Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Almanya Dan Araba Getirmek İlginç Vaka

Başlatanramco1903Tarih28/12/2011 02:03:20Yorum15

İlk mesaj
Üye351 yazı
Arkadaşlar merhaba
Benim soracağım soru şu olacak Almanyada UG uzantılı şahıs firmam var ve ben Türkiyede yaşayan Türk vatandaşıyım Almanya da şirket üzerine araba alsam Türkiyede binebilirmiyim 6 ayda giriş çıkış yapmam gerekir mi kısaca bu işin presedürü nedir
Burada anlatmak istediğim şu ben alım satım yapmak istemiyorum ve araba kendi üzerime olmayacak almanya da ya kendi firmamın veya başka tanıdığım bir alman firmasının üzerine olacak sadece Araca türkiye de binilecek alım-satım yapılmayacak

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye286 yazı
Sahibi olmadığınız bir aracı adınıza düzenlenecek bir vekaletname ile Türkiye ye sokabilirsiniz ve aralıksız 6 ay kalabilirsiniz.O aracı sadece siz kullanabilirsiniz.
Almanya da araç sahibinden (şahıs veya şirket) alacagınız vekaletin türkçe tercümesini yaptırmayı unutmayınız.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Üye351 yazı
kral35 çok çok teşekkürler

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye2 yazı

MERHABA,KANUNEN TÜRKİYE DE BÖYLE BİR ARBAYI KULLANAMAZSIN. BU ARABALARA TRİPTİK GİRİŞ İZNİ SADECE SAHİBİNE VERİLİR,VEKALET GEÇMEZ. 6 AYDA BİR ÇIKIŞ,GİRİŞ YALNIŞ BİLGİDİR. TRİPTİK ARABAYI BİR TAKVİM YILINDA EN FAZLA 6 AY TÜRKİYE DE BULUNDURA BİLİRSİN.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye351 yazı
Haydaaa sil bastan

Üye305 yazı
Kral35 söyledikleri dogrudur.....

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Üye351 yazı
inşallah doğrudur heveslendik bir kere

Üye286 yazı
Arkadaşlar ben şu an İzmir de Bulgaristan dan getirdiğim aracı kullanmaktayım.Araç şirket üstünedir ve vekaletneme ile kapıkule den giriş yaptım.Tek şart benim 180 gün yurt dışında bulunmamdır.Bu şart bazen memurlar tarafından göz önünde tutulmayabiliniyor.Dediğim gibi vekaletnamenin türkçe tercümesi yanınızda olsun.Triptik işlemi sadece pasaportunuza vurulacak bir mühürdür.Bu mühürde aracın geri dönüş tarihi yazar ilk defa giriş yapılıyorsa 6 aylık tarih yazılacaktır.

Üye351 yazı
gümrükte çalışan bir arkadaşım 1 takvim yılı içerisinde sadece 180 gün yurtiçinde binebilirsin dedi sonra sı aracı çıkarmak zorundasındasın dedi

Üye286 yazı
Dogru bilgi vermişler.Yurda girdikten sonra aralıksız 6 ay kalabilirsin.
Giriş ve çıkış yaparsan bu süre uzar.

Üye351 yazı
ama bakın 1 takvim yılı içinde 2. kez yurda giremez bu durumda 180 gün dolduğu için ama sanırım siz kullanıyosunuz sorun yok bu durumda birde giriş çıkış işlemini izmir gümrüğünde kağıt üzerinde yaptırabiliyomuz acaba

Üye286 yazı
180 gün aracın giriş tarihinde başlar.
Eger hiç çıkış yapmazsanız girişden 180 gün sonra çıkarsınız.
izmir gümrüğünde giriş çıkış işlemi yapamazsınız.
Eger sizin yurt dışı çıkış yapmanız gerekirse araçsız giriş çıkış yapabilirsiniz.Ama bu aracın süresini etkilemez.

Üye351 yazı
teşekkürler

Üye170 yazı
konuyla ilgili yörürlüğe giren yeni bi kanun varmıdır.daha detaylı bilgisi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyoruz.
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye9 yazı
Araba sahibi olma lazım ve almanyada en az 6 ay kalman lazım. diğer bir yol . almanyada araba senin üzerineyken almanyada oturan birine vekalet verip o arabayı getirebilir. ama bu şahıs yurtdışına döner araba Türkiyede kalırsa sorun çıkabilir de ,çıkmayabilirde,,, teoride illegal ama yapan çok..(Tabi en fazla 6 ay)

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Mühendis
Üye170 yazı
Bazı arkadaşlardan duyduğum kadarıyla yurt dışından gelen araçlarda getiren kişi tekrar araçsızda yurt dışına çıkabiliyormuş.başka biri tarafından getirilen aracı bizler kullanabiliyormuyuz.aracın geri dönmesinin gecikmesi halinde uygulanan ceza miktarı ve aracı getiren arkadaşa bidaha getireceği araç için sıkıntılar doğururmu.saygılar...
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama