Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mordoğanda Otel İşleticeğim Fikirlerinizi Bekliyor

BaşlatangezginadamTarih31/01/2012 00:07:10Yorum15

İlk mesaj
bu yaz mordoğanda otel işleticeğim yenilikler ve neler yapmalıyım mişteri memnuniyeti açısından ve daha önce bu işşi yapmış olan arkadaşlar varsa biraz püf noktalarını verebilirmi

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Abi nasıl bir otel, ne tarz? Örneğin Butik mi, şehir otelimi, yazlık pansionların birleştiği apart tarzımı? İçindeki hizmetleri nedir? Sadece oda kahvaltı mı? Yoksa herşey dahilmi, takribi kapasitesi nedir, yıllık bütçesi ne kadar yaklaşık, inceleyebildinmi? Çalışan personel sayısı kaç? Sabit sayımı, ilave personel ilemi (dönemlik) iş ***ürülüyor? İşletme kendinemi ait, uzun yıllık kiralandımı, herşeyi yasal mı? bu gibi detayları isim vermeden belirtirsen inanki daha yardımcı olunacaktır. Örneğin benim yazacak 1-2 paragrafım olacak sana.. Ama çok kısa bilgi ile bir şey yazamam.. Yalan olur, hayalde kalır...
Saygılar.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
sadece oda kahvaltı olacak 40yataklı işletme uzun yıllığına kiralandı örneğin akşan yemeği alakart rezarvasyon üzerine düşünüyorum ve haftada iki gün fasıl gecesi yapmayı düşünüyorum ve en önemliside biz burayı bi ailecek çalışan almadan yapmayı düşünüyoruz.
teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek

Anladım. Ailecek çalışmanız elbette en güzeli. Yetişebiliyorsanız hiç sorun olmaz. İş bölümünü çok iyi yapmalısınız, zira aile bireyleri güçten düşmesin çok kısa sürede. Herkez uzmanlık alanını belirlesin, ona göre eğitim alsın, bir yogunluk esnasında şaşırıp kalmasın.
Püf noktalarından aklıma gelen bir kaçını hemen sunayım; hijyen, temizlik, düzen-tertip, konuğun güvenliği, gizliliğe riayet, güleryüz, sıcak bir karşılama ve uğurlama, müşteri memnuniyeti anketi çok önemli bu arada, ayrılan müşterinin görüşlerini muhakkak sor, reklam yapmalısın bol bol, basit bir internet sitesi yaptır, en azından tanıtımını, rezarvasyonunu yaparsın. Ekonomik giderlerini kontrol altına almalısın, öneğin gereksiz lamlabalar yanmasın, mutfakta soğutucu kapağı açık saatlerce unutulup çalışmasın, israf olmasın yani.

Canlı müzik yapman çok güzel olur bu arada... Sadece fasıl değilde, müşterinin durumuna göre bir fasıl, birde türkü yada pop, fantazi müzik yaptırırsan daha verimli olur düşüncesindeyim. Başarılar.
- Ticaret beceridir...

Hayırlısı olsunoncelikle,ilk handikapınız ulaşım,Mordoğan yolu,inşallah yakında genişler ,ve o virajli yol turistlerin daha kolay gelmesine uygun hale gelir .önce hemen bilgi gediğim ,bende su anda Kapadokya'da 23 oda yani ,yaklaşık 40 yataklı bir otel restarasyonu ile uğraşıyorum,Mordoğan da hedeflerim arasında ,ama ben otantik yani eski tas evleri yenileyecek otel o,usturuyoru.
Yapılması gereken ilk is düzgün ve gerçekçi bir web sayfası,ayrıca booking com., tripadvaisor gibi sayfalara üyelik,40 yatak profesyonel çalışan olmadan yönetilende,en fazla 10 ,15 yatak ancak aile işletmesi olabilr,çünkü 40 yatağı doldurmak icin acenta anlaşmaları yapılmalı...birde amacınız önemli yerli munferitmi,yabancı tür mü bunu belirleyin.sanırım sezon 90 gün ,bununda ancak %30 zu dolu olduğunuz duşunun ona göre maliyet yapın 1/3 kira 1/3 genel gider 1/3 de burut kar olacaktır ,sizin asıl karınız ,adreslerden.yemek icecek satışı,günlük tür satışı gibi,Mordoğan'da Cem kaptan vardır ,balık turları yapar ,cok populerdir ,onunla görüşün derim ,bir balık avcılığı turları organize edebilirsiniz ....bo şans

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
hepinize çok teşekkür ederim paylaşmış olduğunuz bilgiler gerçekten kayda değer.
Evet bir web sayfası ve reklam düşüncemiz var önümüzdeki hafta mordoğana gidip otelin,odaların ve çevrenin resimlerini çekip web sitesi için arkadaşıma verecem ve bu arada reklam için nasıl bişey yapabileceğimizi tartışıcaz bu konuda fikirleriniz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.
şimdiden teşekkürler.

Öncelikle siteye bugün üye oldum ve ilk mesajımda size nasipmiş:)Ben 32 yaşında şuan önbüro müdürü sıfatıyla sadece sezonda Kuşadasında çalışan bir hizmet sektörü elemanıyım.Bu işin okullusuyum ve 18 yaşımdan beri çalışanıyım hiç işveren olmadım ancak arayıştayım ve burayada girişimcilik için üye oldum.
Türkiyede konaklama işletmeciliği her ne kadar turizm bakanlığı istatistikleri olumlu olsada malesef 1998 yılından beri gözle görülür bir düşüş içerisinde bu konuya girmicem ayrı bir tez konusu olur:)Sizin konuyla ilgili naçizane değerlendirmelerime gelirsek
Hedef kitleniz nedir?Kapı müşterisimi?...ki bu genellikle yerli olur ve öncedende belirtildiği üzere acentasız münferit beklemek gerçekçi bir yaklaşım olmaz.
Acenta konusu çok önemli siz acentaya mecbursunuz ancak en tehlikeli kısım ciddiyetsiz acentalarla çalışmaktır.Müşteriye 3 yıldızlı otel satıp o otel shorta düşünce sizin otele paslarlar müşteriyle papaz olursunuz , sezonda 5 euroya bb satarlar otel dolsun diye sizi ikna ederler maliyeti bile çıkaramazsınız ayrıca gelen kalitesiz müşterinin oteli mahvetmesi ve sizi üzmeside cabası olur.Ailece bu işi yapmak istiyorsunuz peki ailenizde sektör tecrübesi olan varmı?Hizmet sektörü çok büyük esneklik ister müşteri değil misafirdir sizin kitleniz.Yarın müşteri alkollüyken ailenizden birine olumsuz hareket yapar doğal olarak kaldıramazsınız hem üzüntü hem maddi kayıp olur.20 yatak olsaydınız pansiyonsunuz derdim ama 40 yatakla otel sınıfındasınızki buda size profesyonelleşme mecburiyeti getirir.Ancak eleman alırsanızda çok dikkatli olun bizim işte tabiri caizse herkes çakaldır çakal olmak zorundadırda ancak siz yediği kaba etmeyen çakalları bulmalısınız.Kuşadasında daha önce çalıştığı 5 yıldızlı otelin muhasebecisi olupta sonradan otelin sahibi olan 3 kişi sayarım size.Aman dikkat:)Siz çok geçe kalmadan önce rezervasyon işini halledin Nisanda acentalarla anlaşmalarınızı yapın.Tavsiyem yabancıda tek ülke yada bölge almaya çalışın otelde olumlu bir hava yaratmanızda önemli bir konu olmasının yanında profesyonelleşmeyi doğurur o ülkede uzmanlaşırsınız müşteri devamlılığı sağlarsınız adamların halini ihtiyacını anlar uzmanlaşırsınız.Türk kapı müşterisini kesinlikle tavsiye etmem.Parasını verir ancak oteli satın alır sizi çıldırtır.Güvenlik sorunları çok olur.Otelin fiziki yapısı uygunmu bilmiyorum ama madem bb çalışçaksınız mutlaka alacarte restoran açın ve iyi bir ızgara ustası bulun bu restoran en karlı biriminiz olur.Gece emniyet raporu çok önemli bir husustur ve bilmeyene çiledir cezası yüksektir.Dolayısyla otomatik olarak emniyet raporu gönderen bilgisayar programı kullanmazı öneririm.O rapor yüzünden hapse giren çok kişi tanıyorum.Daha çok şey yazacaktım niyetim oydu ama uykum geldi:)Sorularınızı severek yanıtlayabilirim.Ama son söz lütfen etrafta gördüğümüz genel geçer bir gelenin bir daha türkiyeye gelmemesine neden olan konaklama tesislerinden biri olmayın nolur.Sonuçta Konaklama bir dostluğa benzer uzun zamanda güven oluşur(Darısı başıma işallah , hernekadar 0 sermayem olsada:P)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Hocam İslami otel sayısı oldukça az ve inanılmaz pahalı.
Konseptinizi bu şekilde ayarlayıp , Sıcak bir ortamda huzurlu bir tatil imkanı sunar , İslami detaylara da dikkat ederseniz iyi bir müşteri portföyünüz olabilir.
Saygılar...
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
tesettür oteller gerekli ama nedense sektörde tutmuyor

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Hocam tutmamasındaki en önemli neden , reklam yok, imkanları daraltıyorlar ve bunlara rağmen çok yüksek fiyatlar koyuyorlar...
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Hayırlı olsun şimdiden, mordoğan eşsiz bir cennet, açarsan burdan ilk ve daimi müşterin benim :)

Saygılar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
paylaşmış olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler sayın bigboss öncelikle teşekkür ederim herzaman beklerim ve geldiğinizde eminimki memnun kalmanız adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız

sayın muratcirmik öncelikle siteye hoş geldiniz vermiş olduğunuz bilgiler gerçekten çok güzel evet acente ile anlaşacaz tatil sepeti gezisitesi vs gibi acentelerle anlaşmak istiyoruz
daha önce böyle bir sektörde çalışmadık hiç izmirdede kırtasiye sahibiyim ama kendimize güvenimiz tam altından kalkacağımıza inanıyoruz kapı müşterisi bekliyemeyiz evet bu konuda çok haklısınız acenteden gelenler hariç geniş bir çevremiz var bunlardanda faydalanmayı düşünüyoruz şu ana kadar konuyu açtığımız herkeseden olumlu yanıtlar aldık
bir kaç sorum olacak

bb nedir açarmısın
yabancı müşteri olarak tek ülke veya bölge demişsiniz bulaara tavsiye edebileceğiniz yerler neresidir.
gece emniyet raporu ve otamatik olarak rapor gönderen program hakkında bilgi verirmisiniz.

evet kesinlikleemin olun ki etrafta gördüğümüz genel geçer bir gelenin bir daha türkiyeye gelmemesine neden olan konaklama tesislerinden biri olmayacaz bizim için en önemli şey müşteri memnuniyeti ve dostluktur biz aile yapımız olarak daha çok paranın bile satın alamadığı dostluk arkadaşlık saygı ve sevgi üzerinedir.

evet darısı inşallah seninde başına ama emin olki bizimde sıfır sermayemiz var
sadece elimize bir fırsat geçti onu değerlendiriyoruz umarımki allah yüzümüzü kara çıkartmaz.

Turizm işletmeciğinde bb:
Oda Kahvaltı (Bed and Breakfast)
Konaklama ücretine kahvaltı hizmetinin de dahil olduğu pansiyon şeklidir. Müşteri
otele geldiği günün kahvaltısını değil, otelden ayrıldığı günün kahvaltısını alır. Rezervasyon
alırken “BB” kısaltması kullanılır.

Bazı seçenekler ise; HB= Yarım Pansiyon (Half Board)
Konaklama ücretine kahvaltı ve akşam yemeğinin dahil edildiği pansiyon şeklidir.

FB= Tam Pansiyon (Full Board)
Konaklama ücretine kahvaltı, öğle ve akşam yemeğinin dahil edildiği pansiyon
şeklidir. Kısaca “FB” olarak yazılır.

OB= Sadece Oda (Only Bed)
Konaklama işletmelerinde sadece oda hizmetinin verildiği pansiyon şeklidir. Bu
pazarlama şekli kısa süreli konaklayan müşterilerin istediği ile uygulanır. Odada
gecelemenin dışındaki bütün harcamalar ekstra olarak ödenir. Rezervasyon alırken “OB”
kısaltması kullanılır.
--------------
Günlük Emniyet raporuna gelince; 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa göre otel, motel, apart ve tatil köyleri ile 30 yatak üzerinde kapasitesi olan özel veya resmi konaklama yerleri ve yatarak tedavi uygulayan özel sağlık müesseselerinin kayıtlarının bilgisayar ortamında tutulması, İnternet aracılığı ile Genel Kolluk Kuvvetlerine aktarılan bu bilgilerin GBT ve Aranan Araçlar Projesinden sorgulamasının yapılarak ilgili Emniyet Müdürlüğüne Polnet üzerinden bilgi verilmesine ilişkin hazırlanan GEÇİCİ İKAMET YERLERİ KİMLİK BİLDİRME PROJESİ 17.01.2005 tarihinde polis ve jandarma sorumluluk bölgesindeki tesislerde uygulamaya geçmiştir. Gönderim Saatleri 24.oo den sonra Saat: 01.30 a kadardır.
Hastanelerde yatan hastalarını bu şekilde bildirirler gece. (Bazen telefonla da okurlar isimleri)

Uygulama: Lisanslı bilgisayar programları (Yazılım) bu raporları zaten otomatik olarak Jandarma ya da Polis veri tabanına göndermektedir. (Programların Polis ve Jandarma uyumlu versiyonları vardır) İnternetten araştırma yapabilirsiniz. Manuel gönderme seçenekleride mevcuttur. Zİra diyelimki elektrik kesildi, internet koptu vb., onunda çözümü var, siz raporunuzu bir şekilde kaydedin, önemli olan budur. Sizin göreviniz o dur. Gece 03.00'a kadar bölgenizden sorumlu yerel emniyet güçlerine ulaşınız. Elden verebilirsiniz. Telefon ile de iletebilirsiniz bu sorunu. Gerekirse 2. gün fiziksel çıktıları sunarsınız. Ama en geç 3 gün içinde tüm sorunların çözülmesi gerekmektedir. (Arıza, bağlantı vs...) Arkadaşımız hapis cezasından bahsetmiş, evet yüksek cezaları var, hapis cezası değil kanundaki karşılığı ama (Rapor gönderilmeyen gün başına 280 TL. idi 2011 yılında), suçluya yataklık yapmaktan işlem yapmış olabilirler o bahsettiği kişi yada kişilere, başka bir durum olabilir, biraz hukuksal konular diyelim...

Günlük ihmal edilmemesi gereken önemli bir olaydır...
Zira eskiden polis memurları, gece yarısı olmadan tüm otelleri dolaşıp polis defterlerini (Her otel de bulundurulması gereken, güncel) kontrol edip imzalarlardı :) Eskiden ne günlerdi...
Bilgim dahilinde yardımcı olmak istedim...Saygılar...
- Ticaret beceridir...

sayın desert16 vermiş olduğunuz bilgiden dolayı teşekkür ederim

sayın tuval apart çeşme vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim gerçektende kayda değer bilgilerdi bizlerde sizinle tanışmak isteriz her zamanda bekleriz