zhl
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - Shagrath merhaba, AVM sektöründe yöneticilik yapmış birisi olarak size işlek bir AVM de iş yapmanızı öneririm.Müşteri giriş sayıları,AVM nin doluluk oranı gibi istatistiki bilgilere de ulaşabilirseniz sizin için iyi olacaktır. Çoğu Avm de mağaza kiralamak çok fazla gereksiz maliyete yol açmakta. Doğal olarak Avm yönetimi ilk olarak kendisini garanti altına almak için her türlü teminatı almakta.Franchise olayına gelince,kurumsal bir firma olmadığı sürece sizin menfaatinizi düşünen firma neredeyse yok. Firmalar,franchise vermek için müşterilere yanlış bilgiler veriyor.Türkiyede çok tanınan bir çocuk giyim markasında bu durumu gözlemledim.Çok fazla detaya girmek istemiyorum. size tavsiyem avm içerisinde mağaza yerine bir kiosk/stand kiralamanız.Hem gereksiz maliyetlerden kurtulmuş,hem de çok fazla risk almamış olacaksınız. Sektör olarak tavsiyem,bujiteri,aksesuar vb tarzında ürün maliyetinin çok fazla olmadığı,kar marjı yüksek olan ürünleri satabileceğiniz bir kiosk açmanız mantıklı olacaktır. Çalıştığım avm de bu tarz iş yapan kioskun aylık cirosu ortalama 15-16 bin liraydı. avm performansını ölçmek için her ay tüm mağazalardan ciro bilgilerini aldığımızdan ortalama rakamını size net olarak verebiliyorum.Tam olarak hangi iş kolunu seçeceğinize karar verdiğinizde daha spesifik bilgiler verebilirim..başarılar dilerim. |