İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
İlaçlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorumV
Üye628 yazı
Benim yaptıklarıma bakma sen ben Deli bir adamım ben bir iş hakkında bilgi almak için bir çok işe vasıfsız eleman gibi girip konuyu daha iyi anlamışımdır bu benim taktiğim, bir çok kişi gururunu ve kibirini yenip bunu yapmaz. Bu işi iyi öğren ve yap benim yapmama sebebim başka hususlardır. Hayırlısı olur inşallah.
C
Yeni Üye70 yazı
C
Üye144 yazı
İlaçlama firması kurmak için öncelikle İl Sağlık Müdürlüğünden izin almanız gerekli ve işyeri faaliyette olduğu sürelerde bir mesûl müdür bulunması zorunludur. Mesül müdür sadece bir işyerinde mesûl müdürlük görevini üstlenebilir. Mesûl müdürlük için Hekim, Veteriner Hekim, Eczacı, Tıbbi Teknolog, Ziraat Mühendisi, Biyolog unvanına sahip veya entomoloji, toksikoloji alanında yüksek lisans, çevre sağlığı ve toplum sağlığı bölümü en az önlisans diplomasına sahip olunması zorunludur. Bu diplomaya sahip kişiler Bakanlık tarafından belirlenecek eğitim programına katılarak sertifika almış olmalı.
Başvuru için gereken belgeler:
a) Depolama yerine ait Gayri Sıhhi Müesseseler Yönetmenliğine göre alınacak, ikinci Sınıf Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı’nın bir örneği,
b) Mesûl müdür sözleşmesi ve Bakanlıkça belirlenen eğitime katıldığına dair sertifika,
c) Mesûl müdüre ait diplomanın noter onaylı örneği veya geçici mezuniyet belgesi,
d) Sağlık veya yardımcı sağlık personeli sözleşmesinin ve diplomasının noter onaylı örneği veya geçici mezuniyet belgesi,
e) Sağlık Bakanlığının tavsiye ve direktiflerine uyacağına ve Bakanlıkça ruhsat verilmiş insektisit, rodentisit, mollusisit ve benzeri haricinde kimyasal maddeleri kullanmayacağına ve tarım alanında kullanılan pestisitleri kullanmayacağına dair, mesul müdür veya işyeri sahibi tarafından verilecek taahhütname,
f) Uygulanacak ilaçlama yöntemlerini gösterir belge,
g) Kullanılacak ilaçların kimyasal grupları ve galenik şekilleri hakkında açıklama raporu,
h) İlaçlamada kullanılacak alet, cihaz ve gereçlerin cins, sayı ve özelliklerini gösterir belge,
ı) Ekip sayısı ve ekip elemanlarının nitelikleri hakkında belge,
j) İlaç hazırlama ve ilaçlama anında alınacak koruyucu sağlık tedbirlerini açıklayan rapor,
k) İlkyardım dolabı, ilkyardım çantaları ve içerikleri hakkında açıklama raporu,
bulundurulur.
Anlayacağın öyle kolay iş değil çok fazla teferruatı var. Bunları yerine getirebileceksen güzel iş.
S
Yeni Üye73 yazı
10/12/2011 : 00:58:04#4
Web sitesi
Alıntı
fakat bu sektör en iş olarak yapılabilcek bir iş ne yazıkki değil. bir önceki yorumda değerli üyemiz olayın tüm kağıt üzerindeki bilgilerini vermiş. Aslında sorunun cevabının %75 i bir önceki mesajda. Şimdi bende sana geriye kalan kısmını anlatayım...
Öncelikle ilaçlama işi hizmet sektörünün içinde geçer.ve hizmet sektörü somut bir ürün satılmadığı için son derece zor bir sektördür. Eğer ki işi tutturursan keyfi çok büyük fakat pamuk ipliğinde giden bir iştir.Yani anlıcağın nankördür.Bugün hizmet verdiğiniz bir firmanın sorumlusu her şey güzelken yüzünüze güler, herhangi bir aksi durum oluştuğunda tüm fatura size kesilir. İşletmelerdeki en büyük zaaf, işletme körlüğüdür.İşte eğer ki ilaçlama sektörüne adım atıcaksanız,
sizin bu açıklıkları görmeniz lazımdır. Hizmette operasyonel faaliyetin (yani kimyasal uygulama) toplam uygulamadaki başarıya etkisi en fazla %50 dir. diğer kısım tamamen sizin tecrübenize kalmıştır. Eğer ki "ben ek iş olarak ilaçlama sektöründe çalışmak istiyorum" tarzında bir sorunuz olsaydı ben durumuza olumlu bakardım, fakat şu durumda sıfırdan bu işe girmek sizin için yanlış tercihten ileriye gitmeyecektir.
Saygılar...
V
Üye628 yazı
Seanone kardeşim yukarıda bu işle ilgili vermiş olduğun olumsuz yönleri tamamen doğru olmakla birlikte, ----nankör olması--pamuk ipliğine bağlı olması----her hangi olumsuz bir durumda faturanın size kesilmesi vs vs vs bunların hepsi elbette doğrudur.
Ancak bu hizmet sektöründe bir apartmanı 500 liraya ilaçlıyorsunuz söyleyin bakalım koca apartmanın ilaç maliyeti 50 lirayı geçiyormu ????
Sizin yukarıda anlattığınız tüm bu olumsuzlukları yüzbinlerce dolar makine maliyeti yapmış olan imalatçılar yada yüzde 10 karlarla ihracat yapmaya çalışan milyonlarca dolarını yatırmış fabrikalar çok küçük yüzde karlar ile yukarıda anlattığın sorunlarla onlarda boğuşuyor herkesin işi Pamuk ipliğine bağlı neredeyse.
Ama İlaçlama işi çok iyi bir organizasyonla yüksek karlı ve sürekliliği olan bir iş. Kapatıyorum ulan kızdım dediğinizde de topu topu bünyenizdeki bir call center dan ibaret.
Ancak bu hizmet sektöründe bir apartmanı 500 liraya ilaçlıyorsunuz söyleyin bakalım koca apartmanın ilaç maliyeti 50 lirayı geçiyormu ????
Sizin yukarıda anlattığınız tüm bu olumsuzlukları yüzbinlerce dolar makine maliyeti yapmış olan imalatçılar yada yüzde 10 karlarla ihracat yapmaya çalışan milyonlarca dolarını yatırmış fabrikalar çok küçük yüzde karlar ile yukarıda anlattığın sorunlarla onlarda boğuşuyor herkesin işi Pamuk ipliğine bağlı neredeyse.
Ama İlaçlama işi çok iyi bir organizasyonla yüksek karlı ve sürekliliği olan bir iş. Kapatıyorum ulan kızdım dediğinizde de topu topu bünyenizdeki bir call center dan ibaret.
Z
Yeni Üye24 yazı
güncel.... bu işle ilgili bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorummmm.
Z
Yeni Üye24 yazı
güncel
Z
Yeni Üye24 yazı
Haşere ilaçlama işi ile kimse ilgilenmiyor demekki :)
C
Yeni Üye16 yazı
ben yapıyorum ker oranı güzel yanlız sezonluk iş devamlılığı yok
O
Yeni Üye1 yazı
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz