| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - masal06 Alın Size Memur Olmanın Avantajları 1- Her ayın 15’inde sekmeden, maaşınız banka hesabınıza yatar. 2- Alacağınız maaşınızın tutarını bilirsiniz. Hiçbir zaman sürprizle karşılaşmazsınız. 3- 08-17 saatleri çalışma saatlerinizdir. Mesaiye kalma ihtimaliniz çok düşüktür. 4- Hafta sonu 2 gün boyunca tatil yapabilirsiniz. 5- Mesai saatleri içinde izin alma şansınız yüksektir. 6- Yıllık izinlerinizin tamamını çok büyük bir ihtimalle istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. 7- İşten atılma ihtimaliniz yok denecek kadar düşüktür. 8- Yönetime muhalefet etmediğiniz, yap denileni yaptığınız sürece, işe başladığınız yerde emekli olma şansınız yüksektir. 9- Sosyal güvenlik primlerinizin tavandan mı, tabandan mı yattığı, bu ay yattı mı, yatmadı mı gibi sorunlarla kafanızı meşgul etmezsiniz. 10- Öğlen tatilinizi mutlaka kullanabilirsiniz. 11- Maaşınız “Allah bereket versin”dir. 12- Personel sayısı fazla ise muhtemelen çok fazla yorulmazsınız. 13-Hobilerinizle uğraşmaya zaman bulursunuz
Kendi işini kurmanın Avantaj ve dezavantajlarıyla bir karşılaştırın artısını eksisini bir masaya yatırın
|
arkadaşıa aynen katılıyorum ayrıca belirttiği düşüncelerin hemen hemen hepsini de özel sektörde yapabilirsin
ticaret hayatında senin emekli olasıya kadar alacağın maaşı 1 senede kazanabilirsin veya benim gibi hapis bile yatabilirsin
endüstri meslek lisesi 98 mezunuyum , 1500 kişi içinde 16 dersi iyi olan iki kişiden biriyim ve teşekkürle mezun oldum , astsubaylık için hocalarım ve milli güvenlik hocası binbaşı zorladılar ama istemedim , benden daha düşük konumdaki arkadaşlar şuan astsubay oldu ayrıca 99 yılında üniversitede iken ilk kpss sınavına giren arkadaşlarımın hepsi şuan memur ve ben yine kpss sınavına girmedim
ayrıca memuriyetten istifade edip internet kafe işleten , memuriyetten istifa edip sebze meyva işiyle uğraşan , memuriyetten istifade edip bizim yanımızda şoför olarak çalışan kişiler var bu arkadaşların üçü de şuanda çok zengin kişiler
yani eğer ne yaptığını biliyorsan , para da gelir mutlulukta gelir , bunu en iyi bilenlerden biriyim , çünki en yüksekleri de gördüm ve şuanda yine en dipteyim ama vallahi memur olmadığıma pişman değilim
memuriyet seni köreltir en basitinden şu özgür düşünceni özelde değerlendirmen memleket açısından gerçekten güzel olur
emin ol , işci çalıştırarak ve vergi vererek ve katma değer yaratarak bir iş yapabiliyorsan , kritik mevkiler hariç , memlekete normal bir memuriyetten fazla hizmetin olur