Satış otomatı işi yapmak şu an için cazip geliyor.Ancak hiç bir iş dışardan göründüğü gibide olmadığından , bu işi yapanların tecrübelerini öğrenmekte istiyorum. sıcak-soğuk ve snack otomatı işi yapmak istyorum.İnternette yaptığım araştırmalarda aklımdaki çoğu soruya cevap buldum , alacağım cihazları marka model olarakta belirledim , dolayısıyla ,sana şu makinayı satayım şeklinde yazmazsanız sevinirim. Ama cevap bulamadığım sorularda oldu. Yaşanarak öğrenilecek bilgiler oldukları için , bu işlerle uğraşanların öyle veya böyle başından geçmiş olaylarla oluşan tecrübeleriyle cevap verebileceklerini umuyorum
1- 1X1 veya 1X2 metrekarelik yerin kiralaması nasıl yapılır.? kira ödemek mi mantıklı .? satıştan kar vermekmi. ?
2-Eğer kiralamak yönünde bir tercih yaparsam , böyle bir yere Elektrik ve su aboneliği nasıl alınır. ?
3-Cihazı para benzeri bir metalle kandırmak mümkünmü. ?
internette dolaşan hurafeler (ürün tuşlarına belirli bir düzen ile basılırsa ürün verir veya parayı iade eder gibi ) buna rastalayan oldumu .?
4- Okullarda uygulanan gazlı içecek satış yasağı , dersaheneleride kapsıyormu. ?
5- Makinanın kullanılacağı yerle yazılı bir sözleşme yapmak gerekirmi. ? Gerekirse bir örneği varmıdır.?
6-Bu tür cihazların garant, şartlarını bozan durumlar nelerdir. ?
7- Tavsiye edilen yardımcı ekipmanlar hangileridir.( Nakliyede kullanacak araba , yüktaşımak için el arabası vs vs )
8- Mali denetlemede maliye bu makinaları nasıl ve meye göre denetliyor. ?
9- Makinalarında internetten uzaktan erişim özelliği kullanan varmı. ? Kullanışlımıdır. ? Kötü niyetli kişilerin internet üzerinden makinaya erişip kayıtları bozması mümkünmüdür. ?
10-Alışverişmerkezi, büyük pasaj gibi yerlerin yönetimi ile görüşme yaparken nelere dikkat etmek gerekir. ? Bu tür yerler öncelikli olarak nelere dikkat ederler. ?
Bildiğiniz sorularıma cevap verirseniz, minnettar kalırım.