Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Gelin Ticaretin Boyutunu Değiştirelim

BaşlatansansariTarih30/01/2008 23:08:25Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Benim muthis bir "Sanal Ofis ve Alısveris Merkezleri" projem var. http://www.ofisteyim.com . Bu proje icin sponsor ortak arıyorum. Tüm detaylar ve bilgiler dosya halinde bendedir. Is dunyasini bu projeyle tek bir yerde toplamayi amacliyorum. 3 boyutlu gorsel ogeleri ve özellikleri (mobilyalar, perdeler v.s.) kisisellestirilebilir sanal ofisler ve bu ofislere bagli calisan magazalar... Kisaca soyle anlatabilirim; is adamlari yillik bu ofisleri (ofislerin özelligine gore fiyatlar değisebilir) kiralayacaklar, ofis kiralandiginda kendisine otomatik olarak urunlerini pazarlayip satabilcegi bir magazada acilmis olacak, ve sanal dunya pazarinda yerini almis olacak. Bu arada bu sistem gercek dunyada ticaret yapamamis kisilerede ticaret yapma olanagida saglayacak. Ilk acemiligi atmak icin iyi bir yol... Bu sitemizin sadece bir özelligi daha bunun gibi onlarca özelligi olacak.
Bunlar hayal degil olabilecek seyler. Sadece bu ise para ve zaman ayirabilecek bir ortaga ihtiyacım var. Benim İstanbul'da bir anonim sirketim var. Ama bunun altindan kalkabilecek kadar ne zamanim, ne param ne de bilgim var. Burada ne kadar anlatsam basit kalir. o yuzden detayli gorusme icin lutfen mail atiniz.
Lütfen ciddi olanlar mail gondersinler. Zira ben bu husuta cok ciddiyim. Zaten Ticaret şaka goturmez. Projenin geneli hakkında biraz fikriniz olsa hayrete duserdiniz bana guvenin...
dorum33@mynet.com
dorum33@gmail.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye238 yazı
Arkadasim, guzel proje. Ancak cok buyuk bir hata yapiyorsun. Sen sponsor ariyorsun. Sponsorun aranacagi yer burasi degil. Sponsorluk anlasma maddeleri boyle bir proje icin ne olacak? Sen imkansizi ariyorsun. Ben seninkinden daha cok kar ve gelecek vaad eden bir is icin daha ortak bulamiyorum ki sponsor ariyorsun. Sana kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye12 yazı
saygı duyuyorum arkadaşım. ben projemi "risk sermayesi" ile hayata geçirmeyi planlıyorum. Ancak şunu anlamadım siz nasıl ölçtünüz ki "daha cok kar ve gelecek vaad eden bir is icin" diye yorum yapıyorsunuz. bunun için fizibilite çalışması yapmadan. Google de bir garajda yaratıldı, eminim onlarda bu işin bu hale geleceğini akıllarının ucundan bile geçirmemiştir. Tabii ben öyle olacak diye iddia etmiyorum ama, bu bir ticarettir, başlamadan risk almadan kimse ne getirip ***üreceğini kestiremez ancak belki araştırmalar sonucu bize bazı fikirler ve doneler sunabilir. Zaten bende bir şey çıkacağından yazmadım ama umut da olmasa hiç kimse çalışmaz bir iş yapamazdı herhalde... saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye238 yazı

Arkadasim, ben o sozleri kendi isim icin soyledim. ben yuksek endustri muhendisiyim. Amerikada tam bunun uzerine okudum. Fizibiliteyi bana anlatma o yuzden. Benim projem e-dersane projesi. Zaten adim adim ilerliyorum.

Siz ortak aramiyorsunuz. Ortak arasaniz neyse..Siz hic olmayacak seyi, sponsoru burada ariyorsunuz. Buna istinaden soyledim.

Yeni Üye12 yazı
eyvallah kardeş saygı duyuyorum dedim. her ne olursan ol ben sadece hemen birkaç dakika içinde garip bir yorum yapmana söyledim zaten. iyi ya zaten yüksek endüstri mühendisi isen bu fizibilite davalarını falanda iyi biliyorsan senin araştırmadan bu şekilde konuya girmen temelli yanlış zaten. ama önemli değil dediğim gibi, saygı duyuyorum her emek kutsaldır bence. ben sponsor aramıyorum zaten ortak arıyorum. yanlış anlaşılmış. ama bu kısacık yazıdanda zaten projenin geneli hakkında fikir edinmek mümkün değil. ben detayları sunduğumda herşey ortaya çıkar diye düşünmüştüm. uyarınız için teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye238 yazı
Arkadasim, sponsor dersen, bu isin icine sponsorluk anlasmanlarindaki maddeler mi girecek diye dusunuyor insan. O zaman sen sponsorun ne demek oldugunu bilmiyorsun. Sonra sadece ortak demek de yanlis olur. Sen sermaye ortagi mi, emek ortagi mi, yoksa ikisini de barindiran bir ortak mi ariyorsun?

Sen sponsor ortak ariyorum dedigin zaman, su anlasilir. Sende para yok, fikir var anlasilir. Sermaye sahibi olacak kisi gelicek ve projene ortak olucak, %90-95 hisseye de sahip olur bu durumda. Sana kalir gerisi. Sen diceksin ki olur mu oyle sey..Olur..Venture Capitalistlerin calisma sekli de buna benzer. Herkes oturdugu yerde fikir uretiyor. Senin aslinda is plani hazirlaman lazim. Nasil is plani hazirlanir ile ilgili ben de makaleler var istersen vereyim oku ingilizce biliyorsan. Bunu hazirladiktan sonra sponsor olacak/olabilecek firmaya gidersin - ki burada bulamazsin - is planini sunarsin. Onlar da sponsorluk olma sartlarini sozlesme maddeleri ile sana sunarlar. BEgenirsen begenirsin, begenmezsen de oyle kalir.
Simdi bu durumda sen hangisini demek istiyorsun?

Üye145 yazı
sansari bey ister sponsor ara istersen ortak ara ama ben senin bu fikrine bayildim.anladigim kadariyla siz 3 boyutlu, caddelerinde yuruyebileceginiz,onunden gectiginiz dukkanlarin ya da ofislerin tabelalarini okuyabileceginiz ve istediginiz taktirde bu dukkanlara girip satilan urunler hakkinda bilgi alabileceginiz sanal bir fuar olusturmak istiyorsunuz.eger yanlis anlamadiysam harika otesi bi fikir, sizi kutluyorum ve samimiyetle gonulden basarilarinizi temenni ediyorum.saygilar
lafla peynir ekmek gemisi yurumez

Yerleşim Yngiltere / BiyerMeslek Esnaf