Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sermayesi Olana Güzel Bir İş Önerisi

Başlatanneareast44Tarih12/01/2012 16:51:46Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye87 yazı
Bir arkadaş amerikalı firmaları yazmıştı türkiyeye bayilik veren.Benimde ilgimi aklınıza gelen tüm pillerin satıldığı bir firma yattı.İnceledim francasihng için mailde attım.YÜZBİN İLE ÜÇYÜZELLİBİN dolar yatırım maliyeti varmış.Eğer gücüm olsaydı türkiye dibürütörlüğünü alırdım.Ülkemizdeki tüm illlere bayilik verirdim.Site ingilizce saat pilinden tuttun laptop piline kadar her pil var.ilgilenenler için siteyi yazıyorum ben yapamam bari sermayesi olan biri varsa yararlansın bence.http://www.batteriesplus.com/ site adresi bu ben google çeviriden inceledim.bol kazançlar

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Editör5590 yazı
100bin $ en kötü 150 bin lira demek. Elin Amerikalısına bu işten para vermeye ne gerek var ki ?

Bir konsept ayarlayıp açılabilir bir pilci dükkanı. Her tür pil piyasadan toplanır satılır. Lityum poşet pili de, laptop pil çeşitlerini de, maket oyuncak paket pillerini de hatta mopet pillerinide (akü gibi artık) piyasadan toptan fiyatlarına bulmak gayet mümkün. Hatta direk uzakdoğudan koli bazında getirmek bile mümkün.

Sanırım dükkana bir 10 bin harcansa içi 40-50 bin ile rahat rahat dolar. Sıradan bir "Pil Dünyası" dense bile iş görür. temiz düzgün raflar bir adet eleman ve barkot sistemi ile arkada bir küçük teknik servis harika olur. Flaşı yanmaz olmuş dijital fotoğraf makinesi ile pili içinde olan komplike cihazlar için bakım da yapılır. Kol saatlerinin pili değiştirilir. 30-40 m2 bir dükkan bile bu işi gotürür. magaza büyüklüğünde olmaya bile gerek yok.

Kirayı teknik servis tek başına çıkarabilir. Fena bir iş değil ancak kendi başına kurulacak bir iş. Yani kiranın yanına bir de bayilik bedeli vs. masraf eklenmemesi gerek. Tabelana Amerikalı bir şeyler yaz istiyorsan gene de yani bayiymiş rolü yapmanın bir sakıncası yok.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye192 yazı
normal pil sanmam ama laptop pili gidebilir.fakat ucuz ve direkt laptopa takılabilir olması gerek

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye33 yazı

güzel fikir bu işe yatkın olan arkadaşlar bir el atmalı.ama site çalışmıyor sanırım.
Olmak yada olmamak,işte tüm mesele bu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye87 yazı
konuyu ben açmıştım ama akınselçuk arkadaşımız farklı bir açıdan yaklaşmış bencede çok güzel olmuş.merkezde büyük bir yerde bu işi biri yapabilir.hem merkezi depo hem mağaza olarak açar.sonra bayilik verir 50 metrekare merkezi yerlere.sermayem olsa kesinlikle yapılabilir yeni bir iş bence

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye410 yazı
iyide eminönü tahtakalede magazada dünya kadar pil satan işyeri var neareast44 arkadaşın düşündügü işin ne ayrıcalıgı var anlamadım açıklamanızı rica edecegim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye87 yazı
elektronik eşyada satan bir sürü yer var.ama teknosa da var.buda onun gibi birşey

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye131 yazı
Selamlar,

pil konusu aslında hayli bakir bir alan. Bu işi yapan çok az yer var. Çoğu pili istediğiniz her yerden bulabiliyorsunuz ama istediğiniz pili bulmak gerçekten bazen çok zor oluyor. Pil her türlü elektronik araç için gerekli bir parça ve gün geçtikçe de önemi artıyor.
Bu işi yapmak için ithalatçı olmak gerekli ve ithalat için resmi prosedürler hayli ayrıntılı. Hakkıyla yapmak için geri toplama operasyonu bile kurmak gerekli.
Para kazanmak için ise pil satışının yanı sıra butik projelerin seyyar enerji desteğini verecek ek elektronik ekipmanları da üretebilmek gerekiyor. Yani bataryayı verip parayı alacaksanız zaten bu işi iyi kötü yapanlar var. Fark oluşturan ise "seyyar enerji çözümleri" önerip üretebilmek.
Ülkedeki "karma değeri olan ürün" açığı ancak bu şekilde bir yaklaşımla çözülür.

Kolay gelsin.

en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye410 yazı
iyide arkadaşım tamam tekno sa gibi pil market açtın iyi güzelde 100000-350000$ çok büyük rakkam bence çok riskli ,ancak herkezin kendi görüşüdür tabiki

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
pil işi tutmaz aga, her markette çeşit çeşit var. nadir bulunanlar için teknomarkete gidiyo insanlar. laptoplar için zaten servisler mevcut.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret