Ana içeriğe geç

İnovasyon, Yeni Trendler Ve Çözümler

Online Süpermarket İşi

Başlatanali45Tarih12/11/2011 02:36:39Yorum40

İlk mesaj
Yeni Üye74 yazı
Yorumlarıyla katkıda bulunan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.
Arkadaşlar ben ege bölgesinin 55.000 nüfuslu bir ilçesinde ikamet ediyorum. İlçemizde Askeri acemi birliği var, ayrıca yüksek okul mevcut , bir kaç fabrika var, tarımla geçinen bir ekonomik yapısı var. ilçemizin durumu bu.
Benim yapmak istediğim, e-ticaret sitesi satın alıp market ürün ve fiyatlarını yükleyip ilçemizde bulunan yerel marketlerin birisiyle anlaşıp, ürünlerin internetten sipariş verilerek,istenilen adrese teslim edilmesini sağlayıp kapıda k.kartı ile yada nakit , yada direk k.kartı ile ödeme yapılmasını sağlamak istiyorum. Hiç bir servis ücreti alınmayacak müşteriden. Benim gelirim ise, Market ile satış üzerinden belirli bir yüzde ile anlaşıp komisyon almak olacak.
Hedef kitlem arasında, memurlar, askeri personel, ev hanımları ve işlerinde yalnız olan alış verişe vakit ayırmakta zorlanan esnaflar var.
Bu konuda olumlu olumsuz yorumlarınız bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
40 yorum
Yeni Üye74 yazı
Herkese iyi akşamlar,
Tüm fikirleriniz benim için çok önemli, bekliyorum lütfen
saygılar...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Di?er
Üye515 yazı
biçen market internnetten araştır fikir vereb,l,r bide yemeksepeti ni incele

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye74 yazı

171988 teşekkür ederim yorumun için,
çok araştırdım inceledim hepsini, tutarmı diyorum yani varatndaş pc den market siparişi verirmi vermez mi ? Onu araştırıyorum

Üye277 yazı
Şimdi bir hesap yapalım.

Marketlerin karı ortalama %15 civarıdır. Anlaşsan anlaşsan sana %5 kar zor verirler. İlçen tarıma dayalı ise geliri düşüktür; Diyelim ki günde 500 Tl. lik satış yaptın. Bundan %5 kardan 25 Tl. kazanırsın. Aracın yakıtı, vergisi, bakımı, ıvırı zıvırı derken bence sana para kalmaz. Boşuna marketin hamallığını yaparsın.

Bence, ilçede olmayan veya az olan bir şeyi dene. Pizzacılık falan gibi. Hem üretir hem de motosikletle dağıtırsın. Karın yüksek olur ve para kazanırsın.

Market işi olmaz gibi dostum.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye74 yazı
Sayın munen
Yorumunuz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Yorumlarıyla başka katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar varmı acaba ?

Üye599 yazı
Toprağım merhaba.
Simit dünyası şeklinde bir cafe düşünsen.Burada muhteşem gidiyor.Araştırmanı isterim.İnşallah başarılı olursun.
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye305 yazı
sakın ha gırme buıse parana yazık ben etıcaret fırması ısleten bırı olarak 55.000 nufuslu bır yerde bu ısın ımkansz olacagını belırtmek ısterım en buyuk 10 segırde yapsan belkı oda yanı e tıcaret sıtesı ıslettmek avm ısletmek gıbı zor ve mesaakkatlı bır ıstır hıc yoksa en azndan aylk ılk zamanlar sosyal medyada 10-15000 reklam harcamasın yapman gerekmekte, bır suru teferruatı var ama yınede bılgı almak ıstersen buraya aklına takılanları yaz hepsını cevaplayım
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye15 yazı
illaki satış yaparsın ancak ciddi bi satış hacmi için asıl mesele fiyatlar bölgedeki süpermarketler ile yarışabilecek mi ? siparişleri sen ***üreceksen durum daha da zorlaşır tabii ama yinede ii şanslar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye816 yazı
kardeş; bu site tarzında Tr de yaklaşık bilşdiğim 10 site var hepside yerel ve onbinden fazla nufusa sahip yerlere hitap ediyor ama hepside bir süre sonra bıktı ..sende herhalde manisa kırkağaçta oturuyorsun :) dostum sana birkaç soru ve önerim olacak.

1. 55 bin nufusta ancak en kral işyeri bile %20 sine hitap eder hem orda en az 20 market ve bakkalın oldugu varsayımı (aileleri ve akrabaları iş yapmayacagına göre) .
2. TR toplumu pazarda domatesi mıncıklamasa şarküteride zeytin ile peynirin tadına bakmazsa fırında ekmeğin sıcak oldugunuuu ellemese almaz .. e-ticaret cinsel ürünler hariç gıdada tutmaz.
3.sigara-içki e-ticaret ortamın da satılması büyük meblağlarda para cezası getirecegi için ne satacaksın adam sırf gıcıklık olsun diye 1 kilo pirinç istedi eee onumu ***üreceksin.
4.hani işlerin iyi oldu günde 3-4 50 liralık sipariş aldın 10 tane de 5-10 liralık sipariş aldın etti sana 400-500 lira bunda da kar oranı %5 düşün sana kalır 20-25 lira bu senin host-domain-mazot-telefon işçilik kısacası hangi giderini kurtarır .
5. hani oldu ya ayşe teyze internette girdi öğlen yemegi için 1 kg pirinç siparişi verecek sen ne yapacaksın tüm siparişleri toplayıp günde bir sefermi yapacaksın kadın öğlen yemeginden vazmıgececek..

dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye74 yazı
Yorumlarınız için teşekkürler, aydınlatıcı ve yol göstericiler.

Yeni Üye74 yazı
yorumlarıyla katkıda bulunacak arkadaşlar bekliyorum yorumlarınızı

Yeni Üye74 yazı
Sayın uzza teşekkürler.
Evet minimum sipariş tutarı olacak en az 30 TL ve bildiğim kadarıyla tekel ürünlerinin internette satışı yasak ve büyük cezalar var. Ayrıca servisi günde 3 defa yapacağız. Sabah saat:08 ile 12 arası verilen siparişler 12.30 a kadar teslim olacak. 12.30 dan 15 e kadar verilen siparişler 15.30 akadar teslim olacak. 15.30 da 18 e kadar verilen siparişlerde 18.30 da teslim edilecek şekilde teslimat yapmayı düşünüyoruz yoksa tabiki işin içinden çıkılmaz.
Fiyatlara gelince marketin liste fiyatı neyse aynı fiyattan listelenecek ürünler nette ve biz satış ciromuz üzerinde komisyon isteyeceğiz %5 gibi. lojistiği sağlayacağız ve siteye yatırım yapacağız. %5 komisyonla markete müşteri bulacağız açıkcası.
Ayrıca acil getirilmesi istenen siparişlerde de 2 yada 3 TL servis ücreti siteyeceğiz.

Üye816 yazı
UZZA;
dediğin şeyler yapıcı ama tekel ürünleri internet ortamında satılmasının yasak olması epey oldu..

birde arkadaş kırkağaçta oturuyor ben özellikle baktım kırkağaç ilçesinin çarprazlamasına yani bir ucundan diğer ucuna 1.7 km yani yaya olarak 8 dk dır yani küçük bir ilçedir.. adam sipariş verip bekleyecegine gidip en uzak bakkaldan alsa gelse 15 dk eder. ayrıca en fazla 5 dk lik yol için kimse servis parası vermez ayrıca memursa hiç vermez
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye74 yazı
Yok kırkağaçta değilim , Alaşehir deyim. :)
Hedef kitlem askeri personel(subay astsubay) memurlar , ev hanımları(küçük çocuklu), işi yoğun diğer esnaflar ve kolaylık arayan herkes...

Yeni Üye40 yazı
Merhaba Ali bey;
Kendi fikrimle ilgili sizin düşüncenize yakın bir projem var görüşmek isterseniz
ismailbayiroglu@msn.com iletişime gecebilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye83 yazı
sayın arkadaşımm önceee yürüyeceksinn adımlayacaksın ondan sonra koşacaksınn sen afedersin ucuyorsunn 1 aynı görüşlerdeyim gecen yıl cak araştırdım senin mevzuyu ve fırsatını buldugum anda yapacagımm ama senin ki gibi degill önce ilcenin en gözde mahalesi bilirsin her yerde vardır doktorlar ogretmenler avkatlar ilcenin önde gidenleri hemen hemen bir mahalededir o mahaleyi ortalayım fazla kirası olmayan mahale arası ana yol a bir toptan gıda marketi acacaksın ama martek toptan satış mazzası olacak bir bayan diksiyonu düzgün olan bir pc 2 tlefon alıcaksın cep tl i ful tarife olacak ondan sonra işe başlıyacaksın kapı kapı dolanıp bayanla artık sizlere eviniz de servisler yapıp ihtiyaclarınızı bir cagrıyla msn den hatta facebook aracılıgıyla ve smsyle bildireceksiniz 10 dk için de siparişiniz gelecek ve bu ürünler bim mazaları fiyat sıtandarları da olacak diyeceksinizz aylık 10 tl talep edeceksiniz ve bunyenizde tüp su fatura tahsilat ve anlaştıgınız bir manav olmalı. sonra siz abone aldınız ali gökcek aboneniz bu ali bey diye degil 01 02 03 04 diye her abonenize numara vermeli ve abone olduktan sonra bu kişinin cebine msn sine facesine kendinizi eklemeli ev telefonunun yanına da kartınızı yapıştırmalısınızz buna mutfakta dahil her baktıfında siz aklına gelmelisiniz cagrı tlefonlarına bayan cıkması kesin dir bunu bilinizz...kısa bir hesap bizim buranın fıyatlarından 100 ayle niz olsa üye 100x10=1000 her tüp 4 tl 2 ay gitse 30x50=200 ortalama günde 4 ekmek tüketse 100x4=400ekmek 200lira 115 tl gelir kalan 85 tl 85x30=2550 diyerlerini hiç saymıyorum ana maddeler bunlar kardeş
hayvancılık ve her nevi gıda ticaret ve toptancılıgı

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Ticaret
Yeni Üye74 yazı
fikir süper mehmet 0385

Yeni Üye40 yazı
Merhaba ;
Benim kafamdaki tarza cok yakın bişey ama sadece webden değil telefon ve sms ilede sipariş alabilecek tarzda olmalı, ekapici.com tarzında ama turkiye genelinde olmasını istiyorum www.onlinekapici.com su anda pilot olarak mugla'da baslamak üzereyiz ama siteniz flash üzerinde calışması var biraz daha... mugla.onlinekapici.com da görebilirsiniz ali bey, üniversite askeri bölgeler ve sanayi ağırlıklı bölgelerde daha cok su işi veya tüp işi yapanların rahatlıkla yapabileceğini düşündüğüm bir sektör.
iletişim adresim : ismailbayiroglu@msn.com

Yeni Üye74 yazı
Güzel bir çalışma olmuş smll, daha da çalışıyorsunuz galiba site üzerinde başarılar. Ama bildiğim kadarıyla internetten alkollü içki satışı yasak. Bilginize. Benim aklıma takılan bir konu var. Müşteri sipariş verdi sonra dedi ki istemiyorum vazgeçtim bunun önüne nasıl geçilecek. Siparişden vazgeçilme nasıl önlenecek. Yada şöyle oldu gıcıklık olsun diye uyduruk adres verdiler üye kaydı sırasında ve kapıda ödeme seçtiler. Siz sipariş teslim edeceksiniz ama karşınızda muhatap yok beni düşündüren konular bunlar yoksa tutacağını tahmin ediyorum. Ayrıca benim istediğim tarz da bir web sitesi için fiyat araştırması yaptım 15.000 , 20.000 TL istiyorlar bu rakam abartılı mı acaba. Yardımcı fikirlerinizi bekliyorum. selamlar

Üye201 yazı
ali45 , o hangi uyanikmis bi site yapimi icin 15-20 bin isteyen)) binlirayla bu isi kapatirsin diye düsünüyorum Türkiyede.

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye87 yazı
Tütün mamulleri veya alkollü içkilerin tüketicilere satışını (…)(2); internet, televizyon, faks ve telefon gibi elektronik ticaret araçları ya da posta ile sipariş yöntemi kullanarak yapmak üzere satış sistemi kuran veya faaliyette bulunanlara yirmibin Yeni Türk Lirasından yüzbin Yeni Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. (Ek ikinci cümle: 13/2/2011-6111/175 md.) Satışın internet ortamında yapılması halinde, 4/5/2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda öngörülen usullere göre erişimin engellenmesine karar verilir ve bu karar hakkında da anılan Kanun hükümleri uygulanır.

Kaynak: http://www.tapdk.gov.tr/kanunlar.asp
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun

Değil satışı reklamı bile yasak diye biliyorum...

Bence kanunları iyi araştırmadan herhangi bir işe girişilmemeli.

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye74 yazı
Kubay benim istediğim özelliklerde site yok. İlçede bulunan tüm marketlerin fiyatları olacak isteyen istediği marketten siparişini verecek, marketler arası fiyat karşılaştırması yapacak. Vs.

Üye255 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ali45
Kubay benim istediğim özelliklerde site yok. İlçede bulunan tüm marketlerin fiyatları olacak isteyen istediği marketten siparişini verecek, marketler arası fiyat karşılaştırması yapacak. Vs.

İyi demişsin ama bu her marketin işine gelmez. Her market rafındaki fiyatı dışarıya markete gelmeyen müşteriye lanse etmek istemez. Heleki fiyat karşılaştırması. X market diyelim 1 litre cola yı 1,50 a satıyor Y markette 1,75 e E şimdi 1,75 satan market sana raf fiyatını verirmi ? Adam daha marketine gelmeyen müşteriden zarar edicek. Bu örnek daha çok uzar gider. Bu uygulama biraz zor gibi geliyor.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye74 yazı
redirect tamamen haklısın bu boyutu hiç düşünmemiştim. Değerli fikirlerin için teşekkürler. Peki 1 marketle anlaşılsa sadece onun ürünleri ve fiyatı olsa bu proje tutarmı yani internetten süpermarket işi olurmu acaba ?

Üye255 yazı
Sektör artık buraya geliyor. Ama tabi bir geçiş süreci var. Fakat bir yandan da insanların gezme dürtüsü. Artık çoğu ulusal marketler ve bazı yerel marketler iş merkezlerinin avm lerin içinde. İnsanlar sırf gezmek için gidip alışveriş yapıyorlar. Hadi alışverişe gidelim gezeriz mantığı. Tabi herkes aynı fikirde olmaz. Bu iş bence şu an değil ama 5 sene diyorum ben. Tabi 5 sene içinde geçiş sürecinde yer alanlar daha avantajlı olucak.

Şu an bu işten para kazanılacağını zannetmiyorum. Şöyle olabilir marketin vardır işlerinde iyidir rahatsındır. Alırsın bir e ticaret sistemi birde eleman açarsın internet siteni zaten mal tedarik sıkıntın olmaz kendi marketin var sürece dahil olursun. Şu anki kapatise belki anca kendini döndürür.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye40 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ali45

Uyarınız için teşekkürler bu bölümleri kaldıracağız sistemden...

Yeni Üye40 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ali45
Güzel bir çalışma olmuş smll, daha da çalışıyorsunuz galiba site üzerinde başarılar. Ama bildiğim kadarıyla internetten alkollü içki satışı yasak. Bilginize. Benim aklıma takılan bir konu var. Müşteri sipariş verdi sonra dedi ki istemiyorum vazgeçtim bunun önüne nasıl geçilecek. Siparişden vazgeçilme nasıl önlenecek. Yada şöyle oldu gıcıklık olsun diye uyduruk adres verdiler üye kaydı sırasında ve kapıda ödeme seçtiler. Siz sipariş teslim edeceksiniz ama karşınızda muhatap yok beni düşündüren konular bunlar yoksa tutacağını tahmin ediyorum. Ayrıca benim istediğim tarz da bir web sitesi için fiyat araştırması yaptım 15.000 , 20.000 TL istiyorlar bu rakam abartılı mı acaba. Yardımcı fikirlerinizi bekliyorum. selamlar

Sistem ile ilgili detaylı görüşmek isterseniz bir mail atabilirsiniz,iletişim numaranızı atarsanız görüşebiliriz

Üye377 yazı
babam migros'un arabalarından söz eder.migros mahalle mahalle bu arabalarla gezermiş.arabalar dodge kamyonet seklinde yanda tezgahı vs vs .satış yaparmış.turkiyenin en fakir döneminde dahi migrosun arabaları varmış...o firma şimdi nette türkiye geneline hizmet gönderiyor.migros fiyat yarıştırmıyor.her ürün var.siteyi iyice incelemenizi tavsiye ediyorum...hatta uye olun.sipariş girin.deneyin...

sitede sepet onerileri kısmı zekice..çağrı merkezi teli var..facebook-twitter-linkedin gibi sosyal ağ bağlantıları göremedim.gören varsa söylesin...yoksa buyuk ayıptır...atlamıslarsa ayıp yaniii....

tüm bunların yanında bu siteyi basarılı bulmadım.göz yorucu ...sadece bu sebeple dahi satışları düşüktür.o kargaşa yeterince ürkütücü çünkü.ayrıca gereksiz yazılım doldurmuslar kesinlikle hiç gereği yok bu kadarına....

bu tarz bir işi iyi yazılmış bir facebook fan page le denerdim ben.hatta hatta belli baslı urunlerle baslardım.kar marjınızın en çok oldugu urunler olabilir bunlar.sigara-içki yasagı migrosun sitesinde de yazılmış.ama bence içki ve sigara satılabilir.yurdum insanı bunu çözmüştür mutlaka.ya da çözülür gayet rahat şekilde.sigara -içki isteyen telefon eder ister.neticede herkes bakkaldan telle sigara istiyor hala...gibi gibi...bu urunlerin fiyatlarıda genel toplama yansıtılır bir şekilde çözülür bu durum.ben bu yasagı pek mantıklı bulmadım acıkcası.devlet zaten vergilerini alıyorken ..çocuklara satılmaması konusunda bir önlemse de yanlıs cunku cocuk zaten internetten alamaz direk bakkaldan tekelden alabilir internetten alıs veriş yapabilmek için kredi kartı gerekir.kredi kartını bulması etmesi calması da yetmez o kredi kartına baglı cep telinin de onda olması gerekir.zor yani...

--hitap edeceğiniz yerde internet kullanım oranı çok çok mühim.eğer düşükse sıkıntı yaşarsınız.bu sebeple bunu iyice etüd edin.ayrıca sabit tel sorun olacaksa cep teli entegre edin siteye.internet elektrikler olmadıgında olmaz.yani sisteme girip sipariş veremezler insanlar.o sırada siz de internet oldugunu varsayıyorum :) ama sizde olması yetmiyor.yalnız cep tellerinden girebilirler sitenize ama bunun için belli standartlarda olmalı cep telleri...yani musteri sayısı direk düştü...

tabi bunlar detaylar...ben olsam facebook fan page dusunurdum.cok daha az maliyetle iyi bir page işinizi gorecektir ilk etapta...

Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam