Ana içeriğe geç

İş Tecrübeleri

Ticarette Batmak Emek İster !!!

Başlatanyılmazlar_hırdavatTarih04/01/2012 21:42:09Yorum51

İlk mesaj
Yeni Üye48 yazı
İYİ GUNLER
BURADA YAZILARI OKUYANLARIN BUYUK COGUNLUGU ESNAF,TİCARETLE UGRASAN KISILER..
BIR SEY MERAK EDIYORUM..AMA CIDDIYIM..
TİCARETTE NASIL BATILIR.AMA SINIRLARIM VAR.YANI DUKKANINIZIN GELIRI GUNLUK 100 TL OLUPTA CEK DEFTERINE 50.000 TL SIZIN DUKKANINIZIN 2 KATI FIYAT YAZARAK BATMAKTAN BAHSETMIYORUM.ODEMEYE CALISIPTA ODEYEMEDIGINIZ 10.000 TL KREDIDEN YADA 3.000 TL KREDI KARTI BORCUNDAN.IS OLUYOR DUKKANDA FAKAT AKTAR DONDER YAPARAK ODEMELER YAPILIYOR...CIDDEN MERAK ETTIM.VARSA BOYLE USULCA BATAN HIKAYESINI PAYLASMASINI ISTERIM.
YILMAZLAR HIRDAVAT

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
51 yorum
Üye1359 yazı
batmak ya da sürünmek arasındaki ince çizgi
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye48 yazı
akınselcuk bence senın yazdıgın yazı cok sacma...arkadasım burası ebebıyat forum sıtesı degılkı herkez bır an once ıcındekılerı dokmek ıstedıgınden kımse ımla kurallarına baktıgı yok acıkcası.onun ıcın gereksız yere gereksız forumlara cok bılmıslık yapmak iyi degıl..

ARKADASLAR VARSA TICARETTE BATMAK ICIN EMEK SARFEDEN BEKLİYORUZ
YILMAZLAR HIRDAVAT

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Esnaf
Yeni Üye15 yazı

faydalı bir konu olmuş, ilk mesajımı da buraya yazayım.
23 yaşında, çocukluktan beri ticarete heves etmiş, hizmet sektöründe 3 yıllık tecrübesi olan, gözlemci biri olarak yazıyorum.

senin gibi sıfırdan başlayıp tasarruf ve emeğiyle genç yaşta 50.000 tl sermaye tutmuş 2 arkadaşa sahibim. ama malesef ikisi de batmayı başardılar:)

1.esnaflıkta işle özel hayat birebir bağlantılıdır. 10milyon dolar kar eden bir şirket sahibi 4milyon dolar ev kirası ödemez, ya da 7milyon dolar taksitle araba almaz. ama sizin harcamalarınızın gelirinize oranı budur. SAVURGANLIK SİZİ BATIRIR.

2. batan 2 arkadaşım da parayı döndürüp bu işten karlı çıktıklarını söylerdi. malesef ki olmayan para döndürülmez. önce bağkuru vergiyi 3 ay sonra öderim diye başlarsınız. sonra faturalar ertelenir. sonra kredi kartları. sonra toptancıları 10ar gün sallarsınız, sonra 1 ay olur. sonra eşten dosttan borç almaya başlarsınız, sonra alışkanlıkla onları da sallarsınız. parasını alan toptancı dükkanın önünden transit geçer. selam vereniniz kalmaz. çok değil 1 yılda adınızı dolandırıcıya çıkarmayı başarırsınız. SERMAYE ELİNİZLE TUTTUĞUNUZ TOMAR DEĞİL ÖDEDİĞİNİZ BORÇLARINIZDIR.

3. kaba, faydasız, angarya işlere emeğinizin çoğunu harcayıp istatistik ve plan yapmaya günde 15 dakikanızı ayırmazsanız batarsınız. amerikanın 100 yıl önceki hamburgercisi bugün binlerce insan çalıştırıp bütün dünyaya satış yapıyor ve türkiyenin koca tekstil endüstrisi kadar kar ediyor. bizim yüzyıl önceki kebapçımız hala temiz ve lezzetli kebap yapıyor ve iyi para kazanıyor ama 3 gün dükkana gitmese dükkan batacak. sabah 7de kalkıp herşeyi gözüyle görmek kontrol etmek zorunda. VERİ TOPLA. İSTATİSTİK YAP. DEĞERLENDİR. PLAN YAP. BİLGİYE VE SİSTEME DÖNÜŞTÜR. YOKSA BATARSIN, EN İYİ İHTİMALLE YUVARLANIP GİDERSİN :)

şuanda 2 aylık bir işletmeye sahibim, yukarıdaki ilkelere kendimden küçük örnekler vereyim;

1. ayda en az bir kere seyahate çıkan 5yıldızlı otellerde kalan gezip tozan biriydim, 2 aydır geçici olarak kendimi kapattım:)

2. borçlarımı gününden önce ödemeye çalışıyorum. komik gelebilir ama tedaşçı geldiğinde elektriği fazla yazdırıyorum. bir sonraki ay faydasını göreceğim için.

3.gün gün masraflardan tutun da alacaklarımın kaçar gün geciktiğine kadar istatistik tutuyorum.

yılmazlar hırdavat senin sorununa gelirsek önce veri topla ve değerlendir. hangi mal ne hızda satılıyor ve neden satılıyor? kar marjları ne? stok maliyeti ne?örneğin bir malın belki 6 ayda bir satılıyor ve 7e alıp 10a satarak kar ettiğini satıyosun ama aslında rafta bekleme maliyetiyle beraber o sana 11e geliyor. bunun gibi diğer delikleri kapattığında sorunun çözülebilir.

eğer yine de yeterli değilse yatay-dikey büyüme-küçülme yollarını değerlendir. örnek olarak işlek bir yerde ama küçük ve kirası az bir dükkan tutarsın bir elektrik tesisatçısıyla kirayı yarı yarıya verirsin ve malzemeleri sen koyarsın o işçiliğinden kazanır sen malzemeden ve dükkana sadece vitrinlik mal koyarsın soranı kendi dükkanına yönlendirirsin.

ya da atölye fabrika gibi yerlere sürümü çok olacak bikaç çeşiti alıp kapı kapı gezersin.

ya da yine tek bir ürüne ağırlık vererek şehrinde fiyat avantajını eline alırsın.toptancılığa doğru yönelirsin.

ya da her çağırdığında gelen ve tamahkar ustalar ayarlarsan tadilat işlerine yönelirsin zamanla taahhüt işleri alabilirsin.

çözüm çok:)

kısacası düzenini bir anda dağıtmadan ve piyasada dedikoduya mahal vermeden kendine bir kapı daha aç. toptana yada perakendeye doğru yönel.

BU ARADA YUKARIDAKİLER SADECE ÖRNEKTİ. HANGİSİ DAHA KARLI DAHA RİSKSİZ HESABINI KENDİN YAPACAKSIN.

'ÖNEMLİ OLAN NE İŞ YAPTIĞINIZ DEĞİL NASIL YAPTIĞINIZ'
0545 712 7220

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Yeni Üye39 yazı
tuval_apart_çeşme yazın süper olmuş

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye25 yazı
dört ortak şirket kurulur. başlarda işler çok iyidir. yılda 2,2 milyon ciro yapılır. sonra ortaklardan birini her akşam içki masalarından toplarsın. diğeri de komşu şehirde üniversite okuyan kız arkadaşını sabah akşam okula ***ür getir yapar. öbürü de ülkenin öbür ucundan uçakla manita transfer ederse. dördüncüsüde bunaldım deyip ceketini alıp giderse. bir baba ve dört oğlununda batmasıda böyle olur.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yılmazlar_hırdavat
akınselcuk bence senın yazdıgın yazı cok sacma...arkadasım burası ebebıyat forum sıtesı degılkı herkez bır an once ıcındekılerı dokmek ıstedıgınden kımse ımla kurallarına baktıgı yok acıkcası.onun ıcın gereksız yere gereksız forumlara cok bılmıslık yapmak iyi degıl..

ARKADASLAR VARSA TICARETTE BATMAK ICIN EMEK SARFEDEN BEKLİYORUZ

Bence hiç de saçma değil.

İmla kurallarına sanat sitesinde de ekonomi sitesinde de uymak gerek. Mümkünse tabi. İmla bilmeyen yazmasın mı ? Yazsın, içini döksün, kafasını gözünü kırarak da olsa derdini becerebildiği kadar ifade etsin. Takılsak da okuruz.

Saçma olan şey batmak için emek harcamak ifadesi.

Batmak için bilinçli çabayı kim sarfeder ?

Muhtemelen demek istediğiniz şey kasıtlı olarak batmaya çalışmak değil.

Ama acaba ne ? Kızdığınıza göre başka bir şeyler kastetmektesiniz.

Bir anlayabilsem.

Ben edebi yazıyorsam, bu yazılar edebi algıya yatkınsa alem vahim durumda sayılır. Hepsi hepsi bir devlet okulunda tahsil gördüm. Klasik ortaokul ve lise, lise de sanat okulu.

Kitap da okumam fazlaca. Yani yazılar ve ifade şekli tamamen ortaokuldaki Türkçe ve lisedeki edebiyat öğretmenlerimin eseridir. Onlar mı iyi öğretti, ben mi iyi aldım bilmem. Bildiğim tek şey bir iki satır yazıda kendini ifade etmekte çok zorlanan ve artık bu durumu yadsımış bolca halk insanına sahip olduğumuzdur.

" TİCARETTE BATMAK İÇİN EMEK SARFEDEN BEKLİYORUZ "

Bekleyin geliyor, kapıyı açın çarpmasın . . . : )

Vallahi anlamadım. Mevcut zekam yetmedi ne yapayım ?
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - encarte
dört ortak şirket kurulur. başlarda işler çok iyidir. yılda 2,2 milyon ciro yapılır. sonra ortaklardan birini her akşam içki masalarından toplarsın. diğeri de komşu şehirde üniversite okuyan kız arkadaşını sabah akşam okula ***ür getir yapar. öbürü de ülkenin öbür ucundan uçakla manita transfer ederse. dördüncüsüde bunaldım deyip ceketini alıp giderse. bir baba ve dört oğlununda batmasıda böyle olur.

Bakın mesela bu yazı da sizi hiç ilgilendirmiyor olmalı. 2,2 milyon cirodan bahsediyor.

Oysa siz günlük 100 lirayı güzel kazanç olarak görüyorsunuz.

Paramı kazanıyorum fuzuli harcamam da yok ama bir yandan da sermaye eriyor yavaş yavaş battığımı hissediyorum diyorsunuz.

Bu iki ticaretin arasında büyük bir uçurum var.

Buna rağmen benim yazımın içeriğine değilde edebi kısmına takılıyorsunuz. Oysa ben size gider gelir dengesinden piyasanın sürprizlerinden bahsetmişim.

Size bu örnek yazıdan daha yakınım aslında.

"aktar dönderi" anlamışım ama "batmaya emek sarfetmeyi" anlamamışım.

Gene de anlamam.

Ya geliri arttırman ya da gideri azaltman lazımdır yavaş yavaş batan dükkanda...

Sarfedilen tek emek aymazlıksa batsın zaten o dükkan. Piyasa şenlenşin bu emekten anlamayanlarla . . . Yani batan dükkanı anında farkedip işini biberleyenlerle .
tamnland.com

Editör5590 yazı
Al bir ukalalık daha ;

İşini biberlemekte ne demek ?

Bu çok bilmişlerin bir ikisini Taksim' de sallandıracaksın aslında bak bir daha yazıyorlar mı böyle angut şeyler . . .
tamnland.com

Yeni Üye67 yazı
Kayınbirader , baldız , dünür gibi gereksiz akrabalara , annesi tarafından aşırı şımartılmış oğlunuza veya yaramaz kardeşinize , zaten kredi kartlarını ve elli türlü saçma sapan masrafını zaten öylede böylede ben ödüyorum, bari şuna ticareti öğreteyim, kendi parasını kendisi kazansın diye düşünüp, karınca kararınca sermayeli bir iş kurulur.Elbette en iyi bildiğiniz iş kendi işiniz olduğu için gerekirse özkaynak takviyesi yapabilmek için genelde kendi firmanız ile aynı faaliyetleri yapacak daha ufak bir firma kurulur.

İş kurduğunuz bu kişi (kayınbirader, baldız , oğul, kardeş , dünür vs vs ) işyerinin açıldığının ertesi günü müşterilerin kuyruk olacağını, kasada para koyacak yer kalmayacağıını zannetmektedir.

İşinizde sizi başarıya ***üren , en ince meslekincelikleri ve sırları birbir anlatılır.Karşınızdakinden aynısını yapması beklenir.Ama her ne hikmetse bu yapılmaz.Piyasa tecrübesi olmayan , sizin yapılmasını istediğiniz şekilde hareket etmeyen firma zamanla zarar etmeye başlar,başlarsınız özkaynak , personel vs vs takviyesine,yine olmaz yine olmaz. Küplere binersiniz ama nafile kayınbirader, baldız veya kayınpeder gibi bir kişiye açtıysanız vır vır vır konuşan bir eş , Oğlunuza açtıysanız hayatında bir kez işyerine bile gelmeyen ama annelik duygularıyla her zaman oğlunu kollayan eşiniz , kardeşinize açtıysanız kendi anne babanız başlar bızırdanmaya.nerdeyse 24 saat beyninizi oyarlar.

Sonradan açılan firmayı düzeltmeye kalkıkça kendi firmanız yıpranır. Atsan atılmaz ,satsan satılmaz, kapatmaya kalksanız bilimum akrabalar baskısıyla kapatılmaz. Bir bakarsınız kendi işinizde bozulmuş , ödeme yapamaz , maaş ödeyemez hale gelmişsiniz.Piyasada itibarınız düştüğü gibi size kredi vermek için telefon sapığı gibi arayan bankalar ,siz kredi talep ettikçe elli türlü yan çizmeye başlamış.Gardınız düşmüş şekilde iflasınızı seyredersiniz.Ama çileniz yine bitmez.Sizi batıran gereksiz akrabalar, batma nedeni olarak gizli gizli kumar oynadığınız , parayı har vurup harman savurduğunuz, dost tuttuğunuz vs vs gibi türlü türlü varsayımlar uydurmaya başlar.

Dolayısıyla batmak istiyorsanız ,ceza kesemeyeceğiniz , kovamayacağınız , tazminat davası açamayacağınız, eşe dosta akrabaya , özellikle bizzat kendi yaptığınız sektörde iş kurun.Veya bir başka sektörde, kendisine her yerde kefil olun ve sırt üstü yatın , keyfinize bakın. Batış kaçınılmaz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hukukçu
Editör5590 yazı
Hayda breee. ... Buyrun buradan yakın.

Yahu eleştir, eleştir de kafamı bir de sen karıştırma. O kadar aklım yok benim bakma yazıp çizdiğime .

Yaptığın alıntı ile altına yazdıkların arasında neden bir bağıntı yok ?

Vilnius un ne demek istediğini anladıysan anlatsana. "Tanlışlığın" "t" sine takılmamışım ki hiç zaten. Yaptığın alıntıda "tanlışlık" diye bir kelime de yazmıyor.

Çok dağınık eleştirmişsin. Dörbin yazıyı bir tara kaç tane harf hatamı bulacaksın say. Sayabileceğin kadar çıkar daha fazla değil. Basit klavye hatalarına takılmıyoruz. Basit olmayan klavye hatalarına veya anlamsız cümlelere takılıyoruz. Mesela iki satır yazıda 10 tane klavye hatası komikleştirir yazıyı. Bize de gün doğar. Ama sen gaf bulacağım diye şartları zorlamışsın.

"batmak herşeyden önce bende atılım ister" yazmak nasıl bir klavye hatasıdır ? Bana, aklındakini ifade edememek gibi geliyor.

tamnland.com

Yeni Üye22 yazı
Selamlar koniks üyeleri, batmakda birçok sebep aranır ve hatta yazsanız roman olacak türden kimi faiz haram der ki haramdır, ama mecbur kalır kullanır ve eline yüzüne bulaşır benim gibi, kimi ne yapalım kapitalist düzen bu kullanmazsak ayakda duramıyoruz der haramı ikinci plana atar ve derdi dünyadır dünyada şahlanır, paralar kazanır. Ticaretde alacağınızı belki erteleyebilirsiniz ama borcu ertelememek lazım zorunlu haller dışında, Bir yorumda yazan tuval apart çeşme rumuzlu beyfendinin de bahsettiği konu Ticarete atılmadan önce sözünde duran biri olarak görünürdüm çevremde çokda param yokdu ama yine aldığım maaşla ayağımı yorganıma göre uzatıyordum sonra ticarete atıldım, e yeter dedim yaklaşık 12 yıldır aynı işi yapıyorum artık kendi işimi yapayımda çok zengin olayım, Hataya bak çokzengin olmak, gülünç hemde çok gülünç, derdi dünya olanın dünya kadar derdi olur der büyüklerimiz amacım sadece zengin olmak ozamanki niyetim, Olamadım çok şükür Sadece kendi yağımda zor kavruldum artık durumum maaşlı günlerimden daha zordu Bağkur ev kirası dükkan kirası elektrik su stopaj Kenarda hazır parada yok ne yapalım kredi çekelim Şunu artık çok iyi anlıyorum Müslüman adama kredi olmuyor, Uymuyor bedenine Banada uymadı çok şükür, kimi zaman iyi gitti isede çoğu zaman kötü gitti ticaretim şimdi borç içinde yüzüyorum Kapatsam bir türlü kapatmasam bu kadar borç Tek maaşla nasıl ödenecek o ayrı bir dert Rızkın onda dokuzu ticaretdedir demiş (s.a.v) efendimiz, ben her ne kadar şuan batma sürecindede olsamda rabbimin izni ile güzel şeylere vesile olacağıma inanıyorum

Allaha emanet olun
En iyi meslek insan olmaktır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye58 yazı
Ticarette batmanın nedenleri.
1-maliyet gelir gideri hesaplamaz boşverirsen batarsın.
2-kazandığından fazlasını yersen batarsın.
3-gelişmeleri takip etmez artık seni tercih etmeyen müşterilerinin artık seni neden tercih etmediğini çözememişsen batarsın.
4-işine zamanla yatırım yapmaz yenileyemezsen batarsın.
5-çalışanlarının müşteri ilişkilerini takip etmez sendeğil işçin patron olursa batarsın.
6-olumsuzluklar karşısında suçu devlette millette ararsan kendinde olduğunu bilmezsen batarsın.
7-riske edilebilir sermaye ile kesinlikle riske edilmeyecek sermaye miktarını bilemezsen batarsın.
8-50000tl lik iş hacmini çevirebiliyorken bankadan kredi çeker 100000 tl lik iş yapmaya kalkarsan müşteri potansiyeli ve iş hacmini ayarlayamadığından batarsın.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ticaret
Yeni Üye25 yazı
selamlar..herkes hasbelkadar ticaret yapıyor....ülkemizde batan tüccar çok ama çok azdır....size enteresan gelecek amma gerçek budur..ayvalıklıreeis kusura bakma bahsettiklerinin gerçek payı azda olsa var..amma onlarda tüccardan ziyade küçük esnaf için geçerli..ülkemizde işşizlikten dolayı veya emekli maaşlarının yetersizliğinden dolayı herkes tüccar esnaf olayım diyor....lütfen yanlış anlamayın ukalalık olmasın..ben bir tarihte almanyada batık bir tüccar gördüm..tiren istasyonun da resmen dileniyordu.........ülkemizde böyle bir şey nadirdir...tek tük te olsa vardır..gururlu olduklarından zor görürsünüz.....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye232 yazı
yılmazlar hırdavata,
Arkadaşım tek birşey söylemek istiyorum.
Ben olmadığın zamanlarda babam bakıyor demişsin.
Babanın harcamalarına dikkat et...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Üye300 yazı
Ya kar marjlarıda çok düşük artık.. Onunda etkisi var bence.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye242 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - galerisami
yılmazlar hırdavata,
Arkadaşım tek birşey söylemek istiyorum.
Ben olmadığın zamanlarda babam bakıyor demişsin.
Babanın harcamalarına dikkat et...

Kardeş sen yine de kalbini bozma. hiç bir baba evladının kötülüğünü istemez. Bence helal kazancına haram katıyormusun buna dikkat et. müşteriye mal satarken yalan söylersen de helal kazanca haram katmış olursun ve kazandığın paranın bereketi olmaz...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Üye101 yazı
bu memlekette ticaret yapıpta batmayan biri anısını anlatsında dinleyelim tabi devletten torpili yok, yada ihale almıyorsa hepiniz boş konuşuyorsunuz. helede yarının ne olacağının bilinmediği bir ülkede.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye50 yazı
arkadaşlar herkeze merhaba .batmak mi istiyorsunuz ortak olun...
mesala ben kendimi örnek vereyim.2008 de bir işyerinde çalıştığım şahısla karar verdik ortak bir işyeri açtık.2011 senesine kadar herşey yolunda idi ve çekmiş olduğumuz kredileri ödüyorduk.ne oldu ise 2. ortağın işyerine 3.ortağı almak istemesi üzerine ortalık karışmaya başladı.istemediğimi söyledim ama ne fayda adamlar kendi aralarında anlaşmışlar.ne tekim ayrılma kararı aldık .hesapları çıkarıp alacagı vereceği çıkaralım dedik.hesapları çıkartırken birde baktım ki banka hesaplarıma,aracıma,evime,alacaklarıma haciz geldi araştırırken birde baktımki ortak dediğimiz şahıs sahte evrakla bizi icraya vermiş.haydi buyur ayıkla pirincin taşını...evraka itiraz etmek ve karşı dava açmak ,icraları durdurmak için ortalama 20 bin para lazım .oda yok.zaten davayı kazansan bile adam zemini hazırlamış üstünde hiç mal varlığı bırakmamış ortada hiç bişey yok.uzun lafın kısası durduk yere 40 bin içeri geçtık.elde avuçta yok ne yaparsan yap.kaşınan varsa ortak olsun
hasan

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Elektrik / Elektronik
Üye628 yazı
teknik servis
Kusura bakma ama verdiğin öğüt çok yanlış, birincisi batmak için ortak olmaya gerek yok ortak olmadan da batarsın , ancak senin bahsettiğin şey siz batmamışsınız zaten, ortağın seni batırmış, daha doğrusu sen uyumuşsun ortağın çalışmış senide kandırmış , bu da verdiğin öğüdün ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Keşke biraz hazırlıklı olabilseydin ,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye21 yazı
Benim gibi 30 makinalı bir internet cafe acıp ilk 2 sene ful çekerken oh ne güzel hep bu şekilde gidecek nasıl olsa düşüncesine kapılıp kazandığını yiyip işine yatırım yapmazsan 3.sene müşterilerinin bıçak gibi kestiğini görüp 1/5 fiyatına devren sattıgında sevinen zararın neresinden dönersem kardır mantıgı ile kendini avutan biri gibi düşünürsen batarsın.
Bilgi paylaştıkça çoğalır..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek