İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Saneen Keçisi Çiftliği
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorumA
Yeni Üye15 yazı
X
Yeni Üye83 yazı
saygılarımla
parası olanın projesi yok, projesi olanın parası yok
H
Üye450 yazı
Selamlar,
sutu satmak o ısın en kolay kısmı..sutu gelıp kapınızdan alırlar..sut satılır yanı..Ancak ısın dıger kısımlerını bılmıyorum ne kadar arastırdınız.5 kecı ıcın bır donum yer gereklı...10 donum arazıyı alet edevatla yoncayı ıscılıgıde dısarıdan alarak ekmek kurtarmıyor.
... ... ...
A
Yeni Üye15 yazı
M
Yeni Üye28 yazı
Saanen.org Atız Çiftliği Çanakkale ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz...Zaten onların önerileri de 5-10 keçi ile başla ve yapıp yapamayacağını anla:)
A
Yeni Üye15 yazı
Ama sütü pazarlıyacak biryer bulmam lazım :) O yüzden uğraşıyorum ama pek birşey bulamadım :(..
A
Yeni Üye15 yazı
Demek istediğimi anlamıyorsunuz ama :) Tabiki on keçinin sütü çok fazla birşey değil.. 10 keçiyle başladıktan sonra işi yapabilirsem 100 keçiye çıkarmayı düşünüyorum inşallah. O zaman için nereye satıcağımı soruyorum :)
K
Yeni Üye37 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - ahmt_thr Ben kime sorarsam sütü her türlü satarsın gelir kapınızdan alırlar gibi cümleler söylüyorlar ama bu biraz açıkçası bana güvenilir gelmiyor. Ya kimse almazsa ? Amacım 5-10 keçiyle başlamak. Yaklaşık 1 sene devam edip eğer işi yürütebilirsem ve pazarı bulursam keçi sayısını 100 e çıkarmak istiyorum.. |
hocam keçi süüt şuan türkiyede ki en pahalı süt . dondurmaların ana malzemesi keçi sütü ve keçi sütü çok faydalıdır. siz bu işe soyundysanız bence ufakta olsa bi rkeçi sütü işleme yeri kurun kendi sütünüzü kendiniz işleyin ve satın . yaşadıgınız yerde biraz reklamla çok iyi satışlar yaparsınız.keçi sütü anne sütündne sonra en faydalı süttü özellikle çocuklar için inanılmaz faydalı
K
Yeni Üye37 yazı
bu arada benim tavsiyem 5-10 keçiyle başlaman değil en az 100 keçiyle yapmandır. ahır işleri ve çiftlik işlerindne goçunmam yaparım diyorsan ki bu işe kalkıştıysan yaparsın hiç 5-10 keçinin hamallıgını yapma ne düzğün getirisi olur nede sana zevk veriri belki bu işten bile soğursun . ama 100 keçinin sana sağlayacagı kazanc seni hem işine daha fazla sarılmanı sağlar hemde güzel para kazanırsın. o kadar keçiye param yetmez diyorsan zirrat bankası güzel krediler veriyor onları araştır. benimde hiç sermayem yok sadece 8 dönüm arsam var ama ziraat bankasından kredi çekip hem çiftlik kurmayı hemde en az 40 sağman inek almayı düşünüyorum ve inşallah yapacagım. brde sütü satman olsun tek derdin daha olmadı ben gelir alırım hepsini senden :DD düşün artık keçisütünün elde kalmayacagını. keçi sütü dediğim gibi yanlış bilmiyorsam dondurma yapımında kullanılıyor ve bazı firmalar yoğurtlarına katkı maddesi katmıyorlar ama inek sütüyle taş gibi yoğurt yapmak imkansız oldugu içöin içine keçi sütü katıyorlar . keçi sütü yoğurdu sertleştirir. ayrıca dediğim gibi güzel bir reklamla (ucuz yollu radyo yerel kanal yerel gazete veya el broşürü) sütü direk tüketiciye sen bile satabilirsin ki çok güzel getirisi olur
A
Yeni Üye15 yazı
Yazıyı gönderen - karapoyraz bu arada benim tavsiyem 5-10 keçiyle başlaman değil en az 100 keçiyle yapmandır. ahır işleri ve çiftlik işlerindne goçunmam yaparım diyorsan ki bu işe kalkıştıysan yaparsın hiç 5-10 keçinin hamallıgını yapma ne düzğün getirisi olur nede sana zevk veriri belki bu işten bile soğursun . ama 100 keçinin sana sağlayacagı kazanc seni hem işine daha fazla sarılmanı sağlar hemde güzel para kazanırsın. o kadar keçiye param yetmez diyorsan zirrat bankası güzel krediler veriyor onları araştır. benimde hiç sermayem yok sadece 8 dönüm arsam var ama ziraat bankasından kredi çekip hem çiftlik kurmayı hemde en az 40 sağman inek almayı düşünüyorum ve inşallah yapacagım. brde sütü satman olsun tek derdin daha olmadı ben gelir alırım hepsini senden :DD düşün artık keçisütünün elde kalmayacagını. keçi sütü dediğim gibi yanlış bilmiyorsam dondurma yapımında kullanılıyor ve bazı firmalar yoğurtlarına katkı maddesi katmıyorlar ama inek sütüyle taş gibi yoğurt yapmak imkansız oldugu içöin içine keçi sütü katıyorlar . keçi sütü yoğurdu sertleştirir. ayrıca dediğim gibi güzel bir reklamla (ucuz yollu radyo yerel kanal yerel gazete veya el broşürü) sütü direk tüketiciye sen bile satabilirsin ki çok güzel getirisi olur |
Bu sözlerinizi senet olarak kabul ediyorum ozaman :).. Eğer sütü satamazsam elim yakanızda :D:D
S
Yeni Üye10 yazı
madonun sahıbı keçi sütünü dondurma kapımında kullanıyor fabrikaları marasda orayla görüş
süleyman
S
Üye360 yazı
10 keçiyle başladığında zaten nerelerin sütü ne şekilde aldıklarını öğrenirsin. 100 başta sütü satmak sorun olur mu bunu 10 başla yaparken anlarsın. gerekirse sayıyı artırırsın 100 yaparsın. sen Bismillah de başla. işin yarısı başlamakta. cesarette. ( tabi birde inceliklerini mutlaka araştır.)
B
Yeni Üye12 yazı
keçi beslemek son yılların popüler işlerinden biri halini aldı.Parası olan çok farklı sektörden bir çok oyuncu bu işe girdi, bu da gösteriyor ki keçicilik karlı ve ileriye dönük bir yatırım. fakat birileri tarafından saanen(zana) keçileri bilinçli olarak abartılıyor "günlük 5lt. hatta bazısı 8 lt." sütten bahsediyor, bunlar tamamen uydurma, saf kan saanen bulman onları yetiştirip, verim alman o kadar kolay iş değil. hayvancılık çok zahmetli ve bilgi birikimi isteyen bir iştir.
10 dönüm tarladan elde edeceğin yemle kapalı bir şekilde bu hayvanlara bakamazsın, dışarıdan yem alman şart. konu çok uzun detaylara girersek işin içinden çıkamayız.
eğer hayvanlarını salma besleyip, merada bütün gün gezdirebilirsen maliyetin azalır, sütü satmak yerine peynir yaparsan (hayvan başına günlük 2lt. civarı süt alırsan 100 baştan 200-250 lt.süt, bundan da yaklaşık 30 -40 kg. peynir,kilosu 15 tl.civarı), çıkacak oğlakları da satarsan kazanırsın. en az 100 dişi hayvanla bu işe başlaman lazım. bir çiftini 1000-1500 tl ye mal edip uygun barınak ve mera bulabilirsen ve çobanlığı yaparsan, çok tatlı para kazanırsın.
10 dönüm tarladan elde edeceğin yemle kapalı bir şekilde bu hayvanlara bakamazsın, dışarıdan yem alman şart. konu çok uzun detaylara girersek işin içinden çıkamayız.
eğer hayvanlarını salma besleyip, merada bütün gün gezdirebilirsen maliyetin azalır, sütü satmak yerine peynir yaparsan (hayvan başına günlük 2lt. civarı süt alırsan 100 baştan 200-250 lt.süt, bundan da yaklaşık 30 -40 kg. peynir,kilosu 15 tl.civarı), çıkacak oğlakları da satarsan kazanırsın. en az 100 dişi hayvanla bu işe başlaman lazım. bir çiftini 1000-1500 tl ye mal edip uygun barınak ve mera bulabilirsen ve çobanlığı yaparsan, çok tatlı para kazanırsın.
saroz klima
A
Yeni Üye15 yazı
Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Ben 10 dönümün Bir kısmını kapalı ve bir kısmını mera tarzı açık yapmak ve birkısmınıda yem ihtiyacı için ekip dikmek istiyorum.. sizce 10 dönümde 5 dönüm yeterli bir alan değilmidir yem için? tabi toprağın verimlilikte önemli ama ortalama olarak demek istiyorum..
C
Üye125 yazı
Ah be kardeşim. Keçiden, sütten, tarladan, yoncadan anlayan birini bulsana! Yada git il ve ilçe tarımlardan bilgi al.
A
Yeni Üye15 yazı
birini bulmaya çalışıyorum zaten :) değilse buraya neden yazayım :)
K
Yeni Üye37 yazı
kardeş zaten ne kadar iyi anlasan da tek başına yapılacak iş değil. bence sen para işini hallettiysen gerisi kolay. güzelce bir çiftlik kurarsın yanına köy evi oraya bu işlerden anlayan namuslu bir aile tutarsın kendinde sabah 7 akşam 10 çalışırsın başlarında durursun olur biter. yem falan filan bunlar basit işler ancak bu işe gireceksen en az 100 sağılır hayvanla gir yanlış bilmiyorsan yılda 1000 litre vereni bile varmış (kanada cinsi olan ) sen ortalama olarak 700 litre olarak hesapla . 100 hayvanla iyi paralar kazanabilirsin ancak sütü kaç liradan alıyor mandıralar veya fabrikalar bilmiyorum :D
S
Yeni Üye94 yazı
bana sor kardaş alayını biliyorum
M
Üye2659 yazı
daha önce hayvancılık yaptınızmı? hic süt sagdınızmı? ahır kokusunu icinize cektinizmi? hayvancılık icin gereklı donanıma sahipmisiniz ? Acık konusmak gerekirse bizim büyüklerimiz "Bir deli kuyuya tas atar 40 akılli cıkaramaz" diye bosuna dememis Bırakın saneen kecisini hayvancılık zor ıstir
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
'Keşke'Leri Sevmem !!
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
S
Yeni Üye94 yazı
zor iş adamına göre değişir bence ben büyükşehir stresini seven adam değilim 3 ay kadar çalıştım ve çok araştırdım 3 4 sene sonra bende çanakkaleye gidip bu işi yapıcam toprak ve ev aldım sadece birazdaha toplayıp ve o arada evlenip gidicem ve bence çoğu işten iyiir en azından huzur var ama adamına göre değişir tabe
M
Üye2659 yazı
Yazıyı gönderen - sütlican zor iş adamına göre değişir bence ben büyükşehir stresini seven adam değilim 3 ay kadar çalıştım ve çok araştırdım 3 4 sene sonra bende çanakkaleye gidip bu işi yapıcam toprak ve ev aldım sadece birazdaha toplayıp ve o arada evlenip gidicem ve bence çoğu işten iyiir en azından huzur var ama adamına göre değişir tabe |
bende seni tatlıcılık yapacak sanıyordum
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"
'Keşke'Leri Sevmem !!
'Keşke'Leri Sevmem !!
S
Yeni Üye94 yazı
bunu açıkladım masal06 soru işareti kalamdı herhalde bırak da adam sorsun anlatayım
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz