Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hukuk Okudum Ama Ticaret Yapmak İstiyorum

BaşlatanakdenizhanTarih04/12/2011 21:42:08Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
"Rızkın 10da 9u ticarettedir." Hadis-i Şerif

Hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Mezun olmama pek fazla bir süre kalmadı. Şuanda part-time olarak İstanbul'da tanınmış, büyük bir hukuk bürosunun da icra departmanında çalışıyorum.

Fakülteye başladığımdan beri hakim, savcı olmayı hiç düşünmedim, düşünmüyorum da. Olsam olsam avukat olurum diye düşünüyordum hep ancak çalıştığım şu dönem içerisinde avukatlıktan da soğumuş durumdayım. Gördüğüm bazı şeyler benim bu meslekte mutlu olamayacağımı düşünmeme sebep oldu.

Zannedersem fakülteyi bitirip avukatlık ruhsatnamesini alsam dahi avukatlık mesleğini icra etmeyeceğim ve (evvelden beri kafamın bir köşesinde yer aldığı üzere) ticaret yapmak, rızkımı ticaret ile kazanmak niyetindeyim.

Buraya konu açma amacım da bu konuda ticareti bilen, tecrübeli büyüklerimden tavsiyeler almaktır.

Not: Doğma büyüme İstanbul'luyum ve hayatımı İstanbul'da sürdürme niyetindeyim.
Gözüm aklım fikrim var deme hepsini öldür; Sana göl gelen O çöl diyorsa çöldür. //NFK

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Editör5590 yazı

Çok şartlı başlamışsınız hayata. Madem bu düsturla büyüdünüz iktisat okumalıydınız. Ancak tahminim şudur ki ; bir süre ticaret yapar sonra içinizde avukat olmak için büyük bir istek duymaya başlarsınız.

İstanbul da ticaret dünyanın her yerinden daha kolaydır. Bu bakımdan şanşlısınız. Ticaret hayatınıza taşları boyayıp süs diye satmakla başlayabilirsiniz İstanbulda bir alan çıkacaktır. Dünyanın başka bir yerinde böyle bir il yok.

Parayı İstanbuldan kazanıp başka yerde yemek insanı daha mutlu eder.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye71 yazı
Kardeş,
Merak ettim hangi olumsuzlukları gördün ki seni rahatsız etti mesleğin açıkça paylaşabilecek kadar yürekliysen konuya burdan başlayalım sonrasında bende 25 yıllık deneyimimle düşündüğün konuya katkı yapayım. Benim Ülkemizdeki adalet konusunda ciddi problemlerimizin olduğu doğrultusunda yaşadığım çok şey var. Bende bunları gördükten sonra açıkçası avukat olarak icra iflas konusunda çalışanların büyük bölümünün insan olamayacağını düşünüyorum. ve bu konuda cumhurbaşkanlığından başbakanlığa,Cumhuriyet başsavcılığına,danıştaya yazmadığım yer kalmadı ama kimsenin umrunda değil.Bu konudan muzdarip insanlarımız bana dokunmayan yılan yada aman bulaşmayayım başımı belaya sokamayayım mantığını güdüyor bunun altında kimsenin tezatlık konusunda adaletsizlik konusunda ciddiyet görmemesi aksine daha fazla baskı görmesi yatıyor diye düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye3 yazı

Bunu anlamak için icra dairelerine bir kere işinizin düşmesi gerekiyor. İşinizi yaptırabilmek için kendisini oranın sahibi gibi gören memurlara derdinizi anlatmaya çalışmanız, işinizi gördürebilmek için müdüründen, memuruna para yedirmek zorunda kalmanız, yıllardır icrada çalışan avukatların dertlerini, en yakın zamanda bu işten kurtulma niyetlerini dinlemeniz, icra dairelerinin müdürlerinin dahi sisteme isyan ettiklerini duymanız gerekiyor. Kim bilir belki de avukatlık mesleğine en kötü noktadan icradan başlamış olmamın etkisi büyüktür bu kararımda ama bunu tercihimi en erken vakitte yapabilmem için Allah'ın bana verdiği bir fırsat olarak görmek de mümkün.
Gözüm aklım fikrim var deme hepsini öldür; Sana göl gelen O çöl diyorsa çöldür. //NFK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye159 yazı
Ben inanmıyorum böyle bişey olucağına bu da Türkiyedeki eğitimin ne kadar ezbere dayalı olduğunu gösterir.
bi kaç sene avukatlık yapıp sonra ticarete atılmak gelmezmi adamın aklına sen gel al hukuk diplomanı seyyar pilav satalım karda kışta uyarmı sana?

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Üye117 yazı
çalış didin , kurum avukatı ol. bir sağlam banka aldın mı hayatın kurtulur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye33 yazı
bence ticarette yapın avukatlıkta.gayet tabi ikiside aynı anda olur.mesela bir adliye yakınlarına çiğ köfteci açın başına bi emekli amca koyun üst katındada ofis açın.müşteri potansiyeliniz ikiye katlanır:)
Asla Yalnız Değilsen Işıgın Nerede...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye71 yazı
Sayın/ gangsta59 ve erdoooo
Sizin yorumlarınıza bir kaç cümle yazmadan geçemeyeceğim.
Siz hiç sizinle alakası olmayan bir işletmenin ne şekilde aldığı belli olmayan bir iflas erteleme kararının bu ülkede insanları yağmalayıp nasıl **** potasına soktuğunu gördünüzmü yada yaşadınızmı? Siz hiç komşunuza gelen bir postayı aldığınız yada akrabanıza ait bir emanet evrakın sizde bulunmasına dayanan medeni yargı yasaları yüzünden hacze uğradınızmı? Siz hiç bu olumsuzlukları hemde yasalar kanalıyla yaşarken birşeyler yapmak için bir yerde çalışırken sözleşmeli yada maaşlı,primli oranın sizi bahane ederek hacizle kaldırıldığını yaşadınızmı? Peki siz hiç öyle yada böyle dara sıkıntıya sokulmuş korunmasız adaletsiz bırakılıp sonrada sözde adaletin tecellisinde görev alan icra memurları ve polisle eşinizin ağzının açtırılarak altın diş aramsıyla taciz edildinizmi? siz hiçbu nedenlerden ötürü teröristlerin bile görmediği muamele ile sabaha karşı evinizden alınıp nezarethanelerde günlerce süründünüzmü bundan ötürü hapse girdinizmi? Peki boşver bu yaşananları haklı yada haksız darda ve zorda olan biri olarak avukat tutup bedelini ödeyebildinizmi? Siz hiç efendim bu itiraz dileçem bu temyiz dilekçem dediğinizde 43 tl ödemeyemediğin için adaletten yoksun bırakıldınmı? Size o kadar fiili örnekler sayarım ki hadi ya dersiniz? Ben bu yazıyı yazan hukuk öğrencisi arkadaşımı takdir ettim ve merak ettiğim için sordum ve aldığım cevabın açılımı ise benim şuanda size yadıklarımdır. Bakın Hukuk adaletin tecelli etmesi anlamında kutsal bir meslektir. Ancak ne yazıktır ki Ülkemiz yasaları ve insan hakları bu kutsallığı bir çıkar şebekesine çevirmektedir. Evet arkadaşımızın dediği orda iş yapan avukatlar bankaların,faktoringlerin,tefecilerin avukatlarıdır. genellikle.yani kapital gücü olanların işleri yoğundur. Zira ülkemizin şuanda yönetildiği yasalrda onlar için hazırlanmıştır. Orda garibin zavallının haklının değil paranın adaletsizce uygulamaları vardır. Orda bu işi içine sindirmiş insanlar çalışırlar çok az insan vardır. zira az olanları tenzih ederek diyorum ki onlarda işleri hızlandırıp yavaşlatma eylemi karşılığından haksızca insafsızca tahsil ettiklerinden kendilerince pay alıyorlar. Eğer siz insan olarak bu haksızlık diyebilecekseniz bu işleri almazsınız geriyede avucunuzu yalayacağınız ıvır zıvır işler kalır oda size düşmez bu mafyavari acımasız işleri adaletin tecellisi olarak görürseniz gider filan tefecinin falan bankanın neden tahsil edemediğini altında yatan çaresizliklere rağmen o insanların evini kaldırırsınız,yetmedi onları anasız babasız bırakıp içeri tıkarsınız böylelikle o insanlarda bi şekilde bir yerden çalıp çırpıp size getirmelerini sağlarsınız eğer o garibanın 1 tl lik borcunu 4-5 tl olarak alacaksnız ve onun buzdolabının satışından gelen 50 tl yi alıp ordanda işinizin karşılığını almayı içinize sindirirseniz buyrun siz yapın bu mesleği yarasın.
Kardeşim yazını ilk okuduğumda bu zamana kadar kendime sorduğum soruya küçük bir cevap almış oldum hep sordum nasıl insanlar bu avukatlar bu mesleğin içindeki memurlar diyordum hadi değiştiremiyorsunuz bari yanlış deyin bari yapmayın bu mesleği çünkü bu adalet değil bu bir çıkar adaleti daha fazla verene daha fazla mafya hizmeti gibi. Ticarette helalı haramı siz belirler kimsenin ahını almazsınız ama bir şey daha var ki oda çok zor
Avukatlık yap ve haksızlıklara karşı sesini yükselt. Garibanın ezilenin yanında ol vs vs ALLAH yolunu açık etsin

Yeni Üye49 yazı
ek iş yapmak istersen msn adresini ver görüşelim

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye159 yazı
bana açık ve net olarak söylermisin icra memurları ne iş yapar bi insan neden icralık olur?
durduk yere bana icra memurları gelirmi hiç bi yere borcum yok şuan ama çevremde evkurdan bişey alıp ödeyemeyip içeri giren insanlar var tamam düşmez kalkmaz bi Allah ama insan birazda ayağını yorganına göre uzatçak

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye71 yazı
Sayın gangsta 59

Şimdi farkettim meslek banka finans sorunun samimi olduğunu düşünüyor ve cevaplamak istiyorum Zaten bankacı olduğun için sende bir sonra ki cevabında hayır diyebilirsin.
Sen iflas kanunlarının hangi boşluklarla donatıldığını biliyormusun bankacıysan elbette biliyorsundur. Ben yaşadım ve ögrendim hemde 40 yaşımda düşün 30 yıllık çalışmamı varımı yoğumu verdim sebeb yorgan ve ayak meselesi değil sebep hukuğa paranın hakim olması bu ülkede banka ve finans kurumları ve onları finans şirketi ki bu adı imf dir yada paravan diğer yan kuruluşlarıdır. Onlar değilmi memura zam verme diyen onlar değilmi emeklilik yaşını uzat diyen onlar değilmi kredi notunu düşürüp senden alacağını daha fazla alan dövizi fırlatıp ihtiyaç durumunda düşürenler velhasıl bu ülke yasası paraya göre hareket eder en basiitinden insanlar askerler terörden canlarını verirken binlerce acil mesele varken para babalarının çocuklarını askerden muaf etmek için yasa çıkaranlar. Yani ne olursan ol önce bunu gör
sonrada şu yorgan göndermene basit ama anlamakta zorluk çekeceğin bir örnek ....
Herşey yolunda fabrikan senin yeni yatırımlar yapmışsın üretim full ihracat full talep güzel kredi teşvik yok ancak bankada 1,5 trilyon kullanılabilir kredin var
Bu arada yoğun çalıştığın bir firma içini boşaltmış alıp ciro ettiğin vade düzenine göre riskini hesap ettiğin bu çekler adam iflas erteleme alıyor diye vadesinden 3 ay 4 ay 5 ay 6 ay önce yazdırılıp sana icraya gelinirse,yetmezmiş gibi bankana bloke koyarlarsa şimdi sana soruyorum. Banka sana verdiği krediyi geri almak için anlaştığın vadeyi beklermi? peki kullanılabilir kredini kullanabilirmisin. Yok peki bu durumda sen çeklerini ödeyebilirmisin ne yaparsın. Evini satarsın,arabanı satrsın baktın yetmiyor fabrikanı satrsın neden işine devam edip toplamak için sonra ne olur bilirmisin çeklerin ve banka istihbartın sıkıntılı diye senin çeklerin vadesinden önce yazılmaya başlar herkes bir panikle sana yüklenir buna sebep ne? sen o gün ödemek için 100 tl lik değerini 30 a satarsın 25 e verirsin tek kurtul nasılsa sonra ufak ufak toplarsın ancak ne oldu aradan bir yıl geçti olan oldu sonra çekler vadesinden önce yazılıp denge bozulmasın dediler ama davalarda hala suçlu ve kaçaksın. Bu durmda mahkemeler durumuna bile bakmaz herkes kendi işini yapar yasa yanlış yada doğru sistemden dışlanmamak için susar bile bile seni içeri atar sonra evine gider aldığı maaşı afiyetle yerler işte karmaşık ama fiili bir durum Ayrıca bende aldığı eşyanın son 2 taksidinde icralık olmuş bir sürü insan biliyorum. adam maaş alamamış,işinden olmuş ama doğal gaz % 15 le cebini delmiş elektirik keza öyle kira anasını dini adam ne almış arabamı evine bir halı almış borç ne 150 250 500 hemde 12 ay vadeli ya zaten adam asgari ücretle evinde beton üzerinde bırakıyor coluğunu çocuğunu
ama haklısın incik boncukla bunu yaşayanda var sapla samanı karıştırmamk lazım kısaca yaşamadan anlamak için olayları iyi anliz etmek lazım bu gözle inceleyin bakalım daha neler göreceksiniz

Üye125 yazı
Bir yerden tutmak lazım hayatı. Herşey tecrübe. Okulu bitirince Avrupa birçok genç 3-5 ay (belki1-2 sene) dünyayı gezer farklı şeyler yapar, hayattan ne beklediğinin keşfine çıkar. ;)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye85 yazı
Herşey insanın içindedir. kimisi ticaret erbabı olur kimisi başka meslek sahibi bilmem. Zira şunu bilirim eğer insancılsan yani hümanist sen avukatlık yapamazsın zaten hocam. ama ticarette yapamazsın. çünkü ticaret acımasız bi meslektir bildiğin birşeyleri karşıdakine anlatmaz onun yıkılmasını izlersin. Hayat acımasızdır bu böledir ayakta durmk için sende yerini almak zorundasın. Oyüzden derim ki hemen ticarete atlama..
Yaptıklarım Yapacaklarımın İmzasıdır.

Yerleşim Türkiye / BitlisMeslek Esnaf
Üye508 yazı
akdenizhan hiç düşünme kardeşim, hemen ilk bulduğum part time bir işe gir esnaflığın tadına bak, tezgahtarlık yapmaya başlayabilirsin.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye14 yazı
Kardeşim yapacağın iş Noterlik belgesi alıp sıraya girmek olsun. Hem devletin işini yapacaksın hem de ticaret. Ama sıranın gelmesi , sıra geldikten sonra para kazanmaya başlamak 8-10 sene vaktini alabilir....

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye1359 yazı
Arkadaşlar sorulan soru farklı cevaplar polemikten öte gitmiyor :)
Ticaret konusunda yardımcı olacak abilerin kardeşlerin yorumlarını bekliyor.
Ticaret dedin de hangi sektöre girmeyi düşünüyorsun ? Sermaye durumun nedir ?
Ticaret dediğin koca bir okyanus ...
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye628 yazı
aydın-aydın kardeşim eline diline sağlık 25 yıldır ticaret ve imalat ile uğraştım bunları ancak yaşayanlar bilir gerisine bu anlattıkların vızıltı . Asla güvenmediğim mesleklerin başında Avukatlar , zaten bu mesleği yapmakta zorlanan pisliğin üzerlerine bulaşmasından korkan ve kendine yediremeyen düzgün karakterli kişiler maalesef bu mesleği bırakmak zorunda kaldıklarından, kalanlar ve karşımıza çıkanlarda Tüccar Avukat olarak meydanlarda geziyor Adalet dediğimiz şey 20 sene önce de böyle çalıştı 20 sene sonrada böyle çalışacak bundan hiç şüphemiz yok. Paran kadar Adalet

akdenizhan kardeşim ticarete atıl ticarette beddua almazsın kimseden.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat