robust3471 Milli eğitim dediğimiz şey 1980 den itibaren çökmüş, ve hani hiç araba kullanmayı bilmeyen ama yığınla ehliyet sahibi şoförümüz varya, hayatında arabanın sırtına çıkmamıştır işte böyle bir eğitime sahip KÜLTÜRSÜZ toplum oluverdik. Daha öncede bahsetmiştim birine sordular Kıbrıs Kuzeyde, dedi biri Güneydoğuda dedi, biride ben orda askerlik yaptım İtalya taraflarında olması lazım dedi. Bunların hepside en az ilkokul mezunu idi. :-( Evet maalesef korkunç bir durumdayız ve hiç kimse bu durumun farkında değil eğitilmeden öğretilmeden eğitim görüyoruz. Bunu en kötü sistemide uygulasanız yapamazsınız . Bu ancak kasıtlı programlarla bu hale getirilebilir.
12 eylül öncesi yaşanan onca olaylara rağmen ozamanki gençlik ister solcu, ister sağcı kominist, faşist dinci falan filan her ne ise hepsi de ''hepimizde'' okuyan düşünen, inceleyen onurlu insanlardık. Hangi fikre sahip olursa olsun, insanların idealleri, ve o idealleri için mücadele azmi vardı, ne zamana kadar, bu düşünen ve idealleri olan gençleri havaya uçurup yok edene kadar sürdü ve bitti.
Sonra ne'mi yapıldı işte gördüğümüz üzere bomboş tıngır, mıngır değilki 'Her şeyin bir şeyini bilmek '' Hiç bir şeyin hiç bir şeyini bilmeyen hiç bir ideali olmayan hiç bir siyasi görüşü olmayan , olamayan öğrendikleri herşeyi internetten ve helede faceBOK tan öğrenen dangalak bir toplum oluşturuldu. Bu sebepledirki KÜLTÜRSÜZ toplum yetiştirildi.
Ve bu Kültürsüzlükten de en büyük payı İstanbul aldı güzel kardeşim çünkü kültürsüzlük toplumu dejenere etti, ve kültürsüz toplumun kültürsüz yöneticileri oldu ,,,,,,,,,,,, (Daha devam etmek istemiyorum burada keseceğim )
Bu arada bu ülkenin paraları İsraille ve israile karşı yapılan mücadeleye aktarıldığı için geri kaldık diyorsun,
İyi ya işte şimdi Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar İsrail ile yakın ve çok sıkı ilişkiler içerisindeyiz nasıl olsa. Gerçi yukarıda bahsettiğimiz toplum israile güzel dersler verdiğimizi sanır ya neyse :-)
Bundan sonra rahat gelişiriz zannımca !!!!!!!
Yazımın devamı var ama nasıl olsa bu da yayınlanmaz diye burada kesiyorum
Esen kalın