Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Motorla Tek Kişilik Ulaştırma Motorlu Taksicilik

BaşlatangönlüzenginTarih14/01/2012 23:36:48Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Geçenlerde televizyon izlerken televizyonda rastgeldi bu olay. Tam hatırlamıyorum ama Haiti'ydi sanırım orda uygulanan bir ulaşım çeşidi. Yollarda motorlar var ve bunlar taksi görevini görüyor.

Bu olayı bu haliyle İstanbul'a özellikle Beyoğlu, Kadıköy gibi kalabalık bir muhitte uygularsak sanırım işletmeciyi ihya eder.

Pek tabii reel dünyada böyle bir şey yok :) yani al 4 5 tane motor koy a2 ehliyetli tecrübeli motorcuları kur işletmeni falan filan. bunu birisine söylersek bir taraflarıyla güler ki siz de gülceksiniz :)

Benim bu konuyu açma sebebim bunu nasıl kılıfına uydurabiliriz, sonuçta ortalık korsan taksi kaynıyor yani bu fikir ilk çıktığında insanlar ''la o kadar taksici var ekmek yiyen var size müsade ederler mi'' demişlerdir ama şu an korsan taksilerle dolu her yer, yani kılıfına uydurulmuş.

Akıl akıldan üstündür diyerek sizleri beyin fırtınasına davet ediyor ve hep zenginler mi bir araya gelip kural koyucak bi kere de biz kuralımızı koyalım demeye davet ediyorum :)

Bu işe aklı yatanlar ve istanbulda olanlar ve de bir fikri olanlar bana mesaj atarak ulaşabilir. işbirliğine açıyım

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye51 yazı
Bu konuda İzmir ve İstanbul da servise başlayanlar var, google da aratırsanız bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ancak çok yeni ve süper bir konu. İllaki düzenlemesi çıkacaktır ; Motorcu klüplerini bir organizasyon içerisine alarak, ilginç bir hizmet sunulabilir ; Ucuz, hızlı, adrenalin yüklü bir hizmet ;

Gözümün önüne geliyor, Harley Davidson kullanan motorcuların arkasında yolcular. Süper #61514;

Yerleşim Belçika / DynantMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye5 yazı
Fikir olarak yani teoride müthiş bir fikir olabilir ancak askıda kalan bazı yönleri var, kafamı onlar kurcalıyor yoksa böyle bir işe gözümü kırpmadan girebilirdim çünkü fazla bir sermaye gerektirmiyor başlangıçta 2 motorsikletle bile başlanır ki kendini kısa zamanda katlar bu iş.

Gelelim kafamı kurcalayan kısımlarına

Şu anda İstanbul'daki bir taksinin plakası ortalama 800-850 bin lira, devlet buna nasıl bir düzenleme getirebilir plaka satışı yapılcaksa o plakanın fiyatını neye göre belirleyecekler

Müşteriler motorsiklete nasıl güvenip de binicek, sonuçta motorsiklet İstanbul'da pek de benimsenmemiş bir ulaşım aracı, insanlar motorun tehlikeli olduğunu düşünüyorlar, hadi bu aşılabilir reklamla, güvenceyle vs. ama ilk dediğim neden karışık

Bu iş biraz göze batmaya başlasa ve insanlar bunun para getirdiğini düşünse motoru alan bu işe koşturur.

Karışık yani ancak motorla sadece havaalanına geç kalmış müşteriler bile taşınsa yeter de artar. İstanbulun trafiğinden bunalmış insanların da gözünün pek de tehlike görceğini falan düşünmüyorum açıkçası gemileri yakıp da binen çok kişi olacaktır :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye51 yazı

İşte bunlar tamda ihtiyaç olanlar

Yeni Üye5 yazı
cigarillos arkdaşım böyle bir şeyin normal taksiyle pek bir farkı yok bence. motortaksideki amaç trafiğe takılmadan aralardan istenilen yere ulaşmak. resimdeki araçlarla bu pek mümkün olmayabilir.

Yeni Üye51 yazı
Haklısın ama, güvenlik, hava şartları vb durumlar için bunlar çok uygun gibi geldi bana. Değerlendirmek lazım.

Yeni Üye51 yazı
Bunlar onlar işte

Üye317 yazı
başlıgı okudugumda aklıma ilk gelen şey, gönlüzenginin dediği hint filmi :)
mantıklı ve güzel bir iş.

pek göze batmadan çalışılabilir.
Korsana mı girer bilemiyorum ama güzel motor ve deneyimli şöförler olmalı.
Belli kesimlerdeki belli mekanlara numaralarınızı bırakıcaksınız.
adam bardan/mekandan cıkar cıkmaz motora atlayıp uzaklascak :)
yahut patron. trafike takılmadan akıp gitcek :)
moda haline bile gelebilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
Bu Fikri yaklaşık dört sene önce görmüştüm.İstanbul trafiğine takılmadan hızlı transferler lanse edilerek başarılı olabilecek bir fikir.
İşin bir de bu boyutu var:

Dört yıl önce bulduğum ve hiçbir şey yapmadığım iş fikri :(

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye32 yazı
Bunu araç çekme işlemleri için kullanılabilir. Yolda kalmış yada trafik polisinin bağladığı araçları taşıyabilirsin...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
snakker arkadaşım resimlerini yayınladığın motorlar hondanın en güçlü ve en pahalı motoru yanılmıyorsam bir de onun arkasına takılacak alet var, sermaye bakımından oldukça yüksek meblağlara denk gelebilecek bir yatırım olur yani maddi durumun nasıldır bilmem ama en iyi iş fikri elindeki sermayeyle en iyisini yapabilceğin iş fikridir diye düşünüyorum.

motortaksi olayı biraz daha uygun benim için ama işte prosedürleri nedir ne değildir tam kestirebilmek zor açıkçası