Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bana Bir Fikir Verin Lütfen. . .

BaşlatanacemikullanıcıTarih24/02/2012 19:34:53Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye47 yazı
Arkadaşlar ben 30 yaşında makina teknikeriyim ve ticaretten pek anlamıyor İstanbul'da yaşıyorum.

özel bi firmada proje yöneticisi olarka çalışmaktaydım. eski bir arkadaşım işsiz ve işe ihtiyacı vardı, bana cafe büfe gibi yerlere mal tedariği yapmak istediğini ortak aradığını söyledi. ilk etapta anlattıkları mantıklı geldi. ben sadece kendisine güvenerek maddi yardımda bulundum. Bundan birkaç ay sonrada işten çıkarıldım.
Kendime ait bi aracım vardı onu sattım ve bi ticari araç aldım, aldığım araçla birkaç büfe ve çaybahçesine ambalaj ve temizlik ürünleri tedariği yapıyorduk. Aynı zamanda boş kalan zamanlarda poşet satışı işine girdik.

İlk başlarda poşet işinden pek iş çıkmıyordu benimde pek umudum yoktu, sirkülasyonu azdı çünkü. arkadaşımın umudu vardı. Bu arada bir iki büfeyede öğlenden önceki saatlerde sarf malzeme ve ambalaj temizlik ürünleri hatta halden bazı ürünler veriyorduk. 1-2 belkide 3 ay sonra arkadaşımla anlaşamadık işi bırakıp gitti. tabiri caiz ise ortada kaldım.
Mal verdiğimiz büfelerden birisi 2000 lira taktı gitti, arkadaşımın verdiğim ev kirası vs. bide mal verdiği yerlerden alamadığım 3 bin lira kadarda battı. ortalama 5 bin lira kadar belkide daha fazla bi zarara uğradım.
Bu arada tek başıma poşet işini ambalaj, temizlik, ve hal işini bir kaç büfeye mal vererek sürdürmeye çalıştım. Ama hepsi bir arada kesinlikle olmuyor tabi. ilk olarak poşeti bıraktım, daha sonra hal ve sarf malzeme işini devam ettirdim. portakal nar gibi sıkma ürünlerin yanında domates patatesde aldım verdim, iyi kar var ama yapılacak iş değil benim için. Buna rağmen hala halede gidip bazen mal alıyorum.

Şimdi yapmak istediğim sadece ambalaj ve temizlik ürünleri işine girmek. Pek bir sermayem kalmadı hatta sermayem şu anda sıfırın altında 4 bin lira kadar kredi kartlarına borcum var az biraz daha limitim var bu limiti kullanarak çevremide kullanarak bu işe girişmek istiyorum. malı kredi kartıyla alıp peşin satarak önce borçlarımı daha sonra sermayemi doğrultmak istiyorum. Batak durumdayım.

Sizden ricam; geniş bir esnaf çevresi olan bir zabıtada görevlisi aile dostumuz bana yardım etmeyi önerdi. bu çevreyi kullanarak yapmak istediğim iş yine ambalaj (peçete kağıt havlu vs.) ve temizlik (çamaşır suyu el sabunu) gibi ürünleri satmak. Bu konuda bir kaç toptancıdan ve fabrikadan fiyat aldım. Bu noktada toptancıdan aldığım ürünlere ne katıp satıcam benden ucuza verenler varmıdır nasıl bir satış politikası izlemeliyim. bu işi yapmalımıyım karı nasıldır, geleceği nasıldır, siz olsanız benim yerimde ne yapardınız.

Çokda fazla konuyu açıp net bilgiler veremiyorum o kadar kafam allak bullak ki yaşadıklarımı yediğim kazıkları ve yaptığım hataları unutmak için çaba sarfediyorum. çok saf bir duyguyla giriştim bu işe keşke güzelim işimi bırakıp aracımı satmadan maaşlı bi şekilde yaşasaydım diyorum ama keşkelerle olmuyor tabii, giriştik bi kere belki geleceğimiz güzel olur ümidiyle yaşıyorum...
imzasız.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Üye145 yazı
bulundugunuz durum cok uzucu, herseyden once ilk belirttiginiz sey olan ticaretten pek anlamiyor olmaniz aslinda su an icin ne yapmaniz gerektigine dair biraz ipucu veriyor. Siz su an cok sikintida oldugunuz ve acil bir girisimde bulunmaniz gerektigi icin yapacaginiz is planlarinda cogunlukla iyimser dusunecek, yapilir halledilir psikolojisine buruneceksiniz, dusundugunuz islerin negatif yonlerini gozardi edip cok kolay asilabilecekmis gibi pratik olmayan cozumler ureteceksiniz. yani demek istedigim sudur ki su anki psikolojiniz ile ne turlu bir yatirim yaparsaniz yapin hata yapma riskiniz cok fazla olacaktir.

Evli misiniz degil misiniz, bakmakla yukumlu oldugunuz birileri var mi bilemiyoruz ama eger bekar ve ekonomik acidan biraz ozgurseniz ilk etapta hemen bir is bulup para kazanmaya baslamalisiniz ve normalde yasamis oldugunuz hayattan bazi kisitlamalara baslamalisiniz. 4000 lira gibi bir bor aslinda cok buyuk bir meblag degil ama olmadigi zaman 10 lira bile cok buyuk olabiliyor. Kendinize en azindan 6 ay gibi bir sure maasli bir iste sure vermelisiniz. Bu sure zarfinda su an aklinizdan gecen fikirleri tekrar gozden gecirme firsatiniz ve daha rasyonel dusunebilecek bir psikolojiniz olacak.

Is yapmak istedikten sonra ha bugun yapmissiniz ha bir sene sonra, onemli olan dogru isi dogru yerde yapmak. Butun kalbimle inaniyorum ki telasinizdan dolayi yanlis seyler yapip su anki durumunuzdan daha kotu hallere dusme ihtimaliniz cok yuksek.

Ben size kendi yorumlarimi yaparken amacim karamsar olmak, umit kirmak degil. Tam tersine sizin daha saglam temeller uzerinde, daha uygun kosullar altinda iyi bir is yapmanizdir. Belki dusundugunuz gibi ise girersiniz cok guzel de paralar kazanirsiniz ama ne kadar risk alma luksunuz var once onu hesaplamalisiniz. Insallah Allah size bol kazanc verir
lafla peynir ekmek gemisi yurumez

Yerleşim Yngiltere / BiyerMeslek Esnaf
Yeni Üye47 yazı
evli değilim aileminde durumu çok iyi değil ama ufak bi birikim mevcut tabi, ailem hep sana yardım edelim diyor ama ben bu yükünde altına girmekten çekiniyor onların paralarınıda batırmaktan korkuyorum. başarılı yada başarısız olacaksam kendi başıma olmalıyım. başarılı olduğunda herkez seninle gurur duyar ama başarısız olduğunda ilk başta sana emek ve para verenler başına kakar.

Benim bu çevremi kullanarak para kazanmam gerekiyor, yaptığım şeyi sevmiyorum belki bana görede değil ama yapmam gerek mantığıyla ilerliyorum.
imzasız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı

allah yardimciniz olsun bence umudunuzu kirmadan ticarete devam edin gecmis tecrubelerden dersler cikararak tabii.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda