Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Memurluk Mu? Ticaret Mi?

BaşlatanimlaszTarih02/12/2011 00:46:09Yorum38

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
selamlar

Arkadaşlar fkrinizi alabilirsem cok iyi olacak. Şu an memur olarak çalışmaktayım. Ailenizde memur olunca ticaret yapma fikri uzak ve korkutucu geliyor doğal olarak. Ama şu an yaptıgım işten hic memnun degilim. Hep tek basıma calısmak istemisimdir. Düsünüyorum ama cekiniyorum. Sizce memurluktan istifa edip ticarete atılmak akıllıca mı? ÜStelik çok da konuskan rahat biri degilim. Bu da beni çok düsündürüyor. Ya batarsam. Yaptıgım herhangi bir işteaylık 1.500 tl geliri yani su an aldıgım maası alacagıma inansam garantim olsa ic durmazdım.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
38 yorum
Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Alın Size Memur Olmanın Avantajları
1- Her ayın 15’inde sekmeden, maaşınız banka hesabınıza yatar.
2- Alacağınız maaşınızın tutarını bilirsiniz. Hiçbir zaman sürprizle karşılaşmazsınız.
3- 08-17 saatleri çalışma saatlerinizdir. Mesaiye kalma ihtimaliniz çok düşüktür.
4- Hafta sonu 2 gün boyunca tatil yapabilirsiniz.
5- Mesai saatleri içinde izin alma şansınız yüksektir.
6- Yıllık izinlerinizin tamamını çok büyük bir ihtimalle istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
7- İşten atılma ihtimaliniz yok denecek kadar düşüktür.
8- Yönetime muhalefet etmediğiniz, yap denileni yaptığınız sürece, işe başladığınız yerde emekli olma şansınız yüksektir.
9- Sosyal güvenlik primlerinizin tavandan mı, tabandan mı yattığı, bu ay yattı mı, yatmadı mı gibi sorunlarla kafanızı meşgul etmezsiniz.
10- Öğlen tatilinizi mutlaka kullanabilirsiniz.
11- Maaşınız “Allah bereket versin”dir.
12- Personel sayısı fazla ise muhtemelen çok fazla yorulmazsınız.
13-Hobilerinizle uğraşmaya zaman bulursunuz

Kendi işini kurmanın Avantaj ve dezavantajlarıyla bir karşılaştırın artısını eksisini bir masaya yatırın

arkadaşıa aynen katılıyorum ayrıca belirttiği düşüncelerin hemen hemen hepsini de özel sektörde yapabilirsin

ticaret hayatında senin emekli olasıya kadar alacağın maaşı 1 senede kazanabilirsin veya benim gibi hapis bile yatabilirsin

endüstri meslek lisesi 98 mezunuyum , 1500 kişi içinde 16 dersi iyi olan iki kişiden biriyim ve teşekkürle mezun oldum , astsubaylık için hocalarım ve milli güvenlik hocası binbaşı zorladılar ama istemedim , benden daha düşük konumdaki arkadaşlar şuan astsubay oldu ayrıca 99 yılında üniversitede iken ilk kpss sınavına giren arkadaşlarımın hepsi şuan memur ve ben yine kpss sınavına girmedim

ayrıca memuriyetten istifade edip internet kafe işleten , memuriyetten istifa edip sebze meyva işiyle uğraşan , memuriyetten istifade edip bizim yanımızda şoför olarak çalışan kişiler var bu arkadaşların üçü de şuanda çok zengin kişiler

yani eğer ne yaptığını biliyorsan , para da gelir mutlulukta gelir , bunu en iyi bilenlerden biriyim , çünki en yüksekleri de gördüm ve şuanda yine en dipteyim ama vallahi memur olmadığıma pişman değilim

memuriyet seni köreltir en basitinden şu özgür düşünceni özelde değerlendirmen memleket açısından gerçekten güzel olur

emin ol , işci çalıştırarak ve vergi vererek ve katma değer yaratarak bir iş yapabiliyorsan , kritik mevkiler hariç , memlekete normal bir memuriyetten fazla hizmetin olur

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ymalat
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - casa
Alacaksın eline odunu yer misin yemez misin? Sen anca bunu hak ediyorsun!! Başkalarınında hakkını yiyorsun!!

Ne kadar seviyelisin maşallah. Başkalarının hakkını yeme geyiğini çok duyuyoruz. Okuduğum zamanlarda geleceği düşünüp daha fazla baba parası yemeyip yük olmamak için kpssye çalışıp kazanmışsam kendimi garantiye almışsam bundan sonra ne yapacağım benim bileceğim işdir. İstifa edip pişman mı olurum yoksa bu şekilde mi devam ederim. Zerre suçluluk duygusu duymuyorum, kimsenin de duyacağını zannetmem, vicdanım rahat. Ayrıca ben işe bankada çalışarak başladım. Ziraatin gişelerinden birine oturup sadece bir gün çalışın bakalım çıkmak için her fırsatı değerlendirmiyor musunuz.

Tüm yorumları okudum teşekkürler. Memuriyetin ve ticaretin avantajları ve dezavantajlarının hepsini ölçüp tartıyorum. Doğrudur bazıları benim gibi dayaklıktır. Samimi söylüyorum, bende farkındayım girmek istediğim riskin ama belli sebepleri var.

Desert16 nickli arkadaşın söylediği gibi memurluk stressiz bir iş hayatı anlamına gelmiyor. Bazen attığınız imzalar milyonlar değerindedir ve ömür boyu sizi takip eder yeri gelir işsiz bırakır yeri gelir içeri düşürür. Çok sık yaşanmasa da risk vardır. Müdürünüz bir iş ister yaparsınız , hayır ben böyle dememiştim der inkar eder. Egosu tavan yapmış amirler çekmediğiniz stresi çektirir. Fazla çalışmamaya özen göstermeniz gerekir, aksi halde işleyen çarkı bozarsınız suçlu siz olursunuz. Yanınızda ki adam yan gelir yatar siz aksi şekilde yetişrildiğiniz için elinizde olmadan çalışırsınız ve tepenize binerler semer vuracak adam bulduk diye. Sorumluluk sizde patlar. Saygı ve çalışkanlık değer görmez. Mesainin akşam 5 de bitmesinin hiç bir önemi kalmaz. Ekstra iş yapmak anlam taşımaz çünkü derdiniz daha çok para kazanmak değildir. vb.

Bütün bunlara ragmen memuriyetin dendiği gibi garantisi vardır. Evliyseniz riske giremezsiniz ve memurluğa mecbur kalırsınız. Bütün bu yazılanlardan çıkan sonuç nedir?

Mümkünse evlenmeyin:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Üye1359 yazı

Peygamberimiz de ticaretle uğraşmıştır.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye98 yazı
Unutmayın sevgili peygamberimizde sonunda devlet yönetmiştir.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Bartoloucci
Peygamberimiz de ticaretle uğraşmıştır.

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye76 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - casa
Alacaksın eline odunu yer misin yemez misin? Sen anca bunu hak ediyorsun!! Başkalarınında hakkını yiyorsun!!

Sen ne saçmalıyorsun Allah aşkına?
İmza yok parmak bassam?

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Emniyet görevlisi
Üye113 yazı
Uzaktan davulun sesi ne kadar hoş geliyor :)

Arkadaşlar memurluğu gerçekten "yan gelip yatma yeri" olarak mı görüyorsunuz ?
Birçoğunuzun yorumlarından bu anlaşılıyor..
7 sene çalıştığım şirketimden -iyi bir maaşım olmasına rağmen- egosu tavan yapmış müdürüm yüzünden istifa ettim.

Her işin zorluğu vardır diye klişe bir cümle kurmayacağım, bunu hepimiz biliyoruz. Salla başı al maaşı taktiğiyle herkes çalışamaz arkadaşlar.

Şuan yavaş yavaş ticaret yapmaya başladım.
İnsanın kendi patronu olmak gibisi yokmuş bunu anladım.
Bence ticari zekaya sahip olmak çok önemli.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye5 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - asxes
Bende memurum. 2 Aydır iş yapmak var kafamda ama ne yapacağıma bir türlü karar veremedim... Şöyle mesaiden sonra ya da haftasonları yapabileceğim bir iş fikri verin allah aşkına.....

Pazarcılıkta iyi para var yerine ve adamına göre..
Her şey olacağına varır...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye377 yazı
hiçbir zaman devlette çalışmayı düşünmedim nedense.bürokrasiden nefret ediyorum çünkü.ve o sistemin bir parçası olmak istemedim.hatta ben tüm devlet dairelerinin özelleşmesi gerektiğini düşünmüşümdür hep.belki bazı noktalarda bu yapılabilir hatta.örnek: vergi daireleri.ssk müdürlükleri.kaymakamlıklar.buralara online sistemden dolayı gerek yok bence esliartık.yada hastanelerdeki bilgi işlem merkezleri.bunca insanı devlet boşuna besliyor.daha da ileri gidelim.video konferansıyla bir çok boş ders dolabilir:) hatta bu tür eğitimle turkiye birincileri çıkacaktır.yani her şey otomasyon.devlet kamu harcamalarını arttıracagını kısmalıdır bence.ben böyle dusundugum için devlete çalışmadım.eğer girmek isteseydim fırsatım çoktu girerdim.hatta şu an bile girebilirim.sınav dedikleri şey sınav değil çünkü.

peki özel sektör kolay mıdır? tabi ki zordur çok zordur.insan zoru sevmez kolayı sever:) ama bazı insanlar coğunluktan farklıdır.liderdir.girişimcidir.
özel sektör zordur.batma riskin vardır.kimse de acımaz.kendi ssk nı yada bagkurunu kendin odersin:) ödemezsen cezalı ödersin.kira ödersin.vergi üstüne vergi ödersin.kira ödersin.ödersin de ödersin.ama bazı ruhlar böyledir.riski sever.mesela koniksten işler alıyoruz.fiyat soranlar çok fazla.geri dönüş yüzde 15 civarı.sağlam pazarlık ediyorlar.2-3 gün boyunca fikir desteği alıyorlar.istediklerini anlatmaları zaman alıyor tabi.haklılar.ama sonra msn de online olmuyorlar:) pazarlık ettik.fiyatta anlaştık.adam yok ortada.devlette çalışsam ben olmazdım ortada:) kafam bozuk derdim basardım raporu yada izni.ama özel sektörde bunu yapamazsın.zamanını emeğini çalar giderler.ne yazık ki piyasa ölü.adam 2500 tl lik ipad alır.tüm özelliklerini kullanamaz ama 600 tl lik işi 300 e yaptırmaya calısır:) durum bu bilişim sektöründe.mlsf.tüm bunlara ragmen özel sektör diyorum.eger kira vermeyecekseniz.özellikle özel sektörde devlette kazandıgınızdan fazla kazanırsınız.
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam