Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bankaların Pos Cihazları Bakım Teknik Servis İşi

Başlatanfearless06Tarih17/01/2012 00:25:14Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye31 yazı
bankaların pos cihazlarının bakımı güncellemesi, teknik desteği, değiştirlmesi gibi işlemler. Yani banka pos cihaz bakım anlaşması Nasıl alınır bu işi ben yapmak istiyorum desem kiminle görüşürüm. yada bunun yanında bilişimde kurumların pc bakımı, güvenlik kamera bakımı gibi vs teknik servis noktalarını kim verir merak ediyorum fikrimde var böle bi iş aslında. ilgilenenlerin dikkatine saygılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye9 yazı
dostum o dediğin şey için kurumsal bir firma olman gerekiyor. ben şu an o dediğin işte teknisyen olarak çalışıyorum ve dünyaca ünlü bir firma şu an ismini vermek istemiyorum doğru da olmaz. ama dediğim gibi sen o işi alamazsın. banka tam leri ve maliyeler,vergi daireleri nin pc bakımlarını yapıyoruz bunların ihalesini sen nasıl alacaksın ki :)
www.continualtrade.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye162 yazı
ÜSTAD İŞ FİKRİN GÜZEL AMA UYGULAMAZSI İMKANSIZ BENDEN SÖYLEMESİ...BU İŞİ ALMAN İÇİN BÜYÜK BİR KURUMSAL FİRMA OLMAN LAZIM..VE İHALELERE GİRMEN LAZIM VE CİDDİ SERMAYEN OLMASI LAZIM...HADİ BUNLAR VAR ASIL ÖNEMLİSİ ÇEVREN OLMASI LAZIM..BENCE İMKANSIZ....YİNEDE ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN
Saygı Ve sevgi Sadakat ve Dürüstlük

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye816 yazı

kardeş;

işyerimizde 20 den fazla pos var gerek bankaların gerekse anlaşmalı firmaların var.. zaten TR de de 2-3 firma var adını söylemeyeyim.. ve bunlar 81 il 700 den fazla ilçe ve binlerce merkezde arızalara saatler içinde müdahele ediyorlar .. örneğin bizim a bankasının pos umu bozuldu bazen 1 saat içinde en gecte 24 saat içinde personeller müdahele ediyorlar..

bu sistem hakkında bilgim yok atıp tutmanın da gereği yok ama büyük paran olması binlerce işgücünü yönetmen büyük koordine yeteneğinin olması ve teminatlar ödemen gerektiğini bizden daha fazla biliyorsun ki öyle bir iş düşünüyorsun
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye31 yazı
evet ben: aslında bu işi, örnek olarak (kurye) gibi düşünmüştüm. Yani teknik eleman olarak mesala A firmasının elemanı olduğumda onun anlaşmalı olduğu yerlere hizmet vermek istiyorum mesala bir marketin pos cihazı parametre güncellemesi anın müdahale il ve ilçelere. mesala geçen biz işyerine bi bankanın pos cihazı talebinde bulunduk 1 hafta sonra il dışından geldi kurdu imzasını attırdı gitti. olay bu işte o işi yapanın yerinde olmak istiyorum. konuya açıklık getirmişimdir inşallah. saygılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye234 yazı
Arkadaşlar "ihalelere girmen gerek, çevrenin olması gerek, büyük paran olması gerek, ..." diyerek doğru bir şeyi biraz yanlış şekilde ifade etmiş gibiler çünkü böyle bir iş için aslında ihale, çevre, nüfuz ve büyük sermayeden çok süreklilik önemli değil mi. Bugün bir POS'ta bir sorun çıkınca 1 saatte müdahele eden, 6 ay sonra da aynı şekilde saat içinde müdahele edecek, 3-5 yıllık sözleşmesi sona ermeden 1 gün önce de saat içinde müdahale edecek öyle bir organizasyon olduğu sürece iş bitmiş demektir. Bunu yapamayan yer ihaleyi de kazansa, çevreden biri de olsa, topun ucuna koyarlar öylesini :)

Bir de, POS Cihazını gözünde fazla büyütme çünkü çok yakında POS cihazları tarih olacak. İyi haber midir, kötü haber midir belli değil ancak çip okumalı kartların yerini manyetik okutmalılar alacak ve cep telefonlarının gelişmesi sonucu direkt cep telefonundan ödeme sistemleri de yaygınlaşmaya başlayacak. Yani bi süre sonra ortalıkta ne POS cihazı ne de POS kartı kalacak, herkes cebinden telefonunu çıkarıp ödeme yapacak, ve o POS cihazı bakım firmaları da kendine yeni iş bakmaya başlayacak...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye816 yazı
omero ;

senin dediğin sistem nfc sistemiyle çalışan cep telefonları zaten 2 yıldır var .. ve bazı şehirlerde akıllı biletler yerinegeçmekte bazıalrında çalışmalar devam etmekte senin dedğin sistem 35 Tl nin altında işlemler için geçerlidir yoksa büyük güvenlik sorunları ve acıkları vardır.. bu sistem üzerine eğitim seminerine katıldım biliyorum..

konuyu açan arkadaş ise personel olarak görev almak istiyormuş dediğine göre o zaman iş bulma sitelerinde pos bakım teknikerleri alınmakta oraya başvurabilir
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye31 yazı
pos bakım teknikeri olarak yönlendirebileceğiniz firmalar varmı?

Yeni Üye31 yazı
servus bilgisayar
koçsistem
teknoservis
netser
benim google'dan bulabildiğim firmalar.
"pos bakım teknikeri" olarak aratırsanız çeşitli iş ilanlarına da ulaşabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye31 yazı
teşekkür ederim

Yeni Üye8 yazı
selam arkadaşım ben ksswat arkadaımısın adını verdiğin firmaların birinde saha bakım teknisyeni olarak çalışıyorum kişisel olarak pos işine girmen imkansız çünkü gelen bankalar özellikle bazı müşterileri için (benzinlikler) saatlik çözüm tahhütü istiyorlar ve yaptırımları çok ağır para cezalarına varıyor ve birde tabi banka hani kampanyaya gidiyorya bayramda ,yılbaşında ,ot çöp günlerinde her kampanyada bankanın kaçtane posu varsa ki en az bankanın 100.000 ile 500.000 arası posu var bunlara versiyon atılıyor buda 81 ilde koordinasyonu zor bir iş demek boş hayallere kapılma
Hasan Ali KAHRAMAN

Yeni Üye31 yazı
ali bey, mesaj attım size konuyla ilgili yorumlarsanız teşekkür ederim