Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Cezayir De İş

BaşlatanmetinerTarih10/02/2012 18:54:52Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
ARKADAŞLAR,
HERKESE MERHABA,
CEZAYİRDE GIDA ÜZERİNE BİR İŞ AÇMAK İSTİYORUZ.AÇACAĞIMIZ İŞ'TE TAMAMEN USTAYA BAĞLI KALMAK İSTEMİYORUZ.DAHA ÖNCEDE BU KONUDA TECRÜBEMİZ YOKTUR. PROFESYONEL YÖNETİM İLE İDARE EDEBİLECEĞİMİZ VE KÜÇÜK VEYA ORTA ÖLÇEKLİ BİR İŞ DÜŞÜNÜYORUZ. HANGİ İŞLERİ ÖNERİYORSUNUZ

TEŞEKKÜRLER

Yerleşim Cezayir / AlgerMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Şuan o bölgede cezayir.fas,tunus,çad,sudan vede libya vs..dondurulmuş tavuk eti epey iyi pazar iş yeri açmaktansa al-sat yaparak ciddi para kazanabilirisiniz..bu konuda istişarede bulunmak istersenız fikir beyan ederiz..saygılar
__HATUZE İÇ VE DIŞ TİCARET___
E-MAİL : hatuze@gmail.com / hasan@nimbusfood.com
GSM : +90 538 275 65 80 / 0532 152 93 05
www.nimbusfood.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye762 yazı
Cezayir Turk mutfagina duskundur.Iyi bir mutfak ve guzel bir restoran guzel sonuclar dogurabilir.Ustaya bagli kalma olayina gelince...Yemekte yemegin kalitesi onemli oldugu icin ustanin nazini cekmek zorundasiniz.Ama her usta da dengesiz olacak diye bir sart yok.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye16 yazı

Şu an Cezayirde ne iş yapıyorsunuz? Nerede çalışıyorsunuz? Gıda Cezayirde çok tüketiliyor gibi gözüksede 'ki temel tüketim maddesidir' , Cezayirde ister lokanta türü, ister gıda imalatı düşünün, ikisi de çok sıkıntılı. Belki denetim türkiye ve diğer ülkeler kadar değil ama diğer prosedürler insanı bunaltır. Aslında cezayırın genel yapısı bıraz da..
Yine de bunları göze alarak gıda imalatı yapmak isterseniz; Hammadesini bulabilirseniz her türlü reçel, Cezayirliler tatlıyı çok sever. Konu Keçiboynuzundan açılmıştı da cezayırlı arkadaş bizim burda bunları ineklere veriyorlar demişti.Eğer mevsiminde keçiboynuzunu toplatabilirsen reçelini yaparsın. Eğer hammaddesini bulabılır ve bazı zahmetlere katlanabilirsen reçel çok karlı bir iş ve ustaya gerek kalmadam öğrenebileceğiniz iş.
Makarna üretimi küçük çapta başlayabilirsiniz.
Eğer makınalarını alabılırsenız kağıtlı şeker yine çok karlı bir iş.
Ben bir ara akıde şekeri düşünmüştüm araştırdım hatta deneme yaptım ama imalatı tamamen el işi olduğu için sınırlı imalat yapabiliyorsunuz. Bu da seri imalatı engelliyor.
Bunu gibi projeler mümkün. Ama çok iyi fizbilite yapmadan girmemenizi tavsiye ederim. En önce en az maliyetli ve en az makına kullanarak işe başlayın, hatta işi resmiyete dökmeden biraz denemeler yapın , yaptıklarınızı insanlara denetın, damak tatları tutup tutmadığını anlayabılmek için. Büyük düşünün ama küçük başlayın. Cezayiri tanıyorsanız çöl bataklığı gibidir.Kurtulmaya çalıştıkça zararınız sürekli artar.Bunu yazmamın sebebi anladığım kadarıyla fazla sermayeniz yok, cezayirde çalışarak biriktirdiğiniz parayı bir heycanla yine oraya gömmeyin.

Yerleşim Cezayir / CezayyrMeslek Yöneticilik
Yeni Üye6 yazı
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.1 hafta içinde tekrar Cezayir'e döneceğim.Sizlerle detaylı istişarede bulunmak isterim.
BALKANLI isimli arkadaşımızın fikirlerinide çok ilginç buldum.Ayrıca bu ülkenin şartlarını ve ülke insanını iyi tanıdığı için kendisinden çok faydalı bilgiler alacağımı umuyorum. Cezayir de sizinle karşılaşmaktan mutlu olacağımı belirtmek isterim. Şu an başkent Alger 'e gideceğim. Yerel İnşaat şirketi kurma çalışmaları bitmek üzere.İnşaat Mühendisiyim.İnşaat konusundaki faaliyetimizin yanısıra sürekli olarak yapabileceğimiz bir ticaret işinede ilgi duyuyorum.İnşaat işleri proje bazında olduğundan para dönüşü 45 günlük bazende 3 aylık dönemlerde oluyor.Daha önceleri ihracatla ilgili Avrupa ülkelerine deneyimlerimiz oldu.Yapılacak işi iyice etüt ettikten sonra yatırılacak sermaye konusunda karar verilebilir.
Tekrar görüşmek üzere herkese selamlarımı sunarım.

Yeni Üye3 yazı
cezairde yapıcanız en guzel ver karlı ıs turkıyeden oraya tahın ve susam al satı yapmak
ff

Yerleşim Türkiye / EskysehyrMeslek Ticaret
Yeni Üye16 yazı
Susam afrıka ülkelerınden geliyor ve fiyatlar aylık olarak değişiyor, çok oynak bir piyasa.

Yeni Üye6 yazı
Cezayirde kaldığım sürece insanların tatlıya olan aşırı düşkünlüklerini farkettim.Reçel fikri güzel bir öneri.Bu gibi ürünlerin piyasa araştırmasını yapacağım.Bunu Türkiye deki emsallerine benzer şekilde üretmek ve dağıtmak mümkün. Akdeniz iklimi hakim. Esasında yetiştirilebilecek tarımsal ürün potansiyeli fazla. Fakat sunum ve dağıtım yetersiz.
Tahin ve susam konusuna gelince. Bildiğim kadarıyla Türkiye ye yurtdışından fazla miktarda susam geliyor. Bildiğim bir firma İran dan bile getiriyor. Bilhassa ramazan pidesi döneminde kullanılan susamların çoğu Çin'den geliyor. Evet susam ülkemizde çok kullanılıyor. Bunda tahin olarak tüketim ülkemizde fazla.
Cezayirde ekmek tüketimi çok fazla olmasına rağmen üretim kalitesi ve çeşitlilik ülkemizden çok eksik. tahin tatlı olarak ne yoğunlukta kullanılabilir bunu araştırmak gerek. Reçel banko olarak sevilerek tüketiliyor.bazı pastanelere girdiğinizde tatlı reçelli pastaların üzerleri arı kovanı gibi.Yani birsürü arı üzerlerine konmuşlar. Bunu defalarca gördüm

Yeni Üye6 yazı
Hatuze İç Dış Tic. adında yazan arkadaşımızın yazısına gelince. Tavuk tüketimi fazla. Gıdada dondurulmuş zinciri hata ***ürmez. Bu zincir tam gelişmemiş. Evimizin yakınındaki semte alışverişe çıktığımda en az 5-6 dükkan sadece günlük kesim markasız tavuk satıyor hatta sizin seçtiğiniz tavuğun tüylerini pürmüzle yakıp paketleme yapıyorlar. Aslında gezdiğim tüm gelişmemiş ülkelerde gördüğüm tavuk tüketimi seviliyor ve artıyor. Cezayirde tavuk ihtiyacı tamamen yerli üretimden mi karşılanıyor yoksa dışardan ithalat fazla mı ? araştırmak lazım. Ülkemiz ile serbest ticaret anlaşması imzalanmadığından AB ülkelerinin aldığı tavizler bizden daha iyi. Bizim tavuk sektörümüz gerçekten çok güçlü fakat gerek AB engellemeleri gerekse diğer 3. ülkelerin gümrük tarifelerinin yüksekliği beyaz etteki ihracatımızdaki en büyük etken.
Soğuk hava tesisinde ürün başına düşen enerji maliyeti Cezayirdeki çok düşük. fakat gerek frigolu araç gerek se satış zinciri yeterli mi araştırmak gerek

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - metiner
Hatuze İç Dış Tic. adında yazan arkadaşımızın yazısına gelince. Tavuk tüketimi fazla. Gıdada dondurulmuş zinciri hata ***ürmez. Bu zincir tam gelişmemiş. Evimizin yakınındaki semte alışverişe çıktığımda en az 5-6 dükkan sadece günlük kesim markasız tavuk satıyor hatta sizin seçtiğiniz tavuğun tüylerini pürmüzle yakıp paketleme yapıyorlar. Aslında gezdiğim tüm gelişmemiş ülkelerde gördüğüm tavuk tüketimi seviliyor ve artıyor. Cezayirde tavuk ihtiyacı tamamen yerli üretimden mi karşılanıyor yoksa dışardan ithalat fazla mı ? araştırmak lazım. Ülkemiz ile serbest ticaret anlaşması imzalanmadığından AB ülkelerinin aldığı tavizler bizden daha iyi. Bizim tavuk sektörümüz gerçekten çok güçlü fakat gerek AB engellemeleri gerekse diğer 3. ülkelerin gümrük tarifelerinin yüksekliği beyaz etteki ihracatımızdaki en büyük etken.
Soğuk hava tesisinde ürün başına düşen enerji maliyeti Cezayirdeki çok düşük. fakat gerek frigolu araç gerek se satış zinciri yeterli mi araştırmak gerek

merhaba evet bahsetmiş olduğunuz ğibi cezayirle aramızda ğümrük anlaşması yok lakın şöyle bir durum var libya ile var onun için libya ile cezayır arasında olduğu için daha çok turk ürünleri libya üzerinden cezayıre gırmekte sadace cezayır değil tunus fas çad nijer sudan..vs
__HATUZE İÇ VE DIŞ TİCARET___
E-MAİL : hatuze@gmail.com / hasan@nimbusfood.com
GSM : +90 538 275 65 80 / 0532 152 93 05
www.nimbusfood.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye16 yazı
Cezayırde soğuk hava deposu çokçok az. Yerli meyveleri bile sadece mevsiminde yiyebilirsiniz. Daha sonra ispanya elma ve portakalı yeme başlarsınız. Libya üzerinden, arab ülkeleri arasındaki gümrük anlaşmasından yararlanarak bu tür ürünleri sokamazsınız. Arab ülkeleri arasındaki anlaşmaya göre dışarıdan gelen bir malı, işleyerek diğer ülkelere gümrüksüz satabilirsiniz(işlersınız, gramajını değiştirerek ambalajlarsınız vs). Ki, Cezayirde tavuk ve yumurta üretimi açığı olduğunu pek zannetmiyorum. Küçük ölçekli üretim çok fazla.
Ayrıca sayın metiner, tahin üretimi yapan bir suriyeli vardı ama şu an ne aşamada bilmiyorum. Tahini, cezayırlılerın ''turk halva'' dediği helvada kullanılır. Biz türkiyeden getirip, çöven kökü satmiştık bu helva fabrıkalarına. bu fabrıkalar ayrıca glıserın mono stearat ve palm yağı da sezonda epey tuketıyorlar.

Yeni Üye28 yazı
öncelikle orada böyle bir girişim yapmayı düşündüğünüz için sizi tebrik ediyorum. bundan bikaç yıl önce, babam oraya gitmişti. Cezayirli koltuk üreticisi yapan bir kişinin türkiyedeki işlerini yapan bir abimiz tanıştırmıştı o adamla Babamı. Babam Plastik pencere üreticisi olduğu için orası ilk etapta cazip gelmiş, fakat sonrasında oraya gittiklerinde gerek ülkedeki terör faktörü, gerekse hammaddenin gemi ile türkiyeden çekilecek olmasından dolayı gümrüklerde sorun çıkabileceğini ve sıkıntılar olduğundan dolayı vazgeçmişti. Ama Pazar ve Talebin birçok üründe çok yüksek olduğunu söylemişti.
vsvs..

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Kimyager
Yeni Üye8 yazı
İnşaat firması kuracağınızı belirtmişsiniz. Havalandırma sistemleri, paslanmaz çelik mimari uygulamalar (korkuluk, kolon kaplama) ve paslanmaz çelik endüstriyel mutfak imalatı yapıyoruz. Yurtdışı pazarında yer almak istiyoruz. ilginizi çekerse haberleşebiliriz. Saygılar
www.teknostil.com.tr

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Sanayici
Yeni Üye5 yazı
Merhaba Arkadaşlar cezayirde yerleşik bulunmaktayım yaklaşık 18 yıldan beli .
Burada cezayirde afrikada ortak paydada iş yapacagım arkadaşlarla yola devam istiyorum .
Konuşalım İştişare edelim Akil işler için birliktelik.
vedat8kardes@hotmail.fr 00213 77198 05 90

Yerleşim Cezayir / CezayirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye5 yazı
Sayın cezayir sahra arkadaşım ben aslen k.maraş'lıyım şu anda mersin'de emlak işiyle uğraşıyorum Cezayir için maraş dondurması üzerine düşünüyorum.Türkiyede olsa herhangi bir şehirde kendi ekibimi kurarak üretim ve satış yapabilirim.Ama cezayir ile ilgili bir bilgim yok.merak ettiklerim aslnda şunlardır.1- keçi sütü (çiğ olarak) bulunabiliyormu ? piysada bolmu? kg fiyatı ne kadar ? eğer keçi sütü yok ise inek sütünün kg fiyatı ne kadar ? toz şekerin fiyatı ne kadar ?
2- dondurma imalatı için gerekli olan makinalar orada bulunabilirmi ?(üretim makinalarının ne olduğunu http://www.ugur.com.tr/urunkategorisi?kategori=endustriyel_urunler adresinden bakıp inceleyebilirsiniz
3- işyeri kiraları (özelikle satış için turistik bölgelerde) ne kadardır ?
4- orada dondurma kültürü nasıldır.İnsanlar ne tür dondurma yiyorlar.Türkiyedeki gibi algida,ülker golf tarzı ambalajlı dondurma varmı
5- dondurma satış reyonları için orada da türkiye'de olduğu gibi işyerlerinin önüne tezgah açmaya müsaade ediyorlarmı ? yoksa herkes işyerinde mi satış yapıyor ... vb. bu ve buna benzer ön araştırma bilgilerinden sonra orada dondurma imal edip (hem maraş usulü sade dondurma hemde yaklaşık 20 çeşit meyveli dondurma)satmayı düşünüyorum.Bu konuda sizin için de uygun ise ortaklık ta olabilir görüşebiliriz. saygılarımla yusuf kurt 0 532 434 42 26 - 0 507 925 88 78 0 324 328 38 18
yusufkurt

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Emlakçy