Sayın cezayir sahra arkadaşım ben aslen k.maraş'lıyım şu anda mersin'de emlak işiyle uğraşıyorum Cezayir için maraş dondurması üzerine düşünüyorum.Türkiyede olsa herhangi bir şehirde kendi ekibimi kurarak üretim ve satış yapabilirim.Ama cezayir ile ilgili bir bilgim yok.merak ettiklerim aslnda şunlardır.1- keçi sütü (çiğ olarak) bulunabiliyormu ? piysada bolmu? kg fiyatı ne kadar ? eğer keçi sütü yok ise inek sütünün kg fiyatı ne kadar ? toz şekerin fiyatı ne kadar ?
2- dondurma imalatı için gerekli olan makinalar orada bulunabilirmi ?(üretim makinalarının ne olduğunu
http://www.ugur.com.tr/urunkategorisi?kategori=endustriyel_urunler adresinden bakıp inceleyebilirsiniz
3- işyeri kiraları (özelikle satış için turistik bölgelerde) ne kadardır ?
4- orada dondurma kültürü nasıldır.İnsanlar ne tür dondurma yiyorlar.Türkiyedeki gibi algida,ülker golf tarzı ambalajlı dondurma varmı
5- dondurma satış reyonları için orada da türkiye'de olduğu gibi işyerlerinin önüne tezgah açmaya müsaade ediyorlarmı ? yoksa herkes işyerinde mi satış yapıyor ... vb. bu ve buna benzer ön araştırma bilgilerinden sonra orada dondurma imal edip (hem maraş usulü sade dondurma hemde yaklaşık 20 çeşit meyveli dondurma)satmayı düşünüyorum.Bu konuda sizin için de uygun ise ortaklık ta olabilir görüşebiliriz. saygılarımla yusuf kurt 0 532 434 42 26 - 0 507 925 88 78 0 324 328 38 18