Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

. . . . Okul Kantini. . . .

BaşlatanaspirinTarih27/01/2008 00:42:33Yorum57

İlk mesaj
Üye162 yazı
TÜM KONİKS AİLESİNE SAYGILAR,
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM OKUL KANTİNİ HAKKINDA GENİŞ BİLGİSİ OLANLAR BİŞEYLER YAZARLARSA SEVİNİRİM.AYRICA BİR İLKÖĞRETİM OKULUNUN KANTİNİNDE DEĞİŞİKLİK OLARAK NE YAPABİLİRİZ NELER EKLEYEBİLİRİZ DİĞER KANTİNLERDEN NE GİBİ FARKIMIZ OLMALI??ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.SAYGILARIMLA TÜM ARKADAŞLARIMIN YORUMLARINI BEKLİYORUM...

Yerleşim TürkiyeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
57 yorum
Yeni Üye4 yazı
Abi benim tevsiyem şudur ,Ne satarsan sat ,kaça satarsan sat bunlar halledilir.Ama ilk önce çocukların sadece senden alışveriş yapmasını sağlıyacaksın en önemlisi budur.Anlaşmanı yaparken buna göre yapacaksın (ki bu hakkın vereceğin yüksek kirayı düşünürsek)çocukların okul kantini dışında alışveriş yapmasını neredeyse imkansız hale getirmelisin Bunu sunacağın hizmetle yüzde 70 sağlasanda sana kar ettirecek kızım %30 kaçarsa üzülürsün.Ya da bir ikinci yöntem şudur ki dışarıdada küçük bir tostçu v.b açacaksın ordada senin bir elemanın eşin v.b duracak.Kısacası anlatmak istediğimi toparlarsak öğrenci milleti dışardan alışveriş yapmaya bayılır,çabuk sıkılır,öncelile içerde tut,kaçarlarsa bile sana kaçsınlar.

Not:öğrenci milleti beni yanlış anlamasın bende buzatmalı bir öğrenciyim en nihayetnde...

Hayırlı kazançlar dilerim...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
MERHABALAR BU KONUYU OKUDUM İLGİMİ ÇEKTİ BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN CEVAPLASIN BU KANTİN İŞLETMECİLİĞİNİ GIDA MÜHENDİSLERİ YAPABİLİYORMU ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Gyda
Yeni Üye13 yazı

bence okul kantininde fark yaratabilmen için abicim deişik bişi yapman lazım bende öğrenciyim istersen karyoka satabilirsin yanii kestane şekerinin çikalata halınde küçük bişi geliş fiyatıda fazla deil en fazla taş çatlasa 50 ykr butun öğrenciler keyfine alır ondan ayrıı plastık bardağın içine şeker gibi bişi varr sıcak su döktünmü eriiyo limonata oluyo portakal suyu gibi oluyo dahada deişikleri varr denemeni tercih ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:D haydi hayılı gele işiniz

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Yeni Üye5 yazı
Merhaba arkadaşlar

Kantin işleten arkadaşlara müzik dolabı önere bilirim kendimde müzik dolapları üretim satış ve kiralama yapıyorum. Aylık 5-6tl lık (elektrik)lık masrafınız oluyor öğrenci durumuna göre çok çabuk sermayesini çıkartıp kara gecebilirsiniz 1250tl civarında maliyet tutuyor en düşük hesap yapılsa ortalama 6 ay iş günü + 24 hafta yapar haftada en düşük 100 tl atılırsa ki tecrübelerimde genelde lise -unv.kantinlerinde öyle çıkıyor kendi kiraya verdiğim yerlerimde 3-4 ayda parasını çıkartırsınız .Ayrıntı bilgi isteyen arkadaşlar bana özelden mesaj yolayabilir saygılarla hayırlı işler dilerim

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
KANTİN USTALIK BELGESİ KİRALAMAK İSTİYORUZ, YARDIMCI OLABİLECEK VARSA LÜTFEN ULAŞSIN BURALARDAN. 0533 7053455 ---0506 5783686 ---aliakyol2004@mynet.com
ACİLLLLLLLLLLLL!!!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye7 yazı
Merhabalar

Dünyada sadece Amerikada olan ve yılda 100 milyon adet satılan caramel apples ürünlerinin Türkiyede Üreten bir firmayız .Dünyada sadece 2 ülkede üretilen bir ürün olan caramel apples hem sağlıklı hemde cezbedici görüntüsü ile dikkat çekmektedir.hali hazırda 9 franchise 20 satış noktası ile satışını yaptığımız ürünlerimizin tamamı el yapımı ve %100 Türkiye'de üretilmektedir. Ürünlerimizi www.sihirlielmalar.com sitemizden inceleyebilirsiniz.Ürünlerimiz özellikjle çocukların ve gençlerin tüketebileceği ve meyve sevgisinin aşılanabilieceği albenisi yüksek ürünlerdir.Şuanda İstanbulda hiçbir okulda satılmıyor ancak eylülden itibaren bir pazarlama firması okul kantinlerine bu ürünü pazarlayacak bilginize sunarım

iyi çalışmalar dilerim

Sami ESKENAZİ

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye36 yazı
[quote]Yazıyı gönderen - DepLoy

langırt, bilardo, iddaa'yı unutma :)

süpermiş yaa iddaayı koymak..jetonlu müzik makinesi olabılır..ve de 50 kr ile çalısan oyuncak makınesı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye194 yazı
kimse yazmamış ama okul kantini ilşetmek için bir sertifikaya ihtiyaç var
önce o olmalı

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye2 yazı
slm arkadaşlar ben bir işletmeciyim, değişik kollarda faliyetlerim var, bu faliyetlerim arasında kantin işletmeciliğide bulunmakta, kantin işltemeciliğinde yapılması gereken hususların en önemlisi, bikere yaptığınız işin bilincinde olmalısınız, bu şu demek, bizler yani kantin işletmecileri olarak memleketimizin, vatanın, vatandaşımızın, ve milletimizin geleceğini besleyen en önemli unsurdan birisiyiz, buna istinaden diyorumki geleceğimizi iyi beslemeliyiz, kantinciliği para kazanmaktan önce, memleketin gelecekteki temel taşlarının sağlamlıklarını, mukavemetini artırmak gibi görmemiz lazım bi anlamda, ve çocuklarımızın sağlığını tehlikeye düşürecek hiç bir ürünü rafımızda bulundurmamalıyız, yani işin özü burda amaç sadece ve sadece para kazanmak olmamalı...
gelelim kantin işletmeciliğinin diyer faktörlerine, öncelikle temizlik ve hijyen çok önemli arkadaşlar,
tabiki herkes yaptığı işte temizdir fakat herkes işini temiz yapıldığını görsel olarak etrafa farkettiremez, önce temziliğinizi etrafınızdakilere farkettirmeniz lazım, buda nasıl olur derseniz, öncelikle işletmenizde çalıştırdığınız elemanlarınızın giyiminin bir tarzı olmalı kendinize has bi tarz yaratmalısınız, kullandığınız yıkanıla bilir eşyalarınızın (bardak,tabak,çatal,bıaçak, tost makinası, çay kazanı vs) aldığınız ilk günki gibi durmasına çok önem verin herzaman yeni gözüken eşya sizin ne kadar temiz ve titiz bir işletmeci olduğunuzun belgesidir adeta, ve çalışırken çalışma mekanınızın yani mutvak tezgahınızın hiç bir şekilde bulaşıllarla dolu bırakmayın kirli herşey orasının kötü görünümüne neden olacaktır, yani bitane tabak bitane bardak biriksinde yıkayım demeyin, gelelim mekanınızın görünüşüne, öncelikle boya, güzel içaçıcı, göze hoş görünen, insanın iç dünyasını okşayan bir renk seçmelisiniz mesela ( sarı, ışığın, sevincin, üretim ve verimliliğin rengidir, aynı zamandada iştah açıcı , açlık hissi veren bi renktir )bunun gibi vs....
sonrasında burada müşteriye satacağınız ürünlerinizin müşteri potansiyeline göre titizlikle seçilmesi lazım, arz ve talebe uygun mallar gibi, gerisi size kalmış okul mevcutunuz yeteri miktarda ve bu yazdığım şeyleride bi nebzede olsa uygulaya biliyosanız, güzel bir işiniz var demektir hayırlı vede uğurlu olsun....

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye78 yazı
bizde okul kantinlerinde satılacak mini parfümler ,kalem parfümler bunlar alması kolay çünkü ucuz ve tekrar talep göreceği garantilidir inanın hiç kimse parfüme hayoır diyemez iyi adetler satabilirsiniz
www.siorecosmetics.com burda bazıları var
yildizcosmetics1@hotmail.com
yıldız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye7 yazı
Ben Kantin işletme sertifikasıyla ilgili bir yetkiliyle görüştüm geçen, adam sana mevzuatı aynen okuyorum dedi ve bahsettiği konu; eğer bu işi hiç yapmadıysan yada gıda müh. diyetisyen vs. bölümlerden mezun değilsen daha önce satış ve pazarlamayla ilgili bir işte en az bir yıl çalıştığını belgelemelisin sınava girebilmek için dedi. Bu konu hakkında bir fikri bilgisi olan var mı? Yani bu sertifikayı alanlardan bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye8 yazı
merhaba.bende kantin işletmesi ustalık belgesi var.öncelikle en az 2 sene bir kantinde çalısmıs olman gerekıyor.sonra sınava girip kalfalık belgesi alabılırsın.daha sonra kursa gıdıp tekrar sınava gırıp,sınavı gecersen ustalık belgesi almaya hak kazanırsın.yani tüm sınavları gectıgını varsayarsak en az 4 seneye ihtiyacın var
izmir\işletmeci

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye101 yazı
arkadaşlar üniversite özel bir yurtta kantincilik nasıl olur? kar marjı nedir?neler satmalıyım?yurt 100 kişilik. kantincilik hakkında hiç bilgim yok bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim mgdurur@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Tekstil
Yeni Üye1 yazı
sa
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aspirin
TÜM KONİKS AİLESİNE SAYGILAR,
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM OKUL KANTİNİ HAKKINDA GENİŞ BİLGİSİ OLANLAR BİŞEYLER YAZARLARSA SEVİNİRİM.AYRICA BİR İLKÖĞRETİM OKULUNUN KANTİNİNDE DEĞİŞİKLİK OLARAK NE YAPABİLİRİZ NELER EKLEYEBİLİRİZ DİĞER KANTİNLERDEN NE GİBİ FARKIMIZ OLMALI??ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.SAYGILARIMLA TÜM ARKADAŞLARIMIN YORUMLARINI BEKLİYORUM...

Yerleşim Türkiye / ÜsküdarMeslek Muhasebe
Yeni Üye2 yazı
arkadaşlar okul kantini açmak için 4 yıllık biyoloji diploması olurmu.yani tekrar kantin işletmek için belge almam gerekırmı?bildiğim kadarıyla gıda mühendisliği diploması en üst belgeymiş.biyoloji bölümü mezunuyum buda yeterli olurmu acaba bilgisi olan var mı
beyza

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ev kadyny
Üye1091 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - orayte
merhaba.bende kantin işletmesi ustalık belgesi var.öncelikle en az 2 sene bir kantinde çalısmıs olman gerekıyor.sonra sınava girip kalfalık belgesi alabılırsın.daha sonra kursa gıdıp tekrar sınava gırıp,sınavı gecersen ustalık belgesi almaya hak kazanırsın.yani tüm sınavları gectıgını varsayarsak en az 4 seneye ihtiyacın var

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye43 yazı
Bu herzaman böyledir
Kalabalık minik öğrencisi bol bir okul vardır
Ve kirası ödenmesi neredeyse imkansız bedellere ulaşan bir ihale sistemi
Ve kaçınılmaz sonnn
Bu çocuklara nasıl 5 e alıp 15 satabilirim veya nasıl kandırabilirim mantığı
Dahası bunları bende alışveriş yapmaya nasıl mecbur ederimm
Ben bu ticereti istemiyorum arkadaşlar helede işin içnde ilkokul çocukları varsa aslaaaaaaaaa

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
ŞU ANDA OKUL KANTİNİ İŞLETEN ARKADAŞLARLA TANIŞMAK İSTERİM.ÖZELLİKLE BURSA İLİNDE OLURSA MEMNUN OLURUM.MERAK ETTİĞİM KONULAR ÜZERİNDE TARTIŞIR DAHA İYİ NASIL İŞLETEBİLECEĞİMİZİ KONUŞUR BİLGİ ALIŞ VERİŞİNDE BULUNURUZ. SAYGILARIMLA

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Yeni Üye8 yazı
Slot makinelerida koyabilirsin..:)

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye45 yazı
pamuk şeker yap ve sat 18 kuruşa malet 1 liraya sat.
nohut pilav işi ilköğretimde tutmaz. ülkeri uygun fiyatlı bulmaya çalış. bizim ve metro ları takip et.
dersane ve özel kurumlar için kantinci belgesine gerek yok.
öğrenci sayısı ve öğrencilerin zenginliği önemli bir etken,
kantin ulaşılması zor yerde yani en üst kat veya uzakta ise işlerin düşük olur.
van dan sevgilerle...

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Gyda
Yeni Üye23 yazı
Bursa, Eskişehir,Kütahya,Bilecik etrafından kantin işletmecileri airhokey masaları %50 olarak kar payı ile kiraya verilir.0541 583 43 11

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı

''Bu yıl uygulamaya konulan ve duyurulan genelgeye göre ile obezitenin engellenmesi için kalorisi yüksek, besin değeri düşük, içinde vitamin, mineral veya sağlık koruyucu gıda bileşiği bulunmayan gazlı, kolalı içecekler ile yağlı cipslerin ve kızartmaların okul kantinlerinde satılmaması kararı alındı.''

Bunlarda göze alınarak fikirler üretirseniz sizin yararınıza olacaktır.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Typ
Yeni Üye1 yazı
DEĞERLİ ARKADAŞLAR GÖRÜYORUMKİ BU KONUDA 2012 YILINDA YORUM YAPAN OLMAMIŞ SİZDEN KANTİN İŞLETMECİLİĞİ BELGESİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM SINAVLARI NASIL KOLAYMI BEN İŞLETME FAKÜLTESİ MEZUNUYUM.
EKSİOĞLU

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
İzmir'de okul kantini kiralamak için gerekli olan; KANTİN İŞLETMECİLİĞİ USTALIK BELGESİ sağlanması ve kantin işletmeciliği konusunda danışmanlık veriyorum. Konu hakkında sorularınız için her zaman 541. 212 02 32'den arayabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye643 yazı
Merhaba arkadaşlar .....şehir merkezinde 350 ögrencisi olan bir orta okulun kantinin aylık kira bedeli ne kadar olmalı ...

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye420 yazı
merhabalar var mı güncel bilgisi olan

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Mühendis
Yeni Üye70 yazı
Hadi konuyu yeniden hortlatayım. 1000 kişilk bir üniversite yurduna en fazla ne kadar kira ile girebiliriz. Getirisi ortalama ne kadar olur. Tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum..

Yerleşim Türkiye / Ni?deMeslek Di?er