Sayın gangsta 59
Şimdi farkettim meslek banka finans sorunun samimi olduğunu düşünüyor ve cevaplamak istiyorum Zaten bankacı olduğun için sende bir sonra ki cevabında hayır diyebilirsin.
Sen iflas kanunlarının hangi boşluklarla donatıldığını biliyormusun bankacıysan elbette biliyorsundur. Ben yaşadım ve ögrendim hemde 40 yaşımda düşün 30 yıllık çalışmamı varımı yoğumu verdim sebeb yorgan ve ayak meselesi değil sebep hukuğa paranın hakim olması bu ülkede banka ve finans kurumları ve onları finans şirketi ki bu adı imf dir yada paravan diğer yan kuruluşlarıdır. Onlar değilmi memura zam verme diyen onlar değilmi emeklilik yaşını uzat diyen onlar değilmi kredi notunu düşürüp senden alacağını daha fazla alan dövizi fırlatıp ihtiyaç durumunda düşürenler velhasıl bu ülke yasası paraya göre hareket eder en basiitinden insanlar askerler terörden canlarını verirken binlerce acil mesele varken para babalarının çocuklarını askerden muaf etmek için yasa çıkaranlar. Yani ne olursan ol önce bunu gör
sonrada şu yorgan göndermene basit ama anlamakta zorluk çekeceğin bir örnek ....
Herşey yolunda fabrikan senin yeni yatırımlar yapmışsın üretim full ihracat full talep güzel kredi teşvik yok ancak bankada 1,5 trilyon kullanılabilir kredin var
Bu arada yoğun çalıştığın bir firma içini boşaltmış alıp ciro ettiğin vade düzenine göre riskini hesap ettiğin bu çekler adam iflas erteleme alıyor diye vadesinden 3 ay 4 ay 5 ay 6 ay önce yazdırılıp sana icraya gelinirse,yetmezmiş gibi bankana bloke koyarlarsa şimdi sana soruyorum. Banka sana verdiği krediyi geri almak için anlaştığın vadeyi beklermi? peki kullanılabilir kredini kullanabilirmisin. Yok peki bu durumda sen çeklerini ödeyebilirmisin ne yaparsın. Evini satarsın,arabanı satrsın baktın yetmiyor fabrikanı satrsın neden işine devam edip toplamak için sonra ne olur bilirmisin çeklerin ve banka istihbartın sıkıntılı diye senin çeklerin vadesinden önce yazılmaya başlar herkes bir panikle sana yüklenir buna sebep ne? sen o gün ödemek için 100 tl lik değerini 30 a satarsın 25 e verirsin tek kurtul nasılsa sonra ufak ufak toplarsın ancak ne oldu aradan bir yıl geçti olan oldu sonra çekler vadesinden önce yazılıp denge bozulmasın dediler ama davalarda hala suçlu ve kaçaksın. Bu durmda mahkemeler durumuna bile bakmaz herkes kendi işini yapar yasa yanlış yada doğru sistemden dışlanmamak için susar bile bile seni içeri atar sonra evine gider aldığı maaşı afiyetle yerler işte karmaşık ama fiili bir durum Ayrıca bende aldığı eşyanın son 2 taksidinde icralık olmuş bir sürü insan biliyorum. adam maaş alamamış,işinden olmuş ama doğal gaz % 15 le cebini delmiş elektirik keza öyle kira anasını dini adam ne almış arabamı evine bir halı almış borç ne 150 250 500 hemde 12 ay vadeli ya zaten adam asgari ücretle evinde beton üzerinde bırakıyor coluğunu çocuğunu
ama haklısın incik boncukla bunu yaşayanda var sapla samanı karıştırmamk lazım kısaca yaşamadan anlamak için olayları iyi anliz etmek lazım bu gözle inceleyin bakalım daha neler göreceksiniz