Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yem Fabrikası İşletmesi Ve Maliyetler Acil Yardım

BaşlatanquestionerTarih22/01/2012 15:40:51Yorum41

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
teşekkürler değerli yorumlar için cuma günü kısmet ise netice alıcağım bildiririm sizlere

Yerleşim Türkiye / Ankara
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
41 yorum
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kaanasli
questioner
Yorumcuların tüm yorumlarını okudum.Hepside güzel ve içten yorumlarını yapmışlar.Hele Akın SELCUK beyin yorumları daha bilinçli ve yol gösterici aynen katılıyorum.Bende bir kredi kuruluşunda 25 yıl yem pazarlaması yaptım ve çiftciye uyum sağlamak için bizzat hayvacılıkda yaptım. Siz bu işi başarırsınız ve başaracağınıza tecrübelerime dayanarak inanıyorum.
Yemin ismi aynen kalsın fakat çuvallarda amplemin rengini baskıda değiştir. Piyasa çuvalları kaç kğ.lık kullanıyorsa sende onu kullan. Maliyet soruyorsun, maliyeti rasyonu yapan mühendisin piyasaya göre ayarlar. 5 tırım var diyorsun bu sektörde 15 tonluk kamyonlar daha kullanışlı. Tanker ay da bir melas ta kullanılır olmasada kira taşıtırsın. Dökme yemcilik yörede var ise tamam. Biz çalışırken 1 aydan 3 aya kadar vadeli çalışırdık.
Başlayacak olursan yolun açık olsun, başarılarını dilerim.

Öncelikle zaman ayırıp değerli yorumunuzu paylaştığınız için teşekkürler,

Bu iş eğer hayata geçerse sizinlede görüşürüz bilgi alışverişimiz olur .Sayın Akın Selçukta çok yardımcı oldu zaten kendisi ile görüşeceğiz kısmetse cuma günkü toplaNtımın neticesine göre.

Bu arada hala değerli yorumları bekliyorum Cuma günü toplantıdan önce ne kadar fikirlerinizden istifade edersem o kadar faydalı olur.

saygılarımla

iyi günler

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye2 yazı
yem fabrikası çalıştırmak kolay değildir.hammadde sayısı çok,bir tanesi eksik olsa üretim yapamazsın hepside türkiyenin farklı yerlerinde,çok az sayıda ayağında hammadde alırsın.neyse elimizde çalışır durumda bir fabrika var,öncelikle kalifiye eleman,bir tane kamyon ve hammadde.piyasada çok sayıda çalışan yem fabrikası var,rekabet çok.ilk etapda peşin yem satamazsın kimse çalıştığı firmayı bırakıpta senden peşin yem almaz,alsada maliyetine ister.o yüzden sermayen güçlü olacak.en az 2 ay vade bırakman lazım.2 aylık vadeyle yem sattığını düşünürsek ki başka şansın yok,sen vermesende veren çok güçlü firmalar var.arkadaşlar günlük 30,40 ton yemden bahsetmiş,günlük 30 ton yem demek aylık 900 ton demektir 2 ayda 1800 ton yapar.bunu 1 tl tahsilat yapmadan piysaya dağıtacaksın oda 1800*550=990.000tl yani net bir milyon sermayen olacak.çalıştıktan sonra günlük 30 ton satar iki ay sonrada paranı toplaya bilirsen( % 100 takıntın olur ) artık korkma büyük firmalar arasına bir yılda girersin.önemli olan iki aylık çarkı çevirmek.
fatih polat

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı

Yem Fabrikası yönetimi için Ziraat Mühendisi, Mali Müşavir, Profesyonel Pazarlamacı (piyasayı iyi bilen, hammadde alımı ve yem satışında oldukca etkin), Bilgisayar Programcısı ve Bankacı, Üretim Uzmanı bir ekip var. Ekibin her biri profesyoneldir. Yem Fabrikası kurmak istiyoruz. Sermayeder ortak arıyoruz. İç Anadolu da yapılacak. Bütün alt yapı, rasyon, proje ve planlamalar hazır.
tolgaayagmur

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Gyda
Yeni Üye4 yazı
tamamen isletme sermayesine bagli bir is, hammaddeyi pesin ciftciden alirsan minimum %10-15 net karin olur, satarken de vadeli verecek kadar nefesin olursa oradan da %5-10 kazancin olur, yani isletme sermayen saglamsa karli bir is, kolayliklar dilerim

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Yeni Üye3 yazı
evt.bizde kar payımızı net %15-25 arası hesapladık. Ortak arıyoruz zahireci.!
tolgaayagmur

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Gyda
Yeni Üye2 yazı
bilgi almak istiyorum
hey

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Gyda
Yeni Üye2 yazı
bilgim fazla yok ama yardımcı olanlara şimdiden tşk ederim ideaalerim var... normal bi yem fabrikasında toplam kaç çalışan olur. muhasebecileri dahil olmak özere. aydınlatırsanız çok memnun olurum . yani eleman gideri ne kadar olur. tşk ederim
hey

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
mrb ben konyada inşaat firmasıyız aynı zamanda tarım ve büyük baş hayvan yetiştiriyoruz amaçım toz ve pelet yem ürütimi yapmak günlük 80 ton kapasteli bir tesis maliyeti ve ihtiyaçım olan makineler ve fiyatlarını ögrenmek istiyorum lütfen yardımçı olursanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Üye177 yazı
sayın ülkü inşaat isterseniz yardımcı olurum bir arkadaşımın şirketi tüm dünyada ym fabrikaları kuruyor yem fabrikası kurma alanında lider bir firma...

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Üye216 yazı
Yeni den iş planı hazırla**** olası zayıf tarafları ve pazarın durumunu görerek maliyet ve satış rakamlarını tespit etmek sonra işletmeyi aktif hale getirmek gerekir. yem fabrikaları her zaman iş yapar. Yeter ki iyi bir yönetim ve ekip olsun
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Üye207 yazı
Arkadaslar burada yem konusu acilmis ,bir zaman gecmis konu ne boyutta bilmiyorum
benim sormak istedigim konu ,bulgaristan yada romanyadan tavuk yemi temini üzerine fiat arastirmasi yapmaktayim
10,000 tavuk üretimi icin gerekli yem arastirmasi yapmaktayim,bilgisi olan arkadaslar yazabilirler tsk ederim
OSKAR IMP EXP ALMANYA

Yerleşim ALMANYA / WiesbadenMeslek Ythalat / Yhracat