Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Banyonuzda Eksik Olan Şey ?

Başlatanloopus16Tarih24/12/2011 11:53:04Yorum29

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
Selamlar.. sizlere bir sorum olacak banyonuzda eksik olarak gördüğünüz şey varmı ? yani mesela önceden http://www.celikayna.com/pdetay.asp?id=788 bu ürün banyolarda yer almıyordu ama artık var bu tarz yani banyoda şöyle birşey olsa çok iyi olur dediğiniz öneri ve fikirlerinizi bekliyorum.(Yeni ürünler yani mucit siz olucaksınız)
'' Beynini kullanan, parayı kazanır..''

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
29 yorum
Üye129 yazı
ben söyleyim. aslıda her yerde olan, herkesin bildiği ama ev kullanımına girmemiş bir şey. el kurutma makinaları... yıkadıktan sonra hem havlu yıkama sorunu olmaz.
mmm...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Yeni Üye32 yazı
evet o olabilir peki başka ne olabilir arkadaşlar

Yeni Üye49 yazı

elini bastığında kırmızı ışık yanan ve içine peçete konan peçetelik

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye32 yazı
Arkadaslar fikirlerinizi bekliyoruzz

Üye317 yazı
bazı dusakabinlerde sabun koyma yeri olmuyor, yani yukarı bir yerde yapıstırmalı ama su geldiğinde düşmeyecek sekilde..
kalıp sabun yada jel tarzı kutulu sabun/sanpuanları duvara yapıstırmalı aparatlara konulabilir böyle bişey varmı bilemiyorum. ilk aklıma gelen bu oldu.ihtiyacım var da :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye51 yazı
sayın loopus ülkemizde banyolarımız kapalı olduğu için çok özendiğimiz pencere olayını size önermek istiyorum. şöyle 30x40 ebatında pencere görünümlü arkasında değişik manzaralar bulunan gerektiğinde küçük bir aydınlatma takviyeli sanal pencere diyebileceğimiz bir şey olabilir. insanların banyolarında aydınlık veya manzaranın hoş olabileceğiniz düşüniyorum. fikir babası ben olayım, bir teşekkür yeter başarılar.
New hope

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Memur
Yeni Üye48 yazı
bence müzik....

Yeni Üye32 yazı
Sayın Elite; dediğiniz ürün malesef üretimde var yukarıda koyduğum resminin sıvı sabunluk gibi duşakabin içi köşelerine koyuyorlar ancak düşünceniz alakanız için teşekkür ederim aklınıza gelebilecek her fikirleri bekliyorum.

Sayın Unobar28; düşünceniz için tam olarak havalandırma pencerelerinin üstüne bi tablo tarzı birşey mi ışıklandırmasını biraz daha açarsanız fikrinizi menmun olurum.

Sayın Cee07; müzik derken nasıl bir fikir düşündünüz biraz açarsanız sevinirim.

saygılarımla

Üye152 yazı
Bir banyoda en büyük sorun , İnsanın üşümesinden dolayı erinmesidir.Bu konuda bence çalışma yapılıp yeni bir ürün tasarlanabilir.Detaylı olarak düşümesemde,banyodaki sofbenden yararlanarak banyoyu ısıtmada kullanılacak bir sıcak buhar üretici olabilir.Bu banyonun alanına göre ,yerin köselerınden uzanacak delikli kucuk ebatta borularla saglanır heralde.Bir nevi banyoyu saunaya cevırmek gıbı.
joSe

Yerleşim Türkiye / SamsuMeslek Esnaf
Yeni Üye48 yazı
sadece filmler demi oluyor bilmiyorum, ancak banyo yaparken birçok kişi birşeyler mırıldanır sanırım, banyolarda nem ve suya dayanıklı olarak kullanılabilecek bir müzik sistemi(küçük ve basit) olabilir belki, el çırpmasına veya belli bir sese(tak,tuk,pat,küt,evet,hayır,değiştir...) duyarlı olarak çaldığı şarkıyı değiştirebilen bir sistem.

Yeni Üye32 yazı
Sayın jose55; Dediğiniz ürün hakkında bir çalışma yapıp araştırmalar yapacağım, bu sistem biraz maliyetli olabilir, ama ben araştırmamı yapıcam bunun dışında aklınıza gelen fikirleri bekliyorum.

Sayın cee07; dediğiniz şekilde birşey yapılabilir basit bir sistemle ancak bu ürün biraz maliyet olarak yüksek çıkabilir bu sefer insanlarımız bu sistem yerine kompakt kabinlere yönelebilir müzik+tv+buhar+ayak+bel masajlı bi sistem eğer sizin düşündüğünüz tarz ürünle aynı fiyata gelirse insanlar doğal olarak kompakt kabin seçicektir. Ancak düşünceniz çok güzel bunun dışında düşüncelerinizi ögrenmek isterim.
kompakt kabin linki http://www.kompaktkabin.com/sm400.html

saygılarımla

Yeni Üye48 yazı
fikir benden bunu basit ve herkes tarafından alınabilir ve kullanılabilir hale getirmek sizden :)

bende başka fikirlerde mevcut. size özel mesajla ulaşırım.

Yeni Üye32 yazı
Tesekkur ederim fikirlerinizi bekliyoruz

Yeni Üye16 yazı
ben oturmalı tuvaletin oturma yerinin soğuk olmasından şikayetçiyim.bunu ısıtacak bişey olursa hiç fena olmaz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?renci
Üye152 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - uygarr
ben oturmalı tuvaletin oturma yerinin soğuk olmasından şikayetçiyim.bunu ısıtacak bişey olursa hiç fena olmaz

Bu lüxe girer sanırım : ) Şaka bir yana,Buda gerçek sorunların basında gelıyor,Aslında hazır konu banyodan cıkıp tuvalete gelmişken sayın loopus16 Alaturka tuvaletlerde hijyen konusuyla ilgili fikrim var uzun zamandır,Eğer bu konuylada ilgiliyseniz,Fikrimi beyanedebilirim size.(hijyen olarak kimyasal üretim değil)
joSe

Yerleşim Türkiye / SamsuMeslek Esnaf
Yeni Üye32 yazı
öncelikle cevabımı iş yoğunlugundan dolayı geç verdiğim için özür dilerim.

sayın uygar bey; aslında güzel bir fikire benziyor söylediğiniz klozet mi yoksa alaturka helataşları mı ? klozet olarak hiç fena fikir değil gibi geldi bu konu için araştırma yapıcam ama fikriniz çok iyi teşekkür ederim sizi mail adresime ekledim kabul ederseniz sevinirim.

jose55; fikirinize ihtiyacımız var mail adresimize ekliyorum hemen.
iyi günler fikirlerinizi bekliyorum saygılarla.

Yeni Üye32 yazı
sayın uygar bey; ufak bi araştırmadan sonra ne yazıkki dediginiz ürün yapılmış
link burada hatta dahada fonksiyonlusu http://www.eceakilliklozet.com/index.html#/video
başka fikirlerinizi bekliyorum.

Yeni Üye9 yazı
merhaba loopus16

benim iki fikrim var birincisi banyoda eşimin bana benim eşime masaj yapabileceği bir ürün.banyoda çok yer işgel etmeyen katlanabilen,katlanıp açılabilen veya toplandığında dolap olabilen (kutular şeklinde olup aynı zamanda dolap yanyana getirildğinde masaj yatağı olabilen bir ürün)

ikincisi banyo yaparken insanın kendinin sırtında elinin uzanamadığı yerleri keseleyememesi. insanın sırtına hemkese yapabilen hemde başlıkları değiştirilerek masajda yapabilen duvara çeşitli yükeliklerde bağlanarak insanın oturarak yada ayakta çeşitli yerlerine masaj ve kese yaptıraracağı bir makine.biliyorsunuz herkes masaj salonlarına gidemiyor ve evde birilerine yaptırsanız zahmetli oluyor.sağlık açısındanda düşünüldüğünde kese ve masaj birleştirilmiş karma bir makine iş yapar gibi.

size iyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Editör5590 yazı
Ayna ısıtıcısı.

Piyasada bu işi yapan bir ürün yok. Al gotür aynana tak şeklinde. Mesela duşunu al sonra traş ol durumunda, duş kapısı ne kadar kapalı olsa bile aynaya buhar ulaşıyor. Her seferinde aynayı saç kurutma makinesi ile üfleyerek eski parlak haline getirmek gerekiyor.

Bir armatür şeklinde yavaşca hava üfleyen bir şey de olur. Aynanın arkasına yapıştırılabilen rezistanslı bir bant ta olur. Araba cam ısıtma rezistansı gibi. Bir klemens ve direk 220 ile çalışacak bir rezistans. Ilık cam buğulanmaz.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye32 yazı
kapricserje;

1. fikriniz güzel ancak biraz ugraşması zor gibi gözüküyor benim aklım 2. fikrinize takıldı gerçektende harika bi fikir örnek olarak aşşağıda paintte bi çalışma yaptım sanırım dediğiniz ürün bu tarz değil mi ?

http://imageshack.us/photo/my-images/855/koniks.jpg/

ürün hakkında biraz bilgiler yazdım sizin eklemek istedigiz neler var bunun üzerine ve ben doğru anlamışmıyım?

Sayın akinselcuk;

dediğiniz ürünü anladım şimdi bu çalışma için öncelikli olarak banyonun elektrigine dokunmadan bişeler yapılabilir çünkü kullanılacak malzeme çok yük çekmicek 12V. luk bi ısıtıcı sistemi diyorsunuz peki bunun aynanın üstüne nasıl yerleştirmesi olabilir? yani çok kaba olmaz mı ? desenli şekilde olabilir, enerjisinide 12 v
olacagı için pille karşılayabiliriz. tabi sadece aklıma gelenleri söledim siz neler eklemek istersiniz?

Yeni Üye32 yazı
sayın bonafide;
çok güzel düşünce ancak ülkemizde gelirler belli bütçeler belli insanlarımız lüks yaşamıyor ve banyoada sadece duş alıp çıkmak için kullanıyor yani konfor ve zevkini çıkaran kişi sayısı çok düşük malesef ben bu ürünün ülkemizde tutmıcagını düşünüyorum ancak fikir çok güzel başka fikir gelirse aklınıza bekliyorum

Yeni Üye13 yazı
Yabancı kaynaklı bir sitede görmüştüm sanırım,pratikte uygulaması nasıl olur bilemiyorum...Lavobada oluşan atık suyun sifonda kullanılması ile tasarrufa yönelik bir proje olabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye24 yazı
Statik elektrik tutmayan bir sistem takviyeli, poliüreten tarzı dolgulu bir sunta malzeme ile üretilmiş banyo dolapları..
Suntası dolap yapan firmalara hammadde olarak da satılabilir...
aynı zamanda kapı bu malzemeden üretilebilir..
Avantajı nemden etkilenmemesi ve temizliğinin kolaylığı ve hijyen..
İstenilen renk ve desen verilebilmesi..
Maliyetinin düşük olması..
Hafif ve yeteri kadar sağlam olması..

Bu kadar fikir benden... Yapmak sizden olsun... Sonucu da paylaşırsanız sevinirim..
aldemir

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yleti?im
Editör5590 yazı
Ayna ısıtıcısı.

Piili olmaz. Taktım mı unutmalıyım. En uygunu araba arka cam rezistansları gibi bir şey olabilir. Bunu üretmek zor ise elektronikcilerden kolayca temin edilecek iki tane 5-10 wat 220 volt taş direnç alınıp aynanın arkasına yapıştırılır. Direk 220 ye bağlanabilir ama banyo lambası ile birlikte çalışması ya da ayna üstü aydınlatma varsa onunla bir likte bağlanması uygun olur.

Ucuz olmalı herkesin bağlayabileceği takabileceği kadar basit olmalı ve iş görmeli. Estetik olarak aynanın eski durumundan tek bir fark bile olmamalı. Peynir ekmek gibi satılacaksa böyle olmalı.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - uygarr

amma kıymetli popon varmış ha :))
Pilav isteriz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye129 yazı
benim dün birden aklıma birşey geldi. sizinle paylaşmak istedim. öyle uzun uzun düşünmekten değil. öyle alakasız bir şeyden aklıma geldi.

çocuklu ailelerin en çok tuvalet kullanımında şikayetleri sifon çekmemeleridir. kapağı açtığında bir sürprizle karşılaşmak mümkün. şöyle ağırlığa duyarlı bir klozet sifonu olabilir. kişi klozetten kalktığı zaman (klozetin oturağını sifon düğmesi gibi düşünün) sifon çekmeye gerek kalmadan otomatik su akar. çok ayrıntılı yazamadım. kusura bakmayın.

geçmişte böyle basit gibi görünen ama hayatı kolaylaştıran fikirlerin çok tuttuğunu ve üreticisini zangin ettiğini okuyoruz. belki bir faydamız dokunur.
mmm...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Üye335 yazı
anket sorusu gibi olmuş bu arkadaşın forumda soru cevap şekli,
yada ürün tasarımcısı yerine burada ücretsiz fikirlerle ürün geliştirme yoluna gitmiş,
bu kişinigörevi nedir çalıştığı yerde
insanlara ürünü bulun sizin adınız konsun diyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye192 yazı
Banyo için yapılması gerekli en önemli şeylerden biri , Demonte Duşa kabin satışı yapmak.
Kişinin kendinin yapabileceği şekilde tasarlayıp satışa sunmak...
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er