman gerekir maliyeti 2 - 3 bin tl civarında çıkması 1 yıl sürer aşağı yukarı. bu işte para kazanmak isteyen arkadaşlara presleme makinesine verecekleri paranın üstüne biraz daha sermaye ile 1 kırma makinesi ve 1 exturden makinesi ile pet şişeyi kırıp eritip granül ( boncuk boncuk ) hale getirmek daha karlı ve kazançlı ancak bu tesis içinde 2.el makineler alınırsa en aşağıya 200 bin tl para lazım. onun dışında bu işe başlayan 6 ay geçmeden bırakır. şahsi görüşüm ve tecrübelerim.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye10 yazı
elimde 20 - 30 ton arası pet hurdası var pressiz halde ilgilenen arkadaşlar varsa http://www.ayhangeridonusum.com adresinden ulaşabilir ciddi ve bu iş ile ilgilenenler arasın lütfen.
Ayhan Metal Geri Dönüşüm Nak. San. Tic Ltd. Şti.
Web: www.ayhangeridonusum.com
Telefon : 0.212.858 02 78 - E-posta: www.hurdaaluminyumfiyatlari.blogspot.com
www.hurdademirfiyatlari.org
Adres: Akçaburgaz Mah. 13.sokak no:7 Esenyurt/İST

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye358 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ibrahimtrn
presm makinaları 0 olursa 20 000 den ikinci el olursa 10 000 den başlar makinesine göre çıkar. ancak peti alıp presleyip satmak çok fazla kar bırakmaz. bunu yapacağın yerin kirası personeli. hesaplamak lazım. ayrıca preslediğin zaman 1.çtd ye giriyorsun. yani lisans alman gerekir maliyeti 2 - 3 bin tl civarında çıkması 1 yıl sürer aşağı yukarı. bu işte para kazanmak isteyen arkadaşlara presleme makinesine verecekleri paranın üstüne biraz daha sermaye ile 1 kırma makinesi ve 1 exturden makinesi ile pet şişeyi kırıp eritip granül ( boncuk boncuk ) hale getirmek daha karlı ve kazançlı ancak bu tesis içinde 2.el makineler alınırsa en aşağıya 200 bin tl para lazım. onun dışında bu işe başlayan 6 ay geçmeden bırakır. şahsi görüşüm ve tecrübelerim.

yazınızdaki şahsi görüşünüz ve tecrübeniz bu pet geri dönüşümü için yetersiz .
1 kırma makinası ve extruder ile yaptıgın boncuk boncuk yaptıgın granüllü üstüne para vererek(kamyoncuya nakliye parası ve çöp kabule ödenen miktar) çöpe dökmen gerekecektir.
peti kırmak bu kadar kolay olsaydı şayet hurdacılar moblen ,eltex vs. plastikleri çapak yapıp satarlar pet ide presler satarlar. hurdacının kırma makinası oldugu halde neden kırmadıgını düşün.arkadaşım biraz daha bilgi toplamanda yarar görüyorum.

200-400 binle olacak iş degil o kırma tesisi.

saygılar....
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye358 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ayhanteke07
elimde 20 - 30 ton arası pet hurdası var pressiz halde ilgilenen arkadaşlar varsa http://www.ayhangeridonusum.com adresinden ulaşabilir ciddi ve bu iş ile ilgilenenler arasın lütfen.

preslenmemiş olması başka ile satışı engel işgal ediyor nakliyesi kendisinden pahalı tutar. kırk ayak kamyonun alacagı en fazla 3-4 ton :) preslenirse pet patlatmalı bir presten gectiyse 20 ton atar kırk ayak patlatması yoksa 15-16 ton alır.
size tavsiye edebilecegim anladıgım kadarıyla istanbuldasınız özelinize firma bilgisi gönderecem en yakın olarak oraya satışını yapmak sizin menfaatinize

saygılar....

bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
Yaklaşık 9 yıllık tecrübemizle,plastik enjeksiyon,rotasyon,wpc,şişirme kalıpları konusunda çinden hizmet vermekteyiz.Çinden kalıp alın ve yatırım maliyetlerinizi en az %30 -%40 düşürün.
Bizden fiyat almadan kesinlikle kalıp yaptırmayın.
Sizlere kesinlikle en iyi kalite ve hizmeti sunacağımızdan emin olabilirsiniz.
Bugün birçok yabancı firma kalıp üretimlerini çinde yaptırmaktadır ve maliyetlerini aşağı çekmektedir.Çindeki hem maliyet hem de teslim süresi avantajından yararlanın.

Bu fırsatı kaçırmayın,Bize ulaşın...

Cevabinizi rica eder,iyi calismalar dilerim.

Saygilarimla

Nihat AYDIN
General Director

TROYA GROUP CO.,LTD
Room 802,Building A,Yiwu city Zhejiang Province,China
M : +86-13516959923
T : +86-579-85045016
+86-579-85045026
F: +86-579-85045026
E: info@cindenithalet.com
W: www.cindenithalet.com

Yerleşim Çin / yiwu
Yeni Üye60 yazı
bence hurda cam işinizide düşünmenizi tavsiye ederim gündümüzde lüx mekanların hepsi su ve benzeri ürünleri cam olarak kullanıyor ve buralarda bu ürünler çöpe atılmaktadır .Ben düşündüm kendim yapmayı ama gerek araç ve gerekte yerim olmadığı için askıda kaldı . Eğer güzel bir şekilde anlaşıp günlük toplarsanız bence iyi bir pazar oluşur size

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye1 yazı
Herkese merhaba.

Ben lise son sınıf öğrencisiyim ve üniversitede harçlığımı çıkartmak için bu işi düşünüyorum. Tek toplayabileceğim pet şişeler. acaba kilosu kaç kuruş eder? devlet satın alıyor mu?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
100 ton balyalı kaliteli pet şişe ilgilenenler kusgoz@yahoo.com a yazabilirler. balyaların örnek fotosu mevcut isteyene gönderirim

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Üye141 yazı
rainbow eğer toplarsan peşin fiyata senden hemen alırım ama min. 50 kg .olmalı kolay gelsin .

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye1 yazı
Merhabalar ben plastik geridönüşümü işinde çalışıyorum iyi kötü bilgi sahibiyim hurda pet ve plastikte serbest piyasa olduğu için sabit bir fiyat yok bulunduğun il/ilçeye göre değişiyor nette yaptığım araştırmaya göre pette tonaj arttıkça fiyat artıyor biz polietilen geridönüşümü yapıyoruz (pe) ürün yelpazesi geniş bi alan fakat temiz mal bulmak sıkıntı ürünü toplayıp aracılık etmek iyi fikir çapak işi hem maliyetli hemde zahmetli bir iş sermaye depolama alanı ve sağlambir firmayla mal yetiştiremeyecek durumda çalışırsın bu arada aracılık edeceksen kendini petle sınırlama asıl mal sıkıntısı (pe) de

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye2 yazı
merhaba selam herkese burda ne var die bakım dedim üyeliğe kadar gitti

baktım herkes bizim yaptığımız işe merak sarmış .
inşallah bir kaç yüz kişi daha gelir bu sektöre ..

ama tavsiyede bulunum bu okadar kolay basit birşey değil paranız varsa doğru bir anladığınız işe girmenizi tavsiye ederim öz kaynak sermayeniz 1,500,000 dolar olması gerek ayrıca bu fabrikayı kurarken de bir o kadar sermayeniz olması gerek . çok korkunç paralar var die yazanlar varda benim haberim yokmu. ama merak edenler için yazımın sonunda adres olacaktır web sayfam da isteyen gelip görebilir 3,000,000 dolar para lazım bizim fabrikayı harcadığımız paraları falan istemiyoruz
iş bilen teknik 60 personelle 1 milyon dolara ilk gelene satacağım
ama bu balya işi yapacaklar bir şey diemem biz fabrikayız satma nedenimiz de bu balyacılar :) borsa gibi hergün zam yapıyorlar kala kala t.c 10 firma kaldık sonunda satacak yer kalmayacak :) saygılar

www.ilerigeridonusum.com

tunc

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Yeni Üye2 yazı
pet şişe kırmak isteyenlere bakanlık lisanslı

60 personel türkiyenin en iyisi değil ama istanbul da 2 firmadan biriyiz yedeğimiz yok fabrikayı alamak isteyen benimle irtibata gecsin saygılar

www.ilerigeridonusum.com
info@ilerigeridonusum.com
tunc

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Yeni Üye73 yazı
Tunç bey balya işi yapanlardan kastınız toplayıcılardan alanlar mı?Bunlar sizin işler inizi nasil baltalıyor. .Biraz açar mısınız.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
konu 2012 de açılmış internetten gezinirken ilgimi çekti..nooldu bu işten zengin olan var mı? bana bi zahmet bildirsin :))

Yerleşim Türkiye / KornMeslek Esnaf
Yeni Üye11 yazı
Bu isten zengin olan varmi bilmiyorum ama
su kadarini soyleyeyim ..
Kayseriliyim ve ayagimdaki rahatsizlik yuzunden 3 yil once 3tekerlekll bi el arabayla bu ise harclik etmek icin yolda teneke kutu ve sise toplamaya basladim sonra kartondu plastikti derken aracim oldu :) ve su an ALLAH ima binlerce sukur bu is beni hic hic parasiz ve ac koymadi..
Su an bi depo tutup hurda alim isi yapmak istiyorum..
Kayseriden bu hurda isini yapan larin fabrikalara satmamda yardimci olurlarsa sevinirim

bu is inanin insani ac parasiz koymaz.. Hurdacilarin daha 2 gun once hurda dustu sozune kanip hurdalarinizi deqerinden asagi vermeyin arkadaslarin deqerini veren biri mutlaka cikacaktir karsiniza arastirma yapip oyle satin derim
herkese saygilar

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Y?siz