Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İstanbul Taşı Toprağı Altın

Başlatanrobust3471Tarih09/01/2012 15:28:01Yorum35

İlk mesaj
Yeni Üye93 yazı
İstanbul yaklaşık 16 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor, ve yaklaşık 20 milyon kişiyle hergün dolup taşıyor...
Bu kadar büyük bir şehrin avantajları da okadar büyük oluyor.. Örneğin; taşrada (anadolu) 500 tl'ye çalışabilen bir güvenlik görevlisi söz konusu İstanbul olunca 750-900 Tl'ye iş bulabiliyor.
Bu konuyu özellikle İstanbul'da yaşayan ve yaşamayı planlayanlar için açtım.
Ben İstanbul'da yaşamıyorum, şimdi sorum şu; istanbul'a daha iyi bir gelir,daha iyi bir yaşam standardı , daha insanca bir yaşam için gelenler ,göç edenler, memleketlerini terk edenler, sıla hasreti çekenler gerçekten de
İstanbul'un taşı toprağı altın mı?
garibanın tavuğu tek tek yumurtlar.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorum
Yeni Üye93 yazı
akın abimizin sorduğu soruya cevap vereyim. newyorklu indianapolisliyi inanınki yadırgamaz. çünkü bizim gibi yıllarca geri bırakılmış bir ülkede yaşamıyorlar. konyaya 2-3 sefer gittim her gittiğimde özelliklede son gittiğimde (4-5 ay kadar önce) gayet gelişmiş gayet büyük bir şehir gibiydi. fakat bir şehirde fabrika yoksa iş imkanı -üretim yoksa nekadar büyük olursa olsun. işte yanıbaşımızda adana örneği, türkiyenin 4. büyük şehriydi, şimdi nüfus olarak 5. gelişmişlik olarak 8.,9. sıraya geriledi. zaten oralılar bile diyorlar burası fakir memleketi diye...
niye bu durumlara düştük, yıllarca bu ülkenin paraları israile ve israille mücadeleye aktarıldı bir türlü gelişemedik, ona keza insanımızda gelişemedi ki en acısı bu.
akinselçuk önceki mesajlarının birinde 'bu işi adanada yapsan dayak dersin'' demişti. işte bunu kastediyorum. biz neden türk insanın olarak gelişemedik? medenileşemedik?
belkide milletin istanbula kaçmak istemesinin önemli bir nedeni de bu... memleketin en çok medenileşmiş yeri istanbul, misal bizim memlekette şortla dolaşanı döverler (kırıkkale)
belkide yabancı memlekete gidemeyenlerin veya ülkeyi terk etmek istemeyenlerin tek gidebileceği yerde İstanbul.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye628 yazı
robust3471 Milli eğitim dediğimiz şey 1980 den itibaren çökmüş, ve hani hiç araba kullanmayı bilmeyen ama yığınla ehliyet sahibi şoförümüz varya, hayatında arabanın sırtına çıkmamıştır işte böyle bir eğitime sahip KÜLTÜRSÜZ toplum oluverdik. Daha öncede bahsetmiştim birine sordular Kıbrıs Kuzeyde, dedi biri Güneydoğuda dedi, biride ben orda askerlik yaptım İtalya taraflarında olması lazım dedi. Bunların hepside en az ilkokul mezunu idi. :-( Evet maalesef korkunç bir durumdayız ve hiç kimse bu durumun farkında değil eğitilmeden öğretilmeden eğitim görüyoruz. Bunu en kötü sistemide uygulasanız yapamazsınız . Bu ancak kasıtlı programlarla bu hale getirilebilir.

12 eylül öncesi yaşanan onca olaylara rağmen ozamanki gençlik ister solcu, ister sağcı kominist, faşist dinci falan filan her ne ise hepsi de ''hepimizde'' okuyan düşünen, inceleyen onurlu insanlardık. Hangi fikre sahip olursa olsun, insanların idealleri, ve o idealleri için mücadele azmi vardı, ne zamana kadar, bu düşünen ve idealleri olan gençleri havaya uçurup yok edene kadar sürdü ve bitti.

Sonra ne'mi yapıldı işte gördüğümüz üzere bomboş tıngır, mıngır değilki 'Her şeyin bir şeyini bilmek '' Hiç bir şeyin hiç bir şeyini bilmeyen hiç bir ideali olmayan hiç bir siyasi görüşü olmayan , olamayan öğrendikleri herşeyi internetten ve helede faceBOK tan öğrenen dangalak bir toplum oluşturuldu. Bu sebepledirki KÜLTÜRSÜZ toplum yetiştirildi.

Ve bu Kültürsüzlükten de en büyük payı İstanbul aldı güzel kardeşim çünkü kültürsüzlük toplumu dejenere etti, ve kültürsüz toplumun kültürsüz yöneticileri oldu ,,,,,,,,,,,, (Daha devam etmek istemiyorum burada keseceğim )

Bu arada bu ülkenin paraları İsraille ve israile karşı yapılan mücadeleye aktarıldığı için geri kaldık diyorsun,
İyi ya işte şimdi Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar İsrail ile yakın ve çok sıkı ilişkiler içerisindeyiz nasıl olsa. Gerçi yukarıda bahsettiğimiz toplum israile güzel dersler verdiğimizi sanır ya neyse :-)
Bundan sonra rahat gelişiriz zannımca !!!!!!!
Yazımın devamı var ama nasıl olsa bu da yayınlanmaz diye burada kesiyorum
Esen kalın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye628 yazı

Teşekkür ederim :-)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye93 yazı
vsl yazdığın yazıyı okudum genel itibari ile katılıyorum fakat katılmadığım bir nokta var, tartışma yaratmasın diye yazmadım,
istanbula umutlarla gelip umduğunu bulamayanlar veya umduğundan da fazlasını bulanlar (ticaret anlamında) kendi hikayelerini neden yazmazlar acaba?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye762 yazı
kimse kalkıp da kendi hikayesini yazmaz çünkü umduğunu bulan daha yüksek hedefe durmadan koşar.dün İstanbula gelip Tahtakale adresini bulmak için tahtadan kale arayanlar bu gün 20 ülkeye ihracat yapar hale gelmiş.düşünerek kendi fikrini bulan,yolunu çizen adam doyum noktasına ulaştıktan sonra bir kenara çekilir ve sigarasını yakarak geçmişini anlatmaya başlar.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat