Son örnek girişimcilik kavramı İşletme okullarında hep şunu derler; dünyada en az bulunan şey para ya da pazar değildir. Girişimcidir.
Bu da yalan. Ya da bu ülkede yalan bilmiyorum yurt dışını görmediğim için yorum yapamıyorum.
Yurtdışından Türkiye'de yeni olan sadece tek rakibi olan bir ürün getirelim dedik. Vergilerden ve Tarım bakanlığına vereceğimiz izin paralarından sermayemiz kalmadı. Üç-beş kuruş paramızla yeni bi tasarım yaptırıp fason sıvı sabun ürettirelim dedik. Kalıp paraları uçuk çıktı. Bari standart hazır olan ambalajlardan alalım ve öyle girelim dedik. Bu defa da toptancılar sizden almaz dediler. Dağıtım ağı kurmak için yeterli sermayemiz zaten yok.
Hani girişimci yoktu.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Ben hala kafamdaki sıvı sabun ambalajının sattıracağını düşünüyorum ama kalıp maliyetleri her bir çeşit için 10.000 tl civarında ve 4 çeşit olduğunu düşününce uçuk bir rakam.
Pazarlara mı çıksak?
Pazarlardan sıvı sabun alanınız var mı? Ya da sizce satar mı? Ne yapmalıyım? Temel ihtiyaç maddesi mi satsak pazarda? Mesela uygun fiyattan pirinç satar mı ?
Ya da kuruyemiş-lokum?
Yardım lütfen...