Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Www. Alibaba. Com

BaşlatanonurylmzTarih06/01/2012 23:56:52Yorum41

İlk mesaj
Yeni Üye92 yazı
merhaba arkadaşlar,
bugün uzun bir süre bu siteyi inceledim ve çok güzel ürünler var. benim merak ettiğim tahmin edeceğiniz gibi ne kadar güvenli olduğu. buradan hiç alışveriş yapan oldu mu?

şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
41 yorum
Üye138 yazı
alibaba.com'da çok sayıda sahte satıcı aynı zaman da bir o kadar da sahte alıcı var.Güvenilmez bir site değil ama ince eleyip sık dokumak gerek.Direk fabrika ile irtibata geçmek için firmanın " manufacturer " yani " imalatçı " olup olmadığını kontrol edin.Aynı zamanda alibaba.com sitesinde bir forum bölümü mevcut.Alıcılar firmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuyorlar.Hangi firmalar ak kedi hangileri kara kedi olup olmadığı hakkında bilgi veriyorlar.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı
Nedendir bilmem ama çin'lilerin alibaba ve benzeri sitelerde, çok dolandırıcılık yaptıklarına dair yaygın bir kanaat ve endişe var.. Ama bu birazda bizimkilerin kusuru bence.İnternet başına oturarak çok ucuz ve kolay temin edilen mal bulmak ve rahat para kazanmak derdinde olanlar, benzer niyetli ve yalanı bol kişilerle karşılaşıyorlar.Halbuki gerçekte ürününü size satmak isteyen ve kalıcı ilişkiler kurmak isteyen iyi firmalarda çok..Tek yapmanız gereken doğru bir fiyat araştırması yapmak, gercekci olmak ve Çin de firma ile kuracağınız ilişkileri için orada size yardım eden birilerinin olması gerekiyor.
firatdemirr@gmail.com
mob:+86 13586389578

Yerleşim Çin / Haining JiaxingMeslek Ythalat / Yhracat
Üye100 yazı

ben ayrıca edirne iline özgü kavala kurabiyesi-badem ezmesi-lokum .. ile de ilgileniyorum. bu konuda bu sitede de ilanım var.
alibaba com da da var.ben yurtiçi alıcı beklerken afrika ganadan telefon geldi. çat pat türkçe konuşan bir genç. türkiye de okumuş.
başıma gelecek var sanırım ben mütevazi takılmaya çalışırken beni yoldan çevirecek bu talepler :)

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Gyda
Yeni Üye67 yazı
alibaba.com direkt satış yapılmayan , sadece üretici ve alıcıyı buluştran bir sistemdir.

Sistemde çok fazla sayıda sahterkar bulunur. Ödeme yapıp , siparişinizin gelmesini beklersiniz. hiç gelmeyebilir , arızalı gelebilir, tamir görmüş ürün gelebilir veya boş koli gelebilir.

Alibaba ve alibabaexpress te "paypal" ödeme kabul etmeyen firmadan uzak durun.Çünkü paypal üzerinden yapacağınız havale sonucu 45 gün içinde ürün elinize geçmez veya arızalı geçerse , paypal sistemime şikayet edip "despute"" açarak , gönderdiğiniz parayı iade alabiliyorsunuz.

Ayrıca alış veriş yapacagınız kişinin gold üye ve en az 1-2 senelik üye olması lazım, Alışveriş yaparken kesinlikle tüm yazışmalarınızı saklayın. Bunun nedeni ise Gold üye oldugundan dolayı bu sistemin özel bir fonuna dahil olması.Her firmayı bu fona almıyorlar. Eğer tüm yazışmaları gönderir ve dolandırıldığınızı ispat ederseniz bu fon ödediğiniz paranın % 70'şini iade edebiliyor. Yani hem gold üye hemde paypal ödemesini kabul eden üyelerden alış veriş yapılabilinir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hukukçu
Üye247 yazı
semkar1 İstanbul'da 7 şubeli market zinciriyiz. Ürünlerinizle ilgili bilgi gönderebilir misiniz ?
selim.kilic1@hotmail.com
Selim KILIÇ

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Saty? / Pazarlama
Üye100 yazı
selim bey ilginize tşk ederim. mail gönderdim üstelik birkaç defa devamlı hata veriyor. mail elinize geçmezse lütfen beni bilgilendirin

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Gyda
Yeni Üye56 yazı
Ali baba com dakilerde bizdekiler gibi HAVADAN para kazanma pesindeler ve herseyi ucuza satiyorlar...bunu BELES sananlarda ZIPLIYORLAR....ALI baba boyle calisiyor....

Yerleşim Endonezya / JakartaMeslek Serbest meslek
Üye127 yazı
ASLINDA ÇOK YARARLI BİR SİTE. DEZAVANTAJI, KÖTÜ NİYETLİLERİ ELEYEBİLMEK.
HER ÜLKEDEN İNSANLARDA BUNDAN ŞİKAYETÇİ.
GÖRÜŞMELERDE, İŞ RESMİ EVRAKLARA GELDİĞİNDE O MALUM KİŞİLERDEN BİRDAHA SES YOK.
FAKAT ÖZELLİKLE AFRİKA'LILAR ÇOK ORJİNAL EVRAK HAZIRLIYORLAR, BUNA RESMİ EVRAKLARDA DAHİL.
BAVER GRUP
beslen-ankara@hotmail.com
0507 544 46 33

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye33 yazı
Biz bu site üzerinden ABD'ye ihracat yaptık.
Semih

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Üye181 yazı
aliexpress le kesinlikle takilma olmaz mi diyorsun MITOBIA?
Ben gevey kard sparis ettim gelmedi de ?
Veni Vidi Vici

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Ticaret
Yeni Üye32 yazı
Arkadaşlar, eğer toptancılıkla uğraşıyorsanız ve ucuza mal arıyorsanız size www.merkandi.com.tr sayfamızı tavsiye ediyorum. Portal uluslararası toptancılık piyasası olarak çalışıyor. Genellikle Avrupa toptancılarıyla çalışıyoruz ama portalımızda kuzey Afrika, ABD ve Arap ülkelerinden toptancı kullanıcılarımız da ilanlar veriyor. Ürün yelpazesi çok geniş. İsterseniz siz de portalımızda kayıt olup satış yapabilirsiniz. Pek uğraşmadan yurt dışı piyasalarına girip işlerinizi büyütebilirsiniz. Portalımızda güvenilir toptancı veritabanı var çünkü kullanıcılarımıza satış opsiyonu kazandırmadan önce firmalarını doğruluyoruz. Daha fazla bilgi almak isterseniz bana özel mesaj atabilirsiniz veya doğrudan katrin@merkandi.com.tr adresime yazabilirsiniz. Herkese iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk