Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Antalya Turizm. . . Tur Acentası. .

Başlatanonur_vrtsTarih26/12/2011 20:21:59Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Antalyada yabancı turistlere yönelik tur (pamukkale turu, yat turu, alanya turu v.s.) tur biletlerini satan küçük çapta bir tur acentası (yani amaç sadece büyük tur operatörlerinin düzenlediği turların biletlerini satmak) işletmiş veya böyle bir işletmede çalışmış olan kısacası bu konu hakkında sağlam bilgileri olan kişilerin yardımına ihtiyacım var..eğer yazarsanız sevinirim..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye117 yazı
o kadar cok varki antalyada bu işi yapan. Ayrıca sokak müşterisi zaten cok az. cunku turisti yurda getiren Tez tur, odeon, vs direk kendisi bu günübirlik turları hatta hamamı paket olarak veriyor veya satıyor boyle olunca sizin gibi tur bürolarına pek bir şey kalmıyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye18 yazı
Diğer tur organizasyonlarını düşünürsen bilgi verebilirim.
turizm tarım ticaret

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye11 yazı

ewet biliyorum antalyada bu işi yapan çok kişi war..bende antalyada 2 yıldır çalışıyorum.ev tekstili, giyim ve hediyelik eşya...yabancı dilim rusça ve ve rusçam çok iyi..aslında bu tur acentasının müşterisi az deil...yani sokak müşterisi çok..tabiki büyük çoğunluğu rehberlerden alıyordu turlarını ama artık turistler uyandı...ve ruslar genelde araştırmadan almıorlar..yani artık biliyorlar oteldeki herşeyi dışarda daha ucuza bulabileceğini..mesela aynı tur otel içinde 50$ ise dışarıda 30$.o yüzden hazır müşteriside çok...ve kar marjıda yüksek..bizim yakınlarda vardı öyle bir işletmeci onunla bazen sohbet ederdik o söylerdi bana yani..ama işte o zmn öyle bi yer açma düşüncem yoktu şimdide o adamı bulamıorum..yani aslında benim öğrenmek istediğim maliyet nedir?öyle bir ofis açmak için neler gerekli?bu turları düzenleyen operatörlerle nasıl bir sözleşme yapılıor?

Yeni Üye11 yazı
birde şu diğer tur organizasyonlarından kastınız nedir??

Yeni Üye18 yazı
kardeş bu iş için bir ofise ve de a gurubu seyehat acentası belgesine ihtiyaç var.Ofis kiraları sektörde olduğun için bilirsin yere göre değişir.A grubu belgeyi almak ise 35 bin ile 45 bin arası.
Ben diğer organizasyonlardan bahsettim. Ben de bu belge var ve tur operatörlerine hizmet veriyorum.böylesi daha iyi.
turizm tarım ticaret

Yeni Üye18 yazı
Tur operatörlerinin tur organizasyonlarına aracılık etmek ( safari , rafting, şehir turu, restorant ) gibi.Bunun için de belgeye ihtiyaç var.
turizm tarım ticaret

Yeni Üye2 yazı
bu işi 2000 yılından bu yana yapıyorum.işte size sıkıntıları; kiralar çok yüksek, iyi ve problemsiz eleman bulmak çok zor, rehberler turistlere sokak acentaları konusunda devamlı kötü reklam yapıyorlar, kar marjı düşük. ayrıca tur satıyorsun mesela bot yapan arkadaşa veriyorsun senin binbir zahmetle tur sattığın müşteriden 3 kuruş daha kazanmak için kötü servisle rezil ediyorlar. ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. büyük acentaların işini yapmak ta kolay değil. yani bu iş bundan 15 sene önce iyiydi ancak bitti.maalesef başarıyla bitirildi her işte olduğu gibi...
Szczecin Poland...

Yerleşim Polonya / Szczecin
Yeni Üye2 yazı
normal bir yerde 15 m2 dükkan kirası 10 bin euro + stopaj %22. Sezon 5 ay bilemedin 6 ay.Nasıl çıkaracaksın kirayı? Turizm de para kazanmak eskisi gibi değil.bitti.ancak; eğer kendin dışardan müşteri getirirsen (ki bu iş en az 100bin euro sermaye ister) o zaman para kazanabilirsin. ben 20 yıldır bu işin içindeyim. sokakta tur satarak para kazanma dönemi bitti. dükkan sahibine, tur organize edenlere, devlete, türsab a ve elemana çalışırsın sana zırnık kalmaz.
Szczecin Poland...

Yerleşim Polonya / Szczecin
Yeni Üye11 yazı
ewet bende sizin gibi bu işte hala para olduğunu düşünüyorum..zaten ben ilk etapta eleman çalıştırmayı düşünmüyorum..çok şükür benim rusçam gayet sağlam..ama baktım ki işlere tek başıma yetemiyorum o zaman eleman çalıştırırım..eleman bulma konusunda sıkıntı yaşıyacağımı düşünmüyorum zaten..birçok rusça bilen tanıdığım var.tlfn numaranızı verdiğiniz için teşekkür ederim..sizi en yakın müsait zamanda ararım..teşekkürler..