Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sizce Tutar Mı?

BaşlatanSsvTarih04/11/2015 22:27:47Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhaba ben 23 yasinda uçak teknisyeniyim.
Makine atölyesi açmak istiyorum. Torna freze vargel matkap böcek gibi makineler almayı düşünüyorum.
Torna hakkında kater yapmayı kumpas okumayı malzeme bağlamayı salgı almayı PaK kırmayı azda olsa teknik resim okumayı biliyorum.
Kosgebe başvurmayı düşünüyorum. Bilgim kapatılmış atölyede var kiralmayida düşünüyorum . iskur bildiğim kadar elman desteğide veriyrmus

Sizce tutar mi
Ssv

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye450 yazı
Merhaba Arkadaşım,
Moralini bozmak istemem ama tutmaz :(
23 senelik Makina mühendisi olarak hemen öyle balıklama atlama derim.
Bir kere yenisin.Piyasada tanınmıyorsun. Ufak tefek işlerle zaten masraflarını çıkaramazsın.
İkincisi tecrübesizsin. Zor ve sıkıntılı parçalarda ne yapacaksın.
Uçak teknisyeniyim diyorsun. Neden kendi sektörünle ilgili iş aramıyorsun. Yani çok sıkıntı olmaması lazım.
Özellikle İstanbul'a gelirsen havacılık sektörünün bu kadar canlandığı bir zamanda iş bulamamak pek sorun olmasa gerek.
Ama yok memleketimden ayrılmam diyorsan ve illa bu işi yapmak istiyorum dersen bence ilk önce bu yere benzer bir atölyeye gir çalış. Deneyim-tecrübe kazan. Pratiklik kazan.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye56 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bulnes
Merhaba Arkadaşım,
Moralini bozmak istemem ama tutmaz :(
23 senelik Makina mühendisi olarak hemen öyle balıklama atlama derim.
Bir kere yenisin.Piyasada tanınmıyorsun. Ufak tefek işlerle zaten masraflarını çıkaramazsın.
İkincisi tecrübesizsin. Zor ve sıkıntılı parçalarda ne yapacaksın.
Uçak teknisyeniyim diyorsun. Neden kendi sektörünle ilgili iş aramıyorsun. Yani çok sıkıntı olmaması lazım.
Özellikle İstanbul'a gelirsen havacılık sektörünün bu kadar canlandığı bir zamanda iş bulamamak pek sorun olmasa gerek.
Ama yok memleketimden ayrılmam diyorsan ve illa bu işi yapmak istiyorum dersen bence ilk önce bu yere benzer bir atölyeye gir çalış. Deneyim-tecrübe kazan. Pratiklik kazan.

Arkadaşa katılıyorum ama illa ki atölye açıcam diyosan ilk, başka bir yere gir ve çıraklık yap orada müşteri toplamaya bak. Başkasının teknesinde hem yoğurmasını hem pişirmesini öğrenirsin.

Yerleşim Yunanistan / SelanikMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye36 yazı

git...thy gir.....3 havalimanı için bayaa işsahasu olucak ....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye5 yazı
bence uçak işini bırak oto tamirini öğren ustalık belgesi al aç bir tamirhane , insan ilişkilerinde güçlüysen çevre zamanla olur çok paralar kazanırsın ,

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
aslında hepınız haklısınız. kendı meslegını yapmak guzel. havacılık sektorunde calıstımda . bazı olaylardan dolayı sogudum yada bos hayaller pesındeyım. bana kendı ısın daha ıyı gıbı geleıyor. bu ısı dusunurken babama da guvenıyorum . yıllardır torna tesvıye ustası. benm yasadım ılde haddaneler cok. demır uretımının kalbı bura. ben sunuda gordum yada yanlıs degerlendırmıste olabılırım Türkiyede ısten anlaman grekmıyor. yanında saglam ıkı uc usta oldugu zamn sende onlardan bsey kaparsan işi ***ürüyosun . verdıgınız tavsıyeler bılgıler ıcın tesekkur ederım.
Ssv

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Di?er