Ben Hollanda da yasıyorum. Uzun zamandır Burdan Turkiyeye ikinci el araba ithal etmek istiyorum. 2002 model BMW Marka bir arabam vardı. Türkiyede tatil esnasında bir çok teklif aldı
Arabayı sataydın diye. Ardından Hollandaya geldigimde araştırdım burda araba çok ucuz Türkiye ile kiyaslayinca.
Neyse gümrük etc. Arastirmalarim sonucu biliyorumki Araba Turkiyeye goturmek imkansiz. Bir kazanc getirmiyor. Özel sakat arabası getireyim dedim oda olmuyor. Bu konu ile ilgili birçok bilgiyi Rotterdam konsolosluğu sitesinde okudum.
Ben bir bensin istasyonu işletiyorum. Buraya çok Turk müşteri geliyor. Bir Turk müşteri ikinci el arabaları Hollanda'dan Bulgaristana ***ürüp sattığını söyledi ardından bir kactane satın Aldığı arabaları bana gösterdi. hepsi BMW 5 seri idi. Eğer araba sayısı 3 üstünde ise bir şoför ile gönderdiğini anlattı.
Getirisi çok iyi. Ama bu şahısın eşi Bulgar vatandaşı imiş. eşi ve kendisi burda çalışıyorlar ama araba ısı olursa edarsa oluyor onlar için sanırım.
Benim demek istediğim. Belki Bulgaristanda yaşayan kisiler ile bu ısı yapabiliriz. Önemli olan orda yaşayan kisinin Bulgar dilini bilmesi ve arabayı satması. Bende burdan istenilen arabayı bulup bizzat oraya getireceğim.
İlgilenenler bana mail atarlarsa uzerinde konuşuruz.
Selamlar