Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Börek Evi

BaşlatanfilenpernoTarih12/12/2011 10:33:43Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Lüks olmayan bir semtte ağırlıklı olarak ayakta servis yapılacak bir börek evinin kuruluşunda yaklaşık olarak ne kadar bir masraf söz konusudur. Özellikle teknik ekipman hakkında fikri olan var mı?
Ayrıca doğru yer, doğru zaman, doğru hedef kitle gibi (standart) önemsenecek noktaların dışında börek üretim ve satışında dikkat edilecek özel noktalar varmıdır?

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye125 yazı
Merhaba
Oncelikle 10 15 bin tl ye yeri kurarsiniz ekipman dediginiz bir soguk hava deposu bir hamur makinasi bir mermer birde firin gerisi tava v.s uretim hazir mesrubat dolabini mesrubatcindan arlisin birtek tezgahin kalir onuda toptapi tim den 2.el bulursun bu saydiklarimin hepsi timde 2.el bulursun simdi baktimda eskişehirdeymişsiniz oniversite ogrencilerinin agirlikli oldugu yerde acarsan rahat kazanirsin tabii isi bilmek cok onemli gidip yazin kislik yag kullanirsan bittin yada pogacaya borek yagi kullanirsan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye16 yazı
Sn. ayyildiz_turkiye1 ortalama maliyet hesabı yapabilir misiniz? 50 kg lık çuval un, şu kadar yağ şu kadar v.s. ile şu kadar kilo börek yapılabilir şeklinde.
İşi bilmek dediğiniz detaylar ahçının bilmesi gereken noktalar değil mi? Güvenebileceğimiz bir usta bunları zaten bilir diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Üye125 yazı

Siz bir "börekçi" açacaksınız ve börekçilerden yardım mı istiyorsunuz?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı
Yardım istemiyorum, koniks.com u amacı gereği kullanıyorum. Ticaret üzerine sohbet ediyoruz. Bu başlık da ve diğer başlıklar da.
Hayırdır! siz bu site de bilgisayar montajı yapıldığını mı düşünüyorsunuz?
Rica ediyorum, ticaret üzerine olmayan cevaplarınızı, küçümseyici tavırlarınızı, boş zaman geyiklerinizi benim sohbetlerime dâhil etmeyin.

Üye170 yazı
syn filenperno evet siz bu sitenin maksadını anlamamışsınız sanırım bu site yardımcı olup yol gösterenlere fırça atmayı hedeflemiyor
kimse zorla bir şey yamıyor bu paylaşımlar da daha az sermaye ile az riskle daha ii kazançları hedefleyen ticaret adamlarının önerilerileri yer alır siz bu yorumlardan payınıza düşeni alırsınız
saygılarımla
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye92 yazı
şimdi insanlar size 50 kg una 100 porsiyon börek çıkar diyecek, sizin beklentinizin üzerindeyse işe atlayıp beklentinizin altındaysa vazmi geçeceksiniz? Bu kadar mi yani? Çok enteresan.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye10 yazı
merhaba 50 kg una ortalama 17ile20lt su katılır toplam 65ila70kgr hamur elde edersiniz yapacagınız böreğin gıramını belirleyipbölmesini yapın ortalama 6ile7kgrm margarin koyulur tabi bunların hepsi ustanıza baglı daha azda olabilr daha fazlada, fazla yag bayar bildiginiz gibi unun cuvalı 65 tl magarin 35tl hesabını yapabilirsin tüplü fırın 1900tl hamur kazanı 2000tl mermertezgah 1000tl tavaların tanesi 17tl vitrin 2000tl ortalama rakamlar böyle hesap ortada karlı bir iş ama ustalara güven olmuyor ben boyoz ustasıyım kazanmada kaybetmende ustanın elinde işten anlamıyorsan,tabiki

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye16 yazı
- Sn. xanaokulu, yazdıklarınız bana mı yoksa
“Siz bir börekçi açacaksınız ve börekçilerden yardım mı istiyorsunuz?”
Diye bana cevap veren casa ya mı cevaben?
- Sn. onurylmz, şu an da esasen gayet memnun olduğum bir işim var. Fakat sadece börekçilik değil çoğu ticaret alanın da bilgi almak, danışmak sonrasın da kafa yormak benim için bir çeşit sevdiğim bir hobi. Koniks de bu yüzden çok severek ziyaret ettiğim sitelerin arasın da. Börek imalat ve satış işi de doğru kararlarla şaşırtıcı kazanç sağladığını tahmin ettiğim bu yüzden de danışmak istediğim bir ticaret alanı. Danışmak ve ön bilgi almak üzerine sohbet etmek amacı ile açtığım bir başlık, bir soru yani
- Sn. Salim Köksaldı, Çok teşekkür ederim hayli detaylı hesaplar vermişsiniz. Bir şey daha sorsam size. Börekçilik düşünülürken hedef kitle belirlemek ne kadar önemlidir sizce? Demek istediğim bir lise kenarına açılacak börek evi ile popüler bir sokağa açılacak bir börekçi arasında tek önemli olan dekorasyon-albeni midir yoksa börek kalitesini arttıracak değişik oranlar, adı duyulmuş ustalar, kaliteli malzemeler v.s. de gerekirmi?

Yeni Üye16 yazı
Salim Köksaldı beyin verdiği rakamlar umut verici. Doğru yer ve şekil de açılan bir börek evi yukarıdaki rakamlara göre yaklaşık yüzde elli net karla çalışıyor gibi görünüyor.
Porsiyon börek 250 gr olduğun da 70 kg börek yaklaşık 280 porsiyon demek olur. Açılacak yerin ve hedef kitlenin önemi çok önemli olmalı. Ya 'yoğun müşteri + düşük maliyet = düşük fiyat' yani sürüm üzerinden ya da
'albenili bir ortam + vasati müşteri sayısı + kaliteli hizmet = yüksek kar marjı' formülü üzerinden gidilmeli.
Böreğin alt-orta-üst gelir seviyesinde ki tüm tüketici gruplarına hitap edebilecek grupda bulunması yukarıda ki olası iki formülü de gerçekçi yapıyor.
Analizimiz doğru ise doğru hedef kitlesi ve doğru yer seçip bu duruma göre hizmet sunulması ciddi önem taşıyor.
Bu sektörde tecrübesi, bilgisi olan başkaları da buraya paylaşımlarını yazarsa daha detaylı, daha gerçekçi sonuçlara varabiliriz.
DÜŞÜNCESİ OLANLAR...

Yeni Üye10 yazı
mrhaba öncelikle müşteri kalitesi ve potansiyeli ön planda örneğin izmirde ısıkkent altındag karabaglar gibi semtlerde 250gr böğrek 3ila 3.5lira istanbulda sarıyerde aynı böğrek 12liradegerlendirebilirsiniz sanırım

Yeni Üye16 yazı
Yaz aylarında börek satışında düşüş olurmu? Olursa ne oran da düşüş yaşanır?

Yeni Üye10 yazı
hayır düşüş olmaz okul civarı haric oda tatile girdikleri için

Üye1359 yazı
24 saat çalışan bir börekçilere sıklıkla uğramışlığım vardır özellikle de geceleri
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı
ayyildizin yazdıklarına katılıtorum çok doğru bir teşhis