Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Döner Ve Çiğköfte Büfesi Fikirleriniz?

BaşlatangssmartboyTarih27/12/2011 06:06:05Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Öncelikle merhaba,

Tavuk döner ve çiğköfte üzerine çalışan bir büfeyi almayı düşünüyorum.

Cirosu hafta içi günlük 600 - 700 tl hafta sonları günlük 500 tl civarı. Günlük ortalama 15 16 kilo tavuk ve 17 18 kilo çiğköfte satışı var. Tavuk kendi hazırlıyor. 5.5 tl kilosu. Çiğ köfte de 6 lira kilosu. (alış fyatları)

Dükkan bir döner ustası ve kasada bir kişi ile idare edilebiliyor bir komi daha alınabilir.

Yaptığı ciroya göre karı değişecektir ama giderleri /masrafları düştükten sonra kabaca böyle bir büfe aylık cirosunun ne kadarını bırakır?

Yemek / döner işinden anlayan bir akrabam ile bu işe gireceğim, esnaflık bilgim var ama döner işinde kendi tecrübem yok. Alım aşamasında olduğum için fikirleriniz önemlidir, şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye6 yazı
Evet

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Serbest meslek
Üye816 yazı

o miktarlarda ciro yapılıyorsa ve sende işinin hakkını verebilirsen kaçırma ama iş basit oldugundan seni zorlamaz.

kirası nedir. ve devretme sebebi nedir.
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye6 yazı
Kirası 2300 tl, devrederken artacak muhtemelen. Merkezi bir cadde üzerinde, devir sebebi 1 senedir 2 kişi çalıştırıyorlar ve yorulmuş ne pazar günüm ne gecem var diyor. Bir kaç gündür dükkanı takipteyim. Merak ettiğim ay sonu kabaca cironun nekadarı kalıyor bilginiz varmı?

Üye816 yazı
sence ne kadar gideri var kira ne olur
dortler

Üye816 yazı
ayrıca çig köfte satışı nedir kilo bazında
dortler

Yeni Üye6 yazı
Yazdıklarımı okumuyorsunuz herhalde sorduklarınızın hepsi yazılı. Ciro kar oranı hakkında fikriniz varsa paylaşırmısınız?

Üye816 yazı
ben sana net bilgi verecektim ama gerekmiyor.. nedenide sorma
dortler

Yeni Üye6 yazı
Net bilgi vermeniz için sorduğunuz soruların cevapları zaten yazılı. Burası bir forum bilgi paylaşılır. Bilgi vermeyecekseniz yazmanıza da gerek yoktur. Nedeni de hiç merak etmiş değilim, teşekkürler.

Üye816 yazı
ben çigköftenin perakende satışını sormuştum ayrıca 1 aydır nasıl takip ediyorsun orad kalarak mı uzaktan mı..

devirden sonra kira ne kadara çıkacak..

2300- 2 personel vergi vs.. için bu soruları soruyorum
dortler

Üye129 yazı
arkadasım gunluk 600 700 ciro çeken bir dükkan kırası 5000 de olsa kacmaz
bu bir çarktır
döndukçe kazanır sattıgınız ürünler fazla masrafı olmayan ucuz urunler
ne kadar para verecegıne baglı

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye129 yazı
ha bide gunluk 600 700 lira ciro çeken biyer i öle kolay bırakmazlar bıdaha arastır derım

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
Teşekkürler arkadaşlar zaten anlaştık, mal sahibi ile görüşmek kaldı geriye. Tkip ediyorum dükkanı akşam vakti gidip ne yapmış ne kadar satmış döner bitmiş mi kontrol ediyorum.

İşten anlıyorum az çok, babam yıllarca çay ocağı işletti esnaflık var.Babam ben ve aşçı akrabamla beraberim.

Gideri gelirinin hesabını yapıyorum. Konuyu açmamdaki amacım bu işi yapmış birisi var ise işin içinde olduğu için ondan bilgi almaktı.

Yanımda döner işinden anlayan bir usta olduğu için şimdilik sıkıntı yok ama niyetim Allah nasip ederse döner işini de öğrenmek onu da 1 2 ay içinde çözecem.

Ben üni mezunuyum arkadaşlarım 400 500 liraya dersanelerde hocalık yapıyor hazır elde bir şeyler varken bilen biriyle işe atılmak cazip geldi. Ünide senelerce büfelerden yedim gözüm aşina. Şimdi nasipse deneyim kazanmak.

Üye816 yazı
valla iki kişide yorum yazmış... sen anlaşmışsan artık sorun yok günde ortalama 500 lira ciro yüzde 50 si kar olsa ayda 7500 eder..

senin tek eksikliğin sen akşamalrı gidip kontrol etmen çünkü işin üzerinde olmadan kimse anlayamaz ciro ne kadardır diye..

kira 2500 olsa ustaya 1000 lira versen komiyede 600 versen.. malum burada sigortada yapmazsan gider şimdiden 2400 kalır ,elektrik,tüp,vergi vs.. ayda sana 1500 den fazla kalır kaçıarma derim.. ama yine de unjutma net ciro ve ustaya verecegin para önemli..

dortler