Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Devren Alkollu Restaurant Acma Yardim

BaşlatanyıldızkostümTarih25/12/2011 10:56:49Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye18 yazı
Arkadaslar devren bir dukkan aliyoruz icki ruhsati falan var.herseyi tastamam.
Sorum su; ilk basta iki ortak olarak naapmamiz gerekiyo?ben ssk liyim.iki ayri vergi levhasimi?
Bizim ilk yapacagimiz is nedir?
Yardimci olursaniz sevinirim

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye410 yazı
ufak bir fikrimi söyliyeyim eger ssk lı iseniz ,açtıgını mekan şirket ise ssk nız kesintisiz devam ettigi taktirde bagkura geçmezsiniz ancak aravermemek şartı ile eger çalıştıgınız işten çıkar ve ssk yatırmaya 1 gün bile ara verirseniz bag kur lu olursunuz, içkili restaurant açma konusuna gelince eger işten anlıyor ve orada gelecek görürseniz neden olmasın ancak neden devredildigi bir muamma olsa gerek,işi bilmiyorsanız bulaşmayın derim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
Tesekkur ederim.herkesin yorumunu bekliyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye129 yazı

valla ben 12 senelık barmenim zor iş bu işler
öle bıldıgın gıbı degıl
otelcılıkte yaptım dıycem eger yapmadıysan daha önce hıc gırme bu işe
cok ayrıntısı var personeli bir baska musterısı bı baska
baska işler var guzel yapılacak
ben ıkı tane yer işlettim zor

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye300 yazı
Dostum aksine ben ''Hiç bulaşma'' diyenlerden olmayacağım... Memura birşey soruyorsunuz Bulaşma!, Terziye danışıyorsunuz, Bulaşma!, Lokantacılık düşünüsünüz, cevap: Bulaşma!, Market açacağım dersiniz, Bulaşma!
Sohbet ve tartışma ortamı bence çok daha ileri bir boyutta olmalıdır... Bulaşma! kelimesinden ziyade, sektörün içinde ise birey, yaşadığı olumlu, olumsuz durumları, çektiği zorlukları, tabiri caizse yediği kazıkalrı, kazancı nasıl daha çok arttırabileceği, genel mesleki kuralları, maliyeti, sosyal sorumluluğunu, püf noktalarını yazarsa işte bu site gerçekten tadındanyenmez... Faydalanma, paylaşıldıkça çoğalan bilgi de budur...

*Ben kendimce yazmaya çalışayım sana kardeşim;
Turiz ve Otel İşl. Y.O. mezunu ve turizm sektöründe belli bir zaman bulunmuş ama ailevi nedenlerle memleketine dönmek zorunda kalan biri olarak derimki, lokasyonun uygunsa, herşey kanuna uygunsa, iyi ve uyumlu bir ekibede sahipsen, bizat da işin aşında durup anlık krizleri çözmeye çalışacağım dersen gireceğin sektör hiç ölmeyecek bir sektördür. Bizim insanmız eğlencesinden ödün pek vermiyor malum...
Asıl sorunun cevabına gelince; sgk birleşim olayına, bunu en yakın bir mali müşavire danışsan çok daha sağlık bir bilgi alabilirsin... O konuyu tam olarak bende bilemiyorum...
Şimdiden hayırlısı olsun.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye18 yazı
Tesekkur ederim yorumlar icin olumlu olumsuz yaziyorum bi kenara

Üye410 yazı
ben kendi fikrimi açayım biraz bulaşmayın demekle neyi kasdediyorum, alkollü restaurant işletmek için güçlü bir kişilik yapının olmalı çalışanları idare etme yeteneginiz,bilginiz olmalı,piyasada tecrübeniz olmalıki eleman sıkıntısı çekmeyin,şimdi aşçısıyla barmeni ile,garsonu ile (eleman sayınız az degil) ugraşmak ayrı bir dertzamanı gelir diklenirler sana zamanı gelir çalışmıyorum der çeker gider , müşterisi içer bagırmaya başlar,hesaba itiraz eder ,vermemeye çalışır ,yer begenmez ,ipsizi sapsızı,beleşçisi mafyası musallat olur,polis.belediye ayrı ,gecesi,gündüzü olmaması ayrı sorun, bu dertlerle mücadele edebileceksen karlı bir işletme

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı
alkollü restorant 5 sene işlettik çok para kazanabileceğin bir zor ama zor bir iş butün gece sarhoşlarla uğraşıyorsun sana tavsiyem bu işte bu zaman göre aylık ortalama 10 000 tl kar edenessen girme neden girme çünkü 3-4 bin tl kazanacaksan bir zaman sonra lanet olsun bu insanlarla uğraşacağıma girerim bir işe çalışırım dersin mutlaka bu işlerde seni en iyi motive eden paradır.
birde biraz arkan olması gerekir. sağlam güvenebileceğin arkadaşın yada emniyetten tanıdıkların . kavga falan çıkıyor tehdit edilebilirsin. hesap ödemeyen oluyor kaba kuvvet kullanmak zorunda kalabilirsin , emniyetten yada belediyeden sıkıştırılabilirisn.
a.t.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ynsan kaynaklary
Yeni Üye18 yazı
arkadaslar 60 metrekare bir mekanda meyhane açıcam.zaten yazı göndermiştim.
hafif müziklerin çaldığı muhabbet bir meyhane için isim önerileriniz???

Üye300 yazı
Sazende olabilir... (Tescilli değilse)
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret