Merhaba arkadaşım ,
Yazını okuyunca benim de üniveriste yıllarım aklıma geldi. Ben 2. sınıftayken. Yalova-Çınarcıkta bir birhanenin önünde ‘’Midye Tava ‘’ tezgahı açmıştım.
Barın sahibi tanıdıktı. Dolayısıyla hem içeriye hem dışarıya satış yapıyordum.
Ozamanın parası ile ‘’Gecede 120-140 TL NET kar yapıyordum hafta içi ve buna Pazartesi- Salı dahildi ‘’ Haftasonları 170-200 TL oluyordu ( Cuma,cumartesi ve Pazar. )
Yarım Ekmek veya Sandöviç ekmeğinin arasına ben diğerlerine nazaran 2 çöp midye çekiyordum.1 çöpte de 4 adet midye oluyordu , sosu midyesi ekmeği tüp ve diğer maliyetlerle bana bir adet Ekmek arası midye ort. 1 TL ye maal oluyordu.Satış fiyatım ise 3 – 3,50 TL idi.
Sen düşün karı ;)
Şu sıralar yine yapmayı düşünüyorum. Bostancı Beers var , biliyosundur belki , vapur iskelesinin karşısı.. Orda dürümcüler var.. Bu cumartesi yer aramaya gitcem ve Dürümcülerle anlaşmaya çalışcam. Midye Dolma ve Tava tezgahı açmak için.
Konsept kafamda hazır.. İşin inceliklerini sana dilersen tel. den anlatabilirim. Seve seve..
( Midye Tava nasıl yapılır ve işin püf noktaları , LEZZET açısından, ticari açıdan değil #61514; )
Çünkü önemli olan lezzet , temizlik ve hijendir. Ayrıca hizmet kalitesi ve müşteri diyaloğun.
Benim bir müşterim vardı , her akşam gelirdi ve midye yerdi , bol soslu..Ama hep derdi ben midyeden nefret ederim , sadece SOS un için geliyorum .. ( Kafası güzel olan biri , bol sarımsaklı şeyleri sever , bende sosu bol sarımsaklı yapıyordum #61514; ) düşün ufacık bir detay nelere sebebiyet verebiliyor..
Bana dilersen ulaş , bende İstanbul – Altıntepede oturuyorum. Düşünürsen beraberde bişeyler yapmaya çalışabiliriz. Ben evliyim ve Hafta içi çalışıyorum. Dolayısıyla haftaiçi gün içinde sıkıntı çekiyor olacağım. Fakat ben zaten CUMA-CUMARTESİ ve PAZAR günleri yapmak için bir proje yapmıştım. En azından ilk etapta..Bakarsın anlaşırsak hafta içi de faal olabiliriz.
Haa bir tezgahı açmak her şeyi ile en en en fazla 1000 TL olur..
Sana bol şans… ama güzel bir tercih yaptın… Çok sermaye istemeyen ve çok ta riskli olmayan bir şey ASLINDA..yeterki OYUNU KURALINA GÖRE oyna… ..
Koray