Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Komisyon Karşılığı Yurt Dışı İnternet Satışı

BaşlatanengostiTarih23/02/2011 17:23:30Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Arkadaşlar herkese merhaba,
Benim iş fikrim şu;
Kısmet olursa Nisan sonu ya da Mayıs başında Amerika'ya oraya yerleşmeye gidiyorum. Adıma green Card çıktığı için.
Yapmak istediğim iş ise,
bildiğiniz gibi internette bir çok alış veriş sitesi var(amazon.com, bestbuy.com gibi vs.),bu sitelerin çoğu da Türkiye'ye satış yapmıyor, yapsa bile oldukça yüksek kargo masrafları sebebiyle pahalıya geliyor. Benim burada yapmak istediğim açtığım bir site üzerinden, bu alışveriş sitelerine link verip, siz bu alışveriş sitesi üzerinden istediğiniz ürünü seçiyorsunuz, bana email ya da sitemdeki form yolu ile istediğiniz ürün linkini gönderiyorsunuz. Bende, kendi imkanlarımla (kendi kredi kartım ile) size bu istediğiniz ürünü belli komisyon karşılığında gönderiyorum.
Şimdi duyar gibiyim bunu zaten yapan var diye, buradaki fark, ürün size geldikten sonra ödeme yapacaksınız. Yani gümrükte kaldı mı, kargo geldi mi gibi dert olmayacak.
Sizce nasıl fikir işe yarar mı?

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye150 yazı
dolandırıcılar ve artniyetliler icin oldukca mantıklı bir fikir olsada senin adına mantıklı bir fikir olduğunu söyleyebilseydim keske

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye7 yazı
Daha sonra düşündüm de dediğiniz gibi ben yine kendi kartım ile bu siparişi alırım fakat sahibinden.com sitesi üzerinden GET ile yani bilirsiniz gittigidiyor.com gibi para yatırılır ve siz ürünü gönderirsiniz. Böylesi iki taraf içinde daha mantıklı.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bilgisayar-Bili?im
Üye422 yazı

Bingo'ya %100 katılıyorum.Peşin ödeme almadan bu devirde ticaret yapılmaz.Ama senin dediğin gibi bazı siteler üzerinden yapılırsa çok mantıklı mali sorun yaşamam dersen tabi.
İstiridye Mantarı İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye165 yazı
bence olabilir, ama öyle Türkiyede bulunan ürünlerden değil
pahalı ve Türkiyedeki fiyata göre avantajlı ürünler olabilir aslında
mesala; bluetooth ile araç arka kamerasındaki görüntüyü araç içindeki aynadan izlenebilen sistemin , yurt dışı 75 dolar
ülkemizde 260 tl
bu tür ürünler için faydalı olur
ama garanti ve iade işlemlerinde kazancından fazlasını kargoya verirsin.
bence amazon.com daki aklına yatan ürünleri sahibinden.com gibi site üzerinden sat. hiç amazonu falan karıştırma.
sana tek zor tarafı siteye ürün bilgisi girmek olur
bu tür satış yapan bir çok kişi var onlardan senin farkın kargo süresinin çok kısa olması olur.
başarılar

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Dany?manlyk
Üye1359 yazı
www.amerikadaniste.com benzeri olabilir
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye1359 yazı
Şöyle bir durum var mevcut sitelerde çok ucuza bulduğunuz bir ürünün sadece amerika ya da yakın ülkelere satışının olduğu uyarısını göreceksiniz. Bu biraz da satış yapan kişinin işini uluslararası değil de amerika içi satış yaparak daha az sorun yaşamak istemesidir. amerikadaki bir adrese gönderiminin sağlanması demek cüzi bir komisyon farkı ile ürüne çok ucuza ve güvenilir bir şekilde sahip olmaktır.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye152 yazı
Kargo ücretlerinin yüksek oldugunu yazmıssınız ama siz bu sorunu nasıl çözeceksiniz? Birde en mantıklı satışınız şöyle olur,Sahibinden,gittigidiyor gibi sitelere get ile ilan açarsınız,Kargo Süresini özellikle belirtirsiniz ve 21 günlük bir süre koyarsınız her ihtimale karşı,ürün gümrüğüde takılırsa sizin zararınız olur ki gönderim yapacagınız kargo firmalarıda DHL,UPS gibi özel firmalar,Bu gibi firmalarda gümrüğe takılma olayı çok yaşanıyor,sonucta ürünün gümrüğe takılması onların işine gelmekte cunku ordiyo ücreti olarak yaklasık 150 TL kendılerıne pay ıstıyolar.Tabi başka kargo firmalarını bilemiyorum,Sizin bilginizde olanları yazarsanız bende bilgilenirim.

Birde mecbur ürünü satmak için fiyatının cuzi olması gerekıyor,Nekadar kar yapabilceksiniz?
3-5 ürün satıpta 1 ürününüz gümrüğe takılsa,karınızın çoğu gidecektir.

Bir nevi dropshipping olayı ama ben hiç sıcak bakmıyorum,Çin olsa neyse,china post ile 20-30 gunde gelır ama gümrüğe takılması daha az risklidir.

Sahibinden.com'da bir kaç üye var ozellıkle 500-750 arası satısı olan ve bu kısıler sermayesız dırek sıparıs uzerıne cınden turkıyeye musterıye postala**** satıs yapıyolar ama cok sıkıntıları var,ürün gelmez,gec gelır,musterı sabredemez vs.

En güzeli şudur bence;

Sermaniz tam olacak ve yurtdışından aklınızdaki ürünleri yüklü olarak çekip vergisinide ödeyip türkiyede mis gibi,ister toptan ister perakende satısını yapcaksınız.

Bu konuda en çok güvendiğim 2 kategori var,Replika saat ve ayakkabı,Okadar çok satışları varki,Bu kişiler bunları vergiside ödense Türkiyeye nasıl sokuyorlar.Sonuçta AAA kalite replikada olsalar,Bunların taklit ürün olmalarından dolayı girişi yasaktır.Tek tek sipariş ilede girdiğini sanmıyorum cunku turkıyede sürüsüne bereket hali hazırda satısı ve toptancılıgı bıle var.

joSe

Yerleşim Türkiye / SamsuMeslek Esnaf
Yeni Üye51 yazı
Elbette olurda bir şekilde hayata geçerse bu iş fikri ; Sakın olaki amerikan maliyesini hesap dışı tutmayın derim. Sonra greenkart buhar olmasın.

Yerleşim Belçika / DynantMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1359 yazı
500 dolar altı alışverişler mesela kaliforniya eyaletinde vergi kapsamı dışındadır. 2.000 usd alışverişi bile 499 * 4 adet farklı siparişe bölerek vergiden kurtarma şansınız verilmiştir. devlet sıcak parayı eyalette tutarak vergiden kazanmasa da vadesiz tasarrufta bulunan paranın yüksekliğiyle ekonomiye artı katmaktadır.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir