Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Yerim İçin Kampanya Yardımı

BaşlatanferitselcukTarih21/02/2012 00:30:58Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye89 yazı
Merhaba arkadaşlar yeni kurmuş olduğum tavuk döner dükkanım için her ay bir kampanya düşünüyorum bu ay en çok yiyen kişiye ipad 2 hediye etmeyi planlıyorum. sormak istediğim insanlara bu güveni hangi koşulda sağlayabilirim bu konuda fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum. küçük bir yere hitap edeceği için sms olayı çok abartı olur ki zaten sms göndermek istemez kimse bu konuda çok az bilgim var değerli görüşlerinizi bekliyorum

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye61 yazı
ipad2 yi alacan dükkanında herkesin görebileceği bir yere koyacan dışarıya da kocaman bir afiş "ekmek arası ipad2 " şeklinde ya da daha değişik,sonra 1 tane dürüm yiyene senin bastırdığın kuponlardan verecen 1tane ,ay sonunda en çok kuponu getiren ipad2 yi ***ürecek.

ipad2 yerine yarı fiyatına başka bir hediye seçip bu kampanyayı 2 kez yapabilirsin.
500 tl lik nokia cep telefonu gibi....

kupon konusunda sahteciliği ortadan kaldırmak için kuponlara seri numarası verip her kupon verilen kişinin ad-soyad-telefon bilgilerini almalısın.yoksa adam 500 tane kupon getirir sana oysa 450 si kopya :)

bu yazdıklarım fikir olur da inşallah geliştirir ve tutturursun...

Yerleşim Türkiye / Di?erMeslek Tekstil
Yeni Üye89 yazı
fikirler için çok teşekkür ederim sormak istediğim birşey daha var yakınlarımdan birine vermediğimi insanlara ıspatlamam için ne yapmam lazım çünkü milletin hemen aklına gelir. bu güveni nasıl sağlayabilirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye301 yazı

BAK ARKADAŞ BU GÜNE KADAR YAPILMAYAN BİŞEYİ YAPABİLİRSİNİZ SİZE ÇOK DAHA EKONOMİK OLABİLİR ASLINA BAKARSAN BUNU FİYAT İÇİNEDE ÇOK KOLAY GİYDİREBİLİRSİNİZ.
MÜŞTERİMİZİN AĞIZ TADINA ÖNEM VERİYORUZ.
PARANINIZI SİZDEN DAHA ÇOK KORUYORUZ.
ALIŞ VERİŞ YAPAN HER MÜŞTERİMİZE ÖRNEK 10 TL LİK SAHTE PARA KALEMİ HEDİYE DİYE BİR KAMPANYA YAPARSAN ESNAF SANA GELİR HER YEMEK İÇİN NEDEN DERSEN ZATEN KALEM 5 TL DEN SATILMAKTA.
İNSANLAR HER GÜN YEMEK YEMEK ZORUNDA DOLAYISI İLE KALEMDE BEDAVA GELİRSE SÜREKLİ SANA GELİR.
AYRICA KALEMİN YARARINI GÖRÜNCEDE YEM YEMEKLERİNİZİN BAGIMLISI OLUR HEMDE KİM VAR KİM YOK SİZE GETİRİR.
SİZİN İÇİNDE MALİYETİ ÇOK KOLAY VE HER MÜŞTERİNİN YARARLANMIŞ OLDUĞU GÜZEL BİR KAMPANYA OLUR.
ALTAY KIRTASİYE

Üye192 yazı
ilk 20 tablosu yapar yediği adeti yazarsan aynı zamanda güven ve rekabet sağlarsın, aynı zamanda kişilere fiş yada herhangi bir kuponda verirsen kendileri de takip edebileceğinden güven konusunda hiçbir sorunun kalmaz.
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye61 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dikoryan
ilk 20 tablosu yapar yediği adeti yazarsan aynı zamanda güven ve rekabet sağlarsın, aynı zamanda kişilere fiş yada herhangi bir kuponda verirsen kendileri de takip edebileceğinden güven konusunda hiçbir sorunun kalmaz.

+1 TOP 20 güzel fikir.

Yerleşim Türkiye / Di?erMeslek Tekstil
Üye301 yazı
Bu tarz kampanya yerıne 4 kez yemek yedıgınde 5 cı yemek bedava yap daha mantıklı daha az malıyetlı
ALTAY KIRTASİYE

Üye345 yazı
etrafında esnaf müşterin çoksa altaykırtasiyenin teklifini düşün bence tutabilir
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye59 yazı
Bir esnafın kaç tane sahta para kalemine ihtiyacı olabilir arkadaşlar?? adam geldi, 5TL'ye tavuk dönerini yedi, kalemini aldı ve gitti. Sonra bir daha sizin dükkana uğrar mı? Hadi diyelim 3 tane kalemi oldu... Sonra??? altaykırtasiye anladığım kadarı ile sadece sahte para kalemi getiriyor ki, sitedeki her arkadaşa bu mucizevi ürünlerden pazarlamaya çalışıyor :) Okuldaki revirde bi doktor vardı, gidenlerin yüzde 80i elinde Supradyn ile dönerdi... Aklıma o geldi nedense.

Sabit bir hediye daha mantıklı ancak bu iPad olmalı mı, olmamalı mı onu iyi düşünmek lazım. iPad her ne kadar popüler bir ürün olsa da, insanımızın büyük kısmının çok da işine yaramayacak bir ürün. Mesela düşünüyorum da, babam iPad almak için kaç tane döner yer? bence hiç yemez. Bunun için hediye ürününüzü hedef kitlenize uygun olarak seçmeniz lazım. Örneğin bir cep telefonu daha çok kişiye cazip gelebilir.

Yada hediye sayısın arttırabilirsiniz. Mesela yakınlarınızda açık büfe kahvaltı hizmeti veren bir yerle veya bir tatlıcı ile anlaşın, her hafta 10 kişiye kahvaltı hediye edin. Hediyelerin devamını getirebilirseniz hediye alan insanlar da kendileri dükkanınızın reklamını ücretsiz olarak yapacaklardır. Ayda 1 kişiye iPad verip onu çok sevindirmek yerine, örneğin 40 kişiye (her hafta 10 kişi) kahvaltı verip, çok daha ucuza ayda 40 tane reklamcıya ulaşabilirsiniz.

Bu sayede hediye akrabanıza mı gitti, eşinize-dostunuza mı gitti diye de düşünmez insanlar...

İyi satışlar

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Memur
Üye238 yazı
Hediye ile hiç uğraşma. İpad parasını gözden çıkarttıysan direk fiyatını düşür. 3 liraya sattığın döneri 2.5 liraya indirirsen geri dönüşü çok daha iyi olur. 3 liralık dönerin yanında en çok yiyene ipad dersen %90 insanın umrunda olmaz.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Yeni Üye31 yazı
dostum adresini verir misin ipad benim olacak :)
Zaman geçiyor...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye44 yazı
Bence ipad vermektense o ipad i musteri kullanimina ac kim ve ne yerse yesin ipad den internete girme izni ver tabi abartmamak kaydiyla

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mobilya
Yeni Üye97 yazı
müşteri kitlene ipad çekici geliyor mu.ekmek arası tavuk döner yiyen kitleyi küçümsemiyorum ama ipad kimi heyecanlandırır diye düşündüm.beni heyecanlandırmıyor oysa benim evimde tv bile yok ,ailecek sadece internet kullanıcısıyız.
ama şunu gördüm insanlar çok komik bir şekilde çorabı önemsiyorlar.belki bir gün çorap hakkında bir yazı yazarım.
adam acayip zengindir 3 liralık bir düzine çorap verirsin sanki büyük ikramiye çıkmış bileti vermişsin gibi sevinir.
ben çoraptan etkilenmeyen heyecanlanmayan adam görmedim.tüketici algısında çorabın çok farklı bir yeri var.
sen hiç komik olacak deme 6 ekmek arasına 6 çorap de düzinesi 3 3.5 dan aldığın çorabı ver.
hatta eskiden sütcü kartları vardı ya müşteriye öyle kartlardan ver, her ekmek arasına bir paraf at.6. parafa 6 çorabı ver.insanların 3 kuruşluk çorabın hesabını nasıl yaptığını görünce şaşıracaksın.neyse sağlıcakla.
altay kırtasiyenin tarzına gelince ,ben çok sevdim.bu saatte ne güzel tebessüm ettim.Allah da onu her daim güldürsün.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen
Üye377 yazı
bence mantıklı 3 teklif var.

*biri çorap
***diğeri fiyatı düşürmek
**diğeri 5 defa yemek yiyene 6. bedava teklifleri...

bu kampanyaları dene peşi sıra...tutarsa dönüşümlü dvm et.

bunların üzerine benim fikrim şu dönerin yanına içecekleri bedava ver.haftanın belli günleri.yada tatlı yap o bedava olsun.diger taraftan ucretli de tatlı eklersin menuye.ilk etapta ucretsiz kampanyası yaparsın.diger kampanyaya geçince tatlıya alısan musteriye tatlı satmayada dvm edersin.kısacası yemek yemek için gelen müşteriyi yine yemek üzerine bir çalışmayla kendine baglarsın.ikinci bir örnek....çekilişle kasayla kola ver mesela.:D yada türevlerini. bu da iş görür.gibi gibi.yine ev hanımları için borcam tarzı urunler verebilirsin beyler hanımlarına hediye için almak isterler.hanım musterilerinin zaten ilgisini çekecektir.beylerini oraya gondereceklerdir.gibi gibi.

elektronik eşyada muhtemelen : cep telefonu ilgi görür.netbook ilgi görür.fotograf makinası ilgi görürdü.elektronik kampanyan için broşür bastır bence.camda olması yetmez.
(bu tür kampanyalardaki tek handikap: güven meselesidir.buyuk marketlere dahi guvenmiyor insanlar....bu sebeple bunu çözmenin yolu yok.güvenen güvenir.güvenmeyen güvenmez.)
çekilişle yaparsan çekiliş günü saati olursa.belki....ama ben olsam üstte yazdıgım secenekleri donusumlu olarak denerdim.zaten musterilerin seni yonlendirir bir yerden sonra...su olsa bu olsa seklinde....

hayırlı işler.
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye30 yazı
Eğer ipad vereceksenizde bir alt sınır koymalısınız bence. Mesela bir ay içinde belki ipad ı 1000 döner yiyen kazanacak . Diğer ayda ise 50 döner yiyen kazanacak bunu engellemek için "alt sınır" koymalısınız bence. Mesela 500 dönerin üstünde en fazla döner alış verişi yapan gibi

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Ticaret
Yeni Üye36 yazı
Siteye yeni üye oldum herkese selamlar.

Herkes bişeyler yapmak istiyor fakat okudugum kadarıyla çok komik yorumlar ve mesajlar var.

İlk buraya yorum yazma geregi duydum, fikirlerimi beyan etmek isterim;

çok kısa ve öz bugün ipad iphone ipod tarzı ürünleri pepsi coca cola gibi firmalar çekiliş usülüyle 300-500 dagıtıyolar, sanırım sizde bundan dolayı ipad tarzı bişeyi kampanya yapmak istediniz.

egri oturup dogru konuşmanın herzaman faydası vardır.
ben kendim yurtdışında çalışıyorum f&b alanında. ultra lüks otellerde aşçılık yapıyoruz.
Ipad Iphone hediye vereceginize Siz kaliteniz ve dürüstlügünüzden ödün vermeyin yeter.

İşyerinde heycan yaratması açısından böyle şeyler düşünmeniz güzel. Ama bana kalsa yarım ekmek dönerin yanında bedava içecek verseniz satışlarınızın daha hızlanacagını düşünüyorum. ben zaten döner + ayranı 3 liraya satıyorum diyosanız 15 liralık alışverişe anahtarlık kalem mutfak önlügü tarzı ürünleri kampanya etmeniz isminizin insanlara daha aşinkar gelmesini sağlar.

Saygılar

Yerleşim Birle?ik Arap Emirlikleri / DubaiMeslek Turizm