Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Ticaret

Başlatanfırat esenTarih23/01/2008 15:38:58Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye59 yazı
ben sıteye yenı uye oldum diyarbakırda gümrük müşavirliği ve doğalgaz firmam var ve gercekten iş yapacak ınsanlar arıyorum kuzey ıraka her turlu mal bulurum gumrukleme vb tum ıslerınde tecrubelıyım sadece bana orad malı satacak alıcı arıyorum pazar burabılecek bırısını arıyorum
su. un .mermer.zeytinyağı.ınsaat hersey malıyetıne bulabılırım firat0eses@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / DİYARBAKIRMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Üye238 yazı
Sayin Firat Esen,

Size bu pazari bulan kisiyi muhtemelen bir defaligina kullanicaksiniz. Size bir kapi zaten bir cok kapiyi acacaktir, o yuzden bu pazari bulacak kisiye cok da ihtiyaciniz olmayacak. Simdi gelelim, ne teklif edeceginize? Eger sizinle irtibata gecilmesiniistiyorsaniz, nasil bir komisyon oraninda calismaya razisiniz, anlasma sartlari vs onemli. Oyle koylunun bakkal defteri gibi olmaz biliyorsunuz. Sizin ve bu pazari bulacak kisinin avukatlari da devreye girmeli..Yoksa bilgiyi alip basip gittiniz mi, olan bu iste emek harcayacak kisiye olur.

Bir musterim vardi. Ona da pazar bulmustu. Her ihracatta % x komisyon vericem demisti. Bunu sirketinin masrafi olarak gosteriyordu. Ilk ihracattan 60-70 milyar kar etmisti. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Tahmin edersiniz. Ondan sonra hep avukatlar araciligiyla sozlesmeler imzala**** bu ise giristim. Siz varmisiniz boyle calismaya?

Ha bu arada, o bana kazik atan adam, dinden imandan, haramdan, yasindan basindan bahsediyordu..Hatta ona guvensizligimi dile getirince firca atmaya bile kalkmisti. Oyle  lik, ikiyuzluluk olmaz diyordu kitabimizda..Gel diyordu yuzume tukur..Ama ne oldu? Fos kardes. Inanmayacaksin kimseye.

Bu yuzden size soruyorum:
1. Her sekilde isin mahiyetini ortaya koyan sozlesme imzalamaya yanasiyor musunuz?
2. Vereceginiz komisyon bir seferlik mi olacak, yoksa her ihracat basina mi?
3. Uretici misiniz? Degilseniz, adresiniz vs belli mi..Gezici tuccar iseniz, sizinle calisilmaz cunku cekip gitseniz sizi bulamayiz. Adres gostermeniz fayda etmez, tasiniyor millet. Ancak bir isletmeniz varsa o zaman olur. Tasinmaz yani.
4. Komisyon orani nedir?

Bunlar baglayicidir..Bunlarin cevabi ilgilenenleri size ceker.
Saygilarimla

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye59 yazı
haklısınız teoshaker ben bu siteye yenı uye oldum bıraz amatorce oldu yazım ben her ısımı senetlı sepetlı sozlesmelı yaparım bana gercekten saglam guvenılır bı alıcı bukunursa sermayeyı ortak koyup ortak olabılecek kısılerıde arıyorum ben bu ısın ıcındeyım suan dogalgaz fırmam falıyete gececek ama kuzey ırak gercekten herseye cok aç bı yer herseye ıhtıyaç var bır ulke tekrardan kuruluyor butun ısı noter huzurunda sozlesmeyle yapmaya hazırım

Yerleşim Türkiye / DYYARBAKIRMeslek Ticaret
Yeni Üye59 yazı

ayrıca verecegım komısyon yuzde 12dır her ıhracat bası parasını pesın alır adam bunu sozlesmede yazarım yetrkı alıcı saglam olsun paramızı zamanında yollasın ben paramı aldıgım an o da parasını alır ben karsı tarafın bana guvenmesı konusundakı her anlasmaya okey dıyorum diyarbakırda koklu bır sırketın sahıbının ogluyum diyarbakırda ıstedıgım herseyı bulurum ve ucuz alabılırım naklıyatını en guzel tıtızlıkle hallederım onlar benım ısım ben sadece alıcı arıyorum

Yerleşim Türkiye / DYYARBAKIRMeslek Ticaret