Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Pazar Açığı Büyük Olan Büyük Baş Hayvancılık Yardm

BaşlatanselcukcivelekTarih25/11/2011 14:29:42Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Öncelikle merhabalar ben aranıza yeni katıldım.Konuyu yanlış yere açtıysam veya yanlış bir hitap kulandıysam özürlerimi şimdiden iletirim.Gelelim konuya.

Ben kastamonuluyum.Kendim istanbulda oturmaktayım.Memleketimde çok büyük m2 lerde arsalarımız var satmaya kalktınızda beşpara etmiyor.Bunları değerlendirmek amaçlı yapabilceklerimi düşünürken.Hayvancılık alım satımı veya et,süt satımında bir çalışma yapabilceğimi düşündüm.Babam zamanında bir iş batrdığı için şimdiye kadarki fikirlerime hep olumsuz döndü ben ise buseferki araştırmamı öyle bir yapmalıyımki hayır demeye korkusu kalmasın.Sizin yardımlarınızı bekliyorum.

1-Minimum nekadarlık bir sermaye hazırlamalıyım?
2-Sağım,peynir,vs.. işlemleri yapabilmem için belge gereklimi.?
3-Kaar oranım yüksek olurmu ?
4-Eti vs. nerelere satabilirim?
5-Mazeme ve makina ihtiyacım nasıl karşılarım?
6-En önemlisi develetin (ziraat bankasının ) verdiği krediyi alabilmem için şartlar, vaizi, istenilenler,ödemeler nasıl vede nelerdir?

Arkadaşalar kastamonun pınarbaşı ilçesinde işlmekte olan bir fabrika var ve benim tesisim 2 , 3 sene sonra yeterince büyük bir tesis haline gelebilceğine inanıyorum.Çalışmaya meğil olucağından dolayıda gerekli yardımı görüceğime inanıyorum(belediye başkanı,kaymakam vs.) . Kafama çok yatan bu iş için yardımlarınıza fikirlerinize ihtiyacım var.
Okadar büyük bir işki belir bir süre sonra bulunduğum yere organik et pazarı bile açıp ürünümü direk elden sata bilirim.

Bu yazı benim için araştırmamın ilk basamağıdır.Olumlu ve olumsuz bütün eleştirilerinize açığım.Şimdiden çok teşekür ediyorum herkese hayırlı işler diliyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Sağlık hizmetleri
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye2 yazı
Bilgisi olan yokmu yoksa konuyu yanlış yeremi açtım arkadaşlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye77 yazı
tarım bakanlığının sitesini ziyaret et

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye377 yazı

satmak için sütün etin olsun satarsın merak etme.o bölgede teşvik var mı bilmiyorum.sen tarım mudurlugune git.yada mail at.yada o bölgede bir veteriner tanıdık bul.ondan yardım iste.ona ortaklık teklif et.onlar bu işi bilir.
hayvanların hastalıgı var,aşısı var,doğumu var,beslenmesi var.beslenmenin çeşitlendirilmesi var.süt arttırımı -sütün kaliteli olması var..var yani:D veteriner biri sana çok faydalı olur.denetimde sunda bunda işlerini tıkır tıkır yurutur.o iş o sayede batmaz:D
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye4 yazı
merhaba arkadaşım:bende bu konuyla ilgileniyorum.3 yıldır derin araştırmalar yaptım.her türlü soruna cevap verebilirim.3 yıldır niye başlamadın diye sorarsanız.benim sermayemde sıkıntı oldu.ancak şu halde bile kısıtlı sermeye ile başlıyabilirim.şu an arazim olsaydı ciddi bir sermayeye ihtiyaç olmadan başlıyabilirdim.yinede mart kuzulama sezonuna yetişeceğimi düşünüyorum.benim en büyük avantajım,hayvancılığı bilmemim yanında, böyle bir tesisi( prefabrik ev.hayvan damları-projeleri elimde tüm tesis kullanım alnlarını kendim yapıcam )çünkü benim işim çelik konstrüksiyon yapı imalatıdır.tam 35 yıldır,inşaat şantiyeleri içinde bulundum.arzu ederseniz meilimden görüşebilir tlf,numaramı size iletebilirim.
.........,

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ymalat
Yeni Üye4 yazı
size bu konuda her türlü yardımcı olabilirim.bende bu işi ciddi olarak araştırdım. benim mesleğim gereği hayvancılıkla ilgili proje uygulama tesisini kendim yapıcam.benim işim ( prefabrik ev hayvan damları v.s inşaat işleridir.3 yıldır araştırıyorum ancak sermayem kısıtlı olduğu için arazi alıp başlıyamadım. ancak arazi kiralayıp tesisi yapıp bu işe başlııyacağım. eğer arzu ederseniz.kendi meilimden görüşebilir.tlf.numaramı size verebilirim.bana her şeyi sorabilirsiniz.size teknik destek veririm.saygılarımla
.........,

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ymalat
Üye170 yazı
saneen keçi düşün tamam ilk etapta bizim keçilere oranla biraz pahalı lakin verimi çok fazla bu konuyla ilgili yine aynı forum sayfasında saneen keçicilik diye başlık atılmış google danda araştır bence büyük baş hayvancılık masraflı belki keçicilikte bu işe girse de masrafı daha ekonomik ve bereketi fazla bende bu sitede gördüm ilk sonra haberlere çıktı araştırdım oldukça mantıklı geldi arsası olanın yapması gereken bir hayvancılık diye düşünüyorum ama daha fazla bilgi için forumda ki arama yazan yere tıkla**** hayvancılık veya saneen keçi gibi merak ettiğiniz konulara yazarak forumlarda paylaşılan yorumlardan faydalanabileceğinizi düşünüyorum
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye37 yazı
hocam hayvan çiftliği kurup kendi sütünüzü kendiniz mi işleyeceksiniz , yoksa sütü eti satın alıp işleyip mi satacaksınız ?
hayvan alıp çiftlik kurmak ise düşünceniz öncelikle arsanızın durumu nasıl onu bilmek gerek . misal arsanızın su sıkıntısı var mı (temiz su), elektrik sıkıntısı var mı , ulaşım sıkıntısı var mı bunlar çok çok önemli. eğer elektrik yoksa arsaya elektrik hattı çektirmek çok fazla meblalar tutabilir. sağım için belge gerekmiyor diye biliyorum ancak bu sütü işleyecekseniz kesinikle belge gerekli olur. belge için gerekli şartları sağlamak lazım olur. kar oranına gelecek olursak kendi sütünü kendin işlersen çok kar edersin sen çiğ sütün litresini en aşağı 90 kuruş ile 1 lira arasında satmış olursun . ama bunun için dediğim gibi çok teferruatlı bir işletme gerekir ki bunun için en azından 600-700 bin lirayı gözden çıkartmak gerek (bence). ama yok ben sadece süt satayım dersen yine iyi kar edersin sütü en aşağı 68-70 kuruş arası satarsın .et konusuna gelecek olursak sen süt çiftliğimi kurmak istiyorsun besi çiftliğimi kurmak istiyorsun yoksa hepsini bir arada mı kurmak istiyorsun ben pek anlayamadım bunu tam anlamıyla aktarabilirsen daha iyi yardımcı olmaay çalışırım . besi konusunda yardımcı olamam ama süt .çiftliği konusunda bende 5-6 aydır araştırma içindeyim . devlet malzeme alımında sana çok iyi yardım ediyor misal 800 liralık makinanın kdv'si 200 lira olsun geriye 600 lira kalıyor bunun 300 lirasını devlet veriyor geri kalan 500 lirasını sen veriyorsun gibi. ancak ziraat bankasının kredi şartları çok çok agır. sen eger şu söylediklerinin hepsini yapmak istiyorsan sana en az 40 sağmal hayvan 50-60 tane besi danası ve orta donanımlı bir süt işleme mandırası kurman için en az 1,000-1,200 milyon (1 trilyon veya 1,2 trilyon) para gerekir ki ziraat bankası bu kadarlık kredi için senden en az 1,5 milyonluk (1,5 trilyonluk) ipotek istiyor. ve yaptıgın işletmeyi aldıgın hayvanları felan ipotek olarak kabul etmiyor. hevesini kırmak istemem ama bu gerçekleri görmek gerek . benden bir hevesle bankaya gittim bunları duyunca dayak yemişe döndüm. ben 50 sağmal hayvanlık bir süt üretim çiftliği kurmak istiyorum 5-6 aydır araştırıyorum bana en az 400 bin lira para lazım arsam var su elektrik yol sıkıntısı olmayan çok iyi bir yerde iyi bir arazim var ama buna rağmen bu parayı banka vermiyor. bence yapmak isteğin işi tam olarak kafanda belirl yani ilersi olarak bu söylediklerini zaten yapman gerekir büyümen için ancak ilk başlarken ya sadece süt yada sadece besi işine gir yada sadece süt satın alıp mandıra işi yap. ancak dediğim gibi bunların hepsini yapmak istiyorsan çok fazla sermaye gerekir. ancak sadece süt işi yapacak olursan (ilk başlangıç olarak) 400-500 bin liralık sermaye yeterli olur .sormak istediğin başka şeyler olursa sorabilirsin

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ö?renci
Yeni Üye41 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - karapoyraz
hocam hayvan çiftliği kurup kendi sütünüzü kendiniz mi işleyeceksiniz , yoksa sütü eti satın alıp işleyip mi satacaksınız ?
hayvan alıp çiftlik kurmak ise düşünceniz öncelikle arsanızın durumu nasıl onu bilmek gerek . misal arsanızın su sıkıntısı var mı (temiz su), elektrik sıkıntısı var mı , ulaşım sıkıntısı var mı bunlar çok çok önemli. eğer elektrik yoksa arsaya elektrik hattı çektirmek çok fazla meblalar tutabilir. sağım için belge gerekmiyor diye biliyorum ancak bu sütü işleyecekseniz kesinikle belge gerekli olur. belge için gerekli şartları sağlamak lazım olur. kar oranına gelecek olursak kendi sütünü kendin işlersen çok kar edersin sen çiğ sütün litresini en aşağı 90 kuruş ile 1 lira arasında satmış olursun . ama bunun için dediğim gibi çok teferruatlı bir işletme gerekir ki bunun için en azından 600-700 bin lirayı gözden çıkartmak gerek (bence). ama yok ben sadece süt satayım dersen yine iyi kar edersin sütü en aşağı 68-70 kuruş arası satarsın .et konusuna gelecek olursak sen süt çiftliğimi kurmak istiyorsun besi çiftliğimi kurmak istiyorsun yoksa hepsini bir arada mı kurmak istiyorsun ben pek anlayamadım bunu tam anlamıyla aktarabilirsen daha iyi yardımcı olmaay çalışırım . besi konusunda yardımcı olamam ama süt .çiftliği konusunda bende 5-6 aydır araştırma içindeyim . devlet malzeme alımında sana çok iyi yardım ediyor misal 800 liralık makinanın kdv'si 200 lira olsun geriye 600 lira kalıyor bunun 300 lirasını devlet veriyor geri kalan 500 lirasını sen veriyorsun gibi. ancak ziraat bankasının kredi şartları çok çok agır. sen eger şu söylediklerinin hepsini yapmak istiyorsan sana en az 40 sağmal hayvan 50-60 tane besi danası ve orta donanımlı bir süt işleme mandırası kurman için en az 1,000-1,200 milyon (1 trilyon veya 1,2 trilyon) para gerekir ki ziraat bankası bu kadarlık kredi için senden en az 1,5 milyonluk (1,5 trilyonluk) ipotek istiyor. ve yaptıgın işletmeyi aldıgın hayvanları felan ipotek olarak kabul etmiyor. hevesini kırmak istemem ama bu gerçekleri görmek gerek . benden bir hevesle bankaya gittim bunları duyunca dayak yemişe döndüm. ben 50 sağmal hayvanlık bir süt üretim çiftliği kurmak istiyorum 5-6 aydır araştırıyorum bana en az 400 bin lira para lazım arsam var su elektrik yol sıkıntısı olmayan çok iyi bir yerde iyi bir arazim var ama buna rağmen bu parayı banka vermiyor. bence yapmak isteğin işi tam olarak kafanda belirl yani ilersi olarak bu söylediklerini zaten yapman gerekir büyümen için ancak ilk başlarken ya sadece süt yada sadece besi işine gir yada sadece süt satın alıp mandıra işi yap. ancak dediğim gibi bunların hepsini yapmak istiyorsan çok fazla sermaye gerekir. ancak sadece süt işi yapacak olursan (ilk başlangıç olarak) 400-500 bin liralık sermaye yeterli olur .sormak istediğin başka şeyler olursa sorabilirsin

-karapoyraz--kardesım cok ıyı demıssın guzelde anlatmıssın hele su bankaya benım gıbı senınde hevesle gıtmen ve tokat yemıs gıbı donmen olayına cok guldum ne yalan soylıyım...bende aynı sekıdle gıttım bankaya..dedım kredı verıyormuıssunuz devletın bankasız dedım ılla dedı ıpotek ıstıyorum...300 bınlıraya 300 bınlıralık ıpotek..guldum gecdım...bılmıyorum sıfırdan bu ıse bu ınsalar nasıl baslıcak...nasıl kredı verıyorlar...hanı nerde ıstıhdam nerde devlet....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye125 yazı
Arkadaş konuyu açmış ve gitmiş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Hayvancılık hayvansal ürünleri kolayca satabileceğiniz hayvansal girdilere kolayca ulaşabileceğiniz yerde yapılır. Yani çiftliğinizle aynı il sınırları içinde birkaç süt fabrikası ve yem fabrikası olmalıdır. Aksi takdirde yapılamaz mı ? Yapılır çok daha iyi olur. Ama Normalden 3 misli daha fazla sermayenizin hazırda bulunması gerekir. Fantazi, idealist bir iş olur.

20-30 büyükbaş hayvanı bir kalemde alacak kadar paranız varsa, onlara rahat bir ortam sağlayacak barınağı kuracak kadar paranız varsa devlet baba da arkanızda. İç Anadoluda karlı iştir. Özelikle Karatay ilçesinin tarlasal bölgelerinde çok rantbl bir yatırım olur. Bu bölge tarla tarımına kıraçtır. Kuyu açmak yasaktır. Paraya sıkışmış bir sürü tarla sahibi vardır. Süt ürünleriyle ilgili sayamayacağınız kadar çok ülkesel firma vardır. Alıcılarınız ayağınıza gelir. Merkez ilçe olduğundan hizmete ulaşmanız gerekmez zaten hizmet çevrenizde pervane olmuş durumdadır. Yem fabrikaları ayağınıza gelir sizin arayıp keşfetmenize gerek yoktur. Ayrıca bölgeden ileride 3. çevre yolu geçeğinden yatırım yaptığınız arazinin akibeti muhtemelen olumlu gelişecektir. Ucuz arazi bulmanın bir diğer sebebi de bu bölgedeki tarla sahiplerinin krediyede kapalı olmasındandır. paraya sıkışık olan sıkışık olarak kalmaya mahkumdur çünkü. Krediye tarla ipoteği olarak kapalı olan bölgeden hayvancılık yatırımı için hibe ve desteklere başvuru yapılabilir ve çıkabilir.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye37 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Hayvancılık hayvansal ürünleri kolayca satabileceğiniz hayvansal girdilere kolayca ulaşabileceğiniz yerde yapılır. Yani çiftliğinizle aynı il sınırları içinde birkaç süt fabrikası ve yem fabrikası olmalıdır. Aksi takdirde yapılamaz mı ? Yapılır çok daha iyi olur. Ama Normalden 3 misli daha fazla sermayenizin hazırda bulunması gerekir. Fantazi, idealist bir iş olur.

20-30 büyükbaş hayvanı bir kalemde alacak kadar paranız varsa, onlara rahat bir ortam sağlayacak barınağı kuracak kadar paranız varsa devlet baba da arkanızda. İç Anadoluda karlı iştir. Özelikle Karatay ilçesinin tarlasal bölgelerinde çok rantbl bir yatırım olur. Bu bölge tarla tarımına kıraçtır. Kuyu açmak yasaktır. Paraya sıkışmış bir sürü tarla sahibi vardır. Süt ürünleriyle ilgili sayamayacağınız kadar çok ülkesel firma vardır. Alıcılarınız ayağınıza gelir. Merkez ilçe olduğundan hizmete ulaşmanız gerekmez zaten hizmet çevrenizde pervane olmuş durumdadır. Yem fabrikaları ayağınıza gelir sizin arayıp keşfetmenize gerek yoktur. Ayrıca bölgeden ileride 3. çevre yolu geçeğinden yatırım yaptığınız arazinin akibeti muhtemelen olumlu gelişecektir. Ucuz arazi bulmanın bir diğer sebebi de bu bölgedeki tarla sahiplerinin krediyede kapalı olmasındandır. paraya sıkışık olan sıkışık olarak kalmaya mahkumdur çünkü. Krediye tarla ipoteği olarak kapalı olan bölgeden hayvancılık yatırımı için hibe ve desteklere başvuru yapılabilir ve çıkabilir.

işte siizn dediğiniz gibi 20-30 hayvanı olan yerlere veya zengin kişilere var destek . bu işe 0'dan başlayacak fazla sermayesi olanlara ne destek var nede başka bir şey. amaç zengini daha da zengin etmek , üretimi kimsenin düşündüğü felan yok. ben 7-8 aydır bu işi araştırıyorum babadan kalan bir meslek olarak yapanlarla 0'dan bu işe girenler arasında dağlar kadar fark oluyor. babadan bu meslegi yapanlar üretimi artırmayı düşünmüyor hep 10-20 inekle kara düzenle yapıyor ancak bizim gibi 0'dan bu işe başlayanlar 4-5 senede üretimlerini 4 katına çıkartıyor kendi kullancagı hazır yemin ham maddesini üretiyor fabrikaya veriyor hazır yemi neredeyse üçte bir fiyatına almış oluyor. hatta benim gibi biraz daha gözü kara olan birisi 5-6 sene sonra kendi sütünü kendisi işliyor ve sütü normalde 75 kuruşa satacakken işledikten sonra 1 ile 1,7 liraya arası değişen fiyatlarda değişik ürünlerde satıyor. ben Ereğli'liyim bizim orada hayvancılık çok ilerledi ancak hep 0'dan başlayanlar sayesinde buralara geldi benim eniştenin abiside yıllardan beri hayvancılık yapar ama 10 inekten fazlasına hiç bulaşmıyor ama ben bu işten hiç anlamayıpta şimdilerde memleketin en zenginlerinden olanları bile biliyorum . bu işte biraz gözü kara olmanın yanında işe ek iş olarak değil temel iş olarak bakıp hakkıyla yapmak gerek . benim en fazla 70-80 bin liralık sermayem var ama ben bu işe en az 30-40 inekle başlamayı düşünüyorum bankaya gittim elim boş döndüm yatırım ajanşlarına gittim elim boş döndüm ancak bu işin peşini bırakmayacagım kredi tamamen banka müdürünün insiyatifine kalmış bir durum bazı bölgeerdeki bankalar anlaşmalar yaparak ipoteksiz kredi vermiş hatta banka müdürünü tanıyan tanıdıklarla bile çekenler olmuş bu krediyi. bende bu işin peşini bırakmayacagım her ne kadar zor bir durumda olsamda içimde bir umut var benim bununla ilğili

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
afyonda hayvancılık sektöründe bılınen bır aileden gelıyorum a dan z ye genel anlamda bir tecrubem var halende yapıyoruz bütün ailem amcalar dayılar halalar hepsı bu sektörde bızımkıler 10 karde s hepsı bu sektördeler et ticaretide yapıyoruz yardımcı olabılırm mail atarsanız

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Saty? / Pazarlama