Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hurda Pet Ve Plastik İşi

Başlatandestina_akhisarTarih28/02/2012 12:24:27Yorum98

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
Öncelikle herkese selamlar ....
Ben bir arkadaşımla birlikte hurda pet ve plastik işine girmeyi düşünüyorum... Bu işin sokak satıcılarından toplama ve balyalayıp bu ürünleri işleyen yerlere aracılık etme işini düşünüyorum. Bu konudaki fikirlerinizi, yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca bu iş üzerine çalışan kişiler ve firmalarla irtibata geçmek istiyorum.Herkese hayırlı işler,bol kazançlar...
HERKES KENDİ KALBİNİN EKMEĞİNİ YER...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
98 yorum
Yeni Üye13 yazı
istanbulda açık preslenmemiş fiyatlar tonaj 750 tl 850 tl arası

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye90 yazı
hurda peti kazakistanda toplayan 1 Allahin kulunu gormedim dere yataklarina atilmis pet siselerden su yollari kapanmis su akmaz istediginiz kadar hurda pet bulabilirsiniz ama bu meret nakliye gumruk bindikden sonra kar kalirmi bilmem Birde uzun zaman suda yada sokakta copte yatmis petsise para edermi?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye13 yazı

DESTİNA AKHİSAR ÖNCELİKLE MERHABA BEN ZATEN TAM OLARAK DEDİĞİN İŞİ YAPIYORUM AÇIK PET ŞİŞE ALIP BALYALIYORUZ AMA ÇALIŞTIGIMIZIN FİRMANIN FABRİKASI VAR SORMAK İSTEDİĞİN BİŞEY VARSA BU A,DAN Z,YE BİLİYORUM İÇİNDEYİM

Yeni Üye23 yazı
Merhabalar,

Benim istanbul şile' de sanayide 120 m2 dükkanım var bu plastik kırma ve balyalama işini yapmayı düşünüyorum araştırmalarıma göre atık pet fiyatları 750TL/TON olarak gözükmekte peki bu ürünü kırıp balyaladıktan sonra piyasada ton fiyatı nekadar bunu bilen varmı birde bu iş için nekadar bir maddi yatırım yapılması gerekmektedir.

teşekkürler
www.ucusrotasi.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye90 yazı
arkadaslar soruma cevap veren olmadi uzunca bir zaman suyun icinde yatan petsise para edermi?

Yeni Üye13 yazı
pet şişeyi kırdıktan sonra balya yapamazsın fiyat konusuna gelince kırdığın malın kalitesi göre . kalite derken kırdığın malın içinde yabancı madde malın kalitesine düşürür ve elinde kalmasına sebep olur

Yeni Üye1 yazı
bende manisadayım bu ısı yapmak ıstıyorum kafama uyan arkadaslarla ortak olabırım

Yerleşim Türkiye / Manisa
Yeni Üye8 yazı
irtibata geçebilrisiniz. 0541 804 55 75
HERKES KENDİ KALBİNİN EKMEĞİNİ YER...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ticaret
Yeni Üye46 yazı
yusuf1234 semt neresi acaba

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye18 yazı
Merhabalar

Arkadaşlar geri dönüşüm son dönem teşviklerin içine girmiş büyük bir kapı. İstemeniz ve irtibata geçmeniz halinde kosgeb hibelerine başvuru ve hibe süreci dahil ekipman temini pazar araştırması ve de hammadde temini sürecini içeren bir plan tarafımızdan hazırlanabilir.

Engin Narinç
Metalurji ve Malzeme Müh. (Kobi Danışmanı)
Cesna Mühendislik-Danışmanlık
05072380257
engin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye18 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Miletos
Merhabalar,

Benim istanbul şile' de sanayide 120 m2 dükkanım var bu plastik kırma ve balyalama işini yapmayı düşünüyorum araştırmalarıma göre atık pet fiyatları 750TL/TON olarak gözükmekte peki bu ürünü kırıp balyaladıktan sonra piyasada ton fiyatı nekadar bunu bilen varmı birde bu iş için nekadar bir maddi yatırım yapılması gerekmektedir.

teşekkürler

Merhabalar

Arkadaşlar geri dönüşüm son dönem teşviklerin içine girmiş büyük bir kapı. İstemeniz ve irtibata geçmeniz halinde kosgeb hibelerine başvuru ve hibe süreci dahil ekipman temini pazar araştırması ve de hammadde temini sürecini içeren bir plan tarafımızdan hazırlanabilir.

Engin Narinç
Metalurji ve Malzeme Müh. (Kobi Danışmanı)
Cesna Mühendislik-Danışmanlık
05072380257
engin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı
pet şişe kırma işine girmek istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim

Yeni Üye13 yazı
MUSTAFA058 PET ŞİŞE KIRMAK DÜŞÜNDÜĞÜN GİBİ KOLAY DEĞİL

Yeni Üye13 yazı
BEN YAKLAŞIK 6 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM PRESLEME KIRMA VESAİRE..... BU İŞTE GERÇEKTEN GÜZEL PARA VAR YETERLİ SERMAYEN VARSA VE AYLIK BELİRLİ BİR TONAJIN ALTINA DÜŞMEZSEN... AMA BU İŞİ DÜŞÜNEN YAPMAK İSTEYEN KİŞİLERE ÖNERİM ARACILIK YAPMALISINIZ PRESLEYİP SATMAK

Yeni Üye13 yazı
FİYAT KONUSUNA GELİNCE HİÇ BİR ZAMAN SABİT FİYAT YOKTUR 3 AY ÖNCE 0,70 İLE 0,80 KURUŞ OLAN DÖKME PET ŞİŞENİN KİLOSU ŞİMDİ 1 TL İLE 1,10 TL ARASI BALYALI PET ŞİŞE İSE 1,25 TL İLE 1,35 TL ARASI

Üye108 yazı
atık kağıt pres makinesi (50-80) kg kapasiteli.. Fiyat durumu hakkında bilgiis olan varmı? 2.el fiyatlar ne durumdadır? Bulunduğum bölgede bu işi yapan tek yer olacağım..(atık toplama-presleme işi) küçük bir ilçe ama atık hareketliliği güzel.. Bilgilendiriseniz sevinirim....
EGE

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Esnaf
Üye108 yazı
atık kağıt pres makinesi (50-80) kg kapasiteli.. Fiyat durumu hakkında bilgiis olan varmı? 2.el fiyatlar ne durumdadır? Bulunduğum bölgede bu işi yapan tek yer olacağım..(atık toplama-presleme işi) küçük bir ilçe ama atık hareketliliği güzel.. Bilgilendiriseniz sevinirim....
EGE

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Esnaf
Yeni Üye20 yazı

Herkese meraba ben plastık okulunu bıtırdım ve sadece ufaktan 2 3 tane kırma makınası alıp pet sıselerı toplıyıp kırıp pazarlamak gıbı bı dusuncemız var pet sıselerı toplamak cok kolay yasadıgım yerde bu ısı yapan yok butun dukkan ve bazı ısyerlerı (halı saha dugun salonları vs ) var anlastım hemen hepsıyle ama ben kırıp satabılırmıyım bılmıyorum yanı petin kırılmıs halde kılosu kac para tonu ne kadar yada yardımcı olup yorum yazarsanız tesekkur ederım..

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Ticaret
Yeni Üye28 yazı
slm arkadaşlar bu fiyatlar daçok değişkenlik var jakarlı arkadaşımız 650 tl diyor yusuf arkadaşımız 100 ile 1.100 tl diyor.
bende kocaelinden fiyat vereyim 500 ile 650 arası.
illere göre yada serbest piyasa olduğu için inanın fiyatlar çok dalgalı yada alım yapanları fırsatçılığı diyelim. inanın ben 80 kilo pet topladım hem uzun bir uğraş hemde zor kolay değil. ve bu fiyatı veren yani alım yapan kişiler malı teslim alırken piyasa düştü vb . cümleler kullanarak paranın üstüne yatıyor ben kocaelinde bunu gördüm hem düşük hem üçkağıtcılık yapıyorlar.
ayrıca fiyatda preslenmiş açık hiç farketmiyor aynı paraya alıyorlar. izmitde bu şekilde .
şimdi bu işi yapacak arkadaşlara benden tavsiye pet çok yer kaplıyor ya çok geniş depolama alanınız olacak yada pres makinanız.
bugün pres makinaları var 3 veya 6 tonluk 50X60X80 ebatlarında balya yapıyor kağıt pet farketmez sadece ağırlığı değişiyor balyanın bu makinaya peşim 5bin kredi kartı 6bin yada 7bin değişiyor.
bu makinayı alıp saatlerce pet toplayıp ayda ayda 6 ton toplasanız ve bunları preslemede harcağınız elektrik arabanızın mazot veya gazı yerin maliyeti hesaplarsanız bu pet alımındaki fiyat değişkenliğini 3 kağıdı diyeyim hesaplarsanız pres makinası sizin öz kardeşiniz olur başka bişeyde olmaz. ben çözemediğm bu sorunu alım yapan arkadaşlar buraya yazsın ben de ulan bu işde para var diyeyim toplayayım onlar da gelsin alsın
. cevaplarını bekliyorum. inanın 80 kiloyu 75 kuruş dediler 50 kuruşdan aldılar. harcanan emek zaman yakıt inanın değmez.
bu işin tek karı eğer varsa diyelim pet e para vermiyorsun okadar.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Otomotiv
Yeni Üye13 yazı
seni kandırmışlar belliki ben bu işte çalışıyorum şu an 1000 ile 1100 tl arası açık pet şişe fiyatı ve açık pet ile balyalı pet şişe arasında 150 veya 200 kuruş oynar balya pet şişe şu an 1200 ile 1250 tl arası

Yeni Üye28 yazı
yusuf kardeşim cevap için teşekkürler. zaten seninle daha önce yazışmışdık bu konuda fakat burada bu şekilde o dediğin rakamları kimse vermiyor . o paraya vermek için dolayısı ile çok tonajlı toplayıp kamyon tutup fabrika teslimi yada alıcının kapıdan gelip o fiyata alması lazım .

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Otomotiv
Yeni Üye13 yazı
PET ŞİŞEYİ KIRIP ÇAPAK YAPAN ARKADAŞA Bİ SORUM OLACAK: ÖMRÜNDE HİÇ PET ŞİŞE İŞLEYEN BİR TESİS GÖRMÜŞ MÜ..? PET ŞİŞEYİ İŞLEMEK BU KADAR KOLAY VE BASİT OLSAYDI, HERKES PET KIRMA(FLAKE) İŞİNİ YAPARDI...
mr*

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Ymalat
Yeni Üye4 yazı
selam herkese bol sanslar ilk gunum burdayim bu sitde bende beiyrut lubnanda pilastik hurda isiyle mesgulum aranizda olmayi istedim beni aranzda kabul ederseniz seviniri m sizden bilgi almak ve turkiye ulkesinde bir is yapmayi dusenerek aranzdayim bilgi edinmek in sallah
aziz

Yerleşim Lübnan / BeiyrutMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye4 yazı
selam arkadaslar ben turkiye hurda pilastik satacam hurda pilastiye gumruk uygulan yurmu ayriyeten izen belgese olan arkadas lar varsa pilastik konusunda onlarla is yapmayi arzu ederim tsk
aziz

Yeni Üye4 yazı
bu pet isi yapanlara fazla guvenmiyorum ozur dilerim
aziz

Yeni Üye4 yazı
herkes bir fiat veriyur ben yurt disindan sirket ismini soylemeyim bir fiat verdi bir kac gun sora caydi 110ton verdim baska sirkete iyi para aldim fazla guvenmeyin pet si lere cok yerden fiyat alin ve sATIN ACELECI OLMAYIN FIYAT KONSUNDA
aziz

Yeni Üye13 yazı
TÜRKİYE GENELİNDE PET ŞİŞEYİ KIRIP ÇAPAK(FLAKE) YAPAN TESİS(İŞYERİ) SAYISI 70'İ GECMEZ.. PET ŞİŞEYİ TOPLAYAN, PRESLEYEN ALIM-SATIM YAPAN İSE 1000 NİN ÜZERİNDEDİR... PET ŞİŞEYİ KIRARAK ÇAPAK(FLAKE) YAPMAK BU KADAR BASİT VE UCUZ OLSAYDI, HERKES YAPARDI.. DAHA GERÇEKCİ BİLGİ VE FİKİRLER VERİLİRSE, BU KONUDA BİLGİ SAHİBİ OLMAYAN ARKADAŞLARA EN İYİ ŞEKİLDE YARDIMCI OLUNUR... Saygılarımla.. Mutlu KARA Polimer müh.
mr*

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Ymalat
Yeni Üye91 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - destina_akhisar
Öncelikle herkese selamlar ....
Ben bir arkadaşımla birlikte hurda pet ve plastik işine girmeyi düşünüyorum... Bu işin sokak satıcılarından toplama ve balyalayıp bu ürünleri işleyen yerlere aracılık etme işini düşünüyorum. Bu konudaki fikirlerinizi, yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca bu iş üzerine çalışan kişiler ve firmalarla irtibata geçmek istiyorum.Herkese hayırlı işler,bol kazançlar...

Kardeşim 2 ay öncesine kadar plastik geri dönüşüm makineleeri yapan bir firmada çalışıyodum çok inanılmaz güzel paralar var plastik geri dönüşümde öncelikle bir depon olması lazım sonrasında bu sokakta toplayanlarla anklaşıp onları ikna etmen lazım sana satmaları için ondan sonrası kolay gelip hamadeyi senin depondan üreticiler alır