Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Yapmalıı ???

Başlatanhilalim1Tarih08/01/2012 14:27:57Yorum21

İlk mesaj
Üye206 yazı
merhabalar arkadaşlar uzun zmandır koniksin takipcisiyim yaş 20 8 9 yasından beri ticaretin icindeyiz babadan kalma bi iş yerim var hali hazırda marketim var günlük cirosu 1000 civarında tabi bunun yarısı sigara cirosu bildiginiz kadarıyla sigara kar marjı düşük diger ürünlerede baktıgımızda %25 lik bir kar majı sunuluyor yağ çay şeker hariç tabi :) iş yerimiz 13 sene 14üncü seneye giriyor allahıma binlerce şükür zmanında iyi paralar kazandık dünya borca girdik ödedik yatırımlar yaptık tutmadı zarar ettik battık toparlandık suan normal bi vaziyette gidiyor bukadar şey yazarken tabikide benim gözümde bi tecrübe yasadım acıkcası saglam bi tecrübe oldu kolay deyil bi 200bin lira civarında borca girdik 20 30 bin civrarında borcum hala duruyor onunda karsılıgı var allaha şükür yazması kolay tabide yasanılması adamı yoruyor yani konuma gelecek olursak bukadar şey küçük yaşımdan beri yaşadıgım ve yaşatıldıgı içinmidir artık bilinmez bi yorgunluk bi bunalma var kendimde bıkkınlık var hani tarifi yok bunun sıkıldım diyebilirim farklı bi iş derler ya taze bir kan arıyorum belkide bu işte hevesimi kaybettigimi düşünüyorum yeni bir hevesle yapabilcegim bir iş ne olabilir sizlerce ne yapmalı nasıl hareket etmeli yani bu durumdan bu yaşanmışlıklardan uzak nasıl hareket etmeliki bana yaşadıklarımı unutturmalı ?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Üye173 yazı
önce psikoloğa ya da bi yaşam koçuna gidip psikolojini düzeltmelisin ki piyasada yanlış bi adım atıp bi daha canın yanmasın ya da güzel bi tatile çık dinlen sonra bak yoluna..
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye173 yazı
berat06 marketlere bakkallara vs. vs. lere önce bedava verceksin baktılar gidiyorsa alırlar başka türlü zor çok zor
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye87 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Berat06
Hocam belki hakaret ediceksiniz haklısınız bencede bir sorum olacak ben bıldırcın yetiştiriciliği yapıyorum günde 50-60 yumurta alıyorum... tabi viyol e koyup satıyorum eşe dosta. sizin gibi bir işletmeye gidip söylesem alırmısınız organik bıldırcın yumurtası diye alırlarmı sizce ? ben 2 tl den satıcam onlar 3 tl den müşteriye bırakıcak.

Bence bedava değil de al abi/abla satınca ödersin diyerek bırakabilirsin. İkna edebilirsen zaten insanlar (çoğu) sonraki gidişinde parayı verirler satılmadı ise bile. Önemli olan malı rafa sokmak. Her malın bir alıcısı vardır.

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye33 yazı
hilalim,sermayen varsa yapacak çok iş var demektir.yapılacak en iyi iş ise yine bildiğin iştir.bildiğin işten şaşma ama illada değiştirmek istiyorum diyorsan müteahhit ol :)
Olmak yada olmamak,işte tüm mesele bu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye1359 yazı
Aza kanaat etmeyen :(
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye468 yazı
valla kardeşim benimde senin gibi 14 sene olacak ,bende ruhen bunaldım ama ne yapayım onuda bilmiyorum.. dükkan kendimin olsa belki iş değişikligi yaparım ama kira dükkan kendi mülkünse bence devam et.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
Sevgili arkadaslar cok sert ve acimasiz dinamikleri olan bir dunya duzeninde yasiyoruz. Isinizden maddi kazanc saglayabiliyorsaniz manevi kazanc adina duzeninizi bozmanizi tavsiye etmem. Tabiiki hayatta en buyuk basari mutlu olabilmektir. Bu mutlulugu mevcut is duzeninizi bozmadan ailenizle ve ozellikle yeni hobiler ile tamamlamanizi nacizane tavsiye ederim.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Yöneticilik
Üye326 yazı
Dostum bende 20 yaşındayım şu an hiçbişey yapamıyorum. Senin tecrüben var iyi değerlendirebilirsin ama ilk bi psikoloğa git bi rahatla daha düşünecek çok zamanın olduğuna inanıyorum :)
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Serbest meslek
Üye206 yazı
onur652 mülk benim olsa zaten hiç ugraşmam bu işlerle 1000 lira kira ödüyorum temiz para hiç ugraşmam yani farklılık lazım hareket canlılık onu bulmak prblem zaten :)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye206 yazı
arkadaşlar psikolog mu vardı önceden :) hadi onu geçtim varsa bile ben o kişinin psikolojisini bozarım yazık olur adamcagıza yada kadıncagıza :)

vaka büyük sonuç lazım boş işler onlar

Üye109 yazı
abı sen daha devır edemedınmı dukkanıı
aykut gök

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
Üye1359 yazı
Al sat sıcak paranın yoğun olduğu gıda üzerine bir yer açabilirsiniz. Tatlıcı dükkanı, pastane, döner vs daha pekçok dalda çalışabilirsiniz. internet kafe işine aman sakın bulaşmayın. ps3 xbox wii gibi oyun salonu işi hakkında bilgim yok.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye206 yazı
aykutgok bi aralar düşünüyordum vazgeçmiştik yok edemedgimden deyil bu gün ilan asılsa 1 hafta içersinde satılacak bi yer çünkü

Üye468 yazı
hilalim devir etmiyor çünkü ;
benim gibi ne yapacagını bilmiyor evin masrafı kendi masrafları ödeniyor keyfe keder 3-5 bişeylerde oluyor ama ne ÖLDÜRÜYOR ne GÜLDÜRÜYOR misali cesaret edip birşeyler yapamıyoruz aynı kaderi yaşıyoruz kardeşim bence

Üye410 yazı
toymax arkadaş bir ara bende düşünüyordum 5-7 D sistem ancak yer problmini halletmek zor,ayrıca artık piyasa doydu bu sistemi kuranlar boş bekliyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye206 yazı
onur652 katılıyorum sana ama cesaretle ilgli problemim yok o cesaretimi kuvvetlendirp hayata geçirilecek fikir eksikligi var sadece

Yeni Üye4 yazı
Öncelik merhaba foruma ilk yorumumu yazıyorum... Söylediğinize göre 1000 tl ciro yapıyorsunuz bunun 500 tl si sigara diğer 500 tl sigara dışı ürünler. Sigaradaki kar marjını %5 olarak alırsak 25 tl kar kalıyor. Diğer 500 tlde %25 kar bıraksa 125tl yapıyor yani günlük ortalama 150 tl kar var. Ayda 4500 yapıyor. Kira ve masrafları düştüğümüzde sanırım 2500-3000 arası birşeyler kalıyor... Aslına bakarsanız koniks.com üyelerinin büyük kısmı olumsuz yorumlar yazıyor sebebi sanırım büyük coğunluğunun acı tecrübeler yaşaması.Gelelim benim fikrime bence işi ekapici.com tarzı bir yöntemle geliştirin.Civardaki evlere,işyerlerine afiş dağıtın online siteden ürünlere ufak miktarlar ekleyerek evlere ***ürebileceğinizi belirtin.En azından deneyin web sitesi yaptırmak toplam 500-1000 tl arası birşeye mal edilir tutmazsa çok birşey kaybetmezsiniz. Bu arada civarınızda öğrenci varsa yani fakülteye yakınsanız onlara not satabilirsiniz.Çok paranız varsa apart yapabilirsiniz.Yaşadığınız yeri tam bilmediğim için birşey söyleyemiyorum.Allah yardımcınız olsun :)
Adalet topaldır,ağır yürür fakat gideceği yere er geç varır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hukukçu
Üye206 yazı
üniversitemiz var ilçemizde ama bana uzak kalıyor okadarda bi mktarımız yok zaten ancak iş yerimizin bulundugu yerden bütün fabrikaların servisi kalkıyor durak görevi görüyor ve dükkan 3 cepheli caddenin köşesinde köşe başı bi yer bu avantajları var sadece ekapıcı tarzı bişey birazdaha lüks kesime hitaben yapılabilir ancak benm burası o tarzda bi sistemi kaldırabilecegini düşünmüyorum deneyenler oldu ama yapamadı diye duymustum

Üye468 yazı
sosisli,tost,sandaviç satmayı dene o zaman madem durak var sana faydası olur

Üye1359 yazı
simit poğaça satıyor musun ?
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye206 yazı
satıyorum ama potansiyel az çünkü pastane var 2 tane ondan dolayı yani