| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - dortler21 karapoyraz yorum yapmaaycaktım ama dayanamadım ... sen hayali-kurgumu yaptın yada sana diyecek bir şey bulamıyorum.. hangi market %150 kazanıyor yarabandı hariç oda yılda 2 ad. satılıyor..Allah tan kork be burdaki herkes esnaf 3 yıldır koniks teyim ilk defa senin gibi hayalci birine rastgeldim.. 1. 1 kutu bardağı 50 kuruşa alıp 3.5 liraya satmak olurmu 12. ad bardağın 50 kuruşa alışı oldugu hangi tarih kitabı yazar üstelik kar %700 imkansız birşey.. 2.porselen tabagın alışının 25 kuruştan alıp 2 liraya sattıgını yazmışsın .. artık yorum yapamam.. 3.eti 12 liraya alıp 30 a satmak yaw nerde bu ucuz koyunlar. 4.0,5 lirelik suyu 5 kuruşa aldıgı 40 kuruşa sattıgını demişsin yıl 2005 te bile 13 kuruştu toptanı sen hangi zaman dilimini yazdın. 5. 5 litrelik suya ne demeli sen 25 kuruşa almışsın git 75 kuruşa al ben burda herkesten özür dilerim.
burası ciddi bir sitedir lütfen hayali kurgu yapmayın yapıyorsanız kılıfına uydurun
|
hocam farkındaysanız ben zincir marketlerin toptan alış fiyatlarını yazdım. buradaki en büyük esnafın 5 şubesi vardır benim yazdııgım marketin 25 tane şubesi vardı ve günlük en az 850 bin liralık ciro yapıyordu . 1 marketin aldıgı ürün fiyatıyla 25 şubesi olan bir marketler zincirinin alım fiyatı farklı olur eger esnafsanız bunu anlamanız lazım . alıma göre ürünün fiyatı değişir ayrıca bahsettiğim ürünler çin malı dikkaatinizi çekerim . eger hala çalışıyor olsaydım faturaların bir fotografını koyardım. etin cinsi dana yani büyükbaş eger esnafsanız veya et işinden anlıyorsanız hiç bir yere etin kolunun tek satılmayacagını bilirsiniz koyun veya kuzu diyen olmadı dikkatinizi çekerim ki bu fiyatlar 2 sene öncesinin oldugunu söyledim. bi kesimhaneye gidip kaç danayı kaç liradan (kilosunu) kesildiğini ögrenebilirsiniz.
siz fiyat konusundaki bilğiniz toptancılarla sınırlı anlaşılan ben zincir marketten bahsediyorum onlar normal 3-4 şubesi olan marketler gibi günde 1 palet su satmıyorlar günde her şube 2 palet su satıyordu kaldı ki konyadaki hiç bir toptancı bunu karşılayamaz direk üreticisindne alınıyprdu. bugün 5 litrelik beysu marketlerde bile 80-85 kuruşa satılıyor ne 75 kuruşundan bahsediyorsun , ben markette bile 85 kuruşa alıyorum değil ki bu ürünün üreticisinden 75 kuruşa alamayacak .
şimdi demişsin ki yarabandı hariç hiç bir üründe %150 kar etmez . peki %30 %50 karla bu işin altından kim kalkabilir acep. 1-2 şubesi olan adam kalkar ama büyük marketler kalkamaz 25 şube 2 depo vs ile toplamda 512 işçi çalıştırıyordu bu market elektirigi ,suyu, telefonu interneti , 20 şubesi kiraydı onların kirası (en ucuzu 5 bin liraydı en pahalısı ise 45 bin liraydı) , vergisi,bu kadar işçinin servisi, bu kadar işçinin yemekleri, poşet ve market giderleri vs. vs. daha sayayım mı ??? sence bir üründne %30 kar etse bu kadar gideri nasıl karşılar .
ben ürünün gelişi ile satışı arasındaki farkları yazdım sizin kardan kastını direk patronun cebine kalan paraysa ona diyecegim birşey yok tamam siz haklısınız en fazla %30 kar eder derim ancak bir ürünün alışı ile satışı arasındaki farktan bahsediyorum .porselen tabakları, cam bardakları patron çin'e geziye gittiğinde direk kendisi getirtti (ortak oldugu şirket ithalat işi ile uğraşıyordu ) yani direk kendisi getirtti . önce bir insana laf söylemeden önce sormalısınız bence ben yeni üyeyim bu siteye bende hem ticaretle hemde üretimle uğraşan bir çok yerde çalıştım ben sadece gördüklerimi bildiklerimi anlattım . konuyu açan arkadaşada tavsiyem tek şubelimarket açacaksan böyle büyük marketlerin yakınına veya büyük market açılma ihtimali olan yerlere değil olmayan yerlere açması. fiyat durumları toptancılardan ibaret değildir bugün 1 liraya aldıgınız domates çiftçi 20 kuruşa satıyor hale.
bu arada evimde bolca suyum var ama 2-3 hafta içinde biter o zaman gidip toptancılardan 1palet alacagım (eniştemle birlikte bölüşecegiz) o zaman sana 5 litrelik suyun kaç liraya geldiğini yazarım SENDE BENDEN ÖZÜR DİLERSİN HERKESİN ÖNÜNDE ...