ben vip kontenjanından girdim.o dönem hayli iyi kazanıyordum.ve fazla incelemeden vip şekilde girdim.devamında hastalık oldu iş yapamadım ve dolayısı ile de üzerine ödeme ekleyemedim.bu sırada araştırma fırsatı da buldum tabi.halen hatırı sayılır bir meblag sistemde duruyor.ama cıkacagım gün sayıyorum cunku karlı bir sistem değil.ticarette yüzde 2 kazansan dahi cok daha kazanclısın...
oradaki memlagın alternatif maliyeti onu 4e hatta 5 e katladı bile...
bireysel emekliliğe girmek isteyenler googlede forumlarda-şikayet sitelerinde iyice araştırsınlar.diğer insanlar bireysel emeklilik sistemine giriyorlar mı giriyorlarsa sistemden umduklarını bulmuslar mı yada çıkmak için mi cabalıyorlar bunlara dikkat edilmesi gerekir diye dusunuyorum
katılım payı
sistemden ayrılırken devletin kestiği vergi
bu iki madde duzenlenirse o zaman (koşullu uyelik kalkarsa) bireysel emekliliğin önü acılır...ama bankalar bu konuda adım atmıyorlar nedense ...atacak olsalar daha cok poliçe satarlar...bu tıpkı devletin ssk primlerini dusurmemesi gibi kısır bir döngü bana göre...
tüm bunların yanında bankacı arkadaslarım var benim...onlar beni bu sisteme dahil ettiler muhtemelen prim alıyorlar bu sistemin uzerinden.bu noktada onlara kızamıyorum aynı banka onları üç kurusa calıstırıyor cunku.
geçim kaygısını bilen biri oldugum için insanları piyon olarak kullanan sisteme ne desek boş...