Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Oyuncak Kapma Makineleri

BaşlatankaranvekaranTarih19/05/2012 23:33:02Yorum9

İlk mesaj
arkadaşlar kendim için değil de bir yakınım için yardım istiyorum sizden. bir akrabam bu oyuncak kapma makinelerinden 2 tane almayı düşünüyor.. hani şehrin işlek yerlerine konuyor. 50 kuruş ya da 1 tl ile çalışıyor. belli bir sürede bir oyun gibi birşeyler oluyor kazanana oyunak gibi şeyler veriliyor.. gerçi ben de çok bilmiyorum da. ama ana hatlarıyla böyle. bunlardan 2 tane almayı düşünüyor, ben de burda onun için sizlere fikir danışayım dedim..
birincisi; bu işin vergisi oluyor mu? oluyorsa nasıl ve ne şekilde tahsil ediliyor?
ikincisi; bu tür iş yapanlar varsa onların fikirlerini ve yorumlarını bekliyorum.. bu işi yapmasa da anlayan bilen herkesin yardımlarını rica ediyorum..
çünkü o yakınımın bu işi rastgele yapmasını istemiyorum.. burda fikirler edinip ona bunları aktarıcam..
herkese şimdiden teşekkür ederim..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
bır cafe ıle anlasılırsa vergıye gerek yok cafeye sadece parayı cıkartırken % kaçlık anlaştıysan onu verırsın, hılelı makınelerdır. ıstedıgın sayı dan sonra hedıye verır yanı 30 a kurarasın, 30 kısı 1 tl atar 30. kısı hedıyeyeı alır dıgerlerınde makıne ıyı sekılde oyuncagı tutmaz . ama 30. kısı yakalamak ıstemesede makıne oyuncagı verır ıster 50 ye kur ıster 30 a arkadasım 25 e ayaralıyo.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mühendis

bodrumm çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.. yani bi kafe ya da herhangi bir dükkanla anlaşırsak vergi olayı olmuyor.. bu makineler sıfır mı alınsa iyi olur ya da ikinci el idareten alınsa da deneme amaçlı..
yani şu açıdan soruyorum.. sıfır olarak alsa bunu o yakınım, garantili olur. herhangi bir arızada hemen tamiri yapılır. ikinci el olursa garantisi olmazsa diyelim, o zaman da herhangi bi arızada normal bir elektronik tamircisinin de tamir edebileceği bir makine midir bu?

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Di?er
evet arkadaşlar daha başka bilgi verecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum..

sıfır alın insan sirkülasyonu olan bı yere koyun iyi kazanırınız. ornek olarak, arkadasım ızmırın haftasonu ınsanların gezdıgı ıncıraltı var orada dayısınınn cafesının onune 45 mılyarlık hedıye makınesı jetonlu cocuk oyuncagı langırt ve su masa elektrıklı oluyoda ıkı kısı karsılıklı gol atmaya calısıyo ya adını bılmıyorum makınenın(en cokta bu makıneden kazanıyo),2 senede 45 borcu odedı, ustunede 45 mılyara toyota aldı 2011model oda 45 lıra. esofmanıyla gıdıyo oturuyo sadece oyuncaga darbe vuranları uyarıyo akuluyede ogrencı bırını tutmus orda aksamları parasını topluyo, ama orası cok ınsan surkulasyonu olan bır yer.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mühendis
sevgili karanvekaran istemiş olduğun oyuncak kapma makinalarının para kazandırma dönemi bitmiştir.artık insanlar zaten oyuncak vermiyor diye yanına bile yaklaşmıyor..fakat otomatlardan para kazanmak mantıklı bir iş,farklı bir otomat bulursan para kazanabilirsin..
metin44
gerçek girişimci için para kazanmak veya kaybetmek,yaşadığı heyecanın yanında sadece bir detaydır!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
metin44 bahsettiğiniz otomatlar ne tür otomat açıklayabilir misiniz? ya da iş yaptığını gördüğünüz otomat örneği verebilir msiniz?

metin44 ayrıca şunu belirtmek istiyorum.. biz bir ilçede yaşıyoruz ve merkezi bir ilçe çevresi çok.. fakat, burda oyuncak kapma makinelerini bilmiyorlar, daha önce burda yapılmadı.. İstanbul için diyorsanız dediğiniz doğru. orda herkes biliyor bu makineleri. ve "oyuncak vermiyor nasıl olsa" yargısına İstanbul'daki kişiler sahiptir. her işi yapıldığı ortama göre değerlendirmek gerektiğine inanıyorum.
yorumunuz için teşekkür ederim.. size de işlerinizde kolaylıklar dilerim..