Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Amerika İçin Organik Ürünler İhracatı

Başlatanarzum74Tarih22/02/2012 15:49:12Yorum8

İlk mesaj
Üye160 yazı
İzmir de işlettiğim dükkanım var doğal yöresel organik ürünler satıyorum,dış ticaretede vakıfım İngilizcem de iyidir ,
Amerikaya organik sertifikalı ürünler ihrac eden firmalarla anlassam komisyonculuk yapsam diye arastırıyorum,Amerikada bulunan varmı?

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye20 yazı
organik sertifikalı t-shirtler konusunda yardımcı olabilirim ...
k.soytekin

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Tekstil
Yeni Üye95 yazı
Ben amerikada yasiyorum sandiginiz Gibi burdaki firmalar komisyoncular pek calismiyolar onlar direk ureticiyle muhattap olmayi tercih edip aracilara pek para odemek istemezler genelde ureticiye kendileri icin urettirirler isiniz pek kolay degil acikcasi

Yerleşim Türkiye / CanakkaleMeslek Medya
Editör5590 yazı

Bu doğal yöresel ürünlerin, organik olduğuna dair, resmiyeti dünyaca tescilli bir denetleme firmasından belgesi var mı ? Yoksa sadece size göre mi organikler ?

Kaydı küreği yoksa organik sayılmazlar, siz ellerinizle yetiştirmiş olsanız bile.

Resmen organik ve satılabilir bir ürün için Amerikada firma bulmak çok da zor bir iş değil hele ki dillerini biliyorsanız. Tabi firma bulmanın kolay olması her bulduğunuz firmanın bunu satın almaya razı olacağı anlamına gelmez. Fiyatını beğenmez, sevkiyat süresini beğenmez, sevkiyat miktarı hoşuna gitmez, karşınıza çıkan vergiler işi bozar gibi bir çok engeliniz var daha aşmak ya da şanslı olmak için.

Mesela Nashville yazın. Firmaları bulun. Sonra satmayı hayal ettiğiniz ürüne ilgi göstereceğini umduğunuz firmaları çıkarın. Sonra onlara faks çekin. Mail gönderin. Kendinizi ve ürününüzü tanıtın. Fiyat verin sevkiyattan bahsedin. Stoklarınızı ve başka neler yapabileceğinizi anlatın. İhracat yapmaya uygun elinde işe yarar bir ürün olan herkes bunu yapabilir. Eğer bu işi düzgün yapabildiniz ve Amerikalı da anladı ise üstelik bu ürünlere de ilgi duyuyorsa beklemeden cevap verecektir.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye160 yazı
Evet ürünlerin hepsi organik sertifikalı,arastırıyorum ,bakalım,

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Üye160 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Fatih.guler
Ben amerikada yasiyorum sandiginiz Gibi burdaki firmalar komisyoncular pek calismiyolar onlar direk ureticiyle muhattap olmayi tercih edip aracilara pek para odemek istemezler genelde ureticiye kendileri icin urettirirler isiniz pek kolay degil acikcasi

Sayın Fatih bey;Sizce Amerika ve Turkiye arasında nasıl bir iş yapılmalı dersiniz?Bizlere bir öneriniz olabilirmi şimdiden tesekkürler:))

Yeni Üye6 yazı
selam arkadaslar ben amerikada yasamaktayim 10 senedir
amerika cok da kolay bir ulke degildir ama calisan icin para kazanmak isteyenler icin firsatlarla dolu bir ulke ben
cok cektim buralarda simdi 20 adet evim var bazen satiyor bazen aliyor bazende kiraya veriyorum kolay degil gurbet bir yandan isin verdigi stres bir yandan hele hele bu insanlarin tavirlari bir yandan zencisi ayri dert meksikalisi ayri dert kendileri ayri bir dert ama yinede allaha sukurler olsun diyor calisiyoruz ben amerikadan turkiyeye satabilecegim mal veya amerikayla is yapmak isteyen kuruluslar sirketler yada kisisel yatirim yapmak isteyen kisiler ariyorum herturlu is teklifine acigim amerikayla is yapmak isteyen arkadaslar bana info@bbarentals.com dan ulasabilirler herkese tessekkur ederim saygilar
arzum 74 kardesimizide tavsiyem su amerika kurdanini bile cinden almakta burdaki mallarin yuzde doksani cin mali ve burdaki ticaret anlayisi bizim turkiyedeki gibi degil
keske o mallari burda uretebilseydiniz ozaman cok kazanma sansiniz olurdu fakat uretiginiz mallari alip satack birini bulmak cok zor ama yinede size basarilar dilerim
master of bussines

Yerleşim ABD / NcMeslek Serbest meslek
Üye160 yazı
Herkese selam;cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim;
Ben tabi cok ayrintili yazmadım ilk etapta ;esasen su an kendi ürettirdiğim ürünler var,patentli ;üretim izinli vs;
130 çeşit ürün -28 çeşit reçel;salça,baharat,peynir ve yöresel ürünler, bunların organik sertifikası yok ;butik ürünler; homemade ürünler.
Amerikada satılırmı bilmiyorum,fakat burda daha şimdiden cok güzel talebler alıyor.
Elbette her ülkenin ithalat prosedürü farklıdır;kimi HCCP serifikalı tesislerde üretilsin ister kimi başka sertifikalara haiz olsun ister; Amerikada sağlık bakanlığına kayıt edilmesini istiyor ürünlerin ve tabi bir sürü prosedür;
Organik sertifikalı ürünleri üretenlerle ben anlasma yaptıktan sonra ve olayı bağladıktan sonra beni aradan çıkarırlarsa kendi aleyhlerine olur ;cunku iş sadece üretmekle olmuyor;bildiğiniz gibi üretmek kadar pazarlamak prosedürlere hakim olmak hele hele yurtdışından bir müşteri ise alıcı onunla temas kurmak da işin bir diğer bacağı.
Amerika da bulunan alıcının Tıpkı Tr de yada başka ülkelerde olduğu gibi aracıyı aradan çıkarmak istemesi kadar doğal bir sey düşünemiyorum.
.Fakat ben ürünü burda üreten kişilerle yaptığım anlaşmalarda ürünü benden de alsa kendilerinden direk de alsa aynı fiyata vereceği konusunda hemfikiriz. Burada üretici arkadaşlar kendi karlarından ufak bir iskonto yaparak mallarının yurtdışına gidip orada satılması ve geriye kalan tüm dil,mevzuat,ve yeni müşteriler bulma ,var olan müşterilerle sağlıklı bir ilişki kurulması yönünde kendilerine sağlayacakları menfaati ufak bir ıskontodan daha değerli görüyorlar.

Ben inceliyorum Amerika da bulunan Türk marketleri hepsi Tr den aldıkları malları satıyorlar Elbette Çin basımızın belası fakat gıda olarak özelliklede böyle Tr malları satan Türk marketler de var ,Oradaki Türklere servis yapan.

Üye160 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - taipen
selam arkadaslar ben amerikada yasamaktayim 10 senedir
amerika cok da kolay bir ulke degildir ama calisan icin para kazanmak isteyenler icin firsatlarla dolu bir ulke ben
cok cektim buralarda simdi 20 adet evim var bazen satiyor bazen aliyor bazende kiraya veriyorum kolay degil gurbet bir yandan isin verdigi stres bir yandan hele hele bu insanlarin tavirlari bir yandan zencisi ayri dert meksikalisi ayri dert kendileri ayri bir dert ama yinede allaha sukurler olsun diyor calisiyoruz ben amerikadan turkiyeye satabilecegim mal veya amerikayla is yapmak isteyen kuruluslar sirketler yada kisisel yatirim yapmak isteyen kisiler ariyorum herturlu is teklifine acigim amerikayla is yapmak isteyen arkadaslar bana info@bbarentals.com dan ulasabilirler herkese tessekkur ederim saygilar
arzum 74 kardesimizide tavsiyem su amerika kurdanini bile cinden almakta burdaki mallarin yuzde doksani cin mali ve burdaki ticaret anlayisi bizim turkiyedeki gibi degil
keske o mallari burda uretebilseydiniz ozaman cok kazanma sansiniz olurdu fakat uretiginiz mallari alip satack birini bulmak cok zor ama yinede size basarilar dilerim

Sayın Taipe;
İş bilene dürüst olan kişiye yapacak iş cok ; Siz neler yapmak istediğinize dair bir kaç örnek verebilirmisiniz;mesela siz hangi iş kolundan özellikle çalışma yapmak istersiniz?
Kolay gelsin Allah size sabır versin hangi milletten olursa olsun insanlarla uğraşmak zordur.