Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Pazarlama Şirketi >> (?)

BaşlatanzarokekTarih06/12/2011 18:09:50Yorum6

İlk mesaj
Merhaba arkadaşlar. Hem iş fikri arayan arkadaşlara bir alternetif hemde sizlerden yorum almak istedim. Fikrim Pazarlama Şirketi kurmak nasıl diyecek olursanız.

Şöyleki şimdi bir büro açacam daha sonra pazarlamacı eleman alacam ister 10 ister 20 bunların maaşını birazdan söylecem. Elemanları hazırda bekeletecem sonrasında Özelikkle yeni şirketler yada yeni ürünler çıkaran firmalarla görüşmeler yapacağım mesela örnet veriyorum siz bir makarna firması açtınız yenisiniz tabi bu yenilik ülke çapında genişlikte değil öyle yöresel tabi ülke genelinde geniş bir firma kalkıp bizimle iş yapacak değil direk özel kanallara reklam verir her neyse makarnanızı pazarlamak için bana başvuruyorsunuz.

Ben size işi anlatıyorum herneyse anlaşıyoruz bn bir AVMyle anlaşıp patent açıyorum yada işlek yerlerde bir patent açıyorum hazırda bulundurduğum elemanları çağırıp satışa göre paralarını veriyorum prim usulü yani . Bir örnek daha vermek gerekirse bir otomobil aksesuarı üretildi bende bunları pazarlamak istedim 3 pazarlama elemanımı çağırıyorum malları onlara tanıtıp işe çıkarıyyorum artık ne satıırsa Fikir nasıl Yorumlarınız değerlidir lütfen cevap veriniz Saygılar iyi akşamlar ??
Rüzgarın nasıl estiği fark etmez. Farkı yaratan Kaptanın yelkeneri nasıl açtığıdır...

Yerleşim Türkiye / DiyarbakırMeslek Halkla ilişkiler
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
İlk paragrafın çok güzeldi hemen ilgimi çekti kardeşim, ama sonrası yerlerde sürünüyor, :-)) Birde öğrenci olduğun için doğru öğrenmende fayda var AVM lerde açaçağın yerlere Patent değil sanırım STAND demek istedin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Arkadaşım ,
Pazarlama uzmanlık isteyen ve dalında birçok konuyu barındıran çok ciddi bir iştir. Yapılanması bu kadar kolay değil. Fikrin zaten uygulanıyor. Bu konuda daha çok yol almalısın. Pazarlama konusunda kendini iyice yetiştir. Göreceksin ki , bu kadar basit değil.
Bu arada patent kelimesi oldukça şirin bir hata güldürdü doğrusu.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik

bu işi yapmak istesersen kar marjı yüksek olan ürünler olması lazım makarna örneğini vermişin makarnayı pazarlarken elemanın maaşı artı kendi kazancını koyacaksın ve bunların hepsi olduktan sonra satışın gerçekleşebilmesi için piyasada ki ürünlerden biraz aşağıda bir rakam olmalı ki tüketicinin ilgisini ceksin ayrıca eleman konusunda pek sağlıklı eleman bulamazsın usta pazarlamcı gelıpte yanında calısmaz buyuk sırketlere gider arac veren yemek veren gıyım çeki veren gelen elemanlarda ya yeni mezun olur yada günü kurtarmak için calıscak adamlar olur tabi o elemanlar seni kurtarır mı bilmem sende benim gibi pazarlama okudysan eger kendini geliştir büyük şirketlre gir ordan yükselmen daha kolay olur

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Saty? / Pazarlama
carleone ye katılıyorum kar marjı yüksek ürünelr çok önemli 2 sene kadar böyle bir işi yürüttüm. Herhangi bir bayilik ve mümessillik desteği olmadan böyle bir işi yapman zordur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Zarokek;

haatımda pazarlamacı olmadım eğer olsaydım aç kalmazdım herkes te ikna yetenegi yok ikna yetenegi diyince yalakalık anlamında değil insanlarda uyandı artık soruya soruyla degil net bilgiler istiyor.

ben senin ne demek istediğini gayet iyi anladım ajans açmak istiyorsun yaklaşık 10-15 elemanın olacak stand çalışması olur yada bir ürünün saha çalışması olur onlara yaptırmak istiyorsun bu tür ajanslar her yerde var diyarbakırda bile 2003 te 3-4 tane vardı birinin adı perfect toyap tı hatırladıgım kadarıyla.. tabi işlerini profesyonelce yapıyordular sistemli bir çalışmaları vardı..

sen diyarbakır da olduguna göre bilirsin 2-3 ay önce babil avm şimdiki n city de carrefour un önünde karacadağ pirinci standı açıp insanlara tadını denetip begenen olursa içerde satıyordular tabi bu o bahsettiğimiz ajansların işiydi .. tutar tutmaz olayı başka farklı bir boyut..

hemşerimsin ( herkes bana eşit sonuçta) onun için sana net bilgiler verdim .. sen en iyisi bu projeni gerçekleştirmek istiyorsan bu ajanslardan birine kapak at dürüst bir şekilde çalış bilgi ve ikna kabiliyetini arttır supervizörlüğe geç işlerini öğren sonra kuraqcagın ajansı bir-iki saglam arkadaşınla kur..

10-20 pazarlamacıyla bilgisiz işlerle girme sakın
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Pazarlamadan kasıt bir şeyler satmak mı? Pazarlamanın 7 P'si ve 7 C'sine göz atmanızı öneririm.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er