Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hurda Pet Ve Plastik İşi

Başlatandestina_akhisarTarih28/02/2012 12:24:27Yorum98

İlk mesaj
Öncelikle herkese selamlar ....
Ben bir arkadaşımla birlikte hurda pet ve plastik işine girmeyi düşünüyorum... Bu işin sokak satıcılarından toplama ve balyalayıp bu ürünleri işleyen yerlere aracılık etme işini düşünüyorum. Bu konudaki fikirlerinizi, yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca bu iş üzerine çalışan kişiler ve firmalarla irtibata geçmek istiyorum.Herkese hayırlı işler,bol kazançlar...
HERKES KENDİ KALBİNİN EKMEĞİNİ YER...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
98 yorum
aracılık yapacaksan getirisi kesin olur ama karı düşük olur. Sanırım pet fiyatı 60 kuruş civarı presleyip satarsan en fazla 75 kuruş araştırma yapmalısin

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Elektrik / Elektronik
selamin aleykum ben bu mesaji gurcistan tiflisden yaziyorum.burada hurda ve plastik isi oldukca karli.(bakir,demir,pirinc ve plastik) eger ilgilinirseniz yardimci olurum. irtibat icin +995 557 47 92 55(muhammet balcan) veya +995 579 88 86 82 (suleyman tok) bize ulasabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmitMeslek Ticaret

pres makinalari yer kirasi vs gibi arastirmalari iyi yapmak lazim. artik ticaret oyle bi hale gelmis ki hekes herseyi biliyor.
ve herkes kendi isini yapmak istiyor. buda asiri rekabeti ve kar marjlarinin dusmesini beraberinde getiryor. onun icin girerken maliyet
hesaplarini cok iyi yapmak gerekiyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Öncelikle tüm yorumlarınız için teşekkür ederim a.altun23 arkadaşımın uyarıları da önemli... Ben bu işe girerken çevrede en çok bulunabilecek hammaddenin araştırmasıyla başladım ve gördüm ki pet ve plastikten daha bol bir şey yok kağıt ve cam da var ama onların tonaj fiyatları çok düşük. Pres makine ve basit bir nakliye aracı ücreti başka bir iş koluna girerken ödenen paraların yanında oldukça makul... Yer olarak dükkan değil de eski tip kullanılmayan depoları düşünüyorum.. Onların kiraları da diğerlerine göre oldukça uygun...Bu forumu okuyan diğer arkadaşların da değerli yorumlarını okumak istiyorum...

fiyatlara aldanma aylığın 30 000 den aşağıgelmez devamlı al sat yapıyon
kadir öz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Ticaret olan yerde elbetteki belirli bir para döngüsü olacak. Vermeden almak ALLAH 'a mahsustur :)

Selamunaleyküm bende bu iş düşünüyorum onun için büyük bir merakla takip ediyorum konuyu inşallah daha açıklayıcı bilgiler yazılır...

Yerleşim Türkiye
yeri bulduysan presini ben koyarım iş güzel iş
kadir öz

Arkadaşlar bende kurulu düzen var sistemi olduğu gibi bırakıp ayrılabilirim.En az 30 civarında toplayıcım var.1 adet Pres makinam ve sanayide full kiralık dükkanım var.4 aydır bu işi yapıyorum şuan haftalık 1,5 ton civarında pet şişe alımı yapıyorum.Preslıyorum ve yakınımdaki fabrikalardan birine satıyorum.İş yoğunluğumdan dolayı bu sisteme yetişememekteyim.Topladığım şehirde sadece ben topluyorum!Hazır sitemimi devredebiirim.Sorularınız için özelden mesaj gönderiniz..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Manisa ve çevre ilçelerden bu işle ilgilenip yapmak isteyen arkadaşların da fikirlerini görüşlerini almak istiyorum...

bunun için lisans almak gerekmiyormu? ben yanlısmı biliyorum yoksa? konuya hakim arkadsların yardımları rica

Yerleşim Türkiye / Kocaeli KörfezMeslek Ythalat / Yhracat
Lisans elbette ki olacak ilk etapta pazarı oluşturup altyapıyı hazırlamak istiyorum.Zaten şu anda gerçek usül vergiye tabii başka bir iş kolunda ticaret yapmaktayım.

destina nikli arkadaş ilk yazında işi yapmak istedigin şekilde yazmışsın burda dikkat etmeniz gereken unsur çekçekci ve tablacı diye tabir ettigimiz kişilerin bakir bir ilde olmadıgınız için sattıkları kişiler yani sizin istediginiz sistemi önceden kurmuş kişiler muhakkak vardır onların önüne geçmek elbette mümkün yanlız il il (resmiyet harici) kurallar degişir. yukardaki örnege nazaran çekçekci ve tablacıların çekçeklerini ve tablasını acaba topladıgı kişiler bana mal getirmen şartıyla diye verdiyse o ucuz magzemeleri adamda mecburen topladıgını o kişiye ***ürür.

yazınından anladıgım kadarıyla siz yasal olmayan (yasal olarak önüne gecilemeyen) yoldan yürüyeceksiniz.çünkü yasal olarak zaten çöpten ve yerlerden ürün toplamak yasak ve izlediginiz yol dogru dedigim gibi toplayanlar size mal verirse sorun yok , şu anda sokaktan toplayanlar ara toplayıcılara ürünlerini ilinizde ne kadar ücrete satıyorlar onu araştırıp bildirirseniz bana daha saglıklı sonuç yazabilirim.

ürünün satışı en kolay olan yolu size gerekli makina bir adet balya pres makinası(pet şişeleri balyalamak için),bir adet kırma makinası ürünün özelligine göre kırmak için( kap,kova,vs. kırmak için)

ürünü degerinde satamazsan yönlendirme yaparım.

saygılar...
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Benim merak ettiğim arkadaşlar bu işte toplayıcılara örneğin bir coca cola 2.5 litre pet şişesi için ne kadar veriliyor yaklaşık kaç krş ?Veya kilo olarak da söyleyebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
reasonable kilo ile toplayıcılardan alım yapılır ve il il fiyat degişikligi olur.

toplayıcılardan alacagın ürünler
sınıf 1: plastik hurdası karışık şekilde(pet ve diger plastikler)
sınıf 2: demir ve çeşitleri
sınıf 3: kagıt,karton

sınıf 1 diye adlandırdıgım ürünün ortalama kg. fiyatı 0.50-0.70 kuruştur.

saygılar...

ben yine lisan işine dikkat çekmek istiyorum .. bu işi kurmak için yani toplayıcılardan alıp balyalamak ve kırmak için çevre bakanlığından ( tam detayını bilmiyorum şartları falan var bi de ücreti ) lisans almak gerekmiyor mu ? yani herkes bu işi yapabilirmi bi yer bulup balya ve pres makinası kurarak .

konu hakkında net bilgisi olan var mı ?

thecrataqua nikli arkadaşım

sadece pet şişeyi toplatmak zor (imkansız degil)

toplatmaktan kastın kendine ekip kurup çöp kutularından ve yerlerden toplatacaksan gözünün gördigi bütün plastikleri toplatacaksın sonuçta hepsi para

muhakkak tablacı ve çekçekci diye adlandırılan kişiler (çöp kutularından ve yerden toplayanlar) vardır ve bu topluyanların yasal olarak toplaması yasak ama hiç bir belediye veya zabıta veya devlet önüne gecemiyor toplayanların gecim kaynagı oldugu için onları toplamazsa **lıga yönelir istisna il yokmu elbette vardır turistik illerde diger illere bakarak daha nadir rastlarsın ama kesin rastlarsın gecede olsa toplarlar.

gelelim lisanslı firmalara bunlar ürünlerinin kaynakları caddelerdeki şehir merkezlerindeki kendisi (binalara ayrı ayrı geri dönüşüm poşetleri dagıtarak veya daha önceden belediyenin koydugu geri dönüşüm kutularının mallarını yıllık ihalelerle alarak ürünleri toplar,ayrıştırı,preslerler.
veya çöp ihaleleri olur onuda alanlar iki kısıma ayrılır içinden çıkan pet,plastik,kagıt,karton vs. para edecek ürünleri ayırır geri kalanını yakarak kullanırlar.
ilinizdede anlattıgım gibi işliyordur %99 hatta hurdacılar sitesi bile vardır ilinizde ve onlarında %90 nın hurdacı belgesi vardır ama lisansı yoktur.

tabi bu yazılanlara bakarakta gidip şehir merkezinde bir yere pres makinası koyarsan birgün sonra zabıta tarafından iş yeri kapatılır.peki lisansız hangi mekanları seçmek gerekir göze batmıyacak ucra bölgelerde bir işyerinde,hurdacılar sitesinde,veya sanayi kesiminde acmak gerekir.

lisans gerekiyormu gerekmiyormu bu yazımdan sonra bir sonuç çıkarmızsınızdır sanırım.

tablacı ve çekçekcinin mallarını alıp(plastik,pet,kagıt,karton,demir vs.)preslemek karlımıdır sorusuna nazaran ise o sizin yapacagınız ön araştırmaya baglı preslenen mal ile preslenmeden 20-30 kişinin sana getirdigi ürün arasındaki bulundugunuz ildeki farkı ben bilmedigim için cevap veremem.

saygılar...

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kayserim
thecrataqua nikli arkadaşım

sadece pet şişeyi toplatmak zor (imkansız degil)

toplatmaktan kastın kendine ekip kurup çöp kutularından ve yerlerden toplatacaksan gözünün gördigi bütün plastikleri toplatacaksın sonuçta hepsi para

muhakkak tablacı ve çekçekci diye adlandırılan kişiler (çöp kutularından ve yerden toplayanlar) vardır ve bu topluyanların yasal olarak toplaması yasak ama hiç bir belediye veya zabıta veya devlet önüne gecemiyor toplayanların gecim kaynagı oldugu için onları toplamazsa **lıga yönelir istisna il yokmu elbette vardır turistik illerde diger illere bakarak daha nadir rastlarsın ama kesin rastlarsın gecede olsa toplarlar.

gelelim lisanslı firmalara bunlar ürünlerinin kaynakları caddelerdeki şehir merkezlerindeki kendisi (binalara ayrı ayrı geri dönüşüm poşetleri dagıtarak veya daha önceden belediyenin koydugu geri dönüşüm kutularının mallarını yıllık ihalelerle alarak ürünleri toplar,ayrıştırı,preslerler.
veya çöp ihaleleri olur onuda alanlar iki kısıma ayrılır içinden çıkan pet,plastik,kagıt,karton vs. para edecek ürünleri ayırır geri kalanını yakarak kullanırlar.
ilinizdede anlattıgım gibi işliyordur %99 hatta hurdacılar sitesi bile vardır ilinizde ve onlarında %90 nın hurdacı belgesi vardır ama lisansı yoktur.

tabi bu yazılanlara bakarakta gidip şehir merkezinde bir yere pres makinası koyarsan birgün sonra zabıta tarafından iş yeri kapatılır.peki lisansız hangi mekanları seçmek gerekir göze batmıyacak ucra bölgelerde bir işyerinde,hurdacılar sitesinde,veya sanayi kesiminde acmak gerekir.

lisans gerekiyormu gerekmiyormu bu yazımdan sonra bir sonuç çıkarmızsınızdır sanırım.

tablacı ve çekçekcinin mallarını alıp(plastik,pet,kagıt,karton,demir vs.)preslemek karlımıdır sorusuna nazaran ise o sizin yapacagınız ön araştırmaya baglı preslenen mal ile preslenmeden 20-30 kişinin sana getirdigi ürün arasındaki bulundugunuz ildeki farkı ben bilmedigim için cevap veremem.

saygılar...

teşekkür ederim hocam degerli vaktinizi ayirip sorularima yanıt verdiğiniz için..

İkinci el pet balyalama ve pres makinası arıyorum.Bilgilerinize duyrulur...Bana çok büyük olmayan yani çıkaracağı balyalar 40-50 kg arası olan makina lazım...

merhaba arkadaşlar
yazacaklarımın pek konuyla alakası yok belki ama "haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" hadisi şerifinin hükmü gereğince bu uyarıyı yapmak istadim
belki şaka yollu idi ama destina_akhisar arkadaşımızın
"Vermeden almak ALLAH 'a mahsustur " deyişi çok dikkatimi çekti
sayın destina
rabbimin hangi nimeti vermeden aldığını gördünüz ki bu deyişi kullandınız
ticaret yaparken kazandıklarınızı kimin verdiğini sanıyorsunuz
elleriniz, ayaklarınız, gözleriniz, kulaklarınız ve aklınıza gelen, gelmeyen tüm nimetleri düşünün bir kere ve elinizi vicdanınıza koyun
ayrıca rabbimin nimetlerini yalanla**** küfre girme korkusu yaşamadınız mı
bence ölüm sizi bulmadan önce tecdidi iman yapın (imanınızı yenileyin) ki zarar edenlerden olmayın
saygılar..

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Y?siz
hurda pet presleyip satacaksanız alt yapı varsa cebindede paran varsa şimdi para kazanacak zaman fiyatlar 0,70 kuruş ile 0,90 kuruş arası ama dediğim gibi bu iş paraya bakar bekletme stok yapma gibi dayanacak gücünüz varsa dahada fazla kazanırsınız

bu işin içinde olduğum için biliyorum çekçekçi tablacı ile olmaz bu iş. sokaktaki çekçekçi toplar hurda depolarına verir depocu gelen malı kalem kalem ayıklar kendi aracı varsa kendisi satar veya bu işi yapan aracılara verir aracılar fabrikalar şehir merkezine uzak olduğu için presçilere verir. presçi açık aldığı pet şişeyi presler ve en iyi fiyatı veren firmaya yollar, veya anlaştığı firmaya yollar. ancak diğer işlerde olduğu gibi bu işinde kendine göre şeytanlıkları var hemde çok fazla o yüzden işi biliyorsan veya işi bilenle yapacaksın .sanırım yardımcı oldum .

yusuf1234 arkadaşım senin bulundugun yerde birde araya hurda depocusu girmiş araya ürünün karına bir ortak daha katılmış yani kar marjını çok kişi el degiştigi için azalmış.

başka illerde ise çekçekci tablacı direk prescilere getirir. presi olanın kırma makinasıda vardır. kagıt ve pet şişeleri presler digerlerini cinsine göre ayırır kırar.arada başka aracılar olmadıgı için karı güzeldir. senin bulundugun yerde senin anlattıgın gibiyse olay bu işi bulundugunuz yörede yapmak pekte mantıklı degil bence .

saygılar....

KAYSERİM sanırım bu konuda haklısın ben sadece istanbul için yazdım burada nasıl yapıldıgını ve aşagı yukarı ne kazandırdığını biliyorum ben bu işte çalışıyorum tecrübem ordan :)

preslenmemiş atık karton kg/ton fiyatını öğrenebiirmiyim? 10 ton atık karton mevcut.. (çöp malı değil)
EGE

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Esnaf
karton tam olarak bilmiyorum fiyatlar ne alemde ben hurda pet işinde çalışıyorum.

Hurda kraft kağıt ve hurda stretch malzemesi yada granül lldpe satan varmı
birde aype f2 mal için fiyat verebilecek
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
asbahcıvan arkadaşım fabrika kapısına teslim fiyatları tonu 300-350 tl dir.

saygılar...

yusuf1234 nickli arkadaşım hurda pet (preslenmemiş) ton fiyatını öğrenebilirmiyim? Bulunduğum bölgede bu işi yapan yok .. Düşünüyorum pet işini de...
Kayserim nickli arkadaşım vermiş olduğun bilgi için çok teşekkür ederim..
EGE

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Esnaf