Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hollanda Dan Bulgaristan'a Araba İthali

BaşlatanSuatD.Tarih14/09/2011 21:24:42Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
Herkeze merhabalar,

Ben Hollanda da yasıyorum. Uzun zamandır Burdan Turkiyeye ikinci el araba ithal etmek istiyorum. 2002 model BMW Marka bir arabam vardı. Türkiyede tatil esnasında bir çok teklif aldı
Arabayı sataydın diye. Ardından Hollandaya geldigimde araştırdım burda araba çok ucuz Türkiye ile kiyaslayinca.

Neyse gümrük etc. Arastirmalarim sonucu biliyorumki Araba Turkiyeye goturmek imkansiz. Bir kazanc getirmiyor. Özel sakat arabası getireyim dedim oda olmuyor. Bu konu ile ilgili birçok bilgiyi Rotterdam konsolosluğu sitesinde okudum.

Ben bir bensin istasyonu işletiyorum. Buraya çok Turk müşteri geliyor. Bir Turk müşteri ikinci el arabaları Hollanda'dan Bulgaristana ***ürüp sattığını söyledi ardından bir kactane satın Aldığı arabaları bana gösterdi. hepsi BMW 5 seri idi. Eğer araba sayısı 3 üstünde ise bir şoför ile gönderdiğini anlattı.

Getirisi çok iyi. Ama bu şahısın eşi Bulgar vatandaşı imiş. eşi ve kendisi burda çalışıyorlar ama araba ısı olursa edarsa oluyor onlar için sanırım.

Benim demek istediğim. Belki Bulgaristanda yaşayan kisiler ile bu ısı yapabiliriz. Önemli olan orda yaşayan kisinin Bulgar dilini bilmesi ve arabayı satması. Bende burdan istenilen arabayı bulup bizzat oraya getireceğim.

İlgilenenler bana mail atarlarsa uzerinde konuşuruz.

Selamlar

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye12 yazı
cok fazla araba geliyor Bulgaristan`a, ama genelde daha yakin ulkelerden - Italya, Avusturya, malum nakliye masraflari sebebi ile
cok genis bir sektor, ama bir doygunluga ulasti denebilir, ayrica her tarafi saran kriz korkusu, yeni araba saticilarinin cok atraktif
promosyon ve kapmanyalari bu tarz tessebusseleri riski kiliyor, ama su bir gercek ki bulgar halki BMW ye de bir duskunlugu var....

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Ymalat
Yeni Üye73 yazı

Merhabalar
Bulgaristan ile iş ilişkilerim var,benim gördüğüm bulgaristanın her tarafı araba dolu bu işin pek iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum..

Saygılar
Murat Çangırı
murat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye18 yazı
merhaba ben viyanda yasiyorum eger araba satmak icin bu ise baslarsan burdanda bulur satabiliriz bura hollandaya nazaran bulgaristana yakin her türlü yardimi yaparim

Yerleşim Avusturya / WienMeslek Di?er
Yeni Üye90 yazı
merhabayin arkadaslar ben bulgaristandanim araba alis varisine urasiyorum burada cok cabik ve kolay satiliyorlar ve ben romanyaya yakin oldum icin romanarda cok araba aliyorlar ve cok iyi fiatlar veriyorlar fakat bulgar plakasi yapiyorus onara.eyer araba gundermek isteyen varsa bulgaristana satmak amaciyla hic sorun dil ben cok cabik satabilirim.eyer ilgilenen varsa beni arayin anlasalim.+3590899389979..

Yerleşim Bulgaristan / Dulovo
Üye979 yazı
suat kardesım oncelıkle bulgarıstan avrupanın araba çoplugudur elınde 5 kurusu olan nıtelıksız, arabadan musterıden anlamayan kısıler her koşede bu işi yapıyorlar ozellıklede ıtalyadan kurdukları şebeke ıle sorunlu arabaları bg de cok uygun fıyata satıp 1 yıl sonra aracın ıtalyadakı sahıbının mahkeme kararıyla arabayı baglattıgını goruyoruz cunku bg de aracın ruhsatının sızın uzerınde olması hıc bır şey ıfade etmıyor altınızdan arabayı hemen alıyorlar.
pıyasada bu sekıl bınlerce araba mevcut www.auto.bg www.cars.bg adreslerınden araba fıyatlarına bakabılırsın.
mesela bende sıfır aldıgım audı a4 2009 model 3.0tdi quatro 240ps arabayı burda 23.000euroya ılan verdım satamadımve araba tertemız.
ama aynı araba almanyadakı sıtelerde cok daha pahalıya ılan verılmıs durumda.
burda mıllette artık para yok dıyebılırım ucuz arabalar ıcın belkı ıdeal olabılır.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat