Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Noel Baba'ya Rakip

Başlatancee07Tarih05/01/2012 22:47:40Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye48 yazı
merhaba sayın koniks üyesi arkadaşlar.

şimdi forumda şöyle bir gezindim ama bulamadım, o nedenle yeni başlık açıyorum. eğer bu konu ile ilgili başlık varsa konuyu kapatırım sonra.

şimdi sanırım bazı aileler çocuklarına noel babanın hediye getirmesi için bazı yerlerle anlaşıyorlar, parasını ödüyorlar ve yılbaşı akşamı görevli noel baba çocuklara hediye getiriyor.

bu hadiseyi kendimize uyarlasak, dini veya milli bayramlarımızda kendi geçmişimizin bilinen insanlarını kullansak yada yenilerini bulsak.... kurban veya ramazan bayramlarında çocuklara alınacak bir hediyeyi bayramın 1.günü nasreddin hoca getirse mesela?(daha önceden alınacak hediye belirlense ve parası ödense)

bu basit ve üzerinde düşünülmemiş bir fikir ama, eğer daha önce denenmemişse bekli üzerinde biraz uğraşılarak bişeyler yapılabilir.

düşüncelerinizi bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye3 yazı
Zaten Noel bizim bayramimiz degil nicin noel babadan medet umariz anlamis degilim. Konuya donecek olursak ugrasmaya deger bir talep soz konusu bile olmaz .

Yerleşim Fransa / AksarayMeslek Di?er
Üye181 yazı
Fikir aslinda guzel ama turkiyenin boyle elit die takilan ekonomik seviyesi ortalamanin cok ustunde olan yerlerde denenir . gerikalan yerlerde cok zor bence
Veni Vidi Vici

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Ticaret
Üye628 yazı

Gülmek geldi içimden :-)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye48 yazı
nedenki

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye98 yazı
Kapıdan girsin , delikanlı olsun , kırmızı olmaz daha sert renklerde bir giyim düşünmelisin.

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye41 yazı
bunu yapan organizasyon firmaları var ama nasrettin hoca üzerinden değilde, genelde palyaço veya çizgi karakter kostümleri üzerinden hizmet veriyorlar.., hemde kendilerini bayramlara sıkıştırmak yerine, doğum günü, açılış, kutlama... gibi organizasyonlarda buluyorlar...
fikir güzel ama eşsiz değil gibi geldi.
Akıllı adam gideceği yere hazırlanır : ))

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Müzik
Editör5590 yazı
Bence böyle bir uyarlama ile uğraşmayın. Noel baba konseptini hiç bozmadan uygulayın. 31 Aralık akşamı kapıyı çalıp hediyesini verin çocuğun. Amaç para kazanmaksa dini ve milli duyguları eğip bükmenin pek fazla bir parasal kazancı olacağını sanmam. Ben Konya da noel ağacı alıp evine gotüren bir sürü dindar insan gözledim bu yılbaşında hayretle. Demek ki pek umurunda olan yok. Yapan yapıyor takılmıyor.

Saygılar....
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye50 yazı
1 günlük bilemedin 1 haftalık iş aynı zamanda istanbulda yapan oldu televizyonlara çıkmıştı

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye628 yazı
Merhaba ilk okula gittiğim zamanlarda okul çıkışı evimizin yolu üzerinde bir kilise vardı, ve birilerinin arkadaşlarımıza da söylediği üzere sakın ha Kilisenin yanından geçerken kafanızı öbür tarafa çevirin sakın bakmayın yoksa sizde Gavur olursunuz diye ilk okul bitene kadar kafamızı çeviripte bir kere bile bakmadık nasıl bir yer diye , kendimizi bilip aklımızı biraz kullanıp dinimizi öğrenene kadar. Ne trajikomik değilmi.
Ve yıllar sonra bir Hristiyan arkadaşımın düğünü için gittim bu kiliseye , bir de çok sevdiğim Garbis amcanın cenazesine toprağı bol olsun.
Vallahide Gavur falan olmadım :-)
Arkadaşlar Yılbaşı günü Hz. İsa nın sünnet olduğu gündür. 6 Ocak ta vaftiz olduğu gün Noel. Buradan sitedeki Hristiyan arkadaşlarımızın Bayramını da kutlarım bu arada.

Yılbaşında yeni bir yılın güzel ve hayırlı geçmesini dilemek hangi dinden olursa olsun, yanlış bir niyet olmasa gerek, yapay bir çam ağacını süslemek yada çocuklara hediyeler almak hiç kimseyi din dışına çıkaramaz , olmaz tehlikelidir dinden çıkabiliriz diyen varsa önce kendi imanını tartmalıdır.

Noel baba ya gelince evet bir Hristiyan adeti olabilir bunu kendimize uyarlamak Nasrettin hoca yada bir başka şekli ile uyarlamak doğru değil ve yanlış bir uygulama olur.

Ancak sanırım böyle bir uygulama ile birileri para kazanabilir çünkü o kadar çok potansiyel hah buda bizim noel babamız diyerek ilgi gösterecek çok kişi çıkabilir ama neticesi komiktir gülünç tür.

Bu konulara çok fazla girip kimseyide üzmek istemem Noel Baba ya alternatif bir Nasrettin Hoca çıkarmak doğru bir yaklaşım olmayacaktır.
SAYGILARIMLA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye48 yazı
ben böyle bir girişimde bulunma şansım yok zaten, belki mantıklı bulup değerlendirmek isteyen olur diye yazmıştım aklıma geleni...

Yeni Üye11 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cee07
ben böyle bir girişimde bulunma şansım yok zaten, belki mantıklı bulup değerlendirmek isteyen olur diye yazmıştım aklıma geleni...

Değerli arkadaşım,düşünmüşsün yazmışşın buraya ben teşekkür ederim.Kafayı çalıştırmışsın çünkü.Bazen farklı fikirleri görmek insana başka fikirler oluşturmak için ışık yakar.Bu açıdan fikirleri paylşmak faydalıdır.

Gelelim fikrine kişi başı milli gelirimiz 30.000 usd olduğunda.İnsanlarımızın büyük çoğunluğu çocuğumun okul masraflarını nasıl ödeyeceğim,bir sınav hazırlık setinin nasıl alırım diye düşnmediği zaman belki olur.Elit kesimde etiket önemlidir.Noel baba daha elit gelir her zaman nasreddin hoca ne alaka denir hemen.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye48 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dilemx
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cee07

Değerli arkadaşım,düşünmüşsün yazmışşın buraya ben teşekkür ederim.Kafayı çalıştırmışsın çünkü.Bazen farklı fikirleri görmek insana başka fikirler oluşturmak için ışık yakar.Bu açıdan fikirleri paylşmak faydalıdır.

Gelelim fikrine kişi başı milli gelirimiz 30.000 usd olduğunda.İnsanlarımızın büyük çoğunluğu çocuğumun okul masraflarını nasıl ödeyeceğim,bir sınav hazırlık setinin nasıl alırım diye düşnmediği zaman belki olur.Elit kesimde etiket önemlidir.Noel baba daha elit gelir her zaman nasreddin hoca ne alaka denir hemen.

Kişi başı milli gelirin 30.000 dolar olmasına gerek olduğunu sanmıyorum. asgari ücretle çalışıp günde 1 paket sigara içen çok sayıda insan var, insanların ne kadar para kazandıklarından çok nelere para harcadıklarını irdelersek bence daha doğru bir bakış açısı olur, yılda 1 veya 2defa önemli bir günde, çocuğunu sevindirmek çok zor olmasa gerek.

gerçekten zor durumda olan insanlara sözüm yok.

elit kesim konusunda düşüncenize kısmen katılıyorum, nasreddin hoca varoş gelir(neyazıkki) sanırım biraz.

Yeni Üye69 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ripvanwinkle
Kapıdan girsin , delikanlı olsun , kırmızı olmaz daha sert renklerde bir giyim düşünmelisin.

:)))

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye24 yazı
o Neol baba yerine gececek nasrettin hoca kapıdan mı girecek bacadan mı? :)
aldemir

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yleti?im
Üye234 yazı
Herkes olumsuz yanıt vermiş:) bende olumlu konuşayım. hocam iş fikrin güzel hatta Amerika'da uygulanıyor bence internet üzerinden bir web sitesi aç hizmetini orada açıkca belirt sosyal ağlardada kendini iyi tanıtırsan olur derim.

eğer yardıma ihtiyacın olursa mesaj at elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye48 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kayrans
Herkes olumsuz yanıt vermiş:) bende olumlu konuşayım. hocam iş fikrin güzel hatta Amerika'da uygulanıyor bence internet üzerinden bir web sitesi aç hizmetini orada açıkca belirt sosyal ağlardada kendini iyi tanıtırsan olur derim.

eğer yardıma ihtiyacın olursa mesaj at elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.

eyvallah hocam sağolasın. ancak ben sadece fikrimi paylaşmak için yazdım, bu işi kendim yapabilecek durumda değilim.
karşılıksız bir paylaşım olarak fikrimi beyan ettim.

yine karşılıksız paylaşımların yapıldığı, kar amacı gütmeyen bir internet sitesi kurma düşüncem var.
onun için mesaj atabilirim size. teşekkürler.